לחמים ומאפים

לחם פרעצל

נובמבר 29, 2016 31 Comments

הגדולה חזרה מפולין

אחרי שבוע שלם שלא היתה בארץ

נסעתי לקחת אותה משדה התעופה ב 04:00 לפנות בוקר

אותה ואת החברים שלה

בדרך כל אחד סיפר על האוכל של אמא שהוא מפנטז לאכול כשיגיע הביתה

ואני רק שאלתי אותה איזה עוגה להכין לה:-)

חזרנו הביתה והיא הלכה לישון, ואני הכנתי לה לחם פרעצל

שיהיה לה טעים כשתקום.

תראו אותו את הלחם פרעצל הזה,

הוא פשוט חתיך, ואי אפשר להסיר ממנו את העיניים!

ואת הסכין עם החמאה:-)

ובכלל החוויה של להכין משהו חדש שלא הכנתי מעולם לפני כן תמיד מרגשת אותי

והוא כל כך מוצלח שאני מתכננת להכין עוד כמה גרסאות שלו החורף הזה

יש לו קראסט נעים של פרעצל, וטעם מדהים

ואני חושבת שהוא הלחם האידיאלי לטבול במרק, והבטיחו השבוע חורף..

עלים

לחם פרעצל/ לחם אחד גדול

מצרכים למתכון:

לבצק:

4 כוסות 560 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות שמרים יבשים

כף ( 10 גר׳) סוכר

1/4 1 ( 7.5 גר׳) כפיות מלח דק

כוס (240 מ״ל) חלב בטמפרטורת החדר

1/2 כוס ( 120 מ״ל) מים חמים

2 כפות שמן זית איכותי

לבישול:

2 ליטר מים

3 כפות אבקת סודה לשתיה

3 כפות ( 30 גר׳) סוכר חום בהיר

לזרייה:

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ובעזרת כף מערבבים מעט

מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר מלח ושמן זית

מוסיפים חלב תוך כדי מזיגה איטית

לבסוף מוסיפים מים, במזיגה איטית (לא הכל בבת אחת) עד שהנוזלים נטמעים לחלוטין בבצק

ממשיכים ללוש עוד כ 10 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש שנפרד מהקערה

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה

במקום חמים כשעה וחצי

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח

יוצרים כדור בצק אחד גדול וחלק, ע״י דחיפת הקצוות שלו כלפי מטה לחלק שלא רואים ( כמו הטוסיק:-))

מגלגלים אותו מעט עם היד על מנת ליצור כדור חלק ונקי, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 20 דק

img_2003

בינתיים מכינים את תמיסת הנוזל לבישול:

בסיר גדול ורחב מביאים לרתיחה מים, אבקת סודה לשתייה וסוכר חום

במקביל מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה

משמנים מעט את נייר האפייה

כשהמים בסיר רותחים, מעבירים פנימה בזהירות (מרימים מלמטה בעזרת קלף או מרית רחבה)

את כדור הבצק כשפניו כלפי מטה

מבשלים כשתיים שלוש דק׳ ובעזרת מרית הופכים אותו

מבשלים כ 2 דקות נוספות, ובעזרת מרית מעבירים את הבצק ישירות מהנוזל החם לתבנית האפייה

משפריצים מעט מים על פני הבצק, ובעזרת סכין חדה חורצים 2-3 חריצים בבצק

מפזרים מעט מלח גס

מכניסים לתנור החם ואופים כ 35-40 דק׳ עד שהלחם מקבל צבע שחום עמוק ויפה

מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים את כולו:-)

עלים

–ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא או קמח כוסמין

-אפשר לזרות שומשום או פרג על הלחם במקום מלח גס

-הלחם במיטבו ביום הכנתו אבל ניתן להקפיא אותו ולחמם פרוסות בטוסטר לפני ההגשה, זה מעולה!

img_2025

img_2063

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

נטלי נובמבר 30, 2016 at 7:52 am

מהמם!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:37 am

תודה נטלי:-)

Reply
פיית העוגיות נובמבר 30, 2016 at 9:07 am

נראה טעים כל כך!
והצילום ביתי ומקסים, עושה חשק להתחבק איתו באהבה

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:37 am

הוא גם אמר שהיה רוצה להתחבק איתך, תודה אהובה.

Reply
נעה נובמבר 30, 2016 at 9:24 am

מה תפקידו של החלב בלחם?
האם אפשר להחליפו?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 9:38 am

עניין של טעמים…אבל אפשר להמיר את החלב במים ולהגיע איתו לתוצאה טובה לא פחות 🙂

Reply
יופי נובמבר 30, 2016 at 3:53 pm

נפלא

Reply
הודיה דצמבר 16, 2016 at 11:12 am

דבר ראשון, הלחם יצא פשוט מהמם וטעים! 🙂

כשאפיתי את הלחם הוא כמעט נשרף (אחרי רבע שעה הוא היה הרבה יותר כהה משלך) ולא היה אפוי מלמטה, העברתי אותו לתחתית התנור וכיסיתי אותו. אולי כדאי מלכתחילה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר? זה יפגע בהשחמה?

תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2016 at 11:16 am

הי שמחה לשמוע שהכנת ויצא טוב
יש הבדלים בין תנורים וייתכן שהתנור שלך חזק יותר בגוף חימום עליון ומכאן ההבדל
אצלי לא היה צורך להוריד טמפרטורה אבל נסי בפעם הבאה להוריד מעט ותראי איך יוצא.

