בפוסט הקודם הכנתי חמאת בוטנים ביתית מוצלחת וטעימה.
ההתלהבות מהטעם הביתי המשובח גרמה לי לרצות להכין ממנה עוד מתוקים שווים.
אחד מהם זו העוגה הזו, עוגת שוקולד ללא קמח עם אגוזי לוז וחמאת בוטנים שמתאימה לפסח.
טעם חמאת הבוטנים בעוגה מאוד עדין.
היא קלה להכנה ויכולה חופשי לככב ולהרשים על שולחן החג שלכם.
עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים / תבנית עגולה 24
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות גודל L
180 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
כוס סוכר
100 גרם חמאת בוטנים ביתית (לחצו למתכון )
100 גרם אגוזי לוז קלופים וטחונים דק ( אפשר להשתמש גם באגוזי לוז לא קלופים)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות
במיקרו בפולסים קצרים ממיסים חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה
לתערובת השוקולד מוסיפים את החלמונים, אחד אחד ומערבבים היטב.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ואגוזי הלוז הטחונים ומערבבים שוב.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מעבירים שליש מתערובת החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות,
חוזרים על הפעולה עם 2/3 הנותרים.
משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפיה, אני מרפדת גם בצדדים עם רצועות נייר אפיה
מעבירים את התערובת לתבנית.
אופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים .
מכינים את הציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מי"ל שמנת מתוקה
כפית חמאה
בקערה חסינת חום מכניסים את כל החומרים למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.
מצפים את העוגה ומקשטים באגוזי לוז שלמים .
לאחר צינון מוחלט מאחסנים במקרר
בתיאבון.
-אם אין לכם חמאת בוטנים ביתית אפשר כמובן להשתמש בקנויה או לוותר .
-אם אתם אוהבים מרקם אגוזי קראנצ'י בעוגה שלכם, ניתן לגרוס את אגוזי הלוז ולא לטחון לאבקה.
לא רוצים לצפות את העוגה בציפוי שוקולדי?
תפדרו אותה יפה יפה באבקת סוכר היא טעימה מאוד גם כך.
38 Comments
הי נראה נפלא! האם אפשר להמיר את הסוכר בממתיק? או במייפל אורגני? ומה הכמות המומלצת? תודה רבה
לצערי לא יכולה להמליץ על ממתיקים מלאכותיים כי אין לי בזה נסיון.
את יכולה לנסות ומקסימום זה יצליח 🙂
לגבי המרה של הסוכר במייפל, לא ניסיתי להמיר את כל הכמות אבל אני מאמינה שאפשר להמיר לפחות חצי.
בהצלחה:)
היי, נראה מושלם! אפשר להמיר את החמרה בשמן קוקוס ואם כן אז כמה? תודה
נראה לי שכן, 140 גר׳ שמן קוקוס.
האם אפשר עם אגוזי לוז עם קליפה? לא מצאתי בלי
אפשר גם אגוזי לוז לא קלופים
שלום יקירה,
המרה לשקדים במקום אגוזי לוז תהיה באותו משקל? או נשאל שאלה כללית… אגוזים אחרים… יחליפו את הלוז באותו משקל או שהמרקם ישפיע על המשקל
אותו משקל בדיוק לגבי כל סוגי האגוזים .
היי קרן יקרה, חג שמח.
האם יצא לך להכין את העוגה ללא ביצים? מה לדעתך יכול לעבוד במקום? תודה!
חג שמח נועה, לא יצא לי להכין אותה ללא ביצים, ויש כמות גדולה מהם בעוגה לכן קשה לי להמליץ על תחליף.
היי קרן
באיזו טמפרטורה לשים את העוגה בתנור?
והאם במצב טורבו או פס למעלה ופס למטה?
תודה.
חום 160 מעלות, אני אופה תמיד חום עליון תחתון ולא טורבו
היי קרן, הכנתי את העוגה והיא נראית פשוט נפלא!
איך דומרים אותה ליום למחרת? בקירור?
תודה רבה על בלוג נהדר
במקרר, כשהיא עטופה היטב, הקירור משביח אותה מאוד.
חג שמח
תודה רבה, חג שמח!
ואו עוגה משגעת התענגו עליה ולא נשאר פירור תודה
איזה כייף לשמוע תודה דנה וחג שמח
היי, טעמתי את המתכון הנפלא אצל חברה שהכינה ואשמח לדעת אם אפשר להשמיט את הבוטנים והאגוזים מהמתכון מבלי להחליף אותם במשהו אחר? (מסיבות אלרגיה)
הי
לא ניתן להשמיט אותם הם חלק חשוב בעוגה
את יכולה להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן מהמתכון הזה ללא אגוזים:
https://kerenagam.co.il/עוגת-שוקולד-יומולדת-ללא-קמח-לפסח/
תודה על התשובה המהירה! אבדוק את המתכון שצירפת.
אפשר להחליף את חמאת הבוטנים במשהו אחר? למי שפחות אוהב..
בכל סוג של חמאת אגוזים אחרת,או טחינה מעורבבת עם כף סילאן, או להשמיט לחלוטין
אבל עדיין תצטרכי להשתמש באגוזי לוז או אגוז אחר טחון לעוגה
וואו, איזו עוגה! הכנתי אותה אתמול לארוחת החג והיא זכתה למחמאות אפילו מאמא שלי היא היתה כל כך מוצלחת שכל האורחים ביקשו לקחת חתיכה הביתה. טעימה, נימוחה, קלה להכנה ועדיין מרשימה.
תודה רבה יעל
גם אני בגילי המופלג עדיין מתלהבת כשאמא שלי אוהבת את העוגות שלי
הי קרן,
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
תודה שרי
אפשר לוותר על חמאת הבוטנים או שאפשר במקומה חמאת שקדים או אפילו טחינה מעורבבת עם כף סילאן
היי קרן,
יש אפשרות להפוך לפרווה?
כן
150 גר שמן קוקוס במקום חמאה
הי,האתר משגע!
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים קנויה?
בטח
מכינה את העוגה הזאת כבר כמה חגי פסח ברצף, ולפעמים גם לא בחג כי היא פשוט כל כך טעימה!
תודה!! גם אני מאוד אוהבת אותה
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
היי קרן,
לעצלנית שרוצה לקנות חמאת בוטנים, על איזו חמאת בוטנים תמליצי?
ממותקת (סקיפי וחברותיה) או טבעית?
תודה! 🙂
הי קרן, תודה על מתכונים מעולים! דווקא הפעם משהו היה לי קצת חסר מבחינת עניין…. את חמאת הבוטנים בקושי הרגשנו. יש לך רעיון איך אפשר להדגיש יותר את החמאת בוטנים (להגדיל כמות?) ואיך להוסיף טעם מעניין לעוגה?….
אפשר להגדיל את כמות חמאת הבוטנים זה אמור לבוא על חשבון החמאה הרגילה, לא ניסיתי קשה לי להמליץ על כמויות.
אפשר לצפות בציפוי של חמאת בוטנים לטעם חזק יותר
חמאת הבוטנים מעניקה מרקם מושלם ופחות בטעם הוא לא מאוד דומיננטי אני אהבתי אותה ככה אבל את לגמרי מוזמנת לעשות שינויים
אם אני עושה את העוגה בחמישי בערב..
ואת הציפוי בשישי אחהצ..
זה יהיה בסדר?
האם להכניס את העוגה למקרר בלילה הזה?
אין בעיה, להכניס למקרר כן
מכינה כבר פעם שלישית וכל פעם קוצרת מחמאות. איזה כיף!