אחד הפירות האהובים עליי הם האגסים,ובכל פעם שאני קונה אותם קשה לי להחליט מה לעשות איתם
קודם, להכניס לעוגה או לאכול בעצמי? הם מגיבים ככ יפה בעוגות ומאפים שאני אוהבת ממש
להשתמש בהם ולצערי הרב אין להם מניות גדולות בעולם, קצת מזכירים לי פרג או כוסברה.
משום מה לא כולם אוהבים אגסים וזה נורא נורא נורא מוזר! מה יש לא לאהוב בפרי הזה?
כל כך רך וטעים ויש לי ריח מהמם, והוא פרי פשוט יפיפייה.
אתמול חשקה נפשי בעוגת אגסים, זה היה אחרי מפגן יום העצמאות, זה היה אחד מימי העצמאות
שאני מכתירה כהי כייפי, ירדנו לגבעה ליד הבית לראות את המטס, בדרך קנינו דגים,
וחזרנו הביתה, ראינו סרט, אכלנו ארוחה רגילה של שניצלים דגים ופירה, הכנתי עוגת אגסים
שעשתה ריח פסיכי בבית, ניקינו את המרפסת שהיתה זקוקה לנקיון אחרי כל החורף הזה,
ובעצם לא נסענו לשום מקום, לא תפסנו בשלוש לפנות בוקר פיסת דשא על אי תנועה,
לא עמדנו בפקקים, לא נסענו לפארק, לא חזרנו הביתה עם שיער בריח מנגל,
לא הנפנו דגלים, לא עמדנו שעה בתור לקנות פחמים, לא שתינו קולה, ואפילו לא עמדנו בפקק
שיש כשיוצאים בסיום יום העצמאות מהיער. לא אירחנו, לא נסענו לחברים, והיינו משפחה
קטנה בבית ככמו כל יום שבת אחר. מצד שני, היה לנו כייף, היינו בבית המשפחה הקטנה
והיה יום מושלם. אז הנה המתכון לעוגת אגסים המעולה הזו.
עוגת אגסים לימון ויוגורט/תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ או תבנית מלבנית 25*30
מצרכים למתכון:
140 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
זסט ומיץ מלימון בינוני
כפית תערובת תבלינים לצ׳אי או כפית קינמון
רבע כפית מלח
1/2 כוס יוגורט מכל סוג
3 אגסים בינוניים מעט רכים
חופן שבבי שקדים
סוכר וניל אחד
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה עם חור או תבנית מלבנית
בקערה עם מרית מערבבים חמאה רכה וסוכר לבן לקרם, אפשר במיקסר ממש להקציף
לכמה דקות יוצא מעולה. מוסיפים ביצים, אחת אחת ואחרי כל אחת מערבבים.
מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ואת המלח ומעבדים שוב.
מוסיפים יוגורט, כפית תבלינים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישירים. מסדרים מעל הבלילה פרוסות אגסים,
אפשר להשקיע בסידור מניפה יפה או כמוני פשוט להניח אותם בברדאק חינני. מפזרים מעל האגסים
סוכר וניל וחופן שבבי שקדים.
אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר.
**לפרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/2 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס, ואת היוגורט במיץ תפוזים.
**אפשר להמיר סוכר לבן לסוכר חום ומחצית מכמות הקמח לקמח מלא כגון כוסמין או קמח חיטה מלא.
42 Comments
לקרן האלופה והמקסינה
לא רשום כמה בדיוק מיץ לימון
לקרן האלופה והמקסימה כמובן
הכנתי ויצאה מעולה!! החמיצות של הלימון, המתיקות של האגסים… כה רכה וטעימה. תודה על המתכון 🙂
תודה איזה כייף
כתוב זסט ומיץ מלימון בינוני
עוגה מושלמת!! נטרפה בדקות ולא נותר פירור! קרן, אני לא מבינה איך זה אבל כל מתכון שלך יוצא מושלם!!
אפשר להחליף את האגס במשהו אחר? ואפשר להוסיף קמח שקדים במקום כמות מסיימת של הקמח? ואם כן כמה כמה?
אפשר חצי כוס קמח שקדים במקום
ואפשר כל פרי שאוהבים
קרן מקסימה, מה כוללת תערובת התבלינים, במידה ואין לי תערובת מוכנה לצ'אי?
תבלינים טחונים כמו ציפורן הל קינמון ג׳ינג׳ר ואגוז מוסקט, יש לקנות תערובות מוכנות ואפשר גם להכין לבד משהו מכמה אבקות ביחד.
