img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

לחמניות תלישה עם זעתר שמן זית ומוצרלה

ספטמבר 17, 2021 | 74 תגובות

img

74 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
אביה שרייבר
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 11:41

נראה מעולה! אפשר יוגורט טבעוני? וציפוי במעט במים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 3:24 pm

בטח

השב
User Avatar
קרן
ספטמבר 20, 2021 at 12:45 pm

נראה מעולה בשביל להמיר לפרווה כמה שמן במקום היוגורט?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 20, 2021 at 2:10 pm

3-4 כפות

השב
User Avatar
מיכל
נובמבר 12, 2021 at 2:54 pm

לחצי מהכמות אפשר פשוט לחלק ל2 או שיש מרכיבים כמו שמרים שצריך יותר ?

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 13:57

היי קרן, האם ניתן להקפיא את הלחמניות? כדאי לפני או אחרי האפיה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:49 am

לפני

השב
User Avatar
נטע
אפריל 8, 2022 at 8:07 pm

היי קרן יקרה שבת שלום, הלוואי ותספיקי לענות לי, מגישה מחר בבוקר הקפאתי לפני התפחה שניה איך הכי מומלץ להעביר להפשיר ולאפות? תודה רבה!!

השב
User Avatar
דקלה מסמי כחלון
ספטמבר 19, 2021 at 1:40 pm

היי קרן..חמדת לבבי.. אשמח לדעת בכמה שמן להמיר..לצערי אין לי יוגורט..

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 6:55 pm

3-4 כפות

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 15:01

מה דעתך על התפחה אחרונה ללילה במקרר ואפיה בבוקר ? נשמע לך שיצליח?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 3:23 pm

פחות אוהבת אחרי עיצוב להכניס ללילה למקרר אבל אפשרי

השב
User Avatar
noa
ספטמבר 17, 2021 at 10:11 pm

why? is there a reason you don't like it? I am asking just to know if I am missing something... I love everything that you do here and your overall positive vibe.

השב
User Avatar
נטע ישראלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 17:29

יהיה טעים להכין היום, ולחמם מחר בתנור לבראנץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:24 am

כן

השב
User Avatar
זוהר
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 17:37

יכול לעבוד עם קמח כוסמין? מלא/75 אחוז/לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:23 am

אפשר גם וגם. בהמרה ללבן אין שינוי ביחס מים קמח אבל בהמרה לקמחים מלאים יהיה צורך בתוספת מים לבצק

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 19:02

איך את ממליצה לשמור טרי כמה ימים? בכלי סגור על השיש או להקפיא מיד אחרי האפיה ולהפשיר לפי הצורך? המתכונים שלך נהדרים!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:23 am

תודה מיכל! אם רוצים לשמור על טריות כמה ימים עדיף להקפיא ולחמם

השב
User Avatar
אילה נחום
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 23:27

אפשרי להמיר את הקמח לקמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:21 am

קמח מלא דורש יותר נוזלים אז לשים לב שהבצק לא יבש וכן זה אפשרי

השב
User Avatar
אורית
אוקטובר 5, 2021 at 5:48 am

היי. אפשר להמיר את היוגורט בגבינה 5%?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2021 at 6:21 am

אפשר

השב
User Avatar
אילה נחום
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 12:48

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
אלינור
ספטמבר 22, 2021 at 9:23 pm

תודה רבה על המתכונים המעולים שלך! אפשר להוריד את הסוכר?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2021 at 11:11 am

לא מורידים את הסוכר הוא משפיע על מרקם הבצק מלבד מתיקות אפשר להפחית מעט

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 15:55

האם ניתן להמיר את המילוי בנוטלה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 8:20 pm

פחות מומלץ. אפשר להכין את הלחמניות מבצק של עוגת שמרים מהבלוג

השב
User Avatar
אושרת
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 16:58

האם מתאים גם מילוי מתוק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 8:19 pm

פחות בבצק הזה אם רוצים מתוק יש מתכונים לעוגות שמרים בבלוג אפשר להכין מכל אחד מהמתכונים לעוגת שמרים לחמניות תלישה מתוקות

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 18:28

אפשר לשים גם קמח מלא?חצי חצי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 8:18 pm

כן ויכול להיות שיהיה חסר קצת מים במתכון אז להוסיף

השב
User Avatar
תום יונגר
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 21:23

אפשר הבהרה בנוגע לפתיחה והגלגול של הבצק? את קודם משטחת אותו ואז מברישה ושנה גבינה, או רק אחרי הגלגול לרצועה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 7:01 am

משטחת כדור לאליפסה, מברישה בשמן זית עם זעתר ומניחה גבינה בצד שקרוב אליי אז מגלגל חזרה ללחמניה.

השב
User Avatar
Hagit Sberlo
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 21:24

עשיתי לפי ההורות , הבצק יצא קצת דחוס. למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 7:00 am

אולי חסרים לך נוזלים, או שהלישה/ התפחה לא הספיקו

השב
User Avatar
יעל
ספטמבר 20, 2021 at 8:15 pm

ניתן להמיר יוגורט בשמנת חמוצה? אין לי יוגורט..

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 21, 2021 at 8:12 am

בטח

השב
User Avatar
יעל ברטוב
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2021 בשעה 01:16

קרן תודה על המתכון - נראה נהדר! האם ניתן להשתמש בזעתר "טרי"?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2021 at 8:11 am

אפשר אם אוהבים עלים בביס ואפשר להכניס עלים טריים לבצק בזמן הלישה זה מושלם

השב
User Avatar
יעל
ספטמבר 24, 2021 at 6:46 pm

תודה רבה רבה הכנתי עם תבלין וקצת עלים קטנים והן יצאו מושלמות! רכות, יפות וטעימות כל כך!

