את מאפה השמרים האלוהי הזה הכנתי לראשונה לפני כמה וכמה וכמה שנים בסדנת אפייה עם שוקולד, ולא האמנתי שיהיה טעים ממנו.
אחרי כמה שנים התחלתי להכין עם קינמון, ובאמת התאהבתי ולא האמנתי שיהיה טעים כמוהו.
מאז הבנתי שהרוגעלך האלו טעימים בכל מצב, גם בגרסה מלוחה וגם בכל גרסה מתוקה שניסיתי, אני מבינה שזה פשוט אחד המאפים
שאני הכי הכי אוהבת להכין , במיוחד בסדנאות שלי.
בכל פעם שנשארת לנו קצת מלית ממאפה אחר אנחנו עושים נסיון על הרוגעלך ובודקים כמה אנחנו אוהבים .
אז אפשר להגיד שהקרם שקדים ופיסטוק יצא ווינר אמיתי, ושמעבר לצבע המשגע שלו, זה בהחלט אחד המאפים המועדפים בסדנאות.
רוגעלך קרם שקדים ופיסטוק/תבנית מלבנית בקוטר 25*30
מצרכים למתכון
לבצק שמרים
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן (אפשר להמיר בקמח לחם, פיצה, חלה או קמח לבן)
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
למלית שקדים ופיסטוק:
180 גר׳ שקדים טחונים לאבקה
180 גר׳ חמאה רכה
180 גר׳ אבקת סוכר
כף קמח
ביצה אחת גודל L
1/2 מיכל (150 גר׳) מחית/ממרח פיסטוק
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
לזיגוג אבקת סוכר:
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
1-2 כפות חלב קר
אופן ההכנהֿ:
מתחילים עם הבצק
בקערת המיקסר עם ו ולישה מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים ביצה, שמן, 1/4 כוס חלב ואת השמנת החמוצה.
לשים את הבצק סהכ למשך 10 דק׳ ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מהחלב שנותר בצד. המטרה שלנו להגיע לבצק רך ונעים ולא יבש.
זה בסדר אם הוא נשאר מעט דבוק למרכז המיקסר למטה. זה אומר שהוא יתייצב לגמרי אחרי התפחה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה
בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם לילה קודם להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני תחילת עבודה)
כשהבצק בהתפחה מכינים קרם שקדים ופיסטוק:
בקערה מערבבים חמאה רכה ואבקת סוכר, מוסיפים ביצה, קמח ושקדים טחונים לאבקה ומערבבים היטב לקבלת מחית אחידה.
מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים.מניחים במקרר.
משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן דק וגדול, ומורחים על העלה את ממרח הפיסטוק שקדים.
מקפלים את הבצק לשניים לרוחב, ושוב מרדדים. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק למשולשים דקים וארוכים.
מגלגלים כל משולש לרוגעלך מהחק הרחב לחלק הצר.
מניחים את הרוגעלך בתבנית האפייה בצורה אלכסונית כמו בתמונות, עם רווחים קטנים ביניהם.
מכסים במגבת ומניחים למאפה לתפוח שוב בטמפרטורת החדר כ 30-40 דק׳.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מברישים את הרוגעלך בביצה טרופה, ומכניסים לאפייה כ 25-30 דק׳ עד להשחמה.
מכינים גלייז של אבקת סוכר ומעורבבת עם חלב, עד לקבלת מרקם משחתי ולא נוזלי מדי.
מזלפים את אבקת הסוכר על הרוגעלך עשהם מעט מצטננים, אפשר עם שק זילוף ואפשר גם עם כפית.
(מי שמעדיף יכול להכין סירופ סוכר ולהבריש את המאפים בסירופ במקום בגלייז)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה ממירים בקרם שקדים את החמאה במחמאה/נטורינה
בבצק ממרים שמנת חמוצה למים או חלב סויה מתחילים מחצי כוס ואם יש צורך מוסיפים עוד.
30 Comments
במה ניתן להחליף את השמנת חמוצה בבצק
למה הכוונה ״חצי מיכל מחית/ממרח פיסטוק״ ? יש כמות בכפות או משקל ?
תבתי שזה 150 גר׳
קודם כל נראה אששששש
האם ניתן להשתמש בממרח שקדים שיש לי במקום השקדים טחונים והחמאה יחד ? )מחפשת איך לנצל את הממרח שיש….
והסינבון שלך התעלפו עליו!! כייף שיש אותך!
תודההה שמחה לשמוע
ממליצה להוסיף לממרח שקדים חמאה רכה
האם אפשרי להכין כעוגת שמרים?
בוודאי
אם אנע לא אוהבת פיסטוקק ,במה אפשר להחליף?
יש באת רמתכון לעוגת רוגעלך מבולגנת אפשר להכין משם יש שם אופציה למלית שוקולד או מלית קינמון
אפשר להכין גם פה קוראסונים בודדים והאם זה משפיע על זמן אפייה
תודה
אין בעיה להכין כבודדים ולהוריד מעט זמן אפייה
איך אפשר להמיר לפרווה?
הוספתי עכשיו גרסת פרווה באתר למטה
למה את עובדת עם מניטובה ?
דבר נוסף,לא ניתן להשיג בכל מרכול.
מניטובה זה קמח חזק ומעולה לעוגות שמרים
ניתן להשיג ברכישה ישירה מאתר הטחנות הגדולות או לרכוש בכל סניפי ניצת הדובדבן ויש עוד חנויות אפשר לברר מולם.
אפשר להכין מקמח אחר אין שו בעיה זה עניין של בחירה
את המשולשים צריך לגלגל לרוגעלך, לא? כי כתבת להניח את המשולשים..ואין תמונות
נכון, תודה
היי קרן, אפשר לשים פשוט פיסטוק טחון? 150 גר?
פיסטוק טחון וקרם פיסטוק זה לא אותו דבר
התוצאה תהיה שונה אבל אפשר
אין לי מחית, אז אנסה. תודה
הי קרן,
כרגיל…
נראה מדהים!!!
אנסה לאפות בצורת עוגה.
אני תמיד מעדיף חמאה בבצק במקום שמן 🙂
האם ניתן להמיר את השמן בבצק לחמאה?
אם כן אז כמה חמאה לדעתך תעבוד פה?
המון המון תודה:)
איןי בעיה להמיר לחמאה, 80 גר יספיקו
נראה חלום! אפשר להכין רק עם ממרח שקדים בלי פסטוק?
בטח
היי קרן
אפשר להקפיא אותם אחרי שהם יוצאים מהתנור ?
ואם כן הטעם משתנה ?
אפשר להקפיא, הטעם לא אמור להשתנות
היי קרן
הכנתי ויצא מעולה!
ברצוני להכין שוב אך רק כעוגת שמרים בכמות שתספיק ל-4 תבניות אינגליש קייק (לדעתי צריך 700 גרם קמח – 5 כוסות קמח). אשמח אם תוכלי להגיד לי מה יהיו כמות המצרכים האחרים ליחס המרה זה.
לארבע אינגליש צריך יהיה קילו קמח למיטב ידיעתי ואז פשוט להכפיל
היי קרן. נראה מדהים!! שמנת חמוצה עם כמה אחוזי שומן את ממליצה להוסיף לבצק? תודה
15% ומעלה