את אומנות התלישה הכרתי דרך ג׳וי, שאני ככ אוהבת.
שאולי לא המציאה את זה אבל נתנה לי הצצה ראשונה לעולם תלישת הבצק ואין ספק שהתאהבתי.
הבנתי שמאפי שמרים שאופים אותם אחד צמוד לשני, לא נדבקים, לא נהייים אחד,
זו לא עוגיית שוקולד צ’יפס, אלו מאפים מאוד אינדיווידואליים, שנשארים שלמים ואיתנים גם לאחר אפייה,
כמו למשל, עוגת רוגעלך, או עוגת הגביניות שלי, עוגת קראנצים, שושנים, כמו למשל איך שאני
אופה לחמניות צמודות, וחלות, ופה בעצם כל היופי.
מניחים את המאפים צמודים אחד לשני, וכשמפרידים אותם בקלות,
מגלים את הצורות שמתקבלות בחיבור, החמוקיים היפים שלהם
שישנו יחד בתנור, ועכשיו אנחנו יכולים לראות אותם, וזה ככ
יפה בעיניי, שבכל הזדמנות אני מחברת. זה גם על הדרך חוסך לי מלא מקום כמובן,
כי מה יותר חסכוני לזמן שלי ולחשמל בתנור כשאני מכניסה תבנית אחת מלאה במאפים
ולא שלוש פעמים תבניות שונות?
אז בשבוע שעבר הילדים התלוננו שאין לחם טרי בבית לקחת לבית ספר,
ואני מיד הכנתי להם לחמניות רכות רכות במילוי האהוב עליהם
זעתר שמן זית וגבינה שנמתחת תוך כדי.
לחמניות תלישה עם זעתר שמן זית ומוצרלה/תבנית מרובעת או מלבנית גדולה
(אפשר גם שלוש אינגליש קייק או 2 תבניות מלבניות בינוניות)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
5 כפות (50 גר) סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
כף שמן קנולה/זית
3/4 גביע ( 200 גר') יוגורט רצוי אחוזי שומן 3% ומעלה
1.5-2 (360-480 מ״ל) כוסות מי ברז
למילוי:
150 גר פרוסות מוצרלה/גאודה/קשקבל/עמק
1/2 כוס שמן זית
3 כפות תבלין זעתר
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (אופציונלי)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים ומערבבים מעט ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר,
מלח, שמן ויוגורט .תוך כדי לישה איטית מוסיפים כוס וחצי מים.
שימו לב לא להוסיף את כל המים בבת אחת! הבצק לא תמיד זקוק לכל
הכמות. ממשיכים ללוש ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם, מכמות המים שנותרה בצד.
לשים כ 8-12 עד שמתקבל בצק חלק גמיש ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים מעט על משטח נח לעבודה להוצאת אויר.
מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופד בנייר אפיה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70-80 גר' כל אחד.
בקערה מערבבים שמן זית וזעתר למשחה אחידה.
על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לרצועה, ומברישים בזעתר ושמן זית,
מניחים חתיכת גבינה בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים ללחמניות.
חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.
מניחים אותן צמודות אחת לשניה אבל ממש.
מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים שוב 25-30 דק' עד
שהלחמניות מכפילות את נפחן. מברישים בביצה .
מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הלחמניות 20-25 דק עד שהן שחומות למראה.
**לגרסת פרווה ממירים בבצק את היוגורט בעוד מעט שמן קנולה.
וממלאים רק בשמן זית וזעתר
** אפשר לוותר על המילוי ולהכין אותן בלי כלום, ואפשר להמיר את המילוי
לכל מילוי אחר שאוהבים כמו פסטו, סוגים שונים גבינות וכו..
74 Comments
נראה מעולה! אפשר יוגורט טבעוני?
וציפוי במעט במים?
בטח
נראה מעולה
בשביל להמיר לפרווה כמה שמן במקום היוגורט?
3-4 כפות
לחצי מהכמות אפשר פשוט לחלק ל2 או שיש מרכיבים כמו שמרים שצריך יותר ?