השב
User Avatar
מיכל
דצמבר 31, 2021 at 10:24 am

עשיתי פרווה עם 4 כפות שמן בבצק כמו שכתבת בתשובות. אבל הבצק יצא יבש. הוספתי 2.5 כוסות מיים (זו גם הפורפורציה שראיתי במתכונים אחרים) ולא 1.5 כמו שכתוב במתכון . והבצק יצא אמנם גמיש אבל ממש לא דביק ולא מאוד רך. למה? עכשיו בהתפחה לא יודעת איך יצא.

השב
User Avatar
גיטה
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2021 בשעה 01:31

הי קרן ת האם ניתן לחלק את המתכון לשתיים ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2021 at 8:10 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2021 בשעה 20:35

היי קרן , ראשית חייב להגיד תודה רבה על שיתוף המתכונים המושלמים ! אלופה ! שנית, הבצק יצא מווווושלם,ארוורירי, ענני והכי חשוב נתלש- אבל הצבע לאחר אפיה ממש לא מתקרב לצבע הענברי שמופיע בתמונה . קיבלתי צבע שחום וסטנדרטי. אפיתי אפילו טיפה מעבר לזמן המופיע במתכון ולא ידוע לי על בעיית אפיה והספק חום של התנור. תודה מראש !

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 6:29 am

לא יודעת למה זה קרה אבל אפשר לנסות להבריש את הלחמניות פעמיים עם חלמון בלבד לצבע כהה או להוסיף לביצה כפית אבקת נס קפה ולערבב טוב, זה משאיר אחלה צבע ולא מרגישים טעם של הקפה

השב
User Avatar
עודד
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2021 בשעה 11:20

אפשר יוגורט יווני 6% שומן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2021 at 2:38 pm

כן

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2021 בשעה 11:51

היי רציתי לשאול אם שכחתי את הסוכר לפני ההתפחה אפשר להוסיף בזמן המילוי? עם הזעתר והשמן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2021 at 2:37 pm

הבצק ממש לא יוצא טוב בלי הסוכר להוסיף בלישה ולתת לו לתפוח מחדש או להכין בצק חדש

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2021 בשעה 12:14

הי קרן האלופה, מה את מציעה כתחליף לביצה מלמעלה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2021 at 8:17 pm

מים ושומשום

השב
User Avatar
מיכל זוהר
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2021 בשעה 09:01

ווואווו הן יצאו מדהימות אין מילים. מתכון נפלא

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2021 at 9:39 am

תודההה

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2022 בשעה 14:35

תודה רבה על מתכונים המעלפים!!! האם אפשר להתפיח התםחה ראשונית ללילה שלם?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2022 at 2:40 pm

בטח

השב
User Avatar
‫אביטל
אוקטובר 23, 2023 at 3:44 pm

היי, תודה על המתכון!! אפשר להשתמש באשל במקום יוגורט?

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2022 בשעה 15:36

היי קרן, את חושבת שהן מתאימות ללחמניות שיהיו במקפיא וכל פעם שרוצים לאכול מוציאי כמה..? אם כן, איך כדאי לשמור אותן במקפיא, בנפרד אחת מהשנייה?

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2022 בשעה 02:32

היי קרן אגם. שנים אני מחפשת מתכונים טובים לבצקי שמרים. סוף מצאתי אתר מושלם ומהנה. המתכונים מביאים את התוצאות שהם מבטיחים. הבאת לי חשק להשקיע עוד באפיה ולהנות מזה. הלחמניות יצאו מושלם. תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2022 at 3:09 pm

כמה שימחת אותי אילנית תודה

השב
User Avatar
גד
starstarstarstarstar
מאי 12, 2022 בשעה 09:55

שלום קרן, האם להוסיף גבינה מגוררת לבצק בזמן הלישה הוא רעיון טוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2022 at 11:04 am

בטח

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2022 בשעה 11:24

הי קרן המהממת! איזה כייף שמצאתי אותך! זה בצק השמרים הכי נפלא שנתקלתי ב!!! הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מושלם! תודה. עכשיו אני רוצה להכין אותן במילוי מתוק, שוקולד או ריבת חלב. איך הכי מומלץ להכין יום לפני ושיהיה טרי לאורחים למחרת? תודה ענקית ושבת שלום! אין עלייך!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2022 at 1:33 pm

להכין ולעטוף היטב למחרת אפשר לחמם בתנור 150ֶמעלןת

השב
User Avatar
שרון
נובמבר 11, 2022 at 9:06 pm

תודה על תשובתך המהירה :) שבת שלום

השב
User Avatar
שרון
נובמבר 11, 2022 at 9:09 pm

הכנתי היום עם מילוי שוקולד (קקאו+סוכר+שמן). יצא מושלםםםם! כמו עוגת שמרים רכה וטעימה... תודה ענקית קרן אור !

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2022 בשעה 16:21

הי קרן, אם רוצים להתפיח ערב לפני ולאפות בבוקר. מתי עדיף לשמור לילה במקרר, לפני התפחה ראשונה / שניה/ או בכלל לאפות ערב לפני, לשמור במקרר ולחמם קצת בבוקר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2022 at 5:41 pm

לעשות התפחה ראשונה לבצק במקרר, ובבוקר לעצב לללחמניות ולהתפיח לאפייה

השב
User Avatar
אנונימי
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2023 בשעה 17:14

היי, נראה נהדר! יש לי בבית רק מוצרלה פרסקה (כדור מוצרלה) האם ניתן להשתמש או שירטיב את הבצק? תודה מראש!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2023 at 1:01 pm

אפשר לסנן את הכדור לכמה שעות ואז לא ירטיב

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img