מישהו מגיע ליום צילום שלך בבית כדי להכין איתך עוגה אז תכינו יחד בחושה זה ילד חמוד מאיזו עמותה.
זה מה שהמפיקה שלי אמרה לי לפני יום הצילום. אז החלטתי שאם יש ילד שמגיע לפה נכין יחד עוגת שוקולד.
ואז התחלנו יום צילום, שזה אחד הימים הכי לחוצים שלי תמיד, ונכנסו הביתה רוני וליאור החמוד, הכלב שלי נבח עליהם בטירוףֿ
כמעט אכל אותם והם לא נבהלו ואז ישבנו רגע לדבר ולהבין מי האורחים שלי.
אז רוני, היא אישה מדהימה שביחד עם בעלה והילדים הביולוגיים שלה, היא בית מארח לעוד 13 ילדים חוץ מליאור החמוד,
חלק מהרבה בתים כאלו שפזורים ברחבי הארץ, שמכילים ילדים בסיכון שלא גרים בבית שלהם,והם כולם חלק מעמותה מדהימה שנקראת
מל״י, עמותה שמפעילה ״משפחתונים״ כמו זה של רוני, אתם יכולים לקרוא על העמותה כאן .
ליאור, שהוא אחד מהילדים של רוני, חובב אפייה מושבע, ילד עם חיוך ענק על הפנים עם עיניים זורחות, לומד במגמת קונדיטוריה בבית הספר,
ולרגל חגיגת 80 שנה למל״י, נשאל איך הוא ירצה לחגוג את המאורע, והוא ביקש להיפגש איתי ולאפות ביחד.
כשהוא הגיע הבנתי שעוגת שוקולד ״קטנה״ עליו, כי יש לו ידי זהב והוא מאוד מאוד אוהב לעבוד עם בצק.
הוא התאהב באפייה כמו כולם כמעט באופן אבסולוטי בתקופת הקורונה, ונראה לי שבניגוד לי,
שבגילו לא ידעתי כלום חוץ מאיפה המחששה בבית הספר 🙂 הוא כבר יודע מה הוא רוצה לעשות כשיהיה גדול.
אז אפינו עוגת שוקולד עסיסית, ראיתי את הביס הרך הזה בעיניים שלו כשהן זרחו מאושר, והיה לי כבוד וכייף גדול להכיר את ליאור
ואת רוני, המדהימה שעושה עבודת קודש, ובכלל להכיר את העמותה, ולדעת שהיא קיימת. ביקשתי מליאור להגיע בקרוב לסדנת אפייה שלי
ואני בטוחה שעוד אגיע איהם הביתה לאפות יחד לכל ילדי הבית האחרים ביחד עם ליאור.
עוגת שוקולד סופר סופר לחה מפנקת ורכה שאתם הכייייי רוצים להכין .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקולד חלום עם פרוסטינג/תבנית מלבנית בקוטר 26*22 ס״מ או עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (50 גר׳) קקאו איכותי
1.5 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קנולה
1 ביצה גדולה L
כפית תמצית/מחית וניל
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב רגיל
3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים עם 2 כפיות אבקת נס קפה
לגנאש שוקולד:
1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
200 גר׳ שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מתחילים עם הגנאש. במיקרו או בסיר קטן על האש מחממים שמנת להקצפה עד כמעט לרתיחה.
מסירים מהאש, ומכניסים פנימה את השוקולד המריר. מניחים בצד לחמש דק, ואז מערבים היטב למחית חלקה.
מכסים ומניחים בצד עד לשימוש.
מחממים תנו רל 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים מעט.
בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה סוכר וקקאו. מוסיפים ביצה, חלב, וניל, ושמן קנולה ומערבבים היטב
מוסיפים את המים הרותחים עם הקפה ומערבבים שוב לקבלת בלילה אחידה.
הבלילה נוזלית וזה בסדר גמור
אופים את העוגה כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים מעט, מערבבים את הציפוי לוודא שנוא במרקם משחתי ומצפים את העוגה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את החלב אפשר להמיר באותה הכמות של חלב סויה או כמות נוספת של מים לפרווה
43 Comments
כמה תבניות אינגליש זה?
