המתכון הזה חוגג את סיום חג החנוכה שמסתבר שמעבר להיותו ממש טעים, הוא חג ממש מלכלך.
המטבח ואיזור הגז נראים כמו צ׳יפסריה ענקית, יש שמן בכל מקום וגם קצת ריבה וריבת חלב.
הדלפק מלא בחלב של הנרות שזולגים עליו כל ערב, ואת הריח של הטיגון אני לא מצליחה להוציא מפה.
פעם קראתי שלאף שלנו יש זכרון, ואם אנחנו מריחים משהו הריח נתפס באף ואנחנו ממשיכים להריח אותו למרות
שאנחנו כבר לא לידו. לדעתי הריח של הטיגון לא ייצא לי מהאף עד פורים.
תכלס אין לי מה להתלונן יותר על חופשים, הילדים ממש גדולים, המתבגרת עבדה כל החופשה, והמתבגר
ישן רוב היום, קם אחהצ והולך לעניינים שלו, אבל הם היו הכי חמודים בעולם, והדלקנו יחד נרות כל ערב,
הם כבר לא מבלגנים יותר מדי את הבית, ואפילו עוזרים פה ושם.
חופשת החנוכה הזו תיזכר לעד כציון דרך ביום שבו גיליתי שהמתבגר מקפל כביסה כמו חדרנית בבית מלון.
בחיים לא הצלחתי לקפל כביסה כמו שהוא מקפל אותה!
את לחמניות הקרואסון הכנתי פעם אחת לפני החג ופעם אחת במהלך החג כשעוד נשאר לי בצק
של סופגניות, הן יצאו רכות וכל כך עסיסיות וטעימות והן חיכו יפה שהחג וטרפת הסופגניות סביבו ייגמרו,
כדי לחגוג את צאתן לעולם ועלייתן לבלוג:-)
את המתכון הכנתי עם חמאה מלוחה, לאחרונה קצת התאהבתי בשילוב שלה בבצקי שמרים של עוגות וגם
בבצקי עוגיות ועוגות בחושות. אבל אפשר לגמרי להחליף אותה בחמאה רגילה ללא מלח.
גרסת פרווה מחכה לכם למטה בתחתית הפוסט.
לחמניות קרואסון עם שוקולד/ 24-26 יחידות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח פיצה/קמח לחם/קמח מניטובה/קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 ביצעלך גודל L
120 גר׳ חמאה מלוחה רכה (אם אין מלוחה גם לא מלוחה סבבה)
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
כוס (200 מ״ל) חלב חמים (בקית אפשר מהמקרר)
1/2 כפית מלח
למריחה:
150 גר׳ חמאה רכה
קוביות שוקולד
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט סוכר גבישי לבן (אופציונלי)
להברשה אחרי אפייה:
1/4 כוס מים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח, סוכר לבן, שמרים יבשים , מפעילים את המיקסר ובמהירות
איטית מוסיפים ביצים, ומחצית מכמות החלב ולשים, מוסיפים חמאה רכה ממשיכים ללוש, ולאט לאט מוסיפים
את יתרת החלב, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. שימו לב לא למזוג את כל החלב בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא זקוק
לכל הכמות.
לשים את הבצק למשך 8-12 דקות עד שהוא חלק גמיש ואלסטי. מעבירים את הבצק לקערה עם מעט ספריי שמן
ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת
החדר למשך שעה וחצי שעתיים. אפשר גם לילה מראש במקרר.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהבצק תפח, מוציאים אויר ומעבירים את הבצק למשטח מקומח. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן
דק, אם יש צורך ובמהך הרידוד הבצק מתכווץ פשוט תהפכו אותו מספר פעמים ותמשיכו בכל פעם לרדד.
הבצק בכל פעם שהופכים אותו הופך להיות אלסטי וגמיש ומתמסר יותר.
בעזתר פלטה או ספטולה מורחים על פני הבצק את החמה הרכה. בעזרת גלגלת או סכין חדה
מחלקים את הבצק באמצע לרוחב לשניים. מסמנים בכל חלק מלבן שנוצר משולשים. רצוי יחסית גדולים
כדי שייצאו לכם לחמניות ולא רוגעלך קטנים. אני סימנתי 13 משולשים בכל צד.
מניחים קוביית שוקולד בחלק הרחב של כל משולש, ומגלגלים לצורת קרואסון.