לא מתכון מוצלח בכלל. התאכזבתי מאוד. גם מתוקה מדי וגם פלסטיקית. איזה אכזבה.
מתוק זה עניין של טעם ופלסטיקית לא שמעתי מעולם את המונח הזה אז אני לא יודעת למה התכוונת אבל כנראה משהו השתבש לך כי אני מטורפת על העוגה הזו והיא מדהימה בעיניי וחא סתם העליתי מתכון שלה לאתר . אולי שינית משהו במרכיבים או שעברתי יותר מדי ואולי את פשוט לא אוהבת אגסים
קרן המהממת, מה דעתך? דובדבני אמרנה יעבדו במקום האגסים?
(אין לי אגסים ויש לי דובדבני אמרנה ואני לא יודעת מה לעשות איתם)
יעבדו בגדול!
היי קרן יקירה, האם ניצן להשתמש בקמח שקדים ולא רגיל? ואם כן מה היחסים?
קמח שקדים בלבד לא יחזיק את העוגה אפשר לשלב אותו עם קמח תפא או קורנפלוק חצי חצי אם זה עוזר
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ( מלא או חלקית..?)?
חלקית אפשר
הכי הכי הכי אוהבת את הימים האלה
היינו בבית והיה כיף.
לא נסענו
לא חזרנו
לא טרחנו
לא עשינו כלום.
והיה כיף.
לעוד הרבה כאלה!
והעוגה ניראית מוש!! תנוסה בהקדם
קרן כמה לימון לא הבנת
כתוב זסט מה הכוונה?
גרידת לימון ומיץ לימון מלימון אחד
לקרן המקסימה. אני קוראת המון מתכונים ברשת ואני לא מסתכלת של מי הם.
שמתי לב שכשאני בוחרת להכין מתכון
99 אחוז מהפעמים הוא שלך.
זה הכי משמח דבורה יקרה תודה
היי ניסית במקרה עם תפוחים?
כן יוצא אחלה
קרן היקרה,
פשוט תענוג צרוף להכין את המכונים שלך!!
כמישהי שהיא קלולס במטבח, אין מתכון שלך שלא גורף מחמאות…
לא היו לי אגסים וניסיתי עם דובדבני אמרנה ,יצא טעים מאאד!
תודה קרן.
משמחת ממש תודה!
שלום רב,
מאיפה אפשר להשיג תבנית שטוחה עם חור כזו?
אני קניתי אצל סיגי אופיר חפשי בגוגל
אני רוצה פרווה ואין לי מיץ תפוזים או חלב פרווה, אפשר להמיר במשהו אחר?
מיץ אשכוליות? או מים?
לצערי לא יודעת איך יתקבל עם מים
מה הכוונה חצי כוס יוגורט?
לוקחים כוס וממלאים עד החצי ביוגורט (וס מידה אוניברסלית)
כמובן שיצאה נהדרת, כמו כל מתכון שלך 🙂 הילדים כבר ביקשו שאנסה עם פירות אחרים כי לא נשאר פירור אחרי ארוחת הערב
היא מעולה עם כל פרי 🙂
יצא מושלם!!
שמחה לשמוע מיכל תודה
היי, לא מובן לי מה זה זסט ומיץ לימון, כמו כן האם יש צורך לקלוף את הפרי אגס/תפוח/אפרסק/נקטרינה, תודה.
גרידת לימון
ומיץ לימון
את האגסים והתפוחים רצוי לקלוף
אם זה פירות כמו שזיף אפרסק נקטרינה משמש אין צורך לקלוף
עוגה מטורפת!! הכנתי אותה כבר פעמיים והיא חלומית! וכמו שנאמר מעליי, כל המתכונים שלך פשוט מושלמים! ותודה לך על זה
רק שאלה קטנה, תמיד כשאני מערבבת במיקסר חמאה עם סוכר, נראה כאילו התערובת נשברת ונהיים אחכ גושים כאלה . מה אני מפספסת?
את מערבבת אולי יותר מדי ושוברת את החמאה או שהחמאה קרה מדי ולא מספיק רכה, בכל אופן זה לא אמור להשפיע על התוצאה הסופית
יצא מעולה! הכנתי בתבנית אמייל. לא שמתי זסט רק קצת מיץ לימון. וחצי שמנת במקום יוגורט. כבר אכלתי שתי חתיכות וממש בא לי עוד