לחמים ומאפים

לחמניות תלישה עם זעתר שמן זית ומוצרלה

ספטמבר 17, 2021 50 Comments

את אומנות התלישה הכרתי דרך ג׳וי, שאני ככ אוהבת.

שאולי לא המציאה את זה אבל נתנה לי הצצה ראשונה לעולם תלישת הבצק ואין ספק שהתאהבתי.

הבנתי שמאפי שמרים שאופים אותם אחד צמוד לשני, לא נדבקים, לא נהייים אחד,

זו לא עוגיית שוקולד צ’יפס, אלו מאפים מאוד אינדיווידואליים, שנשארים שלמים ואיתנים גם לאחר אפייה,

כמו למשל, עוגת רוגעלך, או עוגת הגביניות שלי, עוגת קראנצים, שושנים, כמו למשל איך שאני

אופה לחמניות צמודות, וחלות, ופה בעצם כל היופי.

מניחים את המאפים צמודים אחד לשני, וכשמפרידים אותם בקלות,

מגלים את הצורות שמתקבלות בחיבור, החמוקיים היפים שלהם

שישנו יחד בתנור, ועכשיו אנחנו יכולים לראות אותם, וזה ככ

יפה בעיניי, שבכל הזדמנות אני מחברת. זה גם על הדרך חוסך לי מלא מקום כמובן,

כי מה יותר חסכוני לזמן שלי ולחשמל בתנור כשאני מכניסה תבנית אחת מלאה במאפים

ולא שלוש פעמים תבניות שונות?

אז בשבוע שעבר הילדים התלוננו שאין לחם טרי בבית לקחת לבית ספר,

ואני מיד הכנתי להם לחמניות רכות רכות במילוי האהוב עליהם

זעתר שמן זית וגבינה שנמתחת תוך כדי.

צילום: נופר צור

 

צילום: נופר צור

לחמניות תלישה עם זעתר שמן זית ומוצרלה/תבנית מרובעת  או מלבנית גדולה

(אפשר גם שלוש אינגליש קייק או 2 תבניות מלבניות בינוניות)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

5 כפות (50 גר)  סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

כף שמן קנולה/זית

3/4 גביע ( 200 גר') יוגורט רצוי אחוזי שומן 3% ומעלה

1.5-2 (360-480 מ״ל) כוסות מי ברז

למילוי:

150 גר פרוסות מוצרלה/גאודה/קשקבל/עמק

1/2 כוס שמן זית

3 כפות  תבלין זעתר

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום (אופציונלי)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים ומערבבים מעט ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר,

מלח, שמן ויוגורט .תוך כדי לישה איטית מוסיפים כוס וחצי מים.

שימו לב לא להוסיף את כל המים בבת אחת! הבצק לא תמיד זקוק לכל

הכמות.  ממשיכים ללוש ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם, מכמות המים שנותרה בצד.

לשים כ 8-12 עד שמתקבל בצק חלק גמיש ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים מעט על משטח נח לעבודה להוצאת אויר.

מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופד בנייר אפיה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70-80 גר' כל אחד.

בקערה מערבבים שמן זית וזעתר למשחה אחידה.

על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לרצועה, ומברישים בזעתר ושמן זית,

מניחים חתיכת גבינה בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים ללחמניות.

חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.

מניחים אותן צמודות אחת לשניה אבל ממש.

מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים שוב 25-30 דק' עד

שהלחמניות מכפילות את נפחן. מברישים בביצה .

מחממים תנור ל 180 מעלות.

אופים את הלחמניות 20-25 דק עד שהן שחומות למראה.

**לגרסת פרווה ממירים בבצק את היוגורט בעוד מעט שמן קנולה.

וממלאים רק בשמן זית וזעתר

** אפשר לוותר על המילוי ולהכין אותן בלי כלום, ואפשר להמיר את המילוי

לכל מילוי אחר שאוהבים כמו פסטו, סוגים שונים גבינות וכו..

