עוגיות

ריבועים חלומיים של בצק פריך עם מרנג פקאנים וריבה

אוגוסט 19, 2024 31 Comments

כמו בכל שבת שבה יש לי סדנת ריקוד, אני כבר בבוקר מתחילה לחשוב מה בא לי להכין ולפנק את הבנות שרוקדות איתי,

בדרכ זו עוגה בחושה, ולפעמים עוגיות, לפעמים שניהם .

כבר כמה ימים שבא לי ממש להכין  שושני קצף מרנג שזה בערך העוגיות שאני הכי הכי אוהבת בעולם, אבל לא רציתי למרוח את המרנג ולגלגל

עוגיה עוגיה אז החלטתי לרדד את הבצק לשני חלקים שווים ופשוט להניח את המרנג באמצע, זו שיטה ממש קלילה להכנת עוגיות בצק פריך

אופים את הבצק כשהוא שלם ואחכ פורסים. זה פחות עבודה.

יצא לי בצק חלום, ממש אחד הבצקים הכי טובים שהיו פה בבלוג, אני בטוחה שעוד אשתמש בו לעוד מלא עוגיות ומאפים

המרנג השתלב בו כל כך טוב והריבה של נתן התאימה בול! אם אין לכם ריבת משמש אתם יכולים להשתמש באיזו ריבה שיש לכם בבית כי הטעמים כולם

מתמזגים יפה עם המרנג, או להכין בלי ריבה ורק עם מרנג, העוגיות עדיין יהיו טעימות מאוד מאוד.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

ריבועים חלומיים של בצק פריך עם מרנג פקאנים וריבה/ 20

25 ריבועים

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (70 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (נקרא גם סמולינה בטחינה כפולה) (ניתן להמיר ב 1/2 כוס קמח לבן רגיל)

1/4 כוס (25 גר׳) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

כף אבקת קורנפלור

3 כפות אבקת סוכר

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

2-3 כפות מי קרח

למילוי:

2 חלבונים מביצים גודל L

1 כפית אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר וניל (ניתן להמיר בסוכר לבן וכפית תמצית/מחית וניל)

כוס פקאנים טחונים דק לא קלויים (ניתן להמיר בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז)

אופציונלי:

2-3 כפות של ריבת משמש או כל ריבה אחרת שאוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה: לבצק הפריך

במעבד מזון עם להב פלדה(אפשר גם בקערה עם הידיים) מעבדים קמח לבן, קמח רימצי׳נטה, קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר וקוביות חמאה

עד שנוצרים פירורי בצק קטנים. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף מים ושוב מעבדים וכו…

כשהבצק מוכן מניחים במקרר עד שהמרנג יהיה מוכן.

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם פודינג וניל וסוכר וניל לחקצף יציב ומבריק.

מוסיפים פנימה את הפקאנים הטחונים ומערבבים בעדינות.

מחלקים את הבצ קלשני חלקים שווים.

מרדדים את שני החלקים של הבצק על ניירות אפייה מקומחים למלבנים או ריבועים שווים בגודל .

על חלק אחד של הבצק מורחים בנדיבות את המרנג כך שיכסה את כל הבצק. מניחים מעליו כמה כפות של ריבה ובעזרת פלטה מורחים

מניחים את חלק הבצק השני על המרנג, ומכסים אותו לגמרי.

מהדקים היטב את קצוות שני הבצקים אחד לשני.

אופים כ 30 דקות עד שהבצק מעט זהוב.

מצננים לחלוטין.

מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים או מלבנים קטנים.

שומרים בקופסא אטוצה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

קרן גור אוגוסט 19, 2024 at 5:52 pm

הי קרן ותודה כמו תמיד על מתכונים קלים וטעימים!!! באיזו תבנית להכין?

Reply
מזל אוגוסט 19, 2024 at 6:18 pm

הי, האם שמן יכול להחליף חמאה?
אם כן, מה הכמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2024 at 8:25 pm

לא יכול

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2024 at 8:25 pm

של התנור

Reply
אינה אוגוסט 20, 2024 at 7:18 am

אוי זה מאפה אלוהי! תודה קרן

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:04 pm
Reply
גילי אוגוסט 28, 2024 at 6:16 pm

מה יכול להחליף את החמאה? הפרווה אולי קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2024 at 9:10 am

נטורינה או מחמאה

Reply
מאיה אוגוסט 19, 2024 at 10:42 pm

נראה חלום! אילו מילויים נטולי ביצים יכולים לעבוד פה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:05 pm

שוקולד או ריבה או ממרח אחר שאוהבים

Reply
Rachel אוגוסט 19, 2024 at 11:15 pm

היי קרן, לאלו שגרים בחו״ל, כמוני למשל, אפשר לקבל את מידות התבנית בבקשה? תודה

Reply
Anat uzan אוגוסט 20, 2024 at 8:22 am

מהממת שכמותך.התאהבתי מזמן…בידיים שלך!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:04 pm

❤️❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:05 pm

זה לא ממש משנה
זו תבנית של תנור סטנדרטי

Reply
שרה אוגוסט 20, 2024 at 9:59 am

הי קרן, את חושבת שריבת תות זה מתאים או שיפגע בטעם? ואפשר לגרד את הבצק למעלה במקום לרדד? תודההה

Reply
אורן אוגוסט 20, 2024 at 10:05 am

למה החלבונים לא בבצק? זה ממש מבאס לזרוק סתם

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:03 pm

תכיני שקשוקה

Reply
שרה אוגוסט 20, 2024 at 4:34 pm

הי קרן, את חושבת שריבת תות זה מתאים או שיפגע בטעם? ואפשר לגרד את הבצק למעלה במקום לרדד? תודההה
אשמח לתגובתך יקירה

REPLY

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:03 pm

כן וכן

Reply
מירי דניאל אוגוסט 20, 2024 at 7:25 pm

האם לשים נייר אפיה בתחתית התבנית

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:03 pm

הבצק מרודד על נייר אפייה ויש להעביר אותו עם הנייר לתבנית

Reply
SHILA אוגוסט 22, 2024 at 1:13 pm

שלום קרן האם צריך אבקת אפייה אשמח לתשובה SHILA

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:55 am

אם לא כתוב כנראה שלא צריך

Reply
נאוה אוגוסט 22, 2024 at 5:41 pm

בבקשה אם אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:54 am

בצק פריך לא יכול להיות מבוסס רק על קמח שקדים

Reply
סילביה להט אוגוסט 28, 2024 at 1:01 pm

היי קרן,מבקשת לדעת איך את מחלצת את החלק השני של הבצק על מנת להניח אותו על המרנג?התבלגן לי הבצק ושמתי קרעים של בצק למעלה…

Reply
מאיה אוגוסט 29, 2024 at 8:42 pm

אפשר בלי קמח שקדים והאגוזים במרנג? והאם אפשר להכין בלי המרנג בכלל אלה רק ריבה

Reply
טניה אוגוסט 30, 2024 at 1:47 pm

הרגע יצא מהתנור , לא היה סבלנות להמתין עד שיתקרר , טעימה ראשונה הייתה וואו , לא נראה לי שיגיע לשלב התקררות . ממש ממש טעים ומאוד קריספי .

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2024 at 11:39 pm

איזה כייף

Reply
טל ספטמבר 2, 2024 at 6:27 pm

אפשר בלי הקמח שקדים בבצק?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:53 pm

כן

Reply

Leave a Comment