עוגות שמרים

שבלולי שמרים במילוי קרם שוקולד שקדים היסטרי

מאי 21, 2021 163 Comments

כבר שבוע שלא ממש אפיתי משהו לבלוג, עוגת הגבינה לשבועות היתה הפוסט האחרון והמצב

בשומר חומות  או איך שלא קוראים למבצע הזה, הכניס אותי למצב פיתה. לא התחשק לי כלום, המח היה מוטרד,

החדשות עבדו שעות נוספות (בחיים לא רואה חדשות), והרגשתי איך אני יחד עם שאר העם שלי, נובלת.

היום קמתי בבוקר, הכריזו על הפסקת אש, הלכתי לרקוד. זה בשניה אחת החזיר לי את חדוות החיים.

חזרתי הביתה והחלטתי לאפות עוגות שמרים וחלות לשבת, ונהיה פה טירוף של בצק ושל ריח וכלים בכל הבית.

אבל אני מתחילה את השבת הזו אופטימית עם עוגות שמרים שוקולד ושקדים כל כך טעימות!

בוודאות! זו עוגת השמרים הכי הכי טובה בבלוג:-)

שבלולי שמרים קרם שוקולד שקדים היסטרי /תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ

(לגרסת פרווה לגלול לסוף המתכון למטה)

(לגרסה עם חלבה אפשר לגלול למטה )

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גדולות

80 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית השוקולד שקדים:

100 גר שוקולד מריר 56-60%

100 גר' חמאה

60 גר׳ (1/2 כוס)  אבקת סוכר

2 כפות שטוחות קקאו

100 גר׳ קמח שקדים או שקדים טחונים  לאבקה

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

לזיגוג:

1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

אופן ההכנה:

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר

תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים,מלח  ואת החמאה המומסת

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

מכינים את מלית השוקולד

בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד מריר, מערבבים למחית חלקה.

בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר השקדים ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס

ומערבבים היטב.

על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר

לא נורא אם זה לא מדויק))

בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק את מלית השוקולד באופן אחיד

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים לשושנים, בעובי 2-3 ס״מ כל שושנה.

מניחים את שושני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהשושנים תפוחות.

מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים

אופים כ 30 דק׳ עד שהשושנים שחומות.

מכינים סירופ סוכר

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.

מגישים וטורפים.

**לפרווה המירו את החמאה שבבצק ב 1/3 כוס שמן קנולה או מחמאה/נטורינה באותה הכמות

את החלב במים או חלב שקדים/סויה, ובמלית אני ממליצה על נטורינה או מחמאה במקום החמאה ולא על שמן זה נוזלי מדי.

**לאחרונה התחלתי להכין את השבלולים בתוספת ממרח חלבה כמו בתמונה פה למטה, אחרי שמורחים את ממרח השוקולד

על הבצק, מניחים 5-6 כפות של ממרח חלבה ומורחים גם אותו על השוקולד ואז מגלגלים וממשיכים גרגיל. זה שדרוג מושלם.

163 Comments

הדר ורד מאי 21, 2021 at 4:05 pm

החלום שלי הוא להיות שכנה שלך❤️

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:24 pm

של הרבה אנשים

Reply
שרה אוגוסט 11, 2022 at 3:35 pm

טעמתי אצל חברה, כמעט חיסלתי את התבנית, רק לא היה לי נעים.אני רצה להכין. מזכיר לי את השמרים של אמא שלי.

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 6:31 pm

כל כך משמחת!

Reply
נתי מאי 2, 2024 at 8:46 pm

האם יעבוד עם מילוי של שוקולד השחר?

Reply
אביגיל מאי 21, 2021 at 4:22 pm

היי קרן מה אפשר לשים במקום השקדים

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:24 pm

לוותר עליהם

Reply
ענת מאי 22, 2021 at 10:28 am

וואוווו!!!!
יעבוד עם קמח כוסמין לבן/ 80%?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 3:04 pm

לבן כן

Reply
Yamit Blum מאי 22, 2021 at 2:23 pm

מושלםםםם

Reply
הגר אוגוסט 6, 2022 at 1:00 pm

היי קרן,אם אני מכינה את הבצק מקמח חיטה מלאה . מה בדיוק הכמויות שצריך?
תודה על המענה