Print Friendly, PDF & Email

50 Comments

אביה שרייבר ספטמבר 17, 2021 at 11:41 am

נראה מעולה! אפשר יוגורט טבעוני?
וציפוי במעט במים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 3:24 pm

בטח

Reply
קרן ספטמבר 20, 2021 at 12:45 pm

נראה מעולה
בשביל להמיר לפרווה כמה שמן במקום היוגורט?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 2:10 pm

3-4 כפות

Reply
יעל ספטמבר 17, 2021 at 1:57 pm

היי קרן, האם ניתן להקפיא את הלחמניות? כדאי לפני או אחרי האפיה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:49 am

לפני

Reply
דקלה מסמי כחלון ספטמבר 19, 2021 at 1:40 pm

היי קרן..חמדת לבבי..
אשמח לדעת בכמה שמן להמיר..לצערי אין לי יוגורט..

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:55 pm

3-4 כפות

Reply
קרן ספטמבר 17, 2021 at 3:01 pm

מה דעתך על התפחה אחרונה ללילה במקרר ואפיה בבוקר ? נשמע לך שיצליח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 3:23 pm

פחות אוהבת אחרי עיצוב להכניס ללילה למקרר אבל אפשרי

Reply
noa ספטמבר 17, 2021 at 10:11 pm

why? is there a reason you don't like it?
I am asking just to know if I am missing something…
I love everything that you do here and your overall positive vibe.

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:22 am

לפעמים למאפים זה יותר מדי זמן לילה במקרר אחרי עיצוב
ואז הבצק נחלש והתוצאה לא מספיק טובה אחרי אפייה
אבל אין מניעה לנסות
אני פחות עושה את זה זו היתה כוונתי

Reply
נטע ישראלי ספטמבר 17, 2021 at 5:29 pm

יהיה טעים להכין היום, ולחמם מחר בתנור לבראנץ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:24 am

כן

Reply
זוהר ספטמבר 17, 2021 at 5:37 pm

יכול לעבוד עם קמח כוסמין? מלא/75 אחוז/לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:23 am

אפשר גם וגם.
בהמרה ללבן אין שינוי ביחס מים קמח אבל בהמרה לקמחים מלאים
יהיה צורך בתוספת מים לבצק

Reply
מיכל ספטמבר 17, 2021 at 7:02 pm

איך את ממליצה לשמור טרי כמה ימים? בכלי סגור על השיש או להקפיא מיד אחרי האפיה ולהפשיר לפי הצורך?
המתכונים שלך נהדרים!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:23 am

תודה מיכל!
אם רוצים לשמור על טריות כמה ימים עדיף להקפיא ולחמם

Reply
אילה נחום ספטמבר 17, 2021 at 11:27 pm

אפשרי להמיר את הקמח לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:21 am

קמח מלא דורש יותר נוזלים אז לשים לב שהבצק לא יבש
וכן זה אפשרי

Reply
אורית אוקטובר 5, 2021 at 5:48 am

היי. אפשר להמיר את היוגורט בגבינה 5%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2021 at 6:21 am

אפשר

Reply
אילה נחום ספטמבר 18, 2021 at 12:48 pm

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן?

Reply
אלינור ספטמבר 22, 2021 at 9:23 pm

תודה רבה על המתכונים המעולים שלך!
אפשר להוריד את הסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:11 am

לא מורידים את הסוכר הוא משפיע על מרקם הבצק מלבד מתיקות
אפשר להפחית מעט

Reply
מיכל ספטמבר 18, 2021 at 3:55 pm

האם ניתן להמיר את המילוי בנוטלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 8:20 pm

פחות מומלץ.
אפשר להכין את הלחמניות מבצק של עוגת שמרים מהבלוג

Reply
אושרת ספטמבר 18, 2021 at 4:58 pm

האם מתאים גם מילוי מתוק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 8:19 pm

