img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

לחמניות קרואסון עם שוקולד

דצמבר 5, 2021 | 51 תגובות

img

51 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
גל
starstarstarstarstar
דצמבר 6, 2021 בשעה 21:07

היי קרן! מתכון מדהים וכיפי, בדיוק יצאה נגלה ראשונה מהתנור אז תודה רבה! רציתי לשאול, מה הדרך הכי טובה לשמור את הלחמניות אחרי שמתקררות? שוב תודה (:

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 6, 2021 at 10:35 pm

הי גל, תודה! שמחה שאהבת. לעטוף אותן היטב בניילון

השב
User Avatar
עדי אמונה עמבר
דצמבר 7, 2021 at 10:00 am

היי, יש אפשרות להכין את המתכון בגירסה פרווה ועדיין יצא טוב? ואם כן מה התחליפים והכמויות? תודה:)

השב
User Avatar
שירן
אוקטובר 22, 2022 at 11:10 pm

הי קרן. אפשר להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס וליצור לחמניות עגולות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2022 at 8:21 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
ר.ע
starstarstarstarstar
דצמבר 6, 2021 בשעה 21:10

הי קרן, אפשר עם נוטלה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 6, 2021 at 10:35 pm

בטח! רק לסגור טוב בצדדים שלא תברח

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 8, 2021 בשעה 01:13

שלום קרן, המתכון נראה מעולה, יש אפשרות למתכון טבעוני? או מה אפשר לשים במקום הביצים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 8, 2021 at 2:51 pm

להוסיף לבצק עוד שמן קנולה במקום הביצים

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 8, 2021 בשעה 01:14

שלום קרן, המתכון נראה מעולה, יש אפשרות למתכון טבעוני? או מה אפשר לשים במקום הביצים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2021 at 3:42 pm

להוסיף שמן לבצק במקום הביצים

השב
User Avatar
שרית היימן
starstarstarstarstar
דצמבר 8, 2021 בשעה 15:53

הקוביית שוקולד לא נמסה בפנים ומבחוץ נראה מוכן . מה עושים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2021 at 10:20 am

מקוה שהסתדר, אולי זה סוג השוקולד

השב
User Avatar
רפואה עינת
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2021 בשעה 06:16

יצא אש !!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2021 at 10:19 am

יששש תודה

השב
User Avatar
Meira Kastner
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2021 בשעה 08:06

הי קרן, מאפים אלופים , נראה סבבה !!! שאלה לגבי הבצק... אני רגילה להכין בצק ללא לישה לפי מתכון שלך כמו מתכון סינבון, עושה ממנו רוגאלך קטנים יוצא נהדר. מה ההבדל מבחינה פרקטית, בין בצק ללא לישה לבצק לחמניות קרואסון ? כבר בדקתי כמויות זה כמעט אותו דבר רק עוד 20 גרם חמאה פחות 15 גר סוכר. הלחמניות ממש תפוחות ... דוקטורט בצק :)

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2021 at 10:18 am

ההבדלים בספו של דבר הם המרקם של הבצק ואופן העבודה איתו בשניהם התוצאות מצויינות אך שונות

השב
User Avatar
מאירה
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2021 בשעה 10:33

תודה רבה קרן

השב
User Avatar
דרורית דבוש
starstarstarstarstar
דצמבר 14, 2021 בשעה 15:52

מושלם הבצק מעולה,מתמסר בקלות

השב
User Avatar
מילכה רוזן‬‎
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2021 בשעה 09:20

קרן יקרה, עוקבת אחרייך מס' שנים ונהנית מכל מתכון גם אם לא מכינה אותו :). רציתי לדעת אם אשתמש בקמח מניטובה מלא האם יש המרות או התנהלויות מיוחדות או שפשוט בחלק של הנוזלים לבדוק אם יבש ואז להוסיף? תודה רבה לך!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 18, 2021 at 9:33 am

חחחבת עוד נוזלים לקמח מלא ואולי אפילו עוד התפחה נוספת בקערה לפני עיצוב והתפחה כקרואסונים

השב
User Avatar
אנה
אוקטובר 14, 2022 at 2:19 pm

האם הבצק צריך להוות דביק טיפה? לא מסתדר לי ששמים באותו רגע שמרים מלח וסוכר..

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
דצמבר 20, 2021 בשעה 14:25

קרן הלוואי ותוכלי לפתור את תעלומת העולמים. ממש בא לי להכין את הכל... לגלגל לקראסונים בלילה ולאפות רק בבוקר. אני יודעת שזה בעיה אבל אולי יש לך פתרון קסם בשבילי?

