מתכונים כללי

עוגת פרג ושמנת חמוצה

פברואר 7, 2020 34 Comments

המון זמן לא היה לנו פרג בבלוג ובין השיניים וזה ממש מחדל מצד מישהי כמוני שכל כך אוהבת פרג.

נתתי לעצמי משימה, לשאול אתכם בכל יום חמישי בסטורי באינסטוש איזו עוגה תרצו שתעלה לבלוג בסופש

ומעבר לזה שאני המומה מכמות האנשים ששוב ושוב מבקשים עוגות פרג, אתגרתי את עצמי ממש,

על זה קורה ביום חמישי, זה אומר שיש לי 24 שעות לאסוף את כל התשובות שלכם, להכין עוגה,

להתפלל שהיא הצליחה, לצלם, לכתוב מתכון ולהעלות לבלוג, וזו משימה לא קלה בכלל:-)

אבל אין תלונות, אני הבאתי את זה על עצמי, ואני גם ממש אוהבת אתגרים כאלו, כי אז אני אופה ברגע

האחרון משהו פשוט וקליל וכייפי לשבת.

הפעם החלטתי לפנק בעוגת פרג כמו שאני אוהבת, ולקראת פורים אני מבטיחה לכם שיעלו עוד מתכוני פרג

שווים בבלוג.

העוגה הזו קלה להכנה, אם אין לכם מיקסר אתם יכולים להכין הכל בקערה עם מטרפה, היא גם לא מתוקה מדי.

עוגת פרג ושמנת חמוצה/תבנית אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1 סוכר וניל

1 גביע שמנת חמוצה 200 גר'

100 גר' פרג טחון טרי

1/2 כוס (120 מ״ל) שמן קנולה

כוס+3/4 (250 גר') קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

6 כפות דבש

3 כפות חלב רותח

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

משרים את הפרג בחלב הרותח, מוסיפים דבש מערבבים ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים להקציף עוד דקה

מורידים את המהירות ומהירות איטית ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל, אבקת אפייה וקמח.

מערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוציאים 3 כפות מהתערובת לתערובת הפרג ומערבבים.

את יתרת התערובת מעבירים לתבנית ומיישרים. מניחים את מלית הפרג במרכז התבנית לאורך מעל הבלילה.

מערבבים ממש מעט לתנועות שיש.

אופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

 

34 Comments

שולה פברואר 7, 2020 at 9:59 am

הי קרן
תודה על אתר מקסים ומאוד מזמין.
כמה אבקת אפיה לא נירשם במצרכים תודה .
שולה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 2:49 pm

תודה שולה באמת נשמט בטעות ועכשיו תוקן 1.5 כפיות

Reply
ברק קדמי יולי 30, 2020 at 1:33 pm

טוב הכנתי והיא עוגה הורסת!

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:18 pm

אתה הורס

Reply
דגנית פברואר 7, 2020 at 12:03 pm

היי קרן,
יש לך טעות הדפסה במתכון, סוכר מופיע פעמיים וכמה אבקת אפיה? היא נשמטה מרשימת המצרכים

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 2:50 pm

תודה רבה, תוקן
פעם אחת סוכר ו 1.5 כפיות אבקת אפייה

Reply
טלי פברואר 7, 2020 at 1:08 pm

פעמיים 3/4 כוס סוכר?
מניחה שזו טעות?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 2:51 pm

כן! תודה על תשומת הלב

Reply
איילת צימרמן פברואר 7, 2020 at 5:55 pm

היי קרן יקרה,

האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 7:38 pm

כן בטח

Reply
shacari moshe ממליץ מקומי בנהריה ובגליל המערבי דצמבר 17, 2020 at 9:48 pm

שלום.
האם אפשר להחליף את סוג הקמח והסוכר בסוג אחר ?

