עוגות בחושותעוגות גבינה

עוגת סולת חלב ריקוטה חלומית

פברואר 14, 2024 42 Comments

עוגה איטלקית נפוליטנית מסורתית שהאיטלקים מאוד אוהבים

וטעמתי ממנה לפני המון שנים באיטליה. אחכ הלכתי לחבר שלי דוקטור גוגל וחיפשתי אותה, מצאתי מלא מתכונים ועשיתי איזה מיקס

בין כמה מהם ויצא מושלם. האיטלקים אוהבים לבשל את החלב עם גרידת תפוז אבל פחדתי שזה ייצא מריר אז ויתרתי.

והעוגה יצאה פשוט היסטרית, באמת אחת העוגות הטובות שהכנתי.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת סולת חלב ריקוטה חלומית/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 כוסות + 2 כפות (500 מ״ל) חלב

1+1/4 כוסות (300 מ״ל) מים

כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה

50 גר׳ חמאה

3 ביצים גודל L

קליפת לימון מגורדת מלימון גדול

כפית מחית/תמצית וניל

180 גר׳ סולת

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, חלב, מחצית מכמות הסוכר, גרידת לימון, וניל וחמאה

מוסיפים פנימה סולת ומערבבים היטב עד שהבלילה הופכת להיות במרקם של דייסה

מסירים מהאש, מעבירים את הבלילה לתבנית או קערה אחרת לצינון

כשתערובת הסולת הצטננה  (יכולה להיות מעט חמימה)

מקציפים ביצים ואת יתרת הסוכר במיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים פנימה את תערובת הסולת ואת הריקוטה  ומערבבים היטב (הכי טוב במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית)

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית

מעבירים את בלילת העוגה פנימה ואופים כ 50-60 דק עד שהעוגה ממש מעט רוטטת במרכזה.

מצננים לחלוטין.

מעבירים את העוגה למקרר כשהיא עטופה היטב, מקשטים באבקת סוכר לפני הגשה.

אני אכלתי מהעוגה גם לפני שנכנסה למקרר והיא גם היתה מעולה בטמפרטורת החדר.

 

42 Comments

איריס עובדיה פברואר 14, 2024 at 4:34 pm

מתי מכניסים את גבינת הריקוטה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:24 pm

כתוב:
מוסיפים פנימה את תערובת הסולת ואת הריקוטה  ומערבבים היטב (הכי טוב במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית)

Reply
רות דרור פברואר 22, 2024 at 6:31 pm

ערב טוב יקרה, עוגת גבינת ריקוטה עם סולת , באיזה האם לשים במדף האצעי של התנור?
אודה לתשובתך
רות דרור

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:46 am

אמצעי כן

Reply
Dana Shamash פברואר 14, 2024 at 4:35 pm

תודה, המתכונים שלך מדהימים. מתי העוגה במיטבה וכמה זמן נשמרת?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:22 pm

היא טעימה כבר מאותו הום ומחזיקה מעמד ארבעה ימים במקרר

Reply
Michal Nagad אוקטובר 8, 2024 at 6:14 pm

עוקבת בשקיקה מהצד השני של ״הכדור״,תודה על כל המתכונים המדהימים ועליך האם זה קמח סולת, או גרגירי סולת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2024 at 6:20 pm

גרגירי סולת
תודה מיכל

Reply
תהילה פברואר 14, 2024 at 5:00 pm

איזה כייף של עוגה. במה ניתן להחליף את הריקוטה?

Reply
יעל מרץ 17, 2024 at 11:06 pm

יצאה לי עוגה נמוכה ולחה, קצת דייסתית. חשבתי שאולי החסרתי רכיב..אבל שמתי הכל. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:54 pm

היא עוגה קצת דייסתית בכל זאת זו דייסה מבושלת אפויה אולי פשוט לא אהבת את העוגה אני שרופה עליה

Reply
חן פברואר 14, 2024 at 9:24 pm

כמה זה בכוסות 180 סולת?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:21 pm

קצת פחות מכוס

Reply
yasmin elishar פברואר 16, 2024 at 3:55 pm

אוי לפי מחשבון המרה יצא לי כןס פחות שתי כפות

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:28 am

את צודקת ! טעות שלי

Reply
ליאת פברואר 23, 2024 at 1:35 pm

אני מצאתי ש170 גרם הם כוס אז 180 נשמע שזה כוס פלוס כף

Reply
נטע פברואר 14, 2024 at 9:30 pm

אפשר לשים קמח תירס במקום סולת?
אם כן – אותה כמות?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:21 pm

לא ניסיתי ואני ממש לא יודעת להגיד איך ייצא

Reply
רות דרור פברואר 22, 2024 at 3:04 pm

מה ניתן לשים במקום גבינת רוקטה

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:26 pm

טוב טעם או תבור

Reply
יהודית יוספי פברואר 15, 2024 at 1:09 pm

גבינת כנען יעבוד? במקום הריקוטה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:18 pm

בטח

Reply
Shoshana פברואר 15, 2024 at 4:51 pm

הי קרן,
סיקרנת עם המתכון.
יעבוד גם עם ריקוטה למריחה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 5:38 pm

כן בטח

Reply
מעיין פברואר 15, 2024 at 5:37 pm

האם אפשר להחליף חלב רגיל בחלב סויה או תחליף אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 5:37 pm

אני מניחה שאפשר ועדיך לדעתי חלב שיבולת שועל

Reply
תמי פברואר 15, 2024 at 9:00 pm

אם אעשה עם גבינה לבנה , יעבוד לי?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:31 am

לא ניסיתי מניחה שכן

Reply
שקד פברואר 17, 2024 at 10:25 am

הכנתי! עוגה מעולה ופשוטה להכנה
אצלי בתנור לקח סביב השעה ו20

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:37 pm

תודה שקד

Reply
טלילה פברואר 18, 2024 at 7:05 am

הי קרן,
אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

כן

Reply
טלילה פברואר 18, 2024 at 2:56 pm

הי קרן
ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:34 pm

כן

Reply
טלילה פברואר 18, 2024 at 8:28 pm

הי קרן
אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:33 pm

מניחה שכן

Reply
הדס פברואר 21, 2024 at 5:28 pm

הי קרן,
תודה על מתכונים נפלאים
תוכלי להעלות בבקשה שוב לאתר את המתכון לעוגת גבינה בחושה . המתכון נעלם מהאתר והילדים מאוד אוהבים
תודה,

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:28 pm

נכון הוא עבר לגור בספר החדש שלי כרגע לא זמין באתר

Reply
חנה מרץ 17, 2024 at 4:14 pm

יצאה דחוסה ובלתי אכילה. למה? 🙁

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:54 pm

זו עוגת סולת דייסתית אולי ציפית למרקם של עוגה בחושה?

Reply
שוש יוני 3, 2024 at 8:10 pm

היי קרן.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:34 pm

אין צורל להכניס דווקא למקרר, 3-4 ימים בכל אופ ן

Reply

Leave a Comment