אני מסתכלת קצת על פוסטים שלי משנים קודמות של פורים וקולטת שלא היתה שנה שבה לא התלוננתי שאני צריכה לעזור לבנות להתארגן על תחפושת
ושאני לא אוהבת את זה! זה היה נורא מלחיץ אותי ועולה לי מלא כסף לא משנה כמה ניסיתי להימנע.
והיום? איזה כייף שאין לי את זה! אף אחד לא צריך אותי לתחפושת, הבנות כבר עצמאיות והמתבגר ממילא לא מתחפש כי זה לא קול,
ואני חופשיה ומשוחררת מחנויות של תחפושות, מדרום העיר, איזור לוינסקי, מסכות ,איפור, מתפרות, חנויות בדים, ומסיבות פורים .
נשמע לא אני נכון? אני אמורה להיות בן אדם שמח שמאוד אוהב מסיבות פורים אבל אני לא 🙂
עכשיו כשאני לא צריכה להתעסק בזה יש לי מלאאאאאא זמן להכין משלוחי מנות, לחשוב על טעמים חדשים לאזני ההמן שלי,
ובעיקר לשמוח שהחג הזה כולו בצקים פריכים שאני ככ אוהבת.
זו הסיבה גם שכשחשבתי איזה אזני המן אכין השנה (פרג ברור!) הלכתי מיד לכיוון של עוגת גבינה, כי מי לא אוהב עוגות גבינה?
ואיזה כייף זה כשהיא באה ככה בביס אחד מושלם?
אז הכנתי מלית כמו של גביניות, ואפיתי את אזני ההמן ואחרי אפייה טבלתי אותן בקרם פיסטוק וזה יצא וואו!
אחד המוצלחים ביותר, בלי להיות אובייקטיבית כמובן.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפוסט בשיתוף משק צוריאל
אזני המן עוגת גבינה בציפוי פיסטוק/ 30-35 אזני המן
מצרכים למתכון:
לבצק:
3 כוסות (420 גר') קמח לבן
200 גר' חמאה קרה
100 גר' אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
ביצה גדולה
1/2 כפית גרידת לימון
כפית תמצית/מחית וניל
1-2 כפות חלב
למלית גבינה
100 גר׳ (3/4 מכיל) יוגורט עיזים של משק צוריאל
100 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל
2 כפות שמנת חמוצה
כפית מחית/צמצית וניל
כפית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (25 גר׳) אבקת סוכר
גרידת לימון מלימון בינוני
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורי בצק, מוסיפים וניל, גרידת לימון, ביצה וכף של חלב וממשיכים לעבד .
עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכינים לקירור במקרר לפחות לשעה.
מכינים את המלית :
בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה וחלקה, אפשר להעביר לשק זילוף או להשאיר בקערה במקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח מקומח מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.
בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.
סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים בין האזניים.
חוזרים על הפעולה שוב ושוב עם שאריות הבצק עד שהבצק נגמר.
כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.
כשהאזניים מצטננות, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד לבן, ומערבבים אחרי המסה עם מחית פיסטוק.
טובלים מחצית אוזן המן בקערה עם הקרם פיסטוק ומצננים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את אזני ההמן אפשר למלא בכל מלית אחר שאוהבים, זה בצק בסיסי מצויין .
**אפשר לצפות את האוזן בשוקולד מריר מומס או לוותר על הציפוי
**שומרים את האזניים בקופסא אטומה במקרר עד ארבעה ימים
12 Comments
כמה שוקולד לבן וכמה מחית פיסטוק צריך להמיס?
מקפיצה את השאלה
מקפיצה
100 גר׳ שוקולד לבן וכפית מחית פיסטוק
100 גר׳ שוקולד לבן וכפית מחית פיסטוק
במקום ביצה שלמה בבצק אפשר 2 חלמונים ואז הבצק פחות קשה.
הבצק לא קשה הוא מושלם
ואפשר
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן
מה אפשר לשים במקום ביצה או להוריד אותה לחלוטין, בשביל להפוך את הבצק לטבעוני?
מים קרים
מה אפשר לשים במקום הביצה?