בשבוע שעבר העליתי לבלוג מתכון לעוגה בחושה אפויה בתוך בסיס בצק פאי, שהיתה לי כל כך טעימה
שמאז אני חולמת עליה כל יום, ומחכה להזדמנות נוספת להכין אותה,
וגם הייתי ממש סקרנית לבדוק עוד סוגים של מליות אפויות בתוך בסיס בצק הפאי הפריך.
ניצלתי הזדמנות שאני מוזמנת למסיבת יומולדת לחברה, הכנתי את אותו בצק פריך רק שהפעם הכנתי את מלית
השוקולד מהמתכון הזה, ואכלנו אותו חמים עם קצפת מעט ממותקת בצד,
וזה היה טעים בטירוף!
כלומר, מה יכול להיות רע, בבצק פריך שנמס בפה שבתוכו אפויה עוגת שוקולד רכה?
כשפורסים את העוגה, הקרום העליון נשבר ונסדק ונופל פנימה לתוך המלית הרכה.
אני כל כך אוהבת שוקולד, אבל לא אוכלת הרבה ממנו,
זה עושה לי מיגרנות!
זה לא תקין נכון?
פעם הייתי משכנעת את עצמי שאני פשוט לא אוהבת שוקולד.
היום אני כבר יודעת שאני מאוד אוהבת אבל לא יכולה לאכול.
ומדי פעם, אני לא עומדת בזה וחייבת שוקולד, ואז אני אוכלת שוקולד וכדור נגד מיגרנות בבת אחת 🙂
עוגת פאי שוקולד | תבנית קפיץ עגולה קוטר 22 / או תבנית פאי עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
2 כוסות+2 כפות (300 גר') קמח לבן רגיל
180 גר' קוביות חמאה קרות מהמקרר
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
ביצה גודל L
1/4 כוס מים קרים
למלית עוגת השוקולד:
125 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
3 כפות מים
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס קמח (40 גרם)
1/3 כוס אבקת קקאו (30 גרם)
4 ביצים גודל L, מופרדות
כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
מעט מלח גס
מכינים את הבצק:
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח וסוכר לבן,
מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים שוב, מוסיפים את המים, בהדרגה,
כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות, עד שמקבל בצק אחיד
מוציאים את הבצק, מעבירים לכלי קטן או קערה קטנה, מכסים ומכניסים למקרר.
מחממים תנור ל 180 מעלות
ממיסים חמאה בסיר בינוני, או בקערה חסינת חום במיקרוגל
לאחר שהחמאה נמסה מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר
שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפיה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערת המיקסר, מקציפים חלמונים עם סוכר, כף מים, ווניל
עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.
מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
מעבירים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מרדדים את הבצק ששמרנו במקרר על נייר האפייה,לעלה גדול
הקפידו לרדד לעלה שגדול יותר מקוטר התבנית (אפשר להניח את התבנית על הבצק כדי למדוד)
הופכים את נייר האפייה על גבי התבנית, כך שהבצק כלפי מטה, ומסירים את נייר האפייה.
מהדקים את הבצק היטב לשוליים ולדפנות התבנית עד למעלה,
מסירים קצוות מיותרים.
דוקרים את תחתית הבצק מעט במזלג, ומעבירים את מלית העוגה מעל הבצק בתבנית.
אופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יותא עם מעט פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית ומגישים.
אפשר להגיש עם תלולית קצפת מעט ממותקת או עם גלידת וניל בצד.
את העוגה שומרים עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.
44 Comments
הי קרן, האם לא עדיף לאפות את הבצק לפני שאופים עם המלית? הוא לא יישאר רטוב באפייה ככה?
הי ענבל, אין צורך לאפות אפייה עיוורת, הבצק לא יוצא רטוב
הי, איך העוגה בהקפאה?
היא אמורה להיות אחלה
או מיי גוד זה נראה טעייייים
אפשר במקום חמאה לשים שמן?כדי שיהיה חלבי…או לחילופין מחמאה?
כדי להפוך את העוגה לפרווה תצטרכי להמיר את החמאה בבצק הפריך למחמאה ואת החמאה בעוגה לשמן קנולה או שמן קוקוס,
אני מניחה שזה יהיה בסדר גמור.
