יבכל פעם שאני מכינה את הבייגלה לא משנה באיזו צורה, גרסה, מילוי או בצק, אני חושבת לעצמי כמה המאפה
הככ ישראלי הזה גאוני, וכמה אנחנו יכולים להמציא את עצמנו בשלל בייגלה עד אינסוף, וזה תמיד טעים.
באתר יש כבר לא מעט וורסיות של בייגלה, ממולא, או מצופה או סתם בייגלה רגיל, וכולם, אחד אחד, מתכונים
מדהימים, שאין מי שלא ירצה להכין בבית ולאכול.
את הבייגלה האלו הכנתי השבוע, וכמו תמיד כשאני מכינה משהו שווה, אני חושבת שכל העולם צריך להיות
מודע לזה קיים לנו בייגלה זמין ונגיש בהכנה לא מסובכת מדי של יצירת פאר עטופה בשומשום.
את הבצק הזה אפשר לנצל לשלל סוגים של בייגלה כולל בייגלה ללא מילוי כלל, וללא בצל מטוגן בבצק,
ולקחת אותו פשוט כבסיס, והוא מעולה. (כתבתי לכם למטה בסוף המתכון מה אפשר לעשות איתו)
בייגלה בצל מקורמל גבינת עיזים ומוצרלה/15-16 יחידות
מצרכים למתכון :
לבצק:
1 קילו קמח לחם/פיצה/לבן
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
2 כפות שמן זית
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל) מי ברז
3/4 כוס בצל מקורמל (מתכון לבצל למטה)
לבצל המקורמל:
5-6 בצלים (אפשר לערבב אדומים ולבנים) בינוניים, קלופים, חצויים לחצי ופרוסים לפרוסות דקות
30 גר׳ חמאה
2 כפות שמן זית
מעט מלח גס
למלית:
חצי גליל גבינת עיזים סטייל גד עז או פרומעז חתוך לקוביות קטנות
200 גר׳ קוביות גבינת מוצרלה או מוצרלה מגורדת
לציפוי:
מי ברז
שומשום
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק המקורמל ומקפיצים את כל הבצלים במחבת עם חמאה ושמן זית עד להזהבה וריכוך שלהם,
הם מתחילים להשחים בשלב מסויים וזה מעולה. מוסיפים קצת מלח גס, מערבבים ומצננים.
(מוציאים החוצה 3/4 לבצק ואת השאר שומרים למלית)
לבצק:
לקערת המיקסר מוזגים מחצית מכמות המים, סוכר שמרים מלח ואת הקמח ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
מוסיפים את הבצל המקורמל ואת השמן וממשיכים ללוש. באיטיות מוזגים את יתרת המים ולשים בסהכ עוד 10 דק.
(לא הכל בבת אחת כי יתכם ולא תזדקקו לכל הכמות)
הבצק צריך להיות מעט רטוב, כלומר נפרד מדפנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית זה מעולה.
כשמתקבל בצק רך חלק וגמיש מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
כשהבצק מוכן, מחלקים אותו לחלקים שווים במשקל 120 גר׳. מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת
בנייר אפייה מעט משומן. מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת ומניחים לכדורים לתפוח שוב למשך 20-30
דקות.
מערבבים את יתרת הבצק המקורמל עם קוביות גבינת העיזים.
מכינים 2 קערות רחבות, אחת עם מים והשניה עם שומשום.
מחממים תנור ל 220 מעלות ובעזרת מערוך על משטח מעט מקומח פותחים כל כדור בצק לרצועה.
מניחים על חלקה התחתון לרוחב בצל מקורמל, ומפזרים מוצרלה. מגלגלים לגליל ומהדקים.
טובלים את הגליל במים ולאחר מכן בשומשום, סוגרים לעיגול ומניחים על תבנית האפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק ומכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דק׳ עד שהבייגלה משחימים
בחלקם העליון וגם בחלקם התחתון.
מוציאים ומגישים מיד.
מי שרוצה יכול להבריש את הבייגלה בשמן זית מעורבב עם מעט מלח אטלנטי גס מיד כשיוצאים מהתנור.
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא ולהוסיף 3-4 כפות מים לבצק
**אפשר להכין את הבייגלה ללא גבינות לגרסת פרווה טבעוני. ואת הבצל המקורמל לטגן רק בשמן זית.
**אפשר להכין את הבייגלה ללא מילוי כלל.
**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים.
**אפשר לעטוף את הבייגלה בשומשום מעורבב עם גרעינים,או פרג או רק אחד מהם או מה שאוהבים.
**אפשר לוותר על הבצל במקורמל בבצק, זה ממש טעים! אל תוותרו 🙂 אבל אם ויתרתם אולי תצטרכו יותר מים.
**שומרים את הבייגלה בעודם טריים בהקפאה, ומחממים היטב בחום 180 למשך 30 דקות לחימום והחזרת הטריות.
25 Comments
אפשר להקפיא לפני אפיה?
אם כן אז האם לצפות בשומשום לפני הקפאה או לפני האפיה? ובאיזה חום וכמה זמן לאפות?
תודה את אלופה♥️
אפשר להקפיא עם השומשום לפני אפייה ולהפשיר
חום 220 מעלות 20-25 דק
נראה מדהים! אפשר להכין עם קמח כוסמין 70%\מלא?
70% מעולה
היי קרן,
האם ניתן ללוש ביעדים מאיר ואין לי מיקסר?
בטח
לישה רצופה של 12 דק
קרן את מעניינת ופותחת לי בכל פעם מחדש רעיונות מאלפים ומעיזה
כל הכבוד לך!
תודה רבה חנה
הי קרן
אם מתפיחים במהלך הלילה
האם כדאי להתפיח לפני החלוקה לכדורים או אחרי?
בקערה לא ככדורים
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?
כן בטח שאפשר
אם מתפיחים למשך הלילה – באיזה שלב כדאי? לפני החלוקה לכדורים או אחרי?
לפני
היי קרן, המתכון נראה היסטרי!!
לאחר גלגול הבצק בשומשום, אין צורך בהתפחה שנייה לפני ההכנסה לתנור??
לא ראיתי שכתוב.
נכון אין צורך בבייגלה להתפיח אחרי עיצוב הצורה
האם לאחר גלגול הבצק לכדור ופתיחה כל כדור חצויה ממלאים את ת הרצועה בבצל צקורמל ובגבינת עיזים סוגרים וטובלים?
לא כל כך הבנתי את השלבים לאחר עיגולי הבצק אשמח להסבר נוסף
פותחים עם מערוך כל עיגול ממלאים בחלק התחתון שלו הרחב, מגלגלים סוגרים, ואז טובלים במים ושומשום
אפשר להכין אותם ללא מילוי? או מילוי אחר פרווה?
דרך אגב זה לא מאפה ישראלי! זה מאפה פלסטינאי קודסאוי אסלי. שוקרן
שמחתי ללמוד משהו 🙂
היי קרן. שייך להוסיף פטריות ?
והאם אפשר לוותר על הגבינה ?
אפשר פטריות ואפשר בלי גבינה
היי קרן שהבייגלים כבר עם המילוי, לפני האפייה בתנור, לא צריך לתת להם עוד התפחה?
אם היה צריך הייתי כותבת