אם תעירו אותי עכשיו באמצע הלילה ותגידו לי שאין סגר, אין קורונה, ואפשר לטוס, בעיניים עצומות
אני אקנה כרטיס להודו אהובתי. אני אפילו לא אזכור שאני שונאת לטוס, שבשנים האחרונות
פיתחתי חרדת טיסות קטנה,שהיתה תקופה שזה היה ברמת האסון, ואחכ הצלחתי קצת להתגבר על זה.
לכל אורך התקופה ההיא כמובן לא הפסקתי לטוס, אבל בואו נגיד שמי שישב לידי בטיסה הלך עליו.
היו תקופות שטסתי עם חברות, אחת מהן היתה יושבת לידי ומחזיקה לי את היד בזמן ההמראה
והנחיתה, כשהייתי בטוחה שבסוף הההמראה או בשלב הנחיתה המטוס מתפוצץ.
בשלב מסויים נמאס להם ממני והן ארגנו לי כדור הרגעה, זה ביאס אותי כי אני פולניה ואני
אוהבת להיות בשליטה ולא בא לי להתרסק עם מטוס כשאני לא בקונטרול על ההתרסקות:-)
כשהייתי טסה לבד, הייתי מחפשת אנשים שיושבים קרוב אליי ומדברים עברית,
ובכל פעם שהמטוס מתחיל לרעוד קצת הייתי מסתכלת עליהם, בוחנת אותם טוב טוב,
בודקת אם הם מודעים להתרסקות שאנחנו נמצאים בעיצומה, ותמיד גיליתי שהם ישנים, או צוחקים
ביניהם או שלא מזיז להם כלום והם ממשיכים לראות סרט. זה הפליא אותי ממש.
היתה טיסה אחת להודו (הרבה מהטיסות היו להודו) שנסעתי אליה עם קבוצה של רוקדות
לסדנה, ובטיסה ישבה לידי מישהי שרוקדת איתי.
לא הכרנו יותר מדי טוב, בהמראה היא ראתה שאני לחוצה, והתרברבה לפני
שאין לה שום חרדת טיסה, ושהכל עבר לה תמיד חלק. ״די, צאי מזה מה את דואגת??״ היא אמרה לי
וחזרה לראות סרט. במהלך הטיסה הטייס דיבר כמה פעמים לא בעברית, במיוחד שכשנכנסו
לתוך עננים והיו רעידות למטוס, והסברתי לה שהוא כנראה בלחץ מההתרסקות.
טיסה להודו היא מאוד ארוכה, והבחורה המסכנה לקראת הסוף כבר היתה בחרדת טיסה מטורפת.
בטיסה חזרה היא אשכרה ביקשה לא לשבת לידי.
באחת הטיסות הפנימיות שלי להודו, במטוס קטן ממש ולא הכי חדיש, הושיבו אותי בשורה האחרונה
ליד השירותים, ולידי נפתחו שני כסאות והתיישבו עליהם דייל ודיילת, זה היה בזמן ההמראה.
המטוס עשה רעש, ולא הפסיק לזוז כמו מכונת כביסה. ואני, הסתכלתי על הדיילת ואמרתי לה,
את לא לחוצה מזה שעוד שניה אנחנו מתרסקים?
הטיסה הסתיימה בדיילת שיושבת לידי ומחזיקה לי את היד. מראה פטתי לכל הדעות.
החברות שלי שישבו מקדימה פשטו נקרעו מצחוק.
אז אם בשלב מסויים יחזור העולם לעצמו, ותראו מישהי שכל הזמן התלתלים שלה יוצאים מהשורה
ומחפשים לראות שהדיילים לא בהיסטריה, זו אני!
לפני שנה הגיע אליה ביתה לאחת הסדנאות בחור מקסים שטס לישראל במיוחד מהודו כדי לפגוש
אנשי אוכל שהוא עוקב אחריהם. אני הייתי אחת מהם והוא נרשם לסדנת אפייה. הוא הגיע
עמוס במתנות, עם תיק גדול מבד יפיפיה, ובתוכו ערימות של תבלינים, תערובות לתה ועוד כמה
פריטים חמודים מהודו. אחת מהתערובות שהוא הביא היא מיקס תבלינים לצ׳אי. שהכנתי
ממנה בבית מספר פעמים עוגות ועוגיות ולא יצא לי לשתף במתכון.
