אוכל

קציצות עוף ברוטב אדום

מרץ 12, 2024 12 Comments

אם להודות על האמת? זו פעם ראשונה שאני מכינה קציצות עוף אז אין לי סיפור לספר לכם שזה מתכון מבית אמא סבא או דודה:-)

אני רק יכולה לספר לכם שנתן הכין בזמנו קציצות עוף ברוטב צהובה דווקא והן היו ממש טעימות אבל אף אחד מהילדים לא הסכים לאכול אותן

בגלל הצבע של הרוטב.

אז לקחתי את המתכון שלו והחלטתי לשנות לו את הרוטב, והפלא ופלא! הסיר הזה חוסל בבית!

הילדים טרפו, אני באמת הייתי בשוק! והילדים שלי כבר לא ככ ילדים חחח הם די אנשים אבל עדיין אני מתרגשת כשהם אוכלים

אוכל שלא הסכימו לטעום קודם כאילו זכיתי בלוטו בפרס הגדול !

אז הסיר הזה חדש אצלנו בבית ופה כדי להישאר!

אל תוורו על ירק בתערובת העוף זה לגמרי גורם לקציצה להיות רכה ואוורירית ולא כבדה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

קציצות עוף ברוטב אדום/ 6 מנות

מצרכים למתכון:

600 גר׳ חזה עוף טחון

תפוח אדמה בינוני מגורד על פומפיה

זוקיני אחד בינוני מגורד

בצל קטן קצוץ דק דק

חופן פטרוזליה קצוצה

1 ביצה לארג׳

2 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

עגבניות מרוסקות קופסא במשקל 400 גר׳ (הכי אוהבת את של מוטי)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

בצל קטן פרוס או קצוץ

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח דק

מעט פלפל שחור

כפית סוכר לבן או חום בהיר

1 כפית אבקת מרק עוף

כוס (240 מ״ל ) מי ברז

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות, ומניחים במקרר למנוחה

מכינים את הרוטב:

מחממים שמן במחבת רחבה או בסוטז׳, ומטגנים מעט את הבצל והשום

מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מוסיפים תבלינים ומים ומביאים לרתיחה.

סוגרים עם מכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה. אני אוהבת מאוד שהרוטב מסמיך ומצטמצם אז אפשר להוריד בשלב מסויים את

המכסה ולתת לרוטב להצטמצם.

מחממים שמן במחבת ובעזרת הידיים קורצים מתערובת הקציצות קציצות בינוניות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מוציאים את הקציצות ומניחים לע רשת או נייר סופג לספיגת השומן.

כשכל הקציצות מטוגנות מעבירים אותן לתוך הרוטב, מביאים שוב לרתיחה, ומכסים לבישול של 15 דקות.

הופכים את הקציצות באמצע, ומבשלים שוב לעוד 15-20 דקות.

מגישים חם חם.

בתיאבון

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

אוראל אוחיון מרץ 30, 2024 at 10:35 pm

קרן את מהממת ומוכשרת ברמות…
יש מצב לאפות את הקציצות ואז להכניס לרוטב?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:27 am

בטח שאפשר

Reply
ניצן יולי 2, 2024 at 9:23 pm

מתכון מצוין.הכנתי לפי ההוראות חוץ מזוקיני שלא היה לי.
רעיון לשדרוג-הוספתי קליפת לימון לרוטב.

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:32 pm

שמחה לשמוע

Reply
אביב מניס יוני 15, 2024 at 8:36 pm

האם אפשר לבשל את הקציצות ישר ברוטב, מבלי לטגן אותן קודם?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:53 am

כן בטח

Reply
לבנת מרץ 31, 2024 at 11:42 am

הי
נראה מעולה
אפשר עם הודו טחון?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:26 am

בטח

Reply
לבנת אפריל 2, 2024 at 8:15 pm

תודה!
עוד שאלה- לסחוט את הירקות לפני שמכניסים לקערה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:28 pm

אין צורך

Reply
Elli יולי 4, 2024 at 9:18 am

היי! נראה שלמות!!
2 שאלות: א. האם חייב זוקיני? (אצלנו בבית אן רק חושדים שיש בתערובת משהו יוצא דופן אף אחד לא נוגע}
ב. האם חייב פטרוזיליה או שאפשר לשים כוסברה? או בכלל לא?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:31 pm

לא חובה זוקיני
אפשר להמיר לכוסברה

Reply

Leave a Comment