אני מחכה מלא זמן להעלות לכם מתכון לבקלאווה, וסוף סוף בשבוע שעבר צילמתי בקלאווה קלאסית ורציתי להעלות לאתר,
ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, משהו ביחס עלי הפילו והמלית לא הסתדר לי, וזה לא היה מספיק מרשים במראה ורציתי שלקראת
החג יהיה לכם מתכון וואו ממני. אז החלטתי לצלם שוב, חפרתי ברשת, על הדרך גיליתי דפי אינסטגרם מטורפים מתורכיה,
שגרמו לי להבין שכנראה כשהפיסטוק הגיע לארץ כבר לא נשאר מספיק צבע 🙂 כי הפיסטוקים אצלם נראים פי אלף יותר ירוקים,
גיליתי מלא טכניקות להכנת בלקאווה, ובעיקר קיבלתי מלא השראה והחלטתי ללכת על שיטה שנראתה לי קלה להכנה,
שנותנת תוצאה יפיפיה.
אני כבר המון זמן מעדיפה להחזיק במקרר שלי בצקים מצוננים, ולא קפואים, בעיניי, ולמרות שאני אוהבת מאוד להכין לבד בצקים,
זו המצאת המאה, גאונות של ממש, וכייף להכין מאפים באמת בדקה בלי מאמץ, בלי תכנונים והכנות של שעות מראש.
הרשת עמוסה היום מתכונים מאוד קלילים בשימוש בצקים מצוננים, וזה ז׳אנר מעולה לכולם.
מה גם שלי אישית אף פעם אין מספיק מקום במקפיא, אני לא תמיד צריכה את כל הכמות ואז אני לא צריכה להפשירובסוף לזרוק חלק,
הבצקים לא תופסים ריח מה שקורה הרבה במקפיא, ובעיקר בעיקר, הם נגישים לי ולא דורשים ממני תכנון מוקדם.
קיצר, ספונטניים כמוני.
הבקלאווה עשויה מבצק פילו, ואני מאודדד אוהבת להשתמש במצונן אבל יש בסדרה הזו עוד בצקים שאצלי הם דיירי קבע במקרר,
זה הבצקים המצוננים לפיצה, ובצק העלים הכה נח לעבודה (תראו פה את הסרטון הזה!)
בקלאווה היא מסוג המאפים שאנשים נמנעים להכין בבית כי נדמה להם שזה מסובך, ואז כשמכינים פעם אחת מבינים שזה
כל כך קל להכנה! ראש הנה והחגים עוד רגע כאן, ובקלאווה מרשימה כזו תהפוך את החג לחגיגה של ממש.
ממש חשוב שתיכנסו ללינק הזה לאופן הכנת המתכון וטכניקת הגלגול- https://bit.ly/3qvVrAa
**הפוסט בשיתוף חברת שימרית
בקלאווה ביתית הורסת/תבנית עגולה בקוטר 28 ס״מ
מצרכים למתכון:
1.5 חבילות (450 גר׳) עלי פילו מצוננים למקרר של חברת שימרית
150 גר׳ חמאה מומסת
150 גר׳ פיסטוק (קלוף ולא קלוי) טחון דק
150 גר׳ אגוזי מלך טחונים דק
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כפיות אבקת קינמון
לסירופ סוכר ודבש:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
2-3 כפות דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות, ומשמנים בחמאה רכה תבנית אפייה.
בקערה מערבבים 100 גר׳ פיסטק טחון (משאירים קצת בצד בשביל קישוט אחרי אפייה) עם אגוזי מלך סוכר חום וקינמון
על משטח נח לעבודה פורסים עלה פילו כשהצד הצר פונה אליכם, מברישים בחמאה מומסת.
מניחים עלה פילו נוסף מעל העלה הראשון ומברישים גם אותו בחמאה מומסת.
מניחים מקל ארוך (הכי נח צ׳ופסטיק) קצת מעל החלק התחתון של העלים ומקפלים את החלק הזה מעל המקל,
מפזרים על העלה העליון חופן מתערובת האגוזים.
מגלגלים את העלים ביחד עם המקל (המקל אמור להיות יותר ארוך מהעלים כך שאפשר להיעזר בו לגלגול)
עד שכל העלים מגולגלים על המקל. עכשיו בעזרת הידיים מכווצים את העלים בדחיםה משני הצדדים, כדי לייצר מראה מכווץ.
מושכים את המקל החוצה, ומניחים את הבצק בתבנית.
חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מלאה, אם צריך להשלים חלקים חשופים קטנים בתבנית, אז פשוט חותכים את המקלות לחלקים קטנים
ומניחים בין החורים. מברישים בשאריות החמאה המומסת את כל הבקלאוות שבתבנית.
אופים כ 25-30 דק׳ עד להשחמה של הבקלאווה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר, בסיר קטן על האש מביאים לרתיחה סוכר מים ודבש.
לאחר רתיחה מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת מעט להסמיך לסירופ למשך 5-6 דקות.
כשהבקלאווה יוצאת מהתנור משקים אותו היטב בסירופ סוכר ודבש שלנו, אפשר את כל הכמות, אל תוותרו.
גם הבקלאווה וגם הסירופ חשוב שיהיו חמים מאוד.
מקשטים בשאריות של פיסטוק טחון, מצננים ומגישים.
**את הבקלאווה שומרים כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד במקרר או מחוץ למקרר הכי טוב ליומיים שלושה ולא יותר.
**ניתן להמיר אגוזים ופיסטוקים בכל אגוז אחר שאוהבים
**אפשר להוסיף מעט מי ורדים לסירופ למי שאוהב ממש טיפה שתיים בזמן הבישול
53 Comments
אפשר שמן קוקוס במקום החמאה או תחליף אחר ללא חלב?
