קובלר זה קינוח בריטי, או אמריקאי, תלוי את מי שואלים, שהכינו לפני מלאן תלפים שנה, הוא נולד מתוך מחסור של משהו אח***
והשם שנדבק אליו הוא קובלר כמו ריצוף, בגלל הצורה היפה של הבצק שמניחים מעליו כאילו הוא מרוצף.
פעם היו נוהגים לאכול אותו כארוחת בוקר, אבל עם השנים הוא הפך לקינוח, ואני שואלת : למה????????
אני מוכנה לקום כל בוקר עד אחרון ימי ולאכול קובלר לארוחת בוקר.
זה מזכיר קראמבל, הפירות בתחתית ומעליהם בצק פריך שנאפה, והשילוב של השניים יוצר חיבור אלוהי
כאן הבצק מוכן עם אבקת אפייה ומזכיר עוגיות חמאה שמנמנות, פריכות, שמנסות בפה, שמשתלבות מדהים
עם הפירות והמיץ שלהן שמונחים מתחת. לא שזה לא טעים גם ככה, אבל מה שהגלידה או הקצפת עושה לקולבר, זה
בערך כל מה שאתם צריכים בחיים. ביס אלוהי בפה.
קובלר שזיפים מהסרטים/תבנית עגולה בקוטר 28 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק :
1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן רגיל
60 גר׳ קוביות חמאה קרות
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות (15 גר) אבקת שקדים
1.5 כפות אבקת סוכר
קמצוץ מיילח
1 -2 כפות שמנת להקצפה
לפירות:
5 שזיפים נקייים מגרעין וחתוכים לרבעים או שמיניות.
חופן אוכמניות טריות או קפואות
3 כפות (30 גר׳) סוכר וניל
מיץ וגרידת לימון מחצי לימון בינוני
כף גדושה קורנפלור
לפיזור על תחתית התבנית :
20 גר׳ קוביות חמאה
לםפיזור מעל הכל לפני אפייה:
2 כפות סוכר חום בהיר
להגשה :
גלידה וניל או קצפת.
אופן ההכנה:
בקערה מניחים שזיפים, ומערבבים אותם עם קורנפלור, סוכר וניל, מיץ וגירדת לימון. מניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים על תחתית תבנית חסינת חום 20 גר׳ קוביות חמאה.
את הבצק מכינים או בקערה עם הידיים, או במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה.
מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לפירורי בצק.
מוסיםים מעט שמנת ומעבדים לכדור, אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כף שמנת.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לא דק, תשאירו עובי של 3-4 מ״מ. בעזרת קורצן קורצים 6-7 עיגולי בצק.
מעבירים את הפירות מהקערה ישירות לתבנית מעל קוביות החמאה.
מניחים פרוסות בצק מעל הפירות כך שיכסו את הפירות אבל לא לגמרי. מפזרים 2 כפות סוכר חום בהיר מעל הכל.
אופים בתנור כ 25-30 דק עד שהפירות מבעבעים והבצק מקבל גוון שחום .
מגישים עם גלידה או קצפת, זה טעים אמאלה!
**לפרווה אפשר להמר חמאה במחמאה/נטורינה ושמנת מתוקה במי קרח.
**את השזיפים ניתן להמיר בכל פרי אחר שאוהבים, ]ירות קית כמו משמשים אפרסקים, תאנים, מנגו או ענבים, פירות יער טריים,
תותים בחורף ואפילו בננות.
10 Comments
אפיתי היום את עוגת הקובלר !
יצאה מצויין
תודה יעל
העוגה נראית מעולה 🙂 שתי שאלות –
איך אפשר לשמור אותה ולכמה ימים היא נשמרת?
ומגישים אותה חמה?
זו עוגה שחייבת להיות מוגשת חמה סמוך להכנתה, אם שומרים במקרר מספר ימים הבצק הפריך יאבד מפריכותו
קרן, אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר יום קודם? אני יודעת שזה הליך מהיר אבל צפוי לי יום מלא עבודה…
בטח שאפשר להכין בצק מראש
אוקיי חזרתי לדווח! לא רק שהכנתי את הבצק מראש, גם רידדתי וקרצתי עיגולים והקפאתי אותם, כך שביום עצמו רק סידרתי את הפירות בתבנית ושמתי מעליהם את דיסקיות הקובלר. יצא מעולה! אני מתכוונת להכין שוב כמות כפולה להקפאה, כדי שיהיה מוכן לקינוח מהיר. הכנתי גרסה טבעונית – חמאה טבעונית במקום החמאה, וחלב שיבולת שועל במקום השמנת. נהדר!
נשמע מעולה תמר תודנ
מה אפשר במקום חמאה או מחמאה?
נטורינה או שמן קוקוס