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2022 at 2:01 pm

בעבודה עם קמחים מלאים יש להוסיך יותר נוזלים, קשה לי להגיד כמה בדיוק, אבל על לצי קילו קמח לפחות עוד רבע כוס ולדאוג שהבצק לא יהיה יבש אלא אלסטי ומעט דביק אחרת ייצאו לך אבנים במקום שושנים

Reply
חי-אל אלפסי אוגוסט 6, 2022 at 7:37 pm

הבצק מתאים לרוגלך ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:08 pm

בוודאי

Reply
סיגל מרץ 1, 2024 at 9:10 pm

היי, אפשר לשים נוטלה במקום או שלא יהיה מספיק יציב?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:42 am

אפשר נוטלה ולהוסיף לה שקדים טחוים וחמאה או כלום אבל היא מתייבשת בתנור יחסית למלית שוקולד אחרת

Reply
מיכל מאי 21, 2021 at 7:24 pm

המה כדאי להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:47 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
מירב מאי 21, 2021 at 10:29 pm

היי קרן, ממש אוהבת את המתכונים שלך, במה אפשר להמיר את החמאה והחלב לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:47 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
עדי אוגוסט 18, 2023 at 2:10 pm

כמה שמן?

Reply
מירי מאי 21, 2021 at 11:17 pm

מתכון פרווה במה אפשר להחליך את החמאה והחלב?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:46 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
יפעת ברונשטיין מאי 22, 2021 at 1:29 am

היי אהובה, נראה מושלם!
יש אופציה לפרווה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:46 am

תמיד! מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
רחל אילוז אוגוסט 7, 2022 at 8:14 am

היי קרן. מתכונים מדהימים תמיד! רכשתי את הספר שלך ופשוט ניהנת ממנו מאד! יבורכו ידייך!!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:07 pm

תודה רבה רבה רחל

Reply
מירב מאי 22, 2021 at 5:31 am

היי קרן, לעוגה פרווה מה אפשר במקום החלב?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:45 am

מים או חלב סויה

Reply
עדן מאי 23, 2021 at 4:30 pm

הייי איזה עוגה מבולגנת ויפהה כמו שאני אוהבת וכמו שהתלתלים היפים שלך❤️❤️

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:19 pm

תודה עדן

Reply
מורן מאי 22, 2021 at 6:30 am

היי קרן,
במתכון באינסטגרם הראת שחילקת את הבצק לשניים ואז עשית שוב את המלית.
האם מה שכתוב במתכון זה מספיק לכל הבצק בפעם אחת?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:45 am

המתכון מתאים לעוגה אחת אני הכפלתי באינסטוש

Reply
מורן מאי 22, 2021 at 2:33 pm

תודה רבה
אין עלייך ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
לאה מאי 23, 2021 at 8:11 am

היי קרן,
לגרסת פרווה, אפשר להמיר את החמאה לחמאת קוקוס והשמן לשמן קוקוס?
כמו כן במקרה של תחליף אותה כמות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 10:11 am

אפשר, 80% מסך החמאה

Reply
חן מאי 22, 2021 at 6:49 pm

היי קרן
אפשר להחליף את השוקולד בממרח נוטלה?
ואם כן איך לבצע את ההחלפה?

תודה על מתכונים מושלמים אין כמוך♥️

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:16 am

אין בעיה, מאמינה ש 100-125 גר׳ נוטלה

Reply
מירב נובמבר 12, 2022 at 6:06 pm

היי קרן,
המתכונים שלך מעולים, יש לי שאלה. כשהשושנים מוכנות שמתי לב שיצא הרבה לחם שתפח ובחלקו הרבה פחות שוקולד. עושה בדיוק את הכמויות הרשומות, מה כאן נעשה שגוי?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 6:09 pm

את לא מרדדת מספיק את הבצק ולכ שכבת הבצק שלא מרודדת מספיק דק מורגשת מאוד אחרי אפייה

אנסטסיה צבטקוב ספטמבר 30, 2022 at 9:31 am

היי מהממת יש הבדל בין שמרים יבשים לטריים בכמויות❓️❓️❓️

תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2022 at 2:49 pm

יש הבדל גדול
כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר שמרים טריים

Reply
Esti yossipof מאי 22, 2021 at 7:21 am

הי קרן,
צריך להקפיד לשים סירופ חם על עוגה קרה / להיפך? או שזה לא ככ משנה?
תודה ❤️
אסתי

