הבוקר קמתי עם תחושה טובה, אחרי שאתמול לא נשמתי מהעובדה שהולך להיות סגר.נכנסתי ממש להתקף חרדה.
הלוז שלי עם המון סדנאות קדימה, והחשש שאצטרך לבטל סדנאות ולהחזיר ככ הרבה כסף לאנשים חנק אותי.
למזלי ולשמחתי המון אנשים בחרו לא לבטל סדנאות שנופלות על תאריכי הסגר, אלא לדחות,
ואבן ירדה לי מהלב.ואז קצת אופטמיות התגנבה לי אליו.
פתאום נזכרתי מה היה בסגר הקודם, איך העיר היתה שקטה, כמה זמן היה לי להיות עם הילדים,
איך אכלנו כולנו שתיים ושלוש ארוחות ביום ביחד (חמש, אבל מי סופר), כמה זמן היה לי לעשות סדר בארון הבגדים,
בניירת ובמסמכים, איך לא מיהרנו לשום מקום, לא נלחצנו, כמה מתכונים העליתי, ולרגע, אחרי התקופה האחרונה
שבה אני עובדת סביב השעון, הרגשתי שאולי אם אנחנו עוצרים שוב וזה באמת רק לשלושה שבועות, זה לא דבר
נורא כל כך. אני יודעת, אני לגמרי יודעת איך זה הולך לגמור על פרנסה של הרבה אנשים, אני חלילה לא
מצדיקה כלום (גם לי נדחות עשרות סדנאות) , אבל אני כהרגלי מנסה לראות את הדברים הטובים שבכל דבר.
אז נעה ונדה בין ייאוש לתקוה, בין כעס לשמחה, ומשתדלת להאמין שזה רק שלושה שבועות ולא יותר.
בינתיים מכינה איתכם מתכונים לחגים, אתמול עוגת דבש לחה, והיום עוגת שוקודבש שהיא באמת אחד הדברים
היותר טעימים שתאכלו ותכינו בחג הזה. פשוט מושלמת.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקודבש בחושה/תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 או שתי אינגליש קייק
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
150 גר׳ שוקולד מריר
150 גר׳ חמאה
4 ביצים גודל L
1/3 כוס (120 גר׳) דבש
כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר דמררה
1/2 כוס (70 גר׳) קקאו
1+3/4 כוסות (245 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס( 180 מ״ל) חלב
לציפוי השוקולד:
250 גר׳ שוקולד מריר
מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממיםת תנור ל 170 עלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום למשך 4-5 דק׳ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף
מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב, קקאו, קמח, אבקת וסודה לשתיה.
במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, נזהרים מחימום יתר כדי לא לשרוף את השוקולד.
מוציאים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת העוגה במיקסר.
מעבירים לתבנית, ואופים ב 170 מעלות כ 40-45 דק׳.
בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום מחממים עד לרתיחה שמנת מתוקה
מוציאים, שוברים פנימה קוביות שוקולד מריר ומניחים לשתיים שלוש דק׳.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט
**העוגה נשמרת עד 5 ימים במקרר, כשהיא עטופה היטב. והיא רק משתבחת עם הימים.
**לפרווה ממירים חמאה ב 3/4 כוס שמן קנולה וחלב במיץ תפוזים באותה הכמות
בציפוי אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית
**ניתן להמיר דבש בסילאן או מייפל
**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן
77 Comments
הי קרן המדהימה:) אפשר נטורינה במקום חמאה לגרסת פרווה?
תמיד
היי! יש אפשרות להמיר לשוקולד חלב?
האם להפחית דבש או להעלות קקאו כדי לפצות על המתיקות?
לא חושבת שצריך לעשות שינוי
היי,
העוגה מתאימה להקפאה?
כן
תודה. אפשר עם הציפוי או רק בלי
היי 🙂 האם אפשר להאמיר חמאה בשמן קוקוס?
כן אין בעיה
קרן.חצי כוס קקאו לא יכול ליהיות 25 גרם.לדעתי יש פה טעות.אודה לתשובתך
תודה על העירנות
תוקן ל 70 גר
עדיין נראה שיש טעות בכמויות. חצי כוס כתובה כ70 גרם בעוד שליש כוס כתובה כ 120.
ללכת לפי הכוסוץ או הגרמים?
כל מוצר שוקל אחרת
קקאו קל יותר מדבש ולכן 1/2 כוס ממנו תשקול פחות מ 1/2 כוס דבש.
ללכת לפי מידות או גרמים אין שום טעות
עוגה טעימה מאוד.
טעימה יותר ביום למחרת, אכן הטעמים משתבחים במקרר ככל שעוברים הימים.
תודה שרית
היי קרן, המתכונים שלך מדהימים!
רציתי לדעת, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הלבן?
תודה 🙂
בטח שאפשר
תודה
הי העוגה יצאה מיימית לפני האפיה
ואחרי?
קשה להשיג כרגע בייצלך L באזורי. כמה בייצלך m? יספיקו 5?
חחח כן
איזו מלכה את שאת תמיד נותנת את האופציה להפוך את העוגה לפרווה. את מלכת הכפייה שלי! ❤
מניחה שהתכוונת אפייה 🙂 תודה!
הי אפשר את הציפוי שוקלד לעוגה לעשות עם שוקולד חלב
בטח שאפשר
היי
יש סיבה שבמתכון באינסטגרם יש שמן ובמתכון פה באתר אין שמן ויש חלב?
מתכוונת חמאה?
יש גרסת פרווה שאותה עשיתי באינסטוש
אפשר לראות שהיא כתובה במתכון למטה
אפשר תבנית עגולה 24 רגילה בלי חור באמצע?
