אני שמחה ומאושרת שנפתחה עונת החמין באופן רישמי, זו התקופה שבה אני הכי אוהבת לארח
כי חמין לא דורש ממני יותר מדי, רק לזרוק כמה דברים לסיר ולבשל כל הלילה, ובסוף זה יוצא כל כך טעים.
בשנה שעברה למדתי טריק נחמד, להניח ג'חנון מעל החמין בסיר ולאפות כל הלילה.
ככה משמינים יותר בשבת: מתחילים עם ג'חנון בבוקר, ממשיכים עם חמין בצהריים ומתעלפים מכובד בערב.
אז בשישי שעבר הכנתי חמין עם ג'חנון, בערב הכנסתי את כל מצרכי החמין לסיר,
הנחתי מעליהם את הג'חנון, ומילאתי מים בסיר עד מעל הג'חנון.
עכשיו, בעיקרון זה אמור להפעיל נורת אזהרה, כי כאילו זה לא הגיוני שהכנסתי ג'חנון לסיר עם מים.
אבל בכל זאת, העברתי את הסיר לגז, להרתחה.
ואחרי שהרתחתי את כל העסק, והג'חנון התנפח במים למימדי ענק, בגודל של מדוזה,הבנתי מה עשיתי,
ורק יכולתי ממש להצטער על חבילת ג'חנון שלא מוצתה עד הסוף.ולכן רוקנתי קצת מהמים, והכנסתי את כל זה
לתנור לאפייה כל הלילה, אבל לצערי הג'חנון לא שרד, וזרקתי אותו לפח, וכולם בבית עשו ממני צחוק.
השבוע אני מכינה שוב חמין לחברים, עם ג'חנון מעל, ואם יש לכם טריק מיוחד שתפו אותי.
בינתיים הספקתי לקרוא שמניחים ג'חנון בשקית קוקי, או שמניחים את הג'חנון מעל
החמין ולא ממלאים מים עד הסוף, אני פתוחה להצעות!
חוץ מזה חורף וגשם, האוטו במוסך לכמה ימים, ואני בבית אופה עוגות בחושות ומנחמות,
על זו אני זוממת כבר מלא זמן, כי קיבלתי כמה תבניות אפיה חדשות שהזמנתי מחו״ל בבלאק פריידי.
זו תבנית של נורדיק, ובפעם הראשונה שאפיתי בה העוגה לחלוטין התפרקה לי ונשארה דבוקה
לתבנית, עד שנעזרתי בטיפ מדהים של הבלוגרית המוערצת עלי ביותר חן שוקרון, שבאחד מהפוסטים שלה
מלמדת טריק איך לשמן את התבניות האלו כדי לחלץ מהן בקלות עוגות.(עקבו אחרי ההוראות בהמשך)
אם אין לכם תבנית כזו, אתם יכולים לאפות בכל תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 26 ס״מ.
ספיציפית לתבנית הזו, נשארה לי קצת בלילה בצד, ואפיתי אותה בתבנית אינגליש קטנטנה.
וזו עוגת לימון וקוקוס, שהיא אחת מהעוגות הטובות שיצא לי להכין לאחרונה, היא לא מתוקה מדי, לא
קוקוסית מדי, טעם הלימון שבה עדין, היא רכה והסירופ מעליה הופך אותה פשוט למושלמת.
(**אגב: המתבגרת אתמול עברה על הפוסטים האחרונים בבלוג, והעירה לי שמזמן לא כתבתי עליה שום דבר
אז הפוסט הבא יוקדש לה באהבה, ואולי גם לבלגאן שהיא משאירה בחדר שלה.)
עוגת לימון וקוקוס/תבנית קוגלהוף או תבנית טורט עגולה בקוטר 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן
3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ לימון
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
שקית אבקת אפייה
2+1/4 כוסות (315 גר')קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר') קוקוס
1 כפית תמצית וניל
2 כפות גרידת לימון
לסירופ:
1/4 כוס (60 מ״ל) מים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
כף גרידת לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה.
(אם יש לכם תבנית של נורדיק זו הדרך הטובה ביותר לשמן אותה: ממיסים 30 גר' חמאה בקערה,
מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב, תקבלו מעין משחה סמיכה. בעזרת מברשת מברישים את כל התבנית מבפנים
בתערובת שהכנתם, ומכניסים את התבנית למקפיא עד שבלילת העוגה מוכנה, אל תוותרו על שלב ההקפאה,
גם 10 דקות זה מספיק)
מפרידים את הביצים, ומקציפים במיקסר חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב כ 2-3 דקות.