אז הנה זה קרה, והכנתי לכם עוגיות תבלינים במרקם שנמס בפה, קלילות וזריזות להכנה.
כיון שהתערובת ההיא נגמרה השתמשתי בתערובת של איילת שאפשר לרכוש און ליין.
אבל שכמובן אפשר גם להכין לבד (יש לכם למטה כמויות)
ואפשר כמובן לשחק עם הכמויות ולהוריד או להחליף מה שאתם פחות אוהבים.
אני אוהבת את העוגיות בדיוק בדיוק כמו שהן.
עוגיות תבלינים עם שקדים ותפוז/25 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר
כף גרידת תפוז (אופציונלי)
כפית תמצית/מחית וניל
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן ועוד קצת לקימוח המשטח אם צריך
מעט מלח
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
1.5 כפות של תערובת תבלינים שמורכבת מ:
כפית זנגויל (ג׳ינג׳ר) טחון
3/4 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מעט פלפל אנגלי
1/4 כפית הל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, תמצית וניל, ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים גרידת תפוז,קמח לבן, וקמח שקדים, ומערבבים שוב. מוסיפים את תערובת התבלינים
ומעבדים לתערובת אחידה.אמור להתקבל כדור בצק אחיד, אם לא מתאחד לבד לכדור
אלא רך ודביק מדי תוסיפו מעט קמח.
מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים, ועל משטח מאוד מקומח מרדדים כל חלק בצק לגליל.
עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהגלילים קפאו הם מוכנים לפריסה. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1.5 ס״מ בערך,
ומניים אותם כשהצד הרחב שלהם שוכב על התבנית. שומרים על מרווחים קטנים ואופים את העוגיות
15-17 דקות עד שהן שחומות למראה. מוציאים ומצננים ואז אפשר לאכול את העוגיות הנמסות בפה.
**לגרסת פרווה/טבעונית ניתן להמיר חמאה בנטורינה/מחמאה או ב 180 גר׳ שמן קוקוס רצוי במצב מוצק
51 Comments
נראה מוששש
תודה על הטיפ של השמן קוקוס כי רוצה לטבען.
ואם רוצים נטול גלוטן האם אפשר להשתמש רק בקמח שקדים? הכוונה מעבר למה שכתוב במתכון – שיחליף גם את הקמח הרגיל
תודה
א חושבת שקמח שקדים יחזיק את העוגיות , אפשר לנסות להמיר קמח לבן בעוד שקדים ובקורפלור
יצא מושלם. לא לוותר בשום פנים ואופן על גרידת תפוז ותבלינים. התבלין היחידי שויתרתי עליו הוא פלפל אנגלי כימחא היה לי טחון
אלופה תודה
שלום קרן.עשיתי בדיוק לפי ההוראות למעט קמח, החלפתי חצי כוס בקמח קוסמין.בזמן האפיה העוגיות השטתחו ל'שלולית' ממש,בסיום האפיה קיבלתי שטיח עוגיות.שברתי לחתיכות.הטעם טוב.הצורה נוראית.למה?
ייתכן והן היו זקוקות לצינון נוסף אחרת אין להם בכלל סיבה להשתטח
אפשר לוותר על קמח שקדים ולהוסיף קמח לבן?
כן
היי, האם במקום הל ניתן חוויאג'?
אפשר מה שאוהבים
נהנת מאוד מהמתכונים שלך, תודה
האם אםשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
הי קרן,
נראה מעולה 🙂 אני אוהבת להמיר לכוסמין לבן, אבל הבצק תמיד יוצא קצת יותר עדין ודביק ופחות נוח לעבודה בעוגיות. יש לך המלצה איך להמיר לכוסמין בצורה טובה יותר?
תודה!
כוסמין לבן מבחינתי מתפקד כמו קמח לבן אני לא חושבת שהבעיה שנתקלת בה טמונה בקמח.
