עוגה איטלקית נפוליטנית מסורתית שהאיטלקים מאוד אוהבים
וטעמתי ממנה לפני המון שנים באיטליה. אחכ הלכתי לחבר שלי דוקטור גוגל וחיפשתי אותה, מצאתי מלא מתכונים ועשיתי איזה מיקס
בין כמה מהם ויצא מושלם. האיטלקים אוהבים לבשל את החלב עם גרידת תפוז אבל פחדתי שזה ייצא מריר אז ויתרתי.
והעוגה יצאה פשוט היסטרית, באמת אחת העוגות הטובות שהכנתי.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת סולת חלב ריקוטה חלומית/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
2 כוסות + 2 כפות (500 מ״ל) חלב
1+1/4 כוסות (300 מ״ל) מים
כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה
50 גר׳ חמאה
3 ביצים גודל L
קליפת לימון מגורדת מלימון גדול
כפית מחית/תמצית וניל
180 גר׳ סולת
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, חלב, מחצית מכמות הסוכר, גרידת לימון, וניל וחמאה
מוסיפים פנימה סולת ומערבבים היטב עד שהבלילה הופכת להיות במרקם של דייסה
מסירים מהאש, מעבירים את הבלילה לתבנית או קערה אחרת לצינון
כשתערובת הסולת הצטננה (יכולה להיות מעט חמימה)
מקציפים ביצים ואת יתרת הסוכר במיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים פנימה את תערובת הסולת ואת הריקוטה ומערבבים היטב (הכי טוב במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית)
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית
מעבירים את בלילת העוגה פנימה ואופים כ 50-60 דק עד שהעוגה ממש מעט רוטטת במרכזה.
מצננים לחלוטין.
מעבירים את העוגה למקרר כשהיא עטופה היטב, מקשטים באבקת סוכר לפני הגשה.
אני אכלתי מהעוגה גם לפני שנכנסה למקרר והיא גם היתה מעולה בטמפרטורת החדר.
42 Comments
מתי מכניסים את גבינת הריקוטה?
כתוב:
מוסיפים פנימה את תערובת הסולת ואת הריקוטה ומערבבים היטב (הכי טוב במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית)
ערב טוב יקרה, עוגת גבינת ריקוטה עם סולת , באיזה האם לשים במדף האצעי של התנור?
אודה לתשובתך
רות דרור
אמצעי כן
תודה, המתכונים שלך מדהימים. מתי העוגה במיטבה וכמה זמן נשמרת?
היא טעימה כבר מאותו הום ומחזיקה מעמד ארבעה ימים במקרר
עוקבת בשקיקה מהצד השני של ״הכדור״,תודה על כל המתכונים המדהימים ועליך האם זה קמח סולת, או גרגירי סולת ?
גרגירי סולת
תודה מיכל
איזה כייף של עוגה. במה ניתן להחליף את הריקוטה?
יצאה לי עוגה נמוכה ולחה, קצת דייסתית. חשבתי שאולי החסרתי רכיב..אבל שמתי הכל. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה
היא עוגה קצת דייסתית בכל זאת זו דייסה מבושלת אפויה אולי פשוט לא אהבת את העוגה אני שרופה עליה
כמה זה בכוסות 180 סולת?
קצת פחות מכוס
אוי לפי מחשבון המרה יצא לי כןס פחות שתי כפות
את צודקת ! טעות שלי
אני מצאתי ש170 גרם הם כוס אז 180 נשמע שזה כוס פלוס כף
אפשר לשים קמח תירס במקום סולת?
אם כן – אותה כמות?
לא ניסיתי ואני ממש לא יודעת להגיד איך ייצא
מה ניתן לשים במקום גבינת רוקטה
טוב טעם או תבור
גבינת כנען יעבוד? במקום הריקוטה?
בטח
הי קרן,
סיקרנת עם המתכון.
יעבוד גם עם ריקוטה למריחה?
כן בטח
האם אפשר להחליף חלב רגיל בחלב סויה או תחליף אחר?
אני מניחה שאפשר ועדיך לדעתי חלב שיבולת שועל
אם אעשה עם גבינה לבנה , יעבוד לי?
לא ניסיתי מניחה שכן
הכנתי! עוגה מעולה ופשוטה להכנה
אצלי בתנור לקח סביב השעה ו20
תודה שקד
הי קרן,
אפשר להקפיא את העוגה?
כן
הי קרן
ניתן להקפיא?
כן
הי קרן
אפשר להקפיא?
מניחה שכן
הי קרן,
תודה על מתכונים נפלאים
תוכלי להעלות בבקשה שוב לאתר את המתכון לעוגת גבינה בחושה . המתכון נעלם מהאתר והילדים מאוד אוהבים
תודה,
נכון הוא עבר לגור בספר החדש שלי כרגע לא זמין באתר
יצאה דחוסה ובלתי אכילה. למה? 🙁
זו עוגת סולת דייסתית אולי ציפית למרקם של עוגה בחושה?
היי קרן.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
אין צורל להכניס דווקא למקרר, 3-4 ימים בכל אופ ן