מעבירים את הלחמניות לתבנית אפייה, לא חייבים לשמור מרחק גדול ביניהן .הן יפות גם כשהן צמודות.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה וזרת כ 35-40 דקות עד שהלחמניות תפחו.
מחממים תנור ל 180 מעלות, וכשהלחמניות תפחו מברישים אותן בביצה טרופה. מפזרים מעט גבישי סוכר
על כל לחמניה (אם אין לכם אפשר גם בלי או עם שומשום) .
אופים כ 15-20 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.
מוציאים ומברישים בסירופ סוכר בנדיבות
מגישים וטורפים, הכי כייף כשהן חמות והשוקולד בפנים נמס .
לסירופ :
על האש בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, כשהתערובת מבעבעת מורידים מעט את האש לבעבוע
עדין וממשיכים לבשל עוד 5-6 דקות עד להסמכה קלה.
**את החמאה ניתן להמיר למחמאה או נטורינה לגרסת פרווה או 1/2 כוס שמן קנולה.
**את החלב ניתן להמיר במים.
**אפשר להניח קוביית שוקולד חלב במקום מריר.
**את הלחמניות ניתן להקפיא לפני אפייה, או אחרי כשהן עוד טריות.
49 Comments
היי קרן!
מתכון מדהים וכיפי, בדיוק יצאה נגלה ראשונה מהתנור אז תודה רבה!
רציתי לשאול, מה הדרך הכי טובה לשמור את הלחמניות אחרי שמתקררות?
שוב תודה (:
הי גל, תודה! שמחה שאהבת. לעטוף אותן היטב בניילון
היי, יש אפשרות להכין את המתכון בגירסה פרווה ועדיין יצא טוב? ואם כן מה התחליפים והכמויות? תודה:)
כתבתי בתחתית המתכון מאוד מסודר
הי קרן.
אפשר להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס וליצור לחמניות עגולות?
בטח שאפשר
הי קרן, אפשר עם נוטלה?
בטח! רק לסגור טוב בצדדים שלא תברח
שלום קרן,
המתכון נראה מעולה, יש אפשרות למתכון טבעוני? או מה אפשר לשים במקום הביצים? תודה רבה
להוסיף לבצק עוד שמן קנולה במקום הביצים
שלום קרן,
המתכון נראה מעולה, יש אפשרות למתכון טבעוני? או מה אפשר לשים במקום הביצים? תודה רבה
להוסיף שמן לבצק במקום הביצים
הקוביית שוקולד לא נמסה בפנים ומבחוץ נראה מוכן . מה עושים ?
מקוה שהסתדר, אולי זה סוג השוקולד
יצא אש !!
יששש תודה
הי קרן, מאפים אלופים , נראה סבבה !!!
שאלה לגבי הבצק… אני רגילה להכין בצק ללא לישה לפי מתכון שלך כמו מתכון סינבון,
עושה ממנו רוגאלך קטנים יוצא נהדר.
מה ההבדל מבחינה פרקטית, בין בצק ללא לישה לבצק לחמניות קרואסון ?
כבר בדקתי כמויות זה כמעט אותו דבר רק עוד 20 גרם חמאה פחות 15 גר סוכר.
הלחמניות ממש תפוחות … דוקטורט בצק 🙂
ההבדלים בספו של דבר הם המרקם של הבצק ואופן העבודה איתו
בשניהם התוצאות מצויינות אך שונות
תודה רבה קרן
מושלם
הבצק מעולה,מתמסר בקלות
קרן יקרה,
עוקבת אחרייך מס' שנים ונהנית מכל מתכון גם אם לא מכינה אותו :).
רציתי לדעת אם אשתמש בקמח מניטובה מלא האם יש המרות או התנהלויות מיוחדות או שפשוט
בחלק של הנוזלים לבדוק אם יבש ואז להוסיף?
תודה רבה לך!!!
חחחבת עוד נוזלים לקמח מלא ואולי אפילו עוד התפחה נוספת בקערה לפני עיצוב והתפחה כקרואסונים
האם הבצק צריך להוות דביק טיפה? לא מסתדר לי ששמים באותו רגע שמרים מלח וסוכר..
אין קשר בין בצק דביק להוספת השמרים מלח וסוכר יחד…
אני לא מפרידה את יכולה להפריד את המלח
לגבי דביק
אולי הכנסת יותר מדי נוזל בבת אחת
להבא לאט לאא עד שהבצק לא צריך יותר
כמות הנוזלים במתכון תמיד משתנה מעט
קרן הלוואי ותוכלי לפתור את תעלומת העולמים.