אם הבצק יוצא דביק מוסיפים קמח
אפשר להחליף את השקדים בקמח רגיל?
היי, אפשר להמיר את כל הכמות של הקמח הרגיל לקמח שקדים?
העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים אולי כדאי להמיר חלקית לקורנפלור
הי, האם יש גרסה ללא גלוטן? תודה!
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
לכל הכמות? זה לא יקשיח את העוגיות? האם צריך לשנות גם את הטמפרטורה של הרפיה וגם זמן האפייה?
אין לי מספיק נסיון איתו כדי להגיד מה ההמרות המדוייקות.
ואי בא לי לטוס איתך ולהחזיק לך את היד חחח
חוצמזה העוגיות נראות סוף. שומרת את המתכון לסופש.
את הכי לא רוצה חשבת לידי במטוס תודה דפנה
בדיוק מה שחיפשתי!
אין עלייך קרן המתכונים שלך פשוט נפלאים כמוך ❤
תודה יסמין ❤️
הי, איזה תחליף לאבקת סוכר אני יכולה אני לא יכולה לאכול מתוק בקטע בריאותי
תודה ❤️
האמת שרק סוכר חום אם זה עוזר
הי. האם ניתן להשתמש בתבלין הודי שניקרא גרם מסלה, במקום כל התבלינים שציינת במתכון? למיטב ידיעתי זה מכיל את כל מה שרשום
אפשרי
תודה על מתכונים נפלאים.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
ואם כן באותה הכמות?
תודה על מתכונים נפלאים
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
ואם כן האם באותה הכמות?
כן באותה הכמות ואם הבצק לא מתגבש להוסיך לו מעט מים קרים
הי קרן,
נראה מעולה 🙂 אם אני ממירה לכוסמין לבן, הבצק יוצא קצת יותר עדין, דביק ולא פשוט ליצור איתו עוגיות. המלצות לאיך להמיר נכון לכוסמין?
תודה!
לא נתקלתי בתופעה הזו בשימוש בכוסמין לבן ולא נראה לי שיש קשר לכוסמים הלבן בבצק, אם בצק יוצא דביק מוסיפים לו קמח
טעים ברמות! הבצק היה מאוד דביק אז הייתי צריך להוסיף עוד כוס קמח
הי, תודה על המתכון . ללא אבקת אפייה??
ללא
הייתי חייבת לחזור לספר שסכנה כמה שהן טעימות!
וואי וואי וואי
יצא מוווווושלם !!!!!!! אבל ממש. מושלם. נראות תמימות אבל הן ממש לא.
תודה רבה על מתכון מושלם לעוגיות מושלמות! בפעם הבאה כמות כפולה
בדומה לשאר המתכונים שלך גם העוגיות האלו פשוט עסיסיות וטעימות בטרוף!!!!!!!
תודה!
האם ניתן במקום זנגביל טחון להוסיף לתערובת החמאה חצי כפית של זנגביל קפוא של דורות? יעבוד בצורה דומה או יהרוס?
לא מכירה את המוצר
לא מצליח לחתוך לעיגולים אחרי ההקפאה העיגולים נשברים 🙂 לחכות שטיפה יתרכך לחתוך ולצנן שוב כשזה חתוך?
כן אפשר לתת לגליל לעמוד קצת בחוץ
טעים בטירוף וכיף להכנה!
רק אגיד שעובי 1.5 ס״מ לטעמי יצא עבה מידי ודווקא אלו שיצאו דקות יותר היו מוצלחות יותר
תודה תמר
העוגיות הכי טעימות ever
התמכרנו כאן כולנו
תודה ענננקית על מתכון מושלם
תודההה איזה כייף
חחחח הרגת אותי עם הסיפור על פחד טיסה. אחד לאחד אני. לפני כמה שנים טסתי לבד לארהב ובאמצע הטיסה כל כך פחדתי מהרעידות שהערתי את האישה שישבה לידי וביקשתי שתדבר איתי כי אני ממש מפחדת… איזו פאדיחה ( ; אהה… והעוגיו מעולותתת
שמחה לשמוע שאני לא היחידה 🙂