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 1:29 pm

היי קרן,
נתקלתי במתכון הזה היום ומאוד מצא חן בעיני ואני מטורפת על לחמים, לפני שאני מכינה אותו, כשכתבת במתכון 1/2 כוס מים חמים – כמה חמים?? עירבוב של מים רותים עם מים קרים?? מי ברז רגילים?? מים שהורתחו והתקררו קצת??
אשמח מאוד לעזרתך, כמו תמיד.
ואנא, תסלחי לי על כל השאלות וההטרדות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 2:45 pm

שוב, את לא מטרידה נהפוך הוא:-)
הכי אוהבת לענות על שאלות. למי שמתכוון להכין את המתכונים.
הכוונה למים מעט חמים כלומר חמימים.
שהורתחו והצטננו או שילוב של חמים וקרים .

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 8:48 pm

תודה רבה על העזרה.

Reply
bruchi ינואר 29, 2018 at 12:30 pm

וואו, המתכון ללחם נראה קטלני
הולכת לנסות בקרוב
הבלוג שלך יפיפה,
והצילומים ליגה!

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 12:54 pm

תודה רבה! את תהני מהלחם.

Reply
מתחילה אוקטובר 19, 2019 at 2:51 am

חשבתי לעשות לחמניות, יש לי אופה לחם, זה יכול להתאים? ואחכ להמשיך מהבישול במים?
האם אפשר להחליף את החלב במים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2019 at 8:11 am

הי
אין בעיה להכין לחמניות
יש לבשל תחילה במים ואז לאפות כך שאופה לחם במקרה הזה לא מתאים.

Reply
ניצן מאי 17, 2018 at 12:00 pm

היי קרן! האם אפשר ללוש את הבצק ללא מיקסר? ביד?

(המתכון המנצח ללחם מבחינתי, אגב)

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 12:08 pm

תודה ניצן, אפשר ללוש ללא מיקסר, זה לוקח לפעמים מעט יותר זמן. אבל בהחלט אפשרי

Reply
יעל יוני 19, 2018 at 10:22 am

נראה מעולה! אפשר לעשות עם קמח שמרים?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2018 at 12:06 pm

בהחלט, פשוט להשמיט את השמרים מהמתכון.

Reply
דנה אפריל 11, 2019 at 2:49 pm

הי קרן, האם ניתן להחליף את החלב בחלב שיבולת שועל/חלב אורז ?
תודה ! דנה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2019 at 4:46 pm

אני הרבה פעמים מחליפה בחלב סויה אז אני מניחה שאין בעיה להחליף בחלב אחר

Reply
ליאל מרץ 21, 2020 at 11:28 pm

היי קרן,
טוב מאוחר עכשיו ועם כל מה שקורה חוץ מלחפש מה להכין אין הרבה מה לעשות אז יצא שאני עוברת על כל הבלוג שלך מתכון מתכון ומתאפקת לא לקום להכין משהו ;))
נתקלתי במתכון הזה ונדלקתי.
אשמח שתסבירי לי על הקטע של הבישול..
למה הוא נועד..
ואם הבנתי נכון אחרי שהתפחנו אותו בפעם השנייה אני מכניסה אותו לסיר עם המים והסוכר ואז מבשלת אותו כמה דק' מכל צד?
זה לא יוריד לו מהנפח לאחר ההתפחה ויהרוס את הצורה שלו?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 9:00 am

מרימים בזהירות והופכים לתוך המים שממילא מנפחים אותו , את יכולה לראות בתמונות שהוא יוצא תפוח ויפה

Reply
עדן אפריל 3, 2020 at 10:03 am

היי קרן! האם ניתן לעצב את הבצק הזה לצורה של חלה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 10:03 am

בטח, ייצא מושלם

Reply
אורה אפריל 19, 2020 at 11:52 am

היי קרן,
המתקון נראה מעולה, אני רוצה לנסות , בטוחה שיצא לי. רק יש לי שאלה – איך אני אדע שלחם מוכן בפנים?
הכנתי בגט פעם שניה לפי מתקון שלך וגם יצא טוב, כולם התלהבו, אבל הרגשתי שהפעם בצק היה קצת דחוס .
אשמח להסבר, תודה קרן

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 2:22 pm

אם הוא שחום מבחוץ ובצדדים הוא מוכן
לא לפחד לשזף אותו

Reply
רוני מאי 2, 2020 at 2:45 pm

ראיתי והייתי חייבת לנסות, אבל לא הלך לי 🙁
הבצק יצא רך ודביק מהלישה (למרות שמאוד בבירור התפתחה רשת גלוטן), ונשאר דביק גם אחרי ההתפחה. בהתפחה השניה הוא נשפך לצדדים ולא למעלה, ואז בבישול הוא היה כבד מדי להפוך ולהוציא והתפרק לי לגמרי ביציאה מהסיר.
יצא טעים בדיוק כמו שרציתי, אבל הצורה לע עבדה בכלל. איך את שומרת על הצורה שלו בבישול?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 3:09 pm

אם בצק יוצא ככ דביק מלישה סימן שיש בו יותר מדי נוזלים ואז חייבים להוסיף לו קמח, זו גם הסיבה שהוא נפל לצדדים בגלל עודף נוזלים

Reply
רוני מאי 2, 2020 at 3:25 pm

תודה!
עשיתי בדיוק לפי הכמויות, ואפילו הוספתי קמח כשהיה דביק…
פעם הבאה אנסה להוסיף פחות מכמות הנוזלים שכתובה 🙂

Reply

Leave a Comment