לחמים ומאפים

מלאווח גבינות מהיר הכנה

יוני 22, 2024 36 Comments

איזה פתרון מדהים לארוחה זריזה שכולם בבית יאהבו!

בצק שמככנים עם הידיים בשתיים שלוש דקות עבודה, מלית פשוטה ממש, וטיגון קל

ויש לכם מאפים חמים טעימים שהגבינה מהם נמתחת בדיוק כמו שכולם אוהבים.

זה לגמרי סוגר אצלי פינה של ארוחה כשאין משהו ורוצים ממש זריז.

אנחנו אכלנו את המאפים בשבת בצהריים, דווקא נחמד אחרי הים, עם קצת עגבניןת מרוסקות ליד או יוגורט וביצה.תנסו זה מה זה טעים במזגן:-)

לגרסת מלאווח פיצה: אחרי רידוד לעיגול, מורחים רוטב פיצה במרכז, מניחים גבינה צהובה בנדיבות וסוגרים לסמבוסק, ומטגנים. 
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה למלאווח פיצה לחצו כאן
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה למלאווח גבינות לחצו כאן 

מלאווח גבינות מהיר הכנה/ 4 יחידות גדולות

מצרכים למתכון:

2 כוסות +2 כפות (300 גר׳) קמח לבן

1/2 כפית מלח גס

3 כפות שמן (קנולה או זית)

180 מ״ל (3/4 כוס) חלב קר

למלית גבינות :

300 גר׳ גבינות צהובות מגורדות (אני ערבבתי מוצרלה וגאודה)

200 גר׳ גבינת פטה/בולגרית מפוררת

1/2 כפית מלח דק

2 ביצים גודל L

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, מלח, שמן וחלב

עד שנוצר כדור בצק אחיד, אין צורך ללוש, אפשר עם הידיים בקלות ולמי שרוצה עוד יותק בקלות אפשר להשתמש במיקסר.

סהכ לישה של 3-4 דקות

מחלקים את כדור הבצק לארבעה חלקים שווים ומניחים על צלחת מעט מקומחת ומכסים בניילון נצמד למנוחה של 15-20 דק

בינתיים מכינים מלית:

בקערה (אותה קערה של שהבצק, חבל לשטוף) מערבבים גבינות ביצים ומלח לתערובת אחידה.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעיגול דק (בערך 25030 ס״מ זה טוב)

מניחים כף גדושה מאוד מהמלית באמצע ובעזרת הכף מעט מורחים אותה, ועדיים משאירים שוליים נקיים לגמרי

מוצחים חלקים מהבצק מעט ומעבירים מעל המלית, בסוף כל העיגול ייסגר כמו מעטפה, הגבינה לא אמורה לבצבץ .

מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, ובאש בינונית ולא גבוהה מדי , מטגנים את המאפים מש/ני הצדדים למשך 4-5 דקות מכל צד עד שהם שחומים למראה.

מגישים חם וזה מה זההההה טעים.

בתאבון

[

 

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

אפרת ורנסקי יוני 22, 2024 at 4:59 pm

אפשר להכין עם מילויי אחר כמו שוקולד במקום גבינות

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:25 pm

מניחה שכן

Reply
שי יוני 30, 2024 at 6:13 pm

הי, כמה יוגורט את ממליצה לשים במקום החלב?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:36 pm

240 גר

Reply
עדי עובדיה בסר אוגוסט 4, 2024 at 3:06 pm

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2024 at 6:03 am

מניחה שכן אולי תצטרכו עוד קצת מים לבצק

Reply
נלי יוני 22, 2024 at 5:36 pm

סוג של חצ'פורי
לא חייבים שמן בבצק אפשר עם יוגורט
וכחצי שקית אבקת אפיה
אפשר לשלב גם עלי זעטר טריים בהצק
לגבי המילוי אפשר כל סוג של גבינה
אפשר גם תפוח אדמה בקיצור מה שרוצים
ממלאים מרדדים ועל המחבט
ואפשר להבריש בחמאה או בשמן

Reply
יעקב יוני 23, 2024 at 6:24 pm

מתכון יקר אין להרבה אנשים אפשרות לקנות גבינות כאלו יקרות.