בטח
הי קרן, הציפוי מלמעלה קריטי? אני רוצה להכין את העוגות לחלוקה לקשישים ולא רוצה שהציפוי יידבק 🙂
לא קריטי, שימי אבקת סוכר
היי קרן, אפשרי להכין את זה בתבנית אינגליש קייק?
ברור
שתיים
עוגה מעולה תודה רבה!
הכמות של הציפוי גדולה נשאר לי מלא
תקציפי עם שמנת מתוקה יהיה לך אחלה מוס
הי קרן, התלבטתי איזו עוגה להכין ליום הולדתי שחל בראש השנה, וסגרת לי את הפינה עם העוגה הזאת, גם דבש גם שוקולד. הכנתי היום יצא פצצה
איזה כייף לשמוע
מזל טוב!
היי אלופה!
לאוהבי הקוקוס אפשר להמיר חלק מהקמח בקוקוס אני מניחה..
ברור
הי קרן. אם אני רוצה להכין גרסה חצי חלבית, כלומר להכין עם חמאה, אבל בלי חלב (בגלל מישהו שארגי ספציפית לחלב). האם ניתן להחליף חלב רגיל בחלב שקדים, סויה או סוג אחר של חלב? או שעדיף להכין פשוט גרסת פרווה? תודה מראש
לכי על הפרווה היא מושלמת! ואין ממש מתעקשת אז חלב סויה זה אחלה
היי אפשר שמן במקום מרגרינה?
איפה יש מרגרינה ?
היי מהממת שאת חייב מקרר?
לא חייב
היי אפשר במקום סודה לשתיה להוסיף עוד אבקת אפיה ?
כן
תודה רבה
שנה טובה
מה דומיננטי בעוגה? השוקולד או הדבש?
שוקולד
היי קרן! אם יש רק 100 גר שוקולד, זה ישנה את המרקם או שלא קריטי? או להפחית ב1/3 בכמויות?
לא קריטי
באיזה שלב שמים את הציפוי, כשהעוגה חמה או אחרי שהתקררה? והאם הציפוי צריך להיות חם או לא?
תודה רבה
כשהעוגה חמה, והציפוי עדיף שקצת חם אחרת הוא מתקשה
היי קרן,
לפרווה ניתן להמיר חלב בחלב שקדים
ובציפוי שמנת בקרם קוקוס?
תודה
בטח שאפשר
אמאלה ואבאלה וגם דודהלה איך היא טעימה!!! סכנת נפשות!
מסכימה!
היי קרן היקרה
מאחלת לך שנה טובה ומבורכת, שתמשיכי להעביר אלינו ממאפי ידייך. וזו הזדמנות נהדרת לומר לך תודה, תודה רבה.
אני עוקבת אחרייך מזה מספר חודשים ומכינה את המתכונים שלך שתמיד יוצאים מוצלחים ביותר. חייבת לציין שבאפייה ממש לא הצלחתי ובזכותך ממש התאהבתי (ולאור המציאות העגומה יש כעת גם זמן) והילדים פשוט נהנים.
אז תודה רבה ,את מקסימה.
זהבית את מהממת תודה ושנה ברוכה ומלאה בדברים טובים לכולנו
היי קרן
ניסיתי עכשיו להכין את העוגה.
שמתי ל45 דקות ובסיום בדקתי לאחר האפייה הקיסם יצא רטוב. לכמה זמן ועל כמה מעלות אני צריכה להמשיך את האפייה
אותם מעלות עד שהעוגה מוכנה, יש תנורים שבהם לוקח לעוגה יותר זמן אין מה להילחץ מזה
עוגה נפלאה, גם לי לא הספיקו 45 דקות לאפייה. חשוב לא לייבש אותה כמו שאני טיפה ייבשתי. עדיין נטרפה, תודה על המתכון!
היי קרן, 2 שאלות:
ניתן לשים לגרסת פרווה קרם קוקוס במקום החלב בעוגה עצמה?
להשאיר את כמויות הציפוי כפי שהן? כי בסרטון ראיתי שנשאר לך עודף ציפוי.
תודה רבה!
אפשר לוותר על הדבש?
ואם לא, אפשר להמיר במייפל?
לא אוהבת דבש♀️
שבת שלום ואהבה❤נ ב. לא שמתי לב לתאריך והייתי בטוחה שהכרזת שיהיה סגר
אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא רצוי בלי הציפוי
היי ☺️
במידה ואני צריכה אותה למחר, יום החג והכנתי את העוגה כבר הערב
האם עדיף להכין את הציפוי מחר? ניתן לשים על העוגה כאשר תתקרר?
אני פשוט רוצה להניח מעט סוכריות ודבורים קטנות
אין בעיה למזוג ציפוי על עוגה קרה ואפילו עדיף
היי קרן המדהימה
אפשר לאפות בתבנית 24 בלי חור? או באינגליש?
אם כן כמה תבניות אינגליש יוצא?
בטח שאפשר
תבנית 24 בלי חור או שתי אינגליש
היי קרן שנה טובה
אפשר להגדיל את כמות הדבש על חשבון הסוכר? ובאיזה יחס
תודה
לא יותר מדי, כמה כפות
היי קרן, האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למשהו אחר בשביל פרווה?
מיץ תפוזים זה פרווה
היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה כקאפקייק לכיתה של הבן שלי
האם תצא טובה גם כקאפקייק? יש צורך לשנות משנהו במתכון או בתנור?
תודה
אין בעיה כקאפקייקס, להתחיל לבדוק מוכנות אחרי 15 דקות בתנור