סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 12, 2024 | 20 תגובות
אם להודות על האמת? זו פעם ראשונה שאני מכינה קציצות עוף אז אין לי סיפור לספר לכם שזה מתכון מבית אמא סבא או דודה:-)
אני רק יכולה לספר לכם שנתן הכין בזמנו קציצות עוף ברוטב צהובה דווקא והן היו ממש טעימות אבל אף אחד מהילדים לא הסכים לאכול אותן
בגלל הצבע של הרוטב.
אז לקחתי את המתכון שלו והחלטתי לשנות לו את הרוטב, והפלא ופלא! הסיר הזה חוסל בבית!
הילדים טרפו, אני באמת הייתי בשוק! והילדים שלי כבר לא ככ ילדים חחח הם די אנשים אבל עדיין אני מתרגשת כשהם אוכלים
אוכל שלא הסכימו לטעום קודם כאילו זכיתי בלוטו בפרס הגדול !
אז הסיר הזה חדש אצלנו בבית ופה כדי להישאר!
אל תוורו על ירק בתערובת העוף זה לגמרי גורם לקציצה להיות רכה ואוורירית ולא כבדה.
מצרכים למתכון:
600 גר׳ חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני מגורד על פומפיה
זוקיני אחד בינוני מגורד
בצל קטן קצוץ דק דק
חופן פטרוזליה קצוצה
1 ביצה לארג׳
2 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
עגבניות מרוסקות קופסא במשקל 400 גר׳ (הכי אוהבת את של מוטי)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
בצל קטן פרוס או קצוץ
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח דק
מעט פלפל שחור
כפית סוכר לבן או חום בהיר
1 כפית אבקת מרק עוף
כוס (240 מ״ל ) מי ברז
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות, ומניחים במקרר למנוחה
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן במחבת רחבה או בסוטז׳, ומטגנים מעט את הבצל והשום
מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מוסיפים תבלינים ומים ומביאים לרתיחה.
סוגרים עם מכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה. אני אוהבת מאוד שהרוטב מסמיך ומצטמצם אז אפשר להוריד בשלב מסויים את
המכסה ולתת לרוטב להצטמצם.
מחממים שמן במחבת ובעזרת הידיים קורצים מתערובת הקציצות קציצות בינוניות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים את הקציצות ומניחים לע רשת או נייר סופג לספיגת השומן.
כשכל הקציצות מטוגנות מעבירים אותן לתוך הרוטב, מביאים שוב לרתיחה, ומכסים לבישול של 15 דקות.
הופכים את הקציצות באמצע, ומבשלים שוב לעוד 15-20 דקות.
מגישים חם חם.
בתיאבון
בטח שאפשר
מתכון מצוין.הכנתי לפי ההוראות חוץ מזוקיני שלא היה לי. רעיון לשדרוג-הוספתי קליפת לימון לרוטב.
האם אפשר לבשל את הקציצות ישר ברוטב, מבלי לטגן אותן קודם?
כן בטח
הי נראה מעולה אפשר עם הודו טחון?
בטח
תודה! עוד שאלה- לסחוט את הירקות לפני שמכניסים לקערה?
היי! נראה שלמות!! 2 שאלות: א. האם חייב זוקיני? (אצלנו בבית אן רק חושדים שיש בתערובת משהו יוצא דופן אף אחד לא נוגע} ב. האם חייב פטרוזיליה או שאפשר לשים כוסברה? או בכלל לא?
לא חובה זוקיני אפשר להמיר לכוסברה
מה אפשר במקום פירורי לחם ? מעדיפה שלא יהיה גלוטן
יש קוואקר ללא גלוטן ויש פירורי לחם ללג
יאמיייי יצא טעים ממש תודהה
תודה מיכל
הי, מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה?
בטטה, גזר, ברוקולי
שאלה האם ניתן להמיר את הסוכר בסילאן או במשהו אחר?
אפשר בסוויטנגו
אוראל אוחיון
מרץ 30, 2024 בשעה 22:35
קרן את מהממת ומוכשרת ברמות... יש מצב לאפות את הקציצות ואז להכניס לרוטב?