Reply
נעה יולי 7, 2024 at 10:58 pm

וואו יעקב כמה שאתה טרחן

Reply
עדן הורוביץ יוני 22, 2024 at 5:41 pm

היי קרן, אפשר עם קמח כוסמין ? משנים את כמות הנוזלים ?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:24 pm

כן אפשר, ולהוסיף יותר חלב עד שהבצק אלסטי וגמיש

Reply
יעל יוני 27, 2024 at 8:27 am

מתכון גאוני!!! תודה קרן על עוד הברקה.
ניסיתי לעשות ריקים עם קיפולים של מלוואח עם שמן זית ויצא מעולה

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:10 pm

תודה יעל

Reply
דינה יוני 22, 2024 at 5:45 pm

נראה מושלם!
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום לבן?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:24 pm

כן אבל אז תצטרכי להוסיף יותר חלב

Reply
דניאל מרגלית יוני 22, 2024 at 6:57 pm

אפשר מים במקום חלב???

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:24 pm

כן

Reply
יעל עדני יוני 22, 2024 at 8:53 pm

אוהבת אותך אלופה

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:23 pm

תודה יעל

Reply
יעל יוני 23, 2024 at 8:33 am

לפי הכותרת חשבתי שמדובר במלאווח קנוי… טוב שטעיתי!

Reply
מירב יוני 23, 2024 at 2:05 pm

אפשר לוותר על המילוי של הגבינות ולטגן כמו מלאווח רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:23 pm

יש מתכון למלאווח רגיל באתר

Reply
שחר יוני 23, 2024 at 4:44 pm

נראה מעולה! יעבוד גם עם קמח כוסמין?

Reply
עמי יוני 24, 2024 at 4:50 pm

יש תחליף לא חלבי לחלב?

Reply
שיר יוני 25, 2024 at 10:45 am

את פשוט גאונית!
גם במתכונים הטעימים שאת מייצרת וגם בשמות שאת נותנת להם!
כל סוגי הלחמים שלך מככבים אצלנו!
תמיד יוצא טעים, עם חידוש בטעם ובמראה!
תודה רבה!

Reply
נטלי יולי 1, 2024 at 1:49 pm

קרן היקרה שתדעי שזה המתכון הרביעי שאני מכינה מאז שהתחלתי לעקוב אחרייך לא מזמן . קודם כל המתכונים מצוינים בגלל וזה בדרך כלל לא קורה שאני מכינה לפי מתכונים אבל את פשוט תמיד באה עם מתכונים בול והם יוצאים נהדר . תודה רבה לך גם עצם זה שיש סרטונים מאוד עוזר

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:34 pm

תודה נטלי!

Reply
זאנט יולי 1, 2024 at 3:17 pm

אפשר קמח ללא גלוטן ?ואותה כמות?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:34 pm

לא ניסיתי עם קמח ללג אני לא יודעת להגיד מבחינת כמויות ואין ייצא

Reply
סימה יולי 6, 2024 at 6:52 am

היי למה מלח גס? אפשר מלח רגיל?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:59 am

כן אפשר

Reply
ליבנת אוגוסט 8, 2024 at 10:30 pm

אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר לשימוש מאוחר יותר? או להקפיא אפשרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2024 at 7:59 am

בטח

Reply
עינב אוגוסט 25, 2024 at 8:33 pm

עקבתי באדיקות אחרי ההוראות, ובכל זאת המילוי לא נשאר בפנים בזמן הטיגון, ונשאר רטוב מאד- הביתה לא התבשלה לגמרי, למרות שהבצק כבר כמעט נחרך

Reply
מעיין ספטמבר 21, 2024 at 8:20 am

היי קרן, המתכון מושלם וטעים! האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני? תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:23 am

כן בטח

Reply

Leave a Comment