ברור לכם שאני בשוק מעצמי שאני מעלה מתכון לקציצות דגים נכון? אבל הגיע הזמן שאשתף קצת ממה שאני מכינה לאכול ולא רק
מהמאפים שלי, וברור לכם שכמו שהמאפים שלי לרוב מוצלחים, קלים להכנה וטעימים, אז ככה גם הבישול שלי.
את הדגים אני נוהגת להכין בכל יום שישי, כי בן זוגי צמחוני וגם אני לא אכלנית בשר גדולה בכלל, והרוטב,
והחלה של שישי יחד עם הקציצות, זה עולם שלם של ארוחה שאני לא צריכה לידה כלום.
בשבוע שעבר, קניתי לאמא שלי שנפצעה במהלך חופשה, סוטאז חדש, הכנתי לה קציצות דגים בתוך הסיר,
והלכתי לחמם את ליבה, והיא שמחה ממש.
אבל בגלל שזו אני, אז בנוסף לדגים, יש לכם כאן למטה מתכון לחלה המהממת הזו שהיא מארבע רצועות בשיטת טריק מדליקה
שממש תהפוך אתכם למומחים בקליעת חלה מארבע, מיועדת לאלו מכם שממש מסתבכים עם הקליעות בדרכ.
לשמחתי הרבה, בגב של הבניין שלי לכיוון הים, יש חנות דגים שבה,חוץ מביום ראשון, אני יכולה להתקשר ולהזמין דגים טריים,
ותוך רבע שעה מחכה לי חבילה עם הדגים, וזה יתרון גדול. לא הכנתי מעולם את הקציצות מדגים לא טריים או קפואים אבל אני מניחה
שזה גם עובד.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
קציצות דגים ברוטב אדום וחלה מארבע רצועות בקליעת טריק/ סיר שטוח סוטאז
מצרכים למתכון:
לדגים:
700 גר׳ דג לבן קצוץ /טחון (אני מערבבת בס ובורי)
בצל גדול קצוץ דק דק
2 ביצים גדולות
1/4 כוס קוואקר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
לרוטב עגבניות :
2-3 כפות שמן זית
2 חבילות רסק עגבניות (אני הכי אוהבת את MUTTI או את CHIRIO)
2-3 שיני שום כתושות
בצל בינוני קצוץ דק
4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה ואתם שולטים בכמות)
1 כפית כורכום
כפית סוכר
1/2 כפית אבקת מרק עוף
2-3 כוסות מים
מלח ופלפל לתיבול
אופן ההכנה:
מתחילים עם הקציצות:
בקערה מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר לצינון.
מכינים את הרוטב:
בסוטאז או בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים רסק עגניות, אבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל
ומערבבים היטב, מוסיפים את המים, תתחילו משתי כוסות, ואם יש צורך תוסיפו עוד, אנחנ ורוצים שהרוטב יכסה 3/4
גובה את הקציצות שלנו.
מביאים לרתיחה את הרוטב ומורידים את האש לבינונית.
מתחילים להכין את קציצות הדגים: בעזרת הידיים יוצרים קציצות לא גדולות מדי
מניחים אותן בסיר בתוך הרוטב, ומבשלים עם מכסה סגור למשך 20-25 דקות.
לפני הגשה מפזרים כוסברה למעלה (אפשר פטרוזיליה למי שפחות אוהב) ומגישים עם אורז ועם חלה בצד!
לחלה שרואים בתמונות:
מכינים חצי מכמות הבצק של חלת הבייגלה הירושלמי , מחלקים לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור,
מניחים את הכדורים להתפחה. אחרי התפחה מרדדים לרצועות, וטובלים חצי מהרצועות במים ובשומשום.
מגלגלים כל שתי רצועות (אחת עם שומשום ואחת בלי) אחת בשניה לבורג.
מניחים כל שני ברגים אחד על השני כמו איקס, וקולעים לבורג מחדש, תצא לכם חלה מארבע רצועות מושלמת וקלה להכנה.
מזכירה לכם שיש לכם סרטון הדגמה לקציצות ולחלה כאן
מתפיחים את החלות עד שהן מכפילות את הנפח ואופים כ 25 דקות ב 180 מעלות להשחמה.
בתאבון!
**אפשר להמיר קווקאר בפירורי לחם, לי יצא להכין פעם אחת בלי קווקאר בכלל וזה עדיים יצא מעולה
**אפשר כל דג לבן אחר, אני קונה את הדגים שלי קצוצים ולא טחונים, בדרכ בורי ובס או דניס או מה שממליצים לי בחנות
21 Comments
תןדה רבה 🙂
אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הקוואקר?
פירורי לחם
שאלה מוזרה – הילדים לא אוהבים אצלי דגים, האם אפשר יהיה להכין את זה עם עוף טחון במקום הדגים?
מניחה שאין בעיה
אין לי מוטי, מה בעצם התחליף? ב2 חבילות רסק עגבניות עגבניות את מתכוונת לרסק קטן של 100 גרם? הכוונה לפחית עגבניות מרוסקות של 400? אני אשמח להבהרה של סוג וכמות מדוייקת כי נראה לי שאיבדתי אותך 🙂
הי עינב, אוסיף גם במתכון, השתמשתי ב 300 גר׳ רסק עגבניות ולא עגבניות מרוסקות
איזה כיף לקבל את המתכון הזה ממך! מתכוני האפייה שלך נפלאים ואני מקווה שמידי פעם תפציעי במתכוני בישול. תודה!
תודה מאיה!
באיזה משקל החבילות של רסק העגבניות?
300 גר׳ סהכ
אפשר תחליף או בכלל לוותר על אבקת מרק עוף?
תודה
אפשר ציר עוף ביתי אם יש או לוותר
האם אפשר להכין את התבשיל והקציצות כמה שעות מראש ולחמם לפני?
נגיד, לבשל בצהריים ולהגיש רק בערב?
מכורה למתכונים שלך!
בטח שאפשר
היי קרן,
אפיית החלות בתנור בחום עליון תחתון או טורבו?
לגבי החלות: למה לטבול במים ולא ביצה טרופה?? הביצה הטרופה לא נותנת צבע יפה יותר מאשר מים?
היי קרן. מה כמות קציצות יוצאת מ 700 גרה?
היי שאלה , אחד השתמשת העגבניות מרוסקות?, דבר נוסף הוספת מנגולד ועוד ירקות אם ראיתי נכון גמבות, האם אני טועה ואם לא מה הכמות כי לא מופיע במתכון הפרודוקטים הנוספים..
את מה שראית בסטורי שלי הכנתי מעט אחרת, הוספתי מיץ לימון לרוטב, מנגולד קצוץ גס, ומלא עגבניות שרי צבעוניות
המתכון הזה גרוע . הקוואקר לא מדביק את העיסה של הדג. הביצים גם לא. לא עוזרות. חבל הלכה לי העיסה…
יואו איך אפשר להגיד דבר כזה על המתכון המושלם הזה ? תבדקי את עצמך ותנסי לעקוב להבא לפי הוראות מדוייקות