דקיקות, פריכות, שבירות ולעולם לא מספיקות
עוגיות שיבולת שועל ופקאן הורסות/ כמות של 20 עוגיות ( להכפיל, להכפיל, ברור.)
מה צריך:
100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס סוכר חום בהיר
כף גדושה קמח מלא
קורט מלח
2 כפות חלב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות שיבולת שועל
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק דק
איך מכינים:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים חמאה וסוכר חום כ 2 דקות
מורידים מהירות ומוסיפים קמח, מלח, חלב ותמצית וניל
מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים שיבולת שועל ופקאנים קצוצים ומערבבים היטב.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ( גודל של כפית גדושה)
על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה מניחים את הכדורים, משטחים מעט בעזרת גב כף או עם היד.
חשוב לשמור על מרווחים כיון שהעוגיות מתפשטות בזמן אפיה
בשלב הזה אפשר להניח חצי פקאן על העוגיה ואפשר לוותר.
אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים
מוציאים ומעבירים את נייר האפיה לרשת צינון וממשיכים עם הנגלה הבאה.
*את העוגיות מאחסנים בקופסא אטומה
*העוגיות מאוד עדינות ומעט שבירות
29 Comments
היי! גיליתי את הבלוג המקסים שלך!! איזה יופי! רציתי לשאול, אפשר איכשהו להוריד את מוצרי החלב מהעוגיות האלה? שמן קוקוס? כמה? יעבוד?
הי יערה תודה איזה כייף.
את יכולה להמיר חמאה ב 60 גרם שמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה:-)
אשמח מאוד מאוד לשמוע איך יצאה הגרסא הטבעונית שלך במידה ותכיני!
אפשר עם אגוזי מלך?
כן, אפשר:-)
מושלמות !! המושלמות שלי(:
הכנתי עם שמן קוקוס וזה טעים טעים
מרקם מעולה וכו'…
איזה כייף לשמוע! עשית לי חשק להמיר בעצמי אכין גם 🙂
הי! באמת מקסים כאן 🙂 איזו שיבולת שועל, שלמה או אינסטנט?
הי דנה, אינסטנט זה אחלה:-)
קרן יקרה, הלוואי שאת זמינה……ביצה אין כאן?
הי רחלי, נכון, המתכון ללא ביצים
עשיתי בלי .. יצא מוששששששששששש, כל שישי אני בטרפת מחדש מה לבחור מהבלוג? בסוף זה נגמר בשלושה מתכונים , כי אי אפשר לבחוררר! אז היום עשיתי לקטנטנים בראוניז שלך! ואת עוגיות השיבולת שועל שלך!ואת הרוגעלך ריבה שלך!….יאמי. אין כמוך קרן שרק תמשיכי להגות כאלו יצירות מושלמות ממוחך הקודח, שבת נפלאה יקירה, ותודה
את מרגשת ממש רחלי! המון המון תודה ושבת שלום
חייבת לספר לך משהו, אתמול אבי בא לבקר אותנו אני תל אביבית כעת והוא מגיע מטבריה, הוא שאל אותי אילו " עוגיות קרן" הכנתי לו הפעם.. אלא מה? שלא הייתה חמאה כבר שבוע על המדפים!!!!! ולכן לא היו עוגיות. היום הייתי בשוק הכרמל מצאתי שם במרכול חמאות והסתערתי עליהן, כעת עושה מתכון רביעי שלך רוגעלך פרג שהוא מת עליהן יגיע שוב השבוע יחכו רק לו, פיצוי על אתמול
הייוש,
במה ניתן להחליף את כף הקמח עבור חולי צליאק?
את יכולה להמיר בקמח שקדים
היי קרן
אין לי סוכר חום בבית,רק לבן
יש גם מייפל וסילאן
משהו מהם יכול לעבוד במקום?
סוכר לבן
העוגיות האהובות עלי! כמה חיפשתי את המתכון.. יצא מושלם. אין דרך לתאר כמה שימחת אותי עם המתכון שלך.
תודההההה שמחה ממש לשמוע
היי קרן! אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה?
האם אפשר להמיר את החמאה בטחינה גולמית? אם כן, באיזו כמות?
לא ניתן להמיר את כל הכמות בטחינה ממליצה להמיר חלקית
היי
לא השתטחו לי…..
אולי הורדת בכמות הסוכר
יצא טעים ברמות! שיניתי לשמן קוקוס
שמחה לשמוע תודה
קרן יקרה..
הכנתי ממש לפי המתכון וההערות וזה הכל השטטח ביחד למקשה אחת… אוווף.. למה לדעתך?
קרן ניקרה.. העוגיות השתטחו לי לגמרי.. עקבתי באדיקות אחר ההוראות שלך.. מה יכולה להיות הסיבה?
נסי להבא לצנן את הבלילה ולשמור יותר על רווחים