אני לא יודעת אם אתם יודעים אבל הבולגרים קוראים לקשקבל קשקבלו, ונותנים המון כבוד לגבינה המדהימה הזו.
אצל סבצא שלי בבית היתה תמיד את הסירנה, גבינה בולגרית, ואת הקשקבלו, גוש של גבינת קשקבל איכותית עטופה
בנייר פרגמנט.
לא מזמן הלכתי לבקר דודה בולגריה שלא ראיתי המון זמן, והיא הציעה לי לאכול ולשתות, וחיממה לי בניצה, ממש טעימה,
וסיפרה לי שבבניצה יש בין היתר גבינת קשקבלו, שתבינו שלא עניין אותה שום גבינה אחרת בבניצה, רק לספר לי על זו.
והשויצה בפני שיש מישהו בשוק הכרמל שמביא לה מטורקיה גבינה מיוחדת, ושהוא שומר לה תמיד חתיכה .
זה עשה לי המון נוסטלגיה הקשקבל, ופתאום גם קלטתי למה אני ככ אוהבת אותה.כי גדלתי עליה ממש.
אני אעדיף אותה על כל גבינה אחרת, וחלום שלי להניח פרוסת קשקבל על פרוסת חלה טריה עם חמאה.
זה הכי טעים בעולם. אוהבת את החריפות הנעימה שלה.
וכאן בפיתות זה בכלללל, יצא מתכון להתעלף.
אנא קראו את המתכון לפני שאתם מתחילים כדי להבין את תהליך ההכנה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיתות עשבי תיבול ממולאות קשקבל/ 9 פיתות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל
1 כף (10 גר׳) שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1 כף מלח דק
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז
כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק דק במעבד מזון (מערבבת בין פטרוזיליה לכוסברה אתם יכולים איזה שבא לכם)
מעט מלח גס
שמן זית
120 גר׳ קוביות גבינת קשקבל (אפשר כל צהובה אחרת)
אופן ההכנה:
מתחילים מהבצק:
בקערת המיקסר מערבבים 1 כוס מים (את השאר משאירים בצד) עם שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים את הקמח
ומתחילים לישה, במהירות איטית. מוסיפים שמן זית, שום כתוש, ורבע כוס בלבד!! של עשבי תיבול (את השאר שומרים בצד)
ולשים את הבצק למשך 1-2 דקות, ומתחילים להוסיף עוד מים, לאט ובהדרגה כי ייתכן ואינכם צריכים את כל הכמות.
הבצק אמור להיות אלסטי וגמיש, ותנו לו להיות מעט דביק במרכז הקערה שלכם.
לשים סהכ 12 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה ומגלגלים בקערה משומנת קצת בשמן זית.
שולחים להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)
כשהבצק תפח, מוציאים אותו למשטח נח לעבודה, אין צורך להוציא יותר מדי אויר ולגעת בו. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל
100-110 גר׳ כל חלק בצק. משטחים מעט עם היד כל חלק בצק ומניחים במרכזו קוביית קשקבל.סוגרים את הבצק מעל הגבינה
ומגלגלים מעט עם היד לכדור, בזהירות כדי שהגבינה תישאר בפנים.
מניחים את הכדורים על משטח מעט משומן , מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף, ושולחים להתפחה של 30 דקות.
כשהפיתות תפחו, מחממים תנור לחום 200 מעלות ומניחים תבנית תנור בתוך התנור הפוכה, אם יש לכם אבן פיצה או משטח
אפייה זה הזמן למקם אותם בתנור.
המטרה שלנו היא שהפיתות יאפו על משטח מאוד חם.
מערבבים את יתרת תערובת עשבי התיבול עם כמה כפות שמן זית ומעט מלח גס.
בעזרת הידיים משטחים כל כדור מעט לפיתה, אפשר להיעזר במערוך אבל ממש בעדינות שלא לקרוע את הבצק עם הגבינה
בפנוכו. מברישים את החלק העליון של הפיתה בתערובת עשבי התיבול, רצוי להשאיר שוליים נקיים.
מעבירים את הפיתות ישירות לתנור על התבנית החמה, ואופים למשך 10-15 דקות עד שהפיתות תפוחות וזהובות למראה.
מוציאים ומגישים מיד.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להכין את הפיתות מראש אבל לחמם אותן לפני הגשה בחום 150 מעלות למשך 20 דקות לפחות
17 Comments
חייבת לספר שהמתכון נראה כל כך מדהים שהחלטתי לנסות להכין ללא גלוטן… השתמשתי בקמח מולינומירוק וכחול ביחס של 1:1 ומים ביחס של 1:1 למשקל הקמח.
התפחה של לילה במקרר וכל השאר אותו הדבר.
יצא מושלם!
ככ משמחת ששיתפת אותנו שלי תודה
אני עשיתי בדיוק לפי המתכון, יצא לי מ ה מ םםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם טעים כולם זללו והתלקקו 🙂
השאלה שלי אם אני יכולה לעשות את הבצק הנפלא הזה בגרסה מלוחה? להוסיף מלח ולהוריד סוכר , ובמקום למלא בקינמון בדברים אחרים , מלוחים
אשמח לתשובה מימך כי המתכון מ ד ה יםםםםםםםםםם
תודה
סליחה ערבבתי בין המתכון הזה למתכון אחר בשאלה שלי , בפניה קודמת
המתכון הזה מהמםםםםםםםם
שלום, האם ניתן לשים גבינה אחרת )אין לי קשקבל(
כל גבינה
שלום, האם ניתן לשים גבינה אחרת )אין לי קשקבל(
שלום,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
לא ציינת אם לבן או מלא
נראה נהדר,
האם מתאים לטאבון?
בטח
היי מהממת
אפשר לאפות בטאבון ?
בטח
הפיתות עכשיו בתנור.
וכבר נראה ואווו,
אין על המתכונים שלך! פשוט הורס
תודהההה
אפשר להקפיא מוכן?
להפשיר ולחמם לפני הגשה