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:44 am

סירופ לא מדנה קר או חם על עוגה חמה תמיד

Reply
נעמה מילר מאי 22, 2021 at 11:30 am

היי קרן, העוגות בתפיחה… נראה מעולה בינתיים, תודה 🙂
מה אפשר להניח באמצע העוגה בצורת זר?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 3:03 pm

קערת זכוכית משומנת

Reply
ירדן מאי 22, 2021 at 11:47 am

אם נשאר לי יחסית הרבה מילוי אפשר להקפיא או להשאיר במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 2:55 pm

להקפיא אין בעיה

Reply
מרים יוני 8, 2021 at 3:53 pm

היי! חושבת שיכול להיות טוב להחליף את המלית בנוטלה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

בטח

Reply
גילי יולי 23, 2021 at 1:09 pm

היי,
אם מכינה מהיום למחר האם להשאיר במקרר לא אפוי או חצי אפוי?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:44 pm

לא אפוי

Reply
ריקי עדין זיו מאי 22, 2021 at 1:33 pm

כמה חדק את עושה לי לאפות אוףףףף

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 2:55 pm

חח קדימה

Reply
רחל יוני 2, 2021 at 10:47 pm

הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?

Reply
דנה מאי 22, 2021 at 6:08 pm

אפשר להשתמש במלית הזו לעוגיות מגולגלות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:17 am

נשמע לי שכן

Reply
זיוה אוגוסט 7, 2022 at 8:21 am

הי אפשר כמויות להכפלת כמות בבקשה

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:07 pm

הכי פשוט, להכפיל בשניים את כל המצרכים

Reply
ליאור אוגוסט 11, 2022 at 10:09 am

היי קרן,
אפשרי להחליף למילוי חמאה וקינמון במקום? גם שמתי לב שיש כמה מתכונים עם 3/4 כוס חלב או מים אבל בחלק מופיע 180 מל ובחלק 200 מל. ללכת על 200?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 11:45 am

להתחיל עם 180 ואם יש צורך להוסיף עוד
אפשר להחליף את המלית לכל מלית אחרת שאוהבים

Reply
Nana מאי 22, 2021 at 10:30 pm

מה אפשר במקום ביצים?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:15 am

אפשר לנסות להוסיף שמן קנולה לבצק הוא לא תמיד חייב ביצים. ואפשר עם רסק תפוחי עץ

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 11:06 am

אפשר רק שקדים? ואם כן צריך במקום השוקלד חמאה או משהו אחר מאחד?

ועוד שאלה:) לגבי קמח מניטובה,
אם רוצה לשלב אטתו עם כוסמין 70% היחד הוא חצי חצי?
תודה על מתכונים מהממים

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:26 pm

נראה מעולה! האם ניתן להכין רק ממרח שקדים? אם כן, מה צריך במקום השוקולד? חמאה?
ועוד שאלה:)
אם משתמשת בקמח כוסמין 70 % ורוצה לשלב קמח מניטובה, מה היחס?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:32 pm

להוסיף לקרם ביצה וכף קורנפלור

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:28 pm

מה אפשר במקום שוקולד?
רוצה רק ממרח שקדים:)

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:32 pm

סליחה רואה שההודעה נשלחה מס פעמים

Reply
מרינה אוגוסט 6, 2022 at 9:31 pm

היי קרן במקום החמאה בבצק אפשר להוסיף שמן? אם כן כמה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:08 pm

הי אפשר להמיר לשמן יש המרות בסוף הפוסט למטה

Reply
מירי גרינשפן מאי 23, 2021 at 8:47 pm

הכנתי היום, בצק מעולההההההה, יצא טעיםםםםםם תודה לך

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:47 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
נעמה נובמבר 12, 2021 at 12:11 pm

היי חייבת להבין עשיתי מקמח כוסמין מלא, הבצק ממש לא נראה טוב, זה קשור לסוג הקמח? בפעם קודמת יצא מעולה מקמח לבן

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:35 pm

קמח מלא מתנהג שונה לחלוטין מלבן
בשימוש קמחים מלאים יש להוסיף נוזלים בכמות נדיבה וזמני התפחה ארוכים

Reply
הילה מאי 24, 2021 at 7:25 am

יצא מושלם ויפהפה!
יש אפשרות להמיר לקינמון וחמאה?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2021 at 10:59 am