היי קרן
מה כמות השמן ?
על איזה שמן מדובר לא הבנתי
אם אני ממירה את העוגה לפרווה , כמה שמן לשים בבלילה ?
כמות השמן לבלילה במידה ואני ממירה את העוגה לפרווה
היי קרן 🙂
אפשר להוסיף לבלילה נטיפי חמאת בוטנים?
זה יתאים? צריך להפחית בסוכר אם שמים?
תודה רבה!
כן נשמע נהדר
לא בטוחה שצריך להוריד מתיקות מהפאי
ואם כן אז 2-3 כפות
יצא מעולה!!! תודה על המתכון המדויק.
תודה אלעד שמחה לשמוע
התנור על אפייה או על טורבו?
חום עליון תחתון רגיל
הי (-:
איך אני ממירה לקמח כוסמין לבן?
תודה.
מתנהג כמו קמח לבן ללא שינוי
היי קרן 🙂
אחרי האפייה אפשר להכניס ישר למקרר?
תודה על המתכון המעולההה ❤️
כן אפשרי, אבל לא חייבים אגב, אצלי מחזיק מעמד על השיש ום יומיים עד שמחסלים
היי קרן חג שמח
העוגה יצאה מרשימה והשוקולד טעים מאוד,
לעומת הבצק שיצא קשה ולא פריך.מה הסיבה?
אין טעות בהוספת המים?
אין טעות, אולי פשוט אפיתם יותר מדי או שהורדתם שומן מהבצק
הי קרן
רציתי להכין את העוגה ונתקלתי בבעיה שאני לא מצליח לעלות עליה הבלילה של השוקולד אחרי וגם לפני החלמון יצא לי סמיכה מאוד ועשיתי לפי המתכון יש מצב שמשהו לא רשום נכון ?
אני השתמשתי בשוקולד מריר 75% יכול להיות שזו הסיבה ?
כנראה שנשרף לך השוקולד בהמסה שלו
אוקיי
תודה
היי קרן!
כבר הכנתי את הפאי והוא מעולה!
הפעם אני רוצה להכין אותו שוב אבל חשבתי ליום הולדת וחשבתי להכין למעלה גנאש שוקלד. מה דעתך? ואם כן אז אולי להוריד קצת סוכר מהמתכון?
גנאש זה מעולה, אני הייתי מורידה ממש 3-4 כפות לא יותר מהעוגה עצמה כדי לא לפגום במרקם שלה
היי
אפשר להכניס קקאו לבצק פריך לדעתך? שיהיה שחור ויפה..
ואם כן אז כמה נראה לך?
אין צורך יותר מכף שתצבע את הבצק
אפשר לוותר על התמצית וניל?
כן
אמורים לאפות את זה עם נייר האפייה?
לא, מסירים אותו אחרי שהבצק יושב בתבנית
היי יקרה
לפני שהופכים את הבצק המרודד מהנייר אפייה ,האם לשמן את התבנית ???
אין צורך לשמן תבנית פאי לבצק פריך, הבצק עצמו מכיל שומן וזה מספיק
קרן האלופה!! רוצה להכין אבל התבנית פאי שלי נראית הרבה יותר נמוכה מזו… מה עושים?
תכיני כרגיל
אם יישאר בצק ומלית תכניסי אותם לתבנית קטנה יותר נוספת
היי קרן
אפשר להחליף שוקולד מריר השוקולד חלב?
אפשר וזה לא ייתן מן הסתם את אותה התוצאה
טיפ ממני בתמורה לכל העושר שאת מציעה: קודם מקציפים חלבונים ומעבירים אותם לקערה בצד ואז אפשר לשים את החלמונים בקערת המיקסר בחי שצריך לשטוף אותה ולחשוש שהחלבונים יקבלו מים. ככה אני תמיד עושה במתכוני שדורשים הפרדת ביצים. תמיד את החלבונים קודם ואז את החלמונים.
תודה 🙂
היי קרן
יש לי רק תבנית 26 במקום 24
אפשר להכין את המלית כמו שהיא או להכפיל כמויות?
אפשר אותה כמות היא תצא נמוכה יותר וזמן האפייה מעט ייתקצר