בקערה גדולה טורפים חלמונים ואת יתרת הסוכר, למשך דקה עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה,
מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים מיץ לימון, כף גרידת לימון, כפית תמצית וניל ומערבבים היטב
מוסיפים קמח אבקת אפייה, ואת הקוקוס ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מאחדים את שתי התערובות, בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:
בכלי קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר וגרידת לימון, וכשהתערובת מבעבעת מורידים את האש ומבשלים 5 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, לפני שמחלצים אותה מהתבנית, מחוררים מעט את חלקה העליון עם קיסם,
שופכים את סירופ הסוכר מעל העוגה, ונותנים לה לעמוד כמה דקות לספוג את הסירופ, לפני שהופכים.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.
67 Comments
נראת מושלמת, בהחלט תנוסה בקרוב. ובקשר לג'חנון, אכן שקית קוקי היא פתרון מצויין- תנסי לזלף על הג'חנונים כפית דבש, זה מעצים את הטעם והצבע בדיוק במידה הנכונה…
שבת חמימה ושקטה.
תודה רבה מנסה היום
היי קרן קודם כל את מוכשרת בטירוף
דבר שני מה יכול להחליף את הקוקוס??
העוגה יצאה מדהימה. התייחסתי ביתר חשיבות לשימון התבנית, החלפתי קוקוס בקמח. הורדתי קצת בכמויות הסוכר,יצאה עוגה אוורירית וטעימה. שאלה, מה הכוונה לעטוף? במגבת?
תודה לך!!!
שמחה שאהבת, לעטוף בניילון
העוגה מושלמת
השתמשתי בה כעוגת זילוף. לא יכולה להעלות לכאן תמונה, יצא מהמם. העוגה טעימה ממש,הזכיר לנו טעם של סוכריות חמוצות מתוקות. אין ספק שאאפה אותה עוג המון פעמים.
תודה ורד. זו אחל העוגות האהובות עליי
אני מתה על השילוב הזה. נראית עסיסית ומושלמת ואיןןן על התבניות של נורדיק
יווו אני מאוהבת בתבניות שלהם
תודה אהובתי
לגבי הג'חנון –
מביאים את החמין לרתיחה, ורק אח"כ מניחים עליו את הג'חנון, כשהוא עטוף בנייר אפיה מכל צדדיו. דואגים למקם אותו על תפוחי האדמה או על ירק קשה אחר, כדי שלא "יטבע" וירטב.
תודה!
האם אפשר שמן חמניות/ סויה?
כן אין בעיה
אפשר לוותר על הקוקוס אם לא אוהבים?
כן
העוגה כרגע בתנור ריח לימוני נהדר. האם הסירופ הוא חובה? זה יהיה יבש אם לא אוסיף? תודה!
בעיניי כן, וגם היא לא מספיק מתוקה וצריכה את תוספת הסירופ
תודה! הסירופ לא מכביד כפי שחששתי. אוורירי וטעים!! חצי חוסל לפני שהספיק להצטנן…
שמחה ששמעת בעצתי
היי
איזה ציפוי יתאים לעוגה כזו?
רוצה להכין לבעלי כעוגת יומולדת והוא אוהב עוגות בחושות ללא קצפות
שוקולד זה אחלה
ואפשר גם ציפוי של אבקת סוכר
לערבב 200 גר עם כף חמאה רכה ו 2 כפות מים רותחים
הי
מאיפה אפשר להזמין את התבניות שלהם?
מחר מכינה. החשק ממך זה מצו מצו
הי קרן ,העוגה נראית מעולה אך ניתן להחליף את הקמח בכוסמין מלא?
אפשר להמיר חלק מהכמות בכוסמין מלא לא את כל הכמות אחרת לדעתי תצא דחוסה
היי קרן, אני כבר מלא זמן רוצה להכין את העוגה הזו וזה סוף סוף קורה! אם אני צריכה עוגה פרווה אבל רוצה להשתמש בשיטת השימון שעליה המלצת, זה יעבוד עם שמן במקום חמאה?…
אפשר ספרי שמן ולקמח מעל או סוכר מעל ולהסיר עודפים
האם אפשרי להחליף את השמן בחמאה?
150 גר׳ חמאה
הי קרן,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך 🙂
ניסיתי אתמול את המתכון. העוגה יצאה אוורירית ונעימה למאכל. שמתי כחצי כוס לימון אך לצערי לא השתגענו על הטעם כי הרגישה חמצמצה מידיי.
נראה לי שפעם הבאה אנסה עם יותר גרידת לימון וללא המיץ.
תודה סהר
כמה שתורידו יותר מהמיץ כך זה יוריד מהרכות והנעימות שלה אז אני ממליצה להמיר לפחות חלק מהכמות במים או חלב
ואכן חמיצות זה עניין של טעם.
היי קרן, העוגה נהדרת, בדיוק לטעמי. וגם אני מתה על התבניותמשל נורדיק. חיפשתי את התבנית הספציפית הזאת, אני לא מוצאת אותה, את יכולה לשלוח בבקשה קישור מדויק?