פחות בבצק הזה
אם רוצים מתוק יש מתכונים לעוגות שמרים בבלוג אפשר להכין מכל אחד מהמתכונים לעוגת שמרים לחמניות תלישה מתוקות

Reply
הדס ספטמבר 18, 2021 at 6:28 pm

אפשר לשים גם קמח מלא?חצי חצי

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 8:18 pm

כן ויכול להיות שיהיה חסר קצת מים במתכון אז להוסיף

Reply
תום יונגר ספטמבר 18, 2021 at 9:23 pm

אפשר הבהרה בנוגע לפתיחה והגלגול של הבצק? את קודם משטחת אותו ואז מברישה ושנה גבינה, או רק אחרי הגלגול לרצועה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 7:01 am

משטחת כדור לאליפסה, מברישה בשמן זית עם זעתר ומניחה גבינה בצד שקרוב אליי אז מגלגל חזרה ללחמניה.

Reply
Hagit Sberlo ספטמבר 18, 2021 at 9:24 pm

עשיתי לפי ההורות , הבצק יצא קצת דחוס. למה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 7:00 am

אולי חסרים לך נוזלים, או שהלישה/ התפחה לא הספיקו

Reply
יעל ספטמבר 20, 2021 at 8:15 pm

ניתן להמיר יוגורט בשמנת חמוצה? אין לי יוגורט..

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:12 am

בטח

Reply
יעל ברטוב ספטמבר 24, 2021 at 1:16 am

קרן תודה על המתכון – נראה נהדר!
האם ניתן להשתמש בזעתר "טרי"?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:11 am

אפשר אם אוהבים עלים בביס ואפשר להכניס עלים טריים לבצק בזמן הלישה זה מושלם

Reply
יעל ספטמבר 24, 2021 at 6:46 pm

תודה רבה רבה
הכנתי עם תבלין וקצת עלים קטנים
והן יצאו מושלמות! רכות, יפות וטעימות כל כך!

Reply
גיטה ספטמבר 24, 2021 at 1:31 am

הי קרן ת האם ניתן לחלק את המתכון לשתיים ? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:10 am

בטח שאפשר

Reply
טל ספטמבר 24, 2021 at 8:35 pm

היי קרן ,
ראשית חייב להגיד תודה רבה על שיתוף המתכונים המושלמים ! אלופה !
שנית, הבצק יצא מווווושלם,ארוורירי, ענני והכי חשוב נתלש- אבל הצבע לאחר אפיה ממש לא מתקרב לצבע הענברי שמופיע בתמונה . קיבלתי צבע שחום וסטנדרטי. אפיתי אפילו טיפה מעבר לזמן המופיע במתכון ולא ידוע לי על בעיית אפיה והספק חום של התנור.
תודה מראש !

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:29 am

לא יודעת למה זה קרה אבל אפשר לנסות להבריש את הלחמניות פעמיים עם חלמון בלבד לצבע כהה או להוסיף לביצה כפית אבקת נס קפה ולערבב טוב, זה משאיר אחלה צבע ולא מרגישים טעם של הקפה

Reply
עודד ספטמבר 27, 2021 at 11:20 am

אפשר יוגורט יווני 6% שומן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 2:38 pm

כן

Reply
יהודית ספטמבר 27, 2021 at 11:51 am

היי רציתי לשאול אם שכחתי את הסוכר
לפני ההתפחה
אפשר להוסיף בזמן המילוי? עם הזעתר והשמן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 2:37 pm

הבצק ממש לא יוצא טוב בלי הסוכר
להוסיף בלישה ולתת לו לתפוח מחדש או להכין בצק חדש

Reply
לימור אוקטובר 21, 2021 at 12:14 pm

הי קרן האלופה, מה את מציעה כתחליף לביצה מלמעלה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:17 pm

מים ושומשום

Reply

Leave a Comment