אני אוהבת לחשוב על עצמי כבן אדם די ספונטני, שאוהב לעשות הכל ברגע האחרון,
שונא לקבוע מראש יותר מדי קדימה, נתון לשינויים וזורם.
יש בזה הרבה מעלות (נסו לשלוח לי הודעה לפנות בוקר ולשאול אם אני באה לגלוש)
וגם הרבה חסרונות (אל תשאלו למה עדיין לא התחייבתי למשכנתא וקניתי בית)
לפעמים אני מצטערת שאני לא יותר מתוכננת קדימה, ולפעמים אני מברכת על זה.
ביום שישי האחרון בערב, החלטנו שלמחרת בבוקר נוסעים ליום אחד לריף הדולפנים באילת לצלול עם דולפנים.
ספונטני מספיק?
הערנו את הילדים בארבע בבוקר, הכנו סנדויצים, שתיה, נשנושים, בגדי ים וקרם שיזוף ויצאנו לדרך.
ב 08:30 בבוקר הגענו לריף הדולפנים, ואפילו מצאנו חניה בצל.
ב 09:30 כבר צללנו עם דולפנים, העברנו את כל היום במתחם המהמם של הריף, ואפילו פגשנו את נטע ברזילי.
הילדים היו בעננים מהנסיעה הספונטנית, הם אפילו שכחו לריב באוטו על איזה שירים נשמע, והיה פשוט תענוג.
בדרך חזרה הם שאלו למה אנחנו לא עושים את זה יותר, והם ממש צודקים!
לקראת שבועות, יש לי כל כך הרבה הפקות מתכונים שאני חייבת חייבת להיות מתוכננת מראש ולדעת בדיוק
איזה מתכון מכינה באיזה יום, ולעמוד בלוח הזמנים, זו גם הסיבה שהכנתי את הטירמיסו ביום שישי בערב
והייתי אמורה לצלם ביום שבת, אבל דולפנים באים קודם לא?
חזרנו בשבת בערב רעבים, ונחשו מה מצאנו במקרר? נכון, וזה היה טעים בטירוף! מזל שהכנתי כמות גדולה.
סנפרוסט יצאו עם סדרה חדשה ומדהימה של פירות קפואים, ואני מברכת על כך.
עכשיו אפשר להכין קינוחי תותים כל השנה!
אז במיודח לשבועות, טירמיסו תות בכוסות אישיות כל כך טעים!
טירמיסו תות בכוסות אישיות/ 6 מנות לכוסות בנפח 120מ״ל
מצרכים למתכון:
20 עוגיות מסוג בישקוטים
1חלמון ביצה
250 גר גבינת מסקרפונה
2 מיכלים (500 גר') שמנת מתוקה להקצפה 38%
3/4 כוס חלב קר
מיץ מ 1/4 לימון
300 גר' תות שדה מוקפא של סנפרוסט
מעט חומץ בלסמי
3 כפיות+3 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים 4 תותים למחית, מעבירים לקערה, מוסיפים חלב וכפית סוכר ומניחים במקרר עד לשימוש
את יתרת התותים חוצים לשניים, מעבירים לקערה בינונית ומערבבים עם כפית סוכר,
מיץ לימון ו2-3 טיפות חומץ בלסמי.
מעבירים למקרר עד לשימוש.
בקערה בינונית בעזרת מטרפה ידנית טורפים חלמון ביצה עם 4 כפות סוכר עד שמתקבל קצף בהיר
מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים היטב.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה
מעבירים פנימה את תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
מרכיבים את הכוסות:
שוברים עוגיה לשניים, טובלים בקערת החלב, ומניחים בתחתית הכוס, חוזרים על הפעולה עד שהתחתית
מכוסה עוגיות.
מעל העוגיות מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה, מסדרים שוב מעל בישקוטים טבולים,
מעל שוב 3-4 כפות תערובת גבינה.
מסננים את התותים החצויים מהנוזל שהצטבר בתחתית הקערה (שומרים את הנוזל שנותר בצנצנת במקרר)
מסדרים מעל הגבינה בכוס 4 תותים אחד חופף לשני.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 6 שעות לפחות.
לפני ההגשה מזלפים מעט מנוזל התותים ששמרנו במקרר ומגישים.
**אפשר לוותר על הביצה במתכון ופשוט לערבב את המסקרפונה עם הקצפת ישירות, שתי האופציות מצויינות
12 Comments
נשמע מעולה!!!
מתי מוסיפים את המסקרפונה?
ומתי מוסיפים את מחית התותים?
תודה רויטל
הוספתי במתכון (תודה על ההארה) שאת המסקרפונה מוסיפים לחלמון והסוכר
ומה לעשות עם מחית התותים מופיע ממש בתחילת הוראות ההכנה, מוסיפים את זה לחלב ולסוכר וטובלים בזה את הבישקוטים.
אה, חן חן
החלק השני זה כבר קשיי הבנת הנקרא שלי
תודה
הי קרן
בא ל לצלם לך את העמוד עם התפריט שלי לשבועות : כמעט כולו מהבלוג שלך.
שאלה לגבי החלמון , למה הוא נדרש? מה יהיה ההבדל אם אוותר עליו במתכון?יש לי אורחת הריונית, אני מתלבטת לגבי השימוש
תודה רבה
איזה כייף לשמוע ליאור תודה!
את יכולה לוותר על החלמון ועדיין התוצאה תהיה מעולה
האם אפשר לקצר את ה 6 שעות במקרר לפחות במקפיא? לא שמתי לב שצריך 6 שעות…ואין זמן
הטירמיסו במיטבו אחרי צינון ארוך
הכמות של הסוכר שונה במתכון ובהסבר
קניתי בטעות קרם מסקרפונה במקום גבינת מסקרפונה, האם זה יתאים בכל זאת, ואם כן האם צריך לשנות משהו?
מעולה קרם מסקרפונה אבל הוא ממותק לא ?
אז להוריד קצת בסוכר
היי קרן, אפשר
להשתמש בתותים טריים?
בטח