השב
User Avatar
שירז
starstarstarstarstar
דצמבר 21, 2021 בשעה 10:29

ואו קרן, מושלם! אחרי שחמתי לעתיד אמרה לי שאני חייבת אבל חייבת לעקוב אחרייך, הכנתי את הלחמניות קרואסון והבנתי למה היא התכוונה! הריח בבית היה מתוק מהאפייה, הוצאתי מהתנור ולא הצלחתי להתאפק, הסתכנתי בכוויה בלשון אבל זה היה כל כך שווה את זה! הכנתי חצי עם שוקולד וחצי רק עם חמאה, בחיי שאני לא הצלחתי להחליט מה יותר טעים לי.. עכשיו כבר שמתי עין על הגביניות העגולות ;) תודה לך!!! 3>

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 21, 2021 at 1:14 pm

אין על חמותך :-)

השב
User Avatar
Jamu
starstarstarstarstar
דצמבר 23, 2021 בשעה 09:44

שלום קרן, הכנו את המתכון (הילדות עזרו וממש נהנו מהבצק הכייפי) ויצא מהמם! תודה רבה. רק שאלה. כבר הכנתי כמה מהמתכונים שלך ותמיד המאפים יוצאים פחות שזופים ויפים.. יש לך איזה סוד??

השב
User Avatar
מירי
דצמבר 24, 2021 at 5:44 am

הי קרן, הלחמניות נראות נפלא וגם הביקורות משבחות אותן !! האם לדעתך בצק זה יעבוד טוב גם בצורת קראנץ' ולא כלחמניות? תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2021 at 8:17 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
rachel fischmann
starstarstarstarstar
דצמבר 24, 2021 בשעה 04:15

Hi JAMU - from my experience - brush the dough with the YOLK of the egg and add a drop of water to it - good luck

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2022 בשעה 08:58

וואוו קרן תודה, יצא מושלם! הכנתי את הבצק בלילה, קמתי מוקדם לגלגל ולאפות. הבוקר היה קר מאוד, אבל כולם קפצו מהמיטות מהריח המטורף שהיה בבית!! גיוונתי לפי בקשת בני הבית במילוי: שוקולד מריר, שוקולד לבן, קינמון, ויציאה של המתבגרת: סוכריית וורטרס אורגינל. אומנם נראה לי קצת מוזר בהתחלה, אבל זרמתי. להפתעתי הסוכריה נמסה בתוך הבצק, ובשילוב עם קוביית השוקולד זה היה מוצלח מאוד (פלוס כוויה כמובן כי היא לא התאפקה ונתנה ביס מיד כשסיימתי להבריש)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2022 at 10:32 am

אלופה!

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 11:42

עשיתי בדיוק לפי ההוראות והכמויות רק שלא היו ביצים L אז שמתי 3 m ויצא לי ממש נוזלי.. לא משנה כמה קמח הוספתי זה היה נוזלי מה יכולה להיות הסיבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 7:09 pm

הוספת יותר מדי נוזלים

השב
User Avatar
Noa
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2022 בשעה 14:22

מתכון נהדר! יצא מעולה כמו כל המתכונים הנהדרים שלך, הכל מוסבר ממש ברור וקל. תודה רבה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2022 at 3:38 pm

תודה!

השב
User Avatar
מלי מיכאל
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 08:46

אפשר להכין עם קמח שמרים רב תכליתי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:05 pm

כן

השב
User Avatar
חן
פברואר 5, 2025 at 4:33 pm

ולא להוסיף עוד שמרים?

השב
User Avatar
אורה
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2022 בשעה 14:31

יצא מהתנור , פשוט אליפות ! הבצק והטעם..... רוצו להכין!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2022 at 7:19 am

תודה אורה

השב
User Avatar
Dana
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2023 בשעה 19:35

איזה סוגי שוקולד עדיף לשים ואיזה לא )למשל שלא נמסים( ? עובד שוקולד פרה? פרלינים? אפשר להחדיר את השוקולד, או שוקולד לבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2023 at 6:47 am

כל שוקולד יעבוד פה, אין סיבה שלא זה מילוי לשמרים. אפשר להוסיף שוקולד ציפס לבצק עצמו אבל אז השוקולד עלול לצבוע את הבצק והמרקם של הבצק לא יהיה חלק והוא יקרע ברידודים

השב
User Avatar
קלייר
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2023 בשעה 21:04

כמה דיוק ! בהסבר שלך, בעבודה עם הבצק ובטעם המושלם! אין על המתכונים שלך בעולם תמיד מצליחים ומוצלחים בטירוף מחכה כבר להגיע לאחת הסדנאות שלך בימים שקטים יותר

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2023 at 8:12 pm

תודהההההה

השב
User Avatar
Shevy
starstarstarstarstar
יוני 10, 2024 בשעה 18:37

היי קרן יש אפשרות לפתוח את הקרואסון אחרי האפיה ולמלא בשמנת מתוקה כמו שעושים בקרואסונים מבצק שמרים עלים? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2024 at 11:26 am

בטח

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2024 בשעה 09:02

היי קרן, אם אני משתמשת בחמאה מלוחה כמו במתכון עדיין צריך להוסיף גם חצי כפית מלח? תודה לך :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2024 at 10:18 am

אין צורך

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img