שתיים
הי, אפשר להחליף את הקפה במשהו אחר? מכינה לילדים 🙂
לוותר עליו
היי קרן,
במתכון לעוגת השוקולד כתבתי בעצה אחת הסרטון רואים 2. מה נכון?
בסרטון הכפלתי כמויות
אפשר להחליף את השמן בחמאה? וכמה
אותה כמות
הי קרן
העוגה יוצאת מאוד נמוכה
יכול להיות?
אולי התבנית גדולה מדי או שהורדת בסוכר
היי אלופה מה אפשר במקום ביצה לילד אלרגי לביצים?
בסרטון אני רואה 2 בייצלך
ובמתכון כתוב רק 1
בסרטון הכפלתי כמויות
היי אהובה! אפשר להשתמש במתכון כדי להכין קאפקייקס? ייצא טוב?
האם במקום חלב רגיל אפשר לשים חלב שקדים או חלב שיבולת שועל?
היי
יודעת מה לעשות כדי להפוך את העוגה לנטולת גלוטן?
קל, קמח ללא גלוטן
היי אהובה! אפשר להשתמש במתכון כדי להכין קאפקייקס? ייצא טוב?
רק אעדכן שיצאו 20 ומושלמים!
מהמם תודה
העוגה טעימה אך יצאה לי כמו בראוניז מבחינת דחיסות ורטיבות וגם לא עלתה ממש,דומה לבראוניז.
ככה היא אמורה להיות ?
אני חוששת שיש לי בעיה בתנור
הורדת סוכר ?
קרן המדהימה! אוהבת כל כך את המתכונים שלך! עוגה מדהימההההה ללק את האצבעות! תודה תודה ושוב פעם תודה!
תודה לילך
מאכזבת… יצאה נמוכה, לא תפחה, בדרך כלל המתכונים שלך מוצלחים ממש! ננסה מתכון אחר
הי שני, צר לי שהתאכזבת אך כמו תמיד, לא אפרסם מתכון שאני לא עומדת מאחוריו. זו עוגה מדהימה, אני מניחה שמשהו השתבש לך בדרך.
או שהורדת בכמות הסוכר, או שאפית בתבנית גדולה מדי יותר מדי זמן והיא התייבשה, או שאולי ערבבת יתר על המידה.
תוך כדי שאני כותבת אני זוללת פה כבר פרוסה שלישית של העוגת שוקולד הכי טעימה ומוצלחת שאכלתי והכנתי!!
אפיתי בתבנית קפיצית 24
המתכון הכי מוצלח לעוגת שוקולד עשירה וטובה!
ואני אופה מלאאא
ממליצה לעבוד עם משקל.
קרן תודה אלופה.
אלופה את נעמה תודה
היי קרן,
כמה זה קצת מלח?
תודה
אסנת
מתכון מעולה!!! מכינה את העוגה בלי סוף!
איך אפשר להתאים את המתכון לפסח?
להחליף קמח בקמח ללא גלוטן או לערבב שקדים טחונים לאבקה עם קמח תפא
יש לכך סיבה מיוחדת שאינה קשורה לכישורים שלי שהעוגה עלתה המון באמצע?
אולי תבנית או חום גבוהה מדי של התנור
היי קרן,
אופה לא מעט לפי המתכונים מהאתר, את פשוט משו משו.. אז קודם כל תודה רבה! דבר שני, העוגה הזאת פשוט עוגת השוקולד האולטימטיבית. איזה טעים היה לנו!
תודה רבה אירנה!
היי קרן, קצת דחוף…
אם ממירים את העוגה לתבנית 28, כמה צריכה להיות הכמות?
תודה !!!
היי קרן מה שלומך? אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית עגולה קוטר 29, להכפיל כמויות?
כן לגמרי
היי קרן! חיים בלב! האם אפשר להחליף את החלב ללא לקטוז ? או סויה/שיבולת שועל ? תודה
סויה אין בעיה
לאחר שהעוגה יוצאת מהמקרר היא ממש ממש קשה
המצרכים שבעוגה מתקשים במקרר לכן מומלץ לתת לה לעמוד בטמפרטורת החדר לפני הגשה
עשיתי בדיוק לפי המתכון. יצאה מאוד נמוכה לא כמו בתמונות