נסי כאן
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0012PW58W?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title
היי קרן
העוגה מושלמת בטעמה וברכות שלה, תענוג לחיך ולעין.תודה
גם בעיניי:-) תודה לימור
לא עדיף לחלץ מהתבנית ואז לשפוך סירופ? הכנתי וחוששת שאח ארטיב עוד יהיה קשה לחלץ..
ותודה על המתכון שנראה מדהים!!!
מה שנח לך יותר, לי לא היתה בעיה לחלץ
עוגה מעלפת
הי קרן,
אם אין לי כזו תבנית ורוצה לעשות באינגליש איך לסדר את הכמויות?
מתה על המתכונים שלך ועליך ❤️❤️
אוהבת אותך מאיוש כל הכבוד
מאמינה שהסתדרת
עוגות נהדרות. האם את אופה עוגות בחושות בטורבו?
תודה נועה
לרוב לא אופה בטורבו בכלל
אם הייתי אופה בטורבו הייתי מציינת במתכון
האם אפשר להחליף כת הקמי בקמח קונדיטור ללא גלוטן?
כן
קרן יקרה
פתאום הבנתי שכל פעם שאני מחפשת מתכון לעוגה שיהיה פשוט לתקתוק ותוצאה מנצחת
אני נכנסת לאתר שלך ובום!
הכנתי את העוגה הזו כבר שלוש פעמים.
מראש הכנתי מחצית החומרים כדי שיתאים לתבנית קטנה ועגולה ובמקום קוקוס הוספתי פרג לא טחון. כן, גם אני מהמכורות לפרג. ולימון. בייחוד כשיש לנו עץ מט ליפול מלימונים.
יצא בטעם של ענן וחוסל על ידי כל מי שטעם ונכווה.
שיהיה לך שבוע נהדר.
תודה מיכל! פרג זו אהבה וינוסה בהקדם!
אפשר בהוסיף שוקולד ציפס ?
בהחלט
היי קרן
אם אני רוצה עוגה קטנה יותר בקוטר של 20-22 כמה להקטין את הכמויות?
תודה:)
לעוגה בקוטר 20 בחצי
היי קרן, איזה תבנית חד פעמית מתאימה לכמויות שציינת במתכון? אינגליש או גדולה יותר?
אינגלנש
האמת, יצאה פשוט מושלמת! החלפתי חצי מהכמות בכוסמין 70% – לא הורגש בכלל. מצויינת, מצויינת, מצויינת!!!
שמחה לשמוע שגם בהמרה לכוסמין 70% יצאה טוב
אפשר להשתמש בקמח תופח ואז לוותר על אבקת האפייה?
כן בטח
היי קרן קודם כל את מוכשרת בטירוף
דבר שני מה יכול להחליף את הקוקוס??
תודה! אפשר קמח לבן רגיל
תקשיבי, אפיתי את העןגה עם שבבי קוקוס קלויים במקום קוקוס טרי,
ויצאה אלוהית!!!!
עוגה טעימה ברמות על!!!
תודה על המתכון, אני מת על העוגה הזו
*חוץ מזה שהשתמשתי בתבנית טפלון וריססתי בשמן והעוגה נדבקה, כי התעלצתי לעשות נה שיעצת (טוב, גם לא היה מקום במקפיא), אבל מה אכפת, היא פשוט נשהימה
שמחה לשמוע אני באמת חושבת שהיא אחת העוגות היותר טובות בבלוג
היי,
עשיתי אותה כבר כמה פעמים ללא גלוטן.
אני מחליפה את הקמח בחצי כוס קרנפלור, חצי כוס קמח תפ"א וכוס+ קמח תמי.
יוצא מעולה! מתים עליה, גם אלה שלא רגישים לגלוטן.
תודה על המתכון
תודה על שיתוף שרי
היי קרן,
אם אני אופה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, זה יספיק לתבנית אחת או שתיים?
תבנית הקוגלהוף שיש לי היא מסיליקון ולא משתפת פעולה בחילוץ אף פעם, אז מתבאסת להשתמש בה 🙁
תודה ❤
שתי אינגליש, ובאמת אפייה בסיליקון לא משהו
היי קרן, חשבתי שכתבתי תגובה ועכשיו לא מוצאת אותה אז מצטערת אם יש כפילות…
אני צריכה להכין עוגה פרווה אבל רוצה להשתמש בשיטת השימון שעליה המלצת. האם יעבוד עם שמן במקום חמאה?
היי קרן
רציתי לדעת אם את הרוטב יש להכין מראש ולהשאיר אותו עד שהעוגה מוכנה או רק ממש שהעוגה מוכנה להכין אותו ?
והאם אחרי ששוכפים את העוגה ישר צריך לחלץ את העוגה או שניתן לחכות עם זה במידה ורוצים לאכול אותה יותר מאוחר?
אפשר להכין מראש
לחכות עם החילוץ לצינון מוחלט