ברוררררר

Reply
הילה מאי 25, 2021 at 7:08 am

יש לך המלצה לכמויות אם ממירים לקינמון?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:04 pm

יש בבלוג שושני שמרים קינמון אפשר לקחת מתכון משם

Reply
אורית מירון-רפפורט מאי 24, 2021 at 7:10 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 6:43 am

בטח

Reply
שירלי אוגוסט 10, 2021 at 7:26 pm

היי, הבצק יצא לך ממש רך. מה הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:43 pm

הוספת יותר מדי חלב, להוסיף קמח, ולהבא את הנוזלים לאט לאט לא תמיד הבצק חייב את כל כמות שכתובה במתכון

Reply
ורד מאי 26, 2021 at 2:09 pm

האם אפשר להשאיר לתפיחה במקרר ליותר זמן ורק למחרת להמשיך ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:07 pm

את הבצק אפשר במקרר ואת השבלולים אפשר כמה שעות לא יותר מדי

Reply
אושרית מאי 26, 2021 at 3:55 pm

כמה זה נורא להשתמש בשוקולד מריר 70 אחוז

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:06 pm

לא נורא בכלל אם את אוהבת שוקולד מריר

Reply
טליה סויסה מאי 27, 2021 at 11:03 am

היי קרן:) אין לי שוקולד 60 אחוז, רק שוקולד רגיל… פרה מריר, צריך להוסיף משהו למילוי בעקבות זה?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:43 pm

זה בסדר גמור גם ככה

Reply
חן מאי 27, 2021 at 5:48 pm

היי קרן, האם החלב צריך להיות חמים או קר מהמקרר?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:42 pm

מה שתחליטי
הטמפרטורה תשפיע על קצב התפתחות השמרים

Reply
חן מאי 27, 2021 at 8:51 pm

תודה!

Reply
Shir מאי 27, 2021 at 6:06 pm

היי קרן 🙂 אפשר להתפיח במקרר למשך 24 שעות או שזה יותר מדי?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:04 pm

אפשר בטח

Reply
נעמה מאי 28, 2021 at 7:35 am

אפשר להמיר לשוקולד לבן? ואם כן מה במקום הקקאו?

Reply
Shai מאי 28, 2021 at 12:05 pm

היי קרן! קודם כל אני מאוהבת במתכונים שלך אני רוצה להכים את הבצק ולשים במקרר ורק מחר להכין (22 שעות בערך) האם זה בסדר? להקטין את כמות השמרים?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:45 pm

זה בסדר
תורידי קצת שמרים

Reply
סטייסי מאי 28, 2021 at 2:27 pm

היי קרן! נראה מדהים ונוזל לי ריר רק מהתמונה אני חדשה בעולם האפייה אז מתנצלת על השאלת מתחילים. עם מאוורר טורבו או בלי באפייה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:44 pm

לא בטורבו
חום עליון תחתון

Reply
סטייסי מאי 28, 2021 at 3:00 pm

תודה רבה!

Reply
שרית ליזמי מאי 28, 2021 at 6:10 pm

האם יש מצב שזה בצק שלא תופח הרבה?
כמעט ולא תפח לי ושמתי שום מעל הנייר אפיה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:30 am

אמור לתפוח

Reply
רחל יוני 2, 2021 at 10:44 pm

הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:53 am

בטח

Reply
עינב יוני 4, 2021 at 9:03 am

הי קרן, נראה מעולה, תודה 🙂
התחלתי להשתמש במיקסר שבו מכניסים קודם את הרטובים ואחכ את היבשים, והבצק נראה יותר כמו של בצק פריך ולא ממש תופח.
יש לך רעיון איפה יכולתי לפשל?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:29 pm

אני עובדת עם מיקסר של דאבו עובדת רק עם רטובים תחילה ואין לי שום בעיה איתו אז לדעתי אין קשר בין זה לבין התפחה
בצק פריך זה אומר שאן אולי שמרים בבצק בטעות

Reply
עינב יוני 4, 2021 at 3:18 pm

בסוף הוא תפח 🙂 ויצא מושלם! תודה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 6:14 pm

שמחה לשמוע

Reply
חן יוני 17, 2021 at 12:19 pm

היי קרן,
האם אפשר להפחית את כמות החמאה במלית?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:26 pm

אפשר והיא תצא פחות עסיסית אז על אחריותך בלבד

Reply
שרית אליתים יוני 18, 2021 at 3:34 pm

איך את מסדרצ את השושנים? יצא לי במק פצצה אבל הסתבכתי ! פשוט להניח אחד על השני?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2021 at 3:36 pm

להניח בתבנית אחד צמוד לשני

Reply
שירי אוגוסט 12, 2021 at 11:16 pm

מתכון נפלא ,הוספתי גם כף משפר אפייה והרכות של הבצק כמו ענן!! המילוי מושלם,תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:26 pm

תודה שירי

Reply
קרן דצמבר 17, 2021 at 10:32 am

נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?

Reply
אורי הרוש אוגוסט 23, 2021 at 11:50 am

היי קרן
אפשר להתפיח את העוגה אחרי צורתה לילה במקרר?
אם כן, תוך כמה זמן אחרי הוצאתה מהמקרר להכניס לתנור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:55 pm

כן אפשר במקררר ולאפות מיד

Reply
חופית יצחק ספטמבר 26, 2021 at 6:08 pm

היי קרן, חייבת לציין שהמתכונים שלך פשוט נהדרים! אפשר להשתמש בקמח לחם במקום קמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:40 pm

תודה חופית
בטח שאפשר

Reply
אפרתי אוקטובר 12, 2021 at 12:19 pm

היי אפשר בבצק לשים חלב שיבולת שועל ? והאם צריך שיהיה חמים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 3:42 pm

אפשר כן, לא חייב חמים

Reply
קרן דצמבר 17, 2021 at 10:31 am

נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?

Reply
מעיין גרין נובמבר 2, 2021 at 4:52 pm

יצא מושלם!! תודה רבה!

Reply
קרן דצמבר 17, 2021 at 10:32 am

נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:48 pm

תמיד
כף שמרים יבשים שווה 25 גר טריים

Reply
קרן דצמבר 19, 2021 at 8:32 am

תודה. יצא מעולה. עוגת השמרים הראשונה שלי! חוסלה

Reply
עופרה ינואר 14, 2022 at 9:53 am

היי קרן,
אם אני מכינה היום את הבצק עדיף להשאיר אותו לתפיחה במקרר או להכין את הצורה היום ולהכניס למקרר?
וכאשר מוציאים את הבצק לאחר יום כמה זמן צריך לתת לו שוב תפיחה?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2022 at 12:10 pm

לא ממליצה להתפיח עם הצורה במקרר רק את הבצק

Reply
מיכל דצמבר 22, 2021 at 7:08 pm

הי קרן,
הבצק שלי עבר התפחה איטית במקרר.
האם אני יכולה לעצב אותו כעת (שעות הערב), להחזיר למקרר, ולאפות על הבוקר (סביבות ה 12 שעות במקרר) ?
תודה מראש

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2021 at 8:30 am

עדיך אחרי עיצוב צורה להקפיא ולא מקרר,זה יכול להיות יותר מדי זמן לבצק

Reply
ורדית לב ארי ינואר 11, 2022 at 2:07 pm

יצא אלוהי! הבצק הכי טעים שהכנתי מאצלך והכנתי כבר את כל השירים. גם השבלולי פיצה יצאו מדהים. שאלה האם אפשר במקום מלית השוקולד לשים מלית קנמון מהבלוג מהרוגלך שמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2022 at 4:47 pm

תודה ורדית, בטח שאפשר

Reply
Lia Chen ינואר 16, 2022 at 8:24 pm

היי יצא ממש מושלם! איך לשמור את העוגה? טמפ החדר?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 9:27 am

כן

Reply
תימי ינואר 28, 2022 at 2:34 pm

היי קרן,
אם אני חשה ידנית (בלי מיקסר) צריך לעשות שינוי כלשהו בבצק?
תודה 😉

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 2:44 pm

ללוש ידנית עפי ההוראות
זה אותו דבר

Reply
ימית בלום אפריל 23, 2022 at 12:13 pm

אפשרי אחרי התפחה שניה להכניס למקפיא לכמה שעות?

Reply
תהילה מאי 11, 2022 at 8:48 am

היי(:
אם התפחתי את הבצק במקרר ללילה כמו שכתוב במתכון, אפשר בבוקר ישר להתחיל לעבוד איתו ישירות מהמקרר או לחכות שהוא יתפח גם קצת בטמפרטורת החדר?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 12:05 pm