ממש בא לי להכין את הכל… לגלגל לקראסונים בלילה ולאפות רק בבוקר.
אני יודעת שזה בעיה אבל אולי יש לך פתרון קסם בשבילי?
ואו קרן, מושלם!
אחרי שחמתי לעתיד אמרה לי שאני חייבת אבל חייבת לעקוב אחרייך, הכנתי את הלחמניות קרואסון והבנתי למה היא התכוונה!
הריח בבית היה מתוק מהאפייה, הוצאתי מהתנור ולא הצלחתי להתאפק, הסתכנתי בכוויה בלשון אבל זה היה כל כך שווה את זה!
הכנתי חצי עם שוקולד וחצי רק עם חמאה, בחיי שאני לא הצלחתי להחליט מה יותר טעים לי..
עכשיו כבר שמתי עין על הגביניות העגולות 😉
תודה לך!!! 3>
אין על חמותך 🙂
שלום קרן,
הכנו את המתכון (הילדות עזרו וממש נהנו מהבצק הכייפי) ויצא מהמם! תודה רבה.
רק שאלה. כבר הכנתי כמה מהמתכונים שלך ותמיד המאפים יוצאים פחות שזופים ויפים.. יש לך איזה סוד??
הי קרן,
הלחמניות נראות נפלא וגם הביקורות משבחות אותן !!
האם לדעתך בצק זה יעבוד טוב גם בצורת קראנץ' ולא כלחמניות?
תודה.
בטח שאפשר
Hi JAMU – from my experience – brush the dough with the YOLK of the egg and add a drop of water to it
– good luck
וואוו קרן תודה, יצא מושלם!
הכנתי את הבצק בלילה, קמתי מוקדם לגלגל ולאפות. הבוקר היה קר מאוד, אבל כולם קפצו מהמיטות מהריח המטורף שהיה בבית!!
גיוונתי לפי בקשת בני הבית במילוי: שוקולד מריר, שוקולד לבן, קינמון, ויציאה של המתבגרת: סוכריית וורטרס אורגינל. אומנם נראה לי קצת מוזר בהתחלה, אבל זרמתי. להפתעתי הסוכריה נמסה בתוך הבצק, ובשילוב עם קוביית השוקולד זה היה מוצלח מאוד (פלוס כוויה כמובן כי היא לא התאפקה ונתנה ביס מיד כשסיימתי להבריש)
אלופה!
עשיתי בדיוק לפי ההוראות
והכמויות רק שלא היו ביצים L אז שמתי 3 m ויצא לי ממש נוזלי.. לא משנה כמה קמח הוספתי זה היה נוזלי
מה יכולה להיות הסיבה?
הוספת יותר מדי נוזלים
מתכון נהדר! יצא מעולה כמו כל המתכונים הנהדרים שלך, הכל מוסבר ממש ברור וקל. תודה רבה!!
תודה!
אפשר להכין עם קמח שמרים רב תכליתי?
כן
יצא מהתנור , פשוט אליפות ! הבצק והטעם….. רוצו להכין!
תודה אורה
איזה סוגי שוקולד עדיף לשים ואיזה לא )למשל שלא נמסים( ?
עובד שוקולד פרה? פרלינים?
אפשר להחדיר את השוקולד, או שוקולד לבצק?
כל שוקולד יעבוד פה, אין סיבה שלא זה מילוי לשמרים. אפשר להוסיף שוקולד ציפס לבצק עצמו אבל אז השוקולד עלול לצבוע את הבצק והמרקם של הבצק לא יהיה חלק והוא יקרע ברידודים
כמה דיוק ! בהסבר שלך, בעבודה עם הבצק ובטעם המושלם! אין על המתכונים שלך בעולם תמיד מצליחים ומוצלחים בטירוף
מחכה כבר להגיע לאחת הסדנאות שלך בימים שקטים יותר
תודהההההה
היי קרן
יש אפשרות לפתוח את הקרואסון אחרי האפיה ולמלא בשמנת מתוקה כמו שעושים בקרואסונים מבצק שמרים עלים?
תודה.
בטח
היי קרן,
אם אני משתמשת בחמאה מלוחה כמו במתכון עדיין צריך להוסיף גם חצי כפית מלח?
תודה לך 🙂
אין צורך