איך לא חשבתי על זה בשבועות! זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשהוצאתי את המאפה היפה הזה מהתנור.
הרי בשבועות כולנו מחפשים מאפי גבינות מדליקים שאפשר להגיש למרכז השולחן.
אבל ברגע שהמגש הזה יצא מהתנור והונח על השולחן בבית, ידעתי ששבועות או לא, זה ממש לא משנה!
מדובר במאפה היסטרי כל כך טעים שמי אכפת לו בכל משבועות!
הכנתי אותו לצילומים ומיד הרמתי טלפון לחברים ושאלתי אם הם מגיעים לארוחה בשבת אחהצ,
לא יכולה כבר לחכות לרגע שאוציא להם שוב אחד כזה מהתנור ואניח על השולחן, אמאלה!
(אגב אני מתכננת לנסות אותו גם בטאבון)
מאפה לחמניות וגבינות לחברים ומשפחה/ תבנית אחת בקוטר 28 או 30 ס״מ
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר) קמח לחם/פיצה לבן
כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
כפית מלח דק
3 כפות שמן זית
200-250 מ״ל מי ברז
לתערובת גבינות :
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה 5% של גד
חבילה קווטרו פורמג׳י (300 גר׳) של גד
1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה
חופן בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
כפית נס קפה אבקה או גרגרים
כפית שמן
כפית סוכר
שומשום
להברשה אחרי אפייה
25 גר׳ חמאה
שן שום כתושה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים שמרים יבשים מלח קמח וסוכר, מוסיפים את השמן ומפעילים את המיקסר
במהירות נמוכה, מוסיפים את המים, לאט לאט (אל תמזגו הכל בבת אחת ייתכן והבצק לא זקוק לכל המים)
לשים את הבצקלמשך 10-12 דק׳ עד שמתקבל כדור בצק רך חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית,מגלגלים אותו בקערה שיצופה בשומן בכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר עד
שהבצק תפח. מוציאים אויר, ומחלקים את הבצק ל 12 חלקים שווים (אצלי כל חלק בצק שקל 70 גר׳)
מרפדים תבנית עגולה בתחתית שלה בנייר אפייה, מגלגלים את כל חלקי הבצק לעיגולים חלקים ויפים,
ומניחים סביב התבנית בקוטר החיצוני שלה. שומרים על רווח ממש קטן בין הלחמניות 1-2 ס״מ.
(אני הנחתי תחילה מרכז התבנית קרעה קטנה ליצירת המראה העגול כפי שאפשר לראות בתמונה למעלה
אבל הבצק תפח על הקערה והיה קשה לי להוציא אותה, והיא מיותרת)
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דק׳ עד שהלחמניות תפוחות.
הן אמורות לייצר מעין כתר חיצוני יפה על התבנית כשהחלל הפנימי ביניהן ריק ופנוי.
מחחמים תנור ל 190 מעלות.
מכינים את מלית הגבינות, בקערה מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
טורפים ביצה עם שמן נס קפה וסוכר, ומברישים היטב את הלחמניות. מפזרים שומשום מעל,
מכניסים לתנור לאפייה ראשונה של 5-8 דק׳ עד שהלחמניות מעט מזהיבות ומתייצבות.
מוציאים מהתנור, מוסיפים את תערובת הגבינות שלנו למרכז התבנית.
מחזירים לתנור ואופים עד שהלחמניות שחומותלמראה בערך עוד 20 דק׳.
ממיסים חמאה ומוסיפים פנימה שן שום כתושה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בבתערובת החמאה.
מגישים חם חם למרכז השולחן.
**ניתן להמיר לקמח לבן או חצי מהכמות בקמח כוסמין/חיטה/לחם מלא
**אפשר לאפות את הלחמניות ללא המילוי כלחמניות בכל צורה.
**ניתן להבריש את הלחמניות בביצה טרופה בלבד
**ריקוטה אפשר להמיר בכנען, טוב טעם או חמד או גבינת שמנת
19 Comments
היי, באיזה שלב מוציאים את הקערה הקטנה מהמרכז?
אני הוצאתי אותה אחרי שהתפחתי אבל זו היתה טעות לכן אני מממליצה רק לסמן איתה את העיגול ולהוציא לפני התפחה
היי קרן,
איך צריך להכין את הבצק אם רוצים לכין יום לפני ולאפות בבוקר למחרת ?
תודה יפעת
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר אבל את החלוקה ללחמניות ואפייה קודם יש לבצע באותו היום.
אופציה נוספת, לאפות את הלחמניות כבר בתבנית למשך 10 דק׳, להקפיא, להפשיר ולאפות שוב עם המלית בפנים
הי קרן
איזה גבינה השתמשת אני לא שזו ריקוטה
או שאני טועה אני מתכוונת הגבינה שבקופסה
כפי שכתוב ריקוטה
היי קרן, באיזו תבנית השתמשת? ומה שמת באמצע התבנית?
כפי שכתוב במתכון תבנית בקוטר 30 ס״מ, את הנחתי קערה ליצירת עיגול אבל בסופו של דבר היא היתה מיותרת וציינתי במתכון
היי האם אפשר לגוון בצורות ולעשות כמו חצ´פורי?
נב את מהממת ואני עוקבת אחרייך שנים ! כל מתכון יוצא מוש!❤️
תודה טלי
בטח שאפשר
האם אפשר להחליף את הריקוטה בגבינת כנען?
בטח שאפשר
היי קרן
במגוון מתכונים את מברישה בביצה עם כפית נס קפה. האם אפשר להשתמש בתמצית אספרסו ואם כן בכמה? איו תנו נס קפה בבית…
וואווו יצא פגז! חבל שאי אפשר להעלות תמונה בתגובות
איך אני שמחה !
האם אני יכולה לאפות כמה שעות לפני האירוח ולחמם לפני הגשה?
בטח
היי קרן ראשית תודה רבה על המתכונים המוצלחים!!! איזה גבינה אפשר במקום קווטרו פורמג׳י? תודה
כל גבינה צהובה