כן אין בעיה בתחליפים
מה הבדל בין הסוגים השונים של בצק פילו??
היי
אפשר תרסיס שמן קנולה? ראיתי ששאלו על שמן קוקוס. מה לגביי קנולה במקום חמאה
אין בעיה
היי שוב
האם יש הבדל בין שמן קוקוס לקנולה? שמן קוקוס יותר טוב?
תודה
את נהדרת שעונה כל כך מהר!
לשמן קוקוס יש טעם קצת קוקוסי יש לקחת בחשבון וכן הוא נחשב בריא יןתר
היי קרן , מכורה למתכונים שלך
האם אפשר את החמאה להחליף בשמן קוקוס ? (כדי לטבען ) ושתיהיה בריאה יותר?
את הסוכר במייפל?
אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
לא לוותר על הסוכר
מה את אומרת לגבי גרסה טבעונית עם שמן קוקוס ? מעדיפה לא עם מרגרינה או מחמאה , אולי תערובת של שמן קוקוס ושקדים ?
אני לגמרי בעד !
היי, האם אפשר להכין ולהקפיא לכמה ימים? תודה שנה טובה
הי סימה
עדיף להקפיא לפני אפייה
מה יקרה אם אמרח 50 גר' חמאה סה"כ במקום 150? לא יצא טעים? יבש מדי?
קצת
היי קרן האם אפשר להכין ולהשאיר במקרר לילה ורק אז לאפות?
כן אפשר
הכנתי עם שמן חמניות ויצא מדהים!!!
היי קרן אלופה, תודה רבה. את חושבת שאפשר להכניס גם חתיכות תפוח קטנות פנימה? יכול ללכת?
בטח! רצוי להקפיץ אותן קודם במחבת בקצת חמאה כדי שייתרככו
האם אפשר להקפיא? ואם כן איך את ממליצה להפשיר?
עדיף להקפיא לפני אפיה, אין צורך להפשיר, אפשר ישירות לאפות מהמקפיא.
אפשר גם להקפיא אחרי אפייה, ולחהפשיר בטמפרטורת החדר
היי קרן האם אפשרי להקפיא ?
אם כן באיזה דרך .. לפני או אחריי אפייה
ומה לגבי הסירופ
אפשר להקפיא לפני אפייה בלי בעיה
הי קרן, אפשר מחמאה במקום חמאה לגרסה פרווה?
בטח
היי קרן האלופה, באיזה שלב לפרוס את הבקלאווה? תיכף אחרי האפייה או לכשתתקרר? והאם אפשר להקפיא אותה שלמה וכשאפשיר אחתוך אותה? לתשובתך אודה ❤
לפרוס אחרי צינון למרות שלא יקרה כלום אפ תפרסי כשהיא חמה קצת.
אפשר להקפיא בכל של.
היי קרן נשמע מעולה
אבל לא מצליחה להבין איך לגלגל כל כך חחחח
יש סרטון באינסטגרם תסתכלי בכותרת של הפוסט יש שם לינק
היי קרן,
לגרסה טבעונית- במה ניתן להחליף את הדבש שבסירופ הסוכר?
תודה רבה וחג שמח!
לוותר על הדבש ולהסתפק בסירופ סוכר
זה ייצא אחלה
תודה רבה יצא מרשים וטעים מאוד! הכנתי כבר 3 פעמים, פעם ראשונה לפני החג כדי לבדוק ואז פעמיים סמוכות לראש השנה – כולם אכלו ונהנו מאוד.
רק הערה קטנה – המילוי לא הספיק בפעם הראשונה אז הכנתי יותר מילוי (כמעט כפול) וגם קצת יותר סירופ.
שנה טובה ומתוקה!
שמחה שאהבתם קלאודיה תודה
האם ניתן להשתמש בתרסיס שמן במקום חמאה?
אפשר
היי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים
האם אפשר להכין בתבנית מרובעות,בדגש על פיירקס?
בטח
קרן שלום.
האם ניתן להקפיא לאחר אפיה
בהחלט, לעטוף היטב ולהקפיא
היי קרן תודה רבה, הקפאתי את הבקלוואה לאחר אפייה, כמה זמן זה נשמר טוב בהקפאה ?
הי קרן,
הכנתי כמה פעמים ונהנינו מאד.
בא לי נורא להכין גם עם מילוי קוקוס, כמו שראיתי במאפיות מתמחות. יודעת איך מכינים את המילוי במקרה?
תודה!
לא יודעת אבל מניחה שוקטור גוגל יעזור לך מאוד
יצא לי מושלםםםםם!!!
שמחה לשמוע
היי הכנתי יצאה מאוד טעימה אבל מאוד רטובה בתחתית ושלך ניראה יבש ויפה מה הסיבה ?
בקלאווה רטובה זה החיים, זה אומר שהיה הרבה סירופ וזה מצויין
היי קרן, תודה על המתכונים שלך 🙂
אשמח לדעת אם אני רוצה את זה למחר בערב, ואני מכינה היום, כדאי להקפיא או לשים במקרר? מה עדיף? ופשוט לאפות מחר בערב.
לא מקרר ולא מקפיא, רק לעטוף טוב בניילון
אפשר למרוד שמן זית או שעדיף שמן קנולה?
קנולה
היי קרן!
המתכונים שלך עילפון אחד אחד!!
שאלה-כדי לעשות את זה פרווה, במה אפשר להחליף את החמאה? (לא משהו שקשור חח)
תודה!!
שמן קנולה