Reply
הד פברואר 7, 2020 at 2:33 pm

הי קרן,
ראשית, אני ממש שמחה כל פעם לפתוח את הבלוג הנפלא שלך.
כיצד ניתן להשרות 100 גר' פרג ב3 כפות חלב?
יתכן וישנה טעות?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 2:52 pm

לערבב היטב רק שיספוג את החלב קצת

Reply
הד פברואר 7, 2020 at 2:37 pm

הי קרן,
ראשית תודה על הבלוג הנפלא שלך, נהנית להכין את מתכוניך כל פעם מחדש.
האם יתכן ויש טעות במתכון?
כיצד ניתן להשרות 100 גר פרג ב3 כפות חלב?

Reply
אור פברואר 7, 2020 at 6:06 pm

היי קרן,
יש לך רעיון איך להפוך את זה לפרווה ועדיין לשמור על הטעם הטוב ואיכות?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 7:38 pm

אפשר מיץ תפוזים במקום שמנת חמוצה

Reply
שלי פברואר 7, 2020 at 7:16 pm

תודה רבה העוגיות שלך נפלאות, מחסלים אותן מהר. מאד אוהבת פרג אדאג בקרוב לקנות פרג טחון טרי. שבת שלום 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 7:39 pm

תודה. שבת שלום ♥️

Reply
שלי פברואר 7, 2020 at 7:19 pm

סליחה, זה הספלר מתקן כל פעם לעוגיות ואני לא שמה לב 🙂

Reply
דנה פברואר 8, 2020 at 11:27 am

כרגיל הכנתי מיד כשפרסמת, וכרגיל יצאה מעולה! תודה רבה על המתכון.
אם כי אצלי משום מה הפרג לא שקע לתוך העוגה… יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2020 at 11:42 am

נשאר למעלה? הייתי שמחה לראות תמונה 🙂

Reply
דנה פברואר 8, 2020 at 9:19 pm

אצלם בפעם הבאה לפני שתתחסל 🙂

Reply
פנינה גואטה פברואר 26, 2020 at 2:25 pm

היי קרן יקרה…אפיתי לא מעט מהעוגות הכחושות יצאו נפלא. ..ממש הרגע הוצאתי מהתנור עוגת פרג ושמנת חמוצה ..היתי צמודה למכון אלא שהעוגה כאילו נחצתה לאורך..
מה לא עשיתי נכון.

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 3:56 pm

הי
זו תופעה שכיחה בעוגות בחושות, אני אוהבת את הסדקים האלו.
זה יכול לקרות מחום תנור גבוה מדי או תבנית שלא מתאימה או פיזור לא אחיד של אבקת אפייה וכו…
תהני מזה 🙂 אבקת סוכר וזהו

Reply
הילה אפריל 12, 2020 at 2:45 pm

היי קרן
תודה על המתכון הנפלא(:
האם אפשר להוריד בכמות הדבש? או שזה עלול להרוס?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 2:57 pm

לא ניסיתי בלי והיא לא עוגה מאוד מתוקה אז אם את רוצה להוריד את הדבש תוסיפים סוכר או סוכר חום במקום

Reply
Ran יולי 24, 2020 at 10:24 am

כתוב במתכון ״1 סוכר וניל״ – למה הכוונה? כפית / כף / שקית?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:39 pm

שקית

Reply
עדי ספטמבר 7, 2020 at 4:03 pm

היי קרן..האם אפשר להחליף אבקת אפייה בסודה לשתייה?אם כן,מה הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:17 pm

1/2 כפית אבקת סודה על כפית אבקת אפייה

Reply
דריה אוקטובר 25, 2020 at 2:24 pm

שוב אני!
אפשר להכפיל את כמות הפרג? (פשוט ממש ממש ממש מכורה!)
כלומר 200 גר' פרג ו-6 כפות חלב רותח… אבל אותה כמות תערבות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:03 pm

אין לי מושג האמת לא ניסיתי

Reply
שרי נובמבר 26, 2020 at 8:50 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף דבש במייפל טבעי?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:29 pm

כן בטח

Reply

Leave a Comment