היי קרן, האם ניתן להקפיא את הלחמניות? כדאי לפני או אחרי האפיה? תודה
לפני
היי קרן יקרה שבת שלום,
הלוואי ותספיקי לענות לי, מגישה מחר בבוקר
הקפאתי לפני התפחה שניה
איך הכי מומלץ להעביר להפשיר ולאפות?
תודה רבה!!
במקרר לילה
היי קרן..חמדת לבבי..
אשמח לדעת בכמה שמן להמיר..לצערי אין לי יוגורט..
3-4 כפות
מה דעתך על התפחה אחרונה ללילה במקרר ואפיה בבוקר ? נשמע לך שיצליח?
פחות אוהבת אחרי עיצוב להכניס ללילה למקרר אבל אפשרי
why? is there a reason you don't like it?
I am asking just to know if I am missing something…
I love everything that you do here and your overall positive vibe.
לפעמים למאפים זה יותר מדי זמן לילה במקרר אחרי עיצוב
ואז הבצק נחלש והתוצאה לא מספיק טובה אחרי אפייה
אבל אין מניעה לנסות
אני פחות עושה את זה זו היתה כוונתי
יהיה טעים להכין היום, ולחמם מחר בתנור לבראנץ?
כן
יכול לעבוד עם קמח כוסמין? מלא/75 אחוז/לבן?
אפשר גם וגם.
בהמרה ללבן אין שינוי ביחס מים קמח אבל בהמרה לקמחים מלאים
יהיה צורך בתוספת מים לבצק
איך את ממליצה לשמור טרי כמה ימים? בכלי סגור על השיש או להקפיא מיד אחרי האפיה ולהפשיר לפי הצורך?
המתכונים שלך נהדרים!!
תודה מיכל!
אם רוצים לשמור על טריות כמה ימים עדיף להקפיא ולחמם
אפשרי להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
קמח מלא דורש יותר נוזלים אז לשים לב שהבצק לא יבש
וכן זה אפשרי
היי. אפשר להמיר את היוגורט בגבינה 5%?
אפשר
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן?
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך!
אפשר להוריד את הסוכר?
לא מורידים את הסוכר הוא משפיע על מרקם הבצק מלבד מתיקות
אפשר להפחית מעט
האם ניתן להמיר את המילוי בנוטלה?
פחות מומלץ.
אפשר להכין את הלחמניות מבצק של עוגת שמרים מהבלוג
האם מתאים גם מילוי מתוק?
פחות בבצק הזה
אם רוצים מתוק יש מתכונים לעוגות שמרים בבלוג אפשר להכין מכל אחד מהמתכונים לעוגת שמרים לחמניות תלישה מתוקות
אפשר לשים גם קמח מלא?חצי חצי
כן ויכול להיות שיהיה חסר קצת מים במתכון אז להוסיף
אפשר הבהרה בנוגע לפתיחה והגלגול של הבצק? את קודם משטחת אותו ואז מברישה ושנה גבינה, או רק אחרי הגלגול לרצועה?
תודה
משטחת כדור לאליפסה, מברישה בשמן זית עם זעתר ומניחה גבינה בצד שקרוב אליי אז מגלגל חזרה ללחמניה.
עשיתי לפי ההורות , הבצק יצא קצת דחוס. למה?
אולי חסרים לך נוזלים, או שהלישה/ התפחה לא הספיקו
ניתן להמיר יוגורט בשמנת חמוצה? אין לי יוגורט..
בטח
קרן תודה על המתכון – נראה נהדר!
האם ניתן להשתמש בזעתר "טרי"?
אפשר אם אוהבים עלים בביס ואפשר להכניס עלים טריים לבצק בזמן הלישה זה מושלם
תודה רבה רבה
הכנתי עם תבלין וקצת עלים קטנים
והן יצאו מושלמות! רכות, יפות וטעימות כל כך!
עשיתי פרווה עם 4 כפות שמן בבצק כמו שכתבת בתשובות.
אבל הבצק יצא יבש. הוספתי 2.5 כוסות מיים (זו גם הפורפורציה שראיתי במתכונים אחרים) ולא 1.5 כמו שכתוב במתכון .
והבצק יצא אמנם גמיש אבל ממש לא דביק ולא מאוד רך.
למה?
עכשיו בהתפחה לא יודעת איך יצא.
הי קרן ת האם ניתן לחלק את המתכון לשתיים ? תודה
בטח שאפשר
היי קרן ,
ראשית חייב להגיד תודה רבה על שיתוף המתכונים המושלמים ! אלופה !
שנית, הבצק יצא מווווושלם,ארוורירי, ענני והכי חשוב נתלש- אבל הצבע לאחר אפיה ממש לא מתקרב לצבע הענברי שמופיע בתמונה . קיבלתי צבע שחום וסטנדרטי. אפיתי אפילו טיפה מעבר לזמן המופיע במתכון ולא ידוע לי על בעיית אפיה והספק חום של התנור.
תודה מראש !
לא יודעת למה זה קרה אבל אפשר לנסות להבריש את הלחמניות פעמיים עם חלמון בלבד לצבע כהה או להוסיף לביצה כפית אבקת נס קפה ולערבב טוב, זה משאיר אחלה צבע ולא מרגישים טעם של הקפה
אפשר יוגורט יווני 6% שומן?
כן
היי רציתי לשאול אם שכחתי את הסוכר
לפני ההתפחה
אפשר להוסיף בזמן המילוי? עם הזעתר והשמן ?
הבצק ממש לא יוצא טוב בלי הסוכר
להוסיף בלישה ולתת לו לתפוח מחדש או להכין בצק חדש
הי קרן האלופה, מה את מציעה כתחליף לביצה מלמעלה ?
מים ושומשום
ווואווו הן יצאו מדהימות אין מילים. מתכון נפלא
תודההה
תודה רבה על מתכונים המעלפים!!!
האם אפשר להתפיח התםחה ראשונית ללילה שלם?
בטח
היי, תודה על המתכון!!
אפשר להשתמש באשל במקום יוגורט?
בטח
היי קרן,
את חושבת שהן מתאימות ללחמניות שיהיו במקפיא וכל פעם שרוצים לאכול מוציאי כמה..? אם כן, איך כדאי לשמור אותן במקפיא, בנפרד אחת מהשנייה?
היי קרן אגם.
שנים אני מחפשת מתכונים טובים לבצקי שמרים. סוף מצאתי אתר מושלם ומהנה. המתכונים מביאים את התוצאות שהם מבטיחים. הבאת לי חשק להשקיע עוד באפיה ולהנות מזה.
הלחמניות יצאו מושלם.
תודה רבה.
כמה שימחת אותי אילנית תודה
שלום קרן,
האם להוסיף גבינה מגוררת לבצק בזמן הלישה הוא רעיון טוב?
בטח
הי קרן המהממת! איזה כייף שמצאתי אותך!
זה בצק השמרים הכי נפלא שנתקלתי ב!!! הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מושלם! תודה.
עכשיו אני רוצה להכין אותן במילוי מתוק, שוקולד או ריבת חלב. איך הכי מומלץ להכין יום לפני ושיהיה טרי לאורחים למחרת?
תודה ענקית ושבת שלום! אין עלייך!
להכין ולעטוף היטב
למחרת אפשר לחמם בתנור 150ֶמעלןת
תודה על תשובתך המהירה 🙂 שבת שלום
הכנתי היום עם מילוי שוקולד (קקאו+סוכר+שמן). יצא מושלםםםם! כמו עוגת שמרים רכה וטעימה… תודה ענקית קרן אור !
שמחה לשמוע שהצליח שרון
הי קרן,
אם רוצים להתפיח ערב לפני ולאפות בבוקר.
מתי עדיף לשמור לילה במקרר, לפני התפחה ראשונה / שניה/ או בכלל לאפות ערב לפני, לשמור במקרר ולחמם קצת בבוקר?
לעשות התפחה ראשונה לבצק במקרר, ובבוקר לעצב לללחמניות ולהתפיח לאפייה
היי, נראה נהדר!
יש לי בבית רק מוצרלה פרסקה (כדור מוצרלה) האם ניתן להשתמש או שירטיב את הבצק?
תודה מראש!
אפשר לסנן את הכדור לכמה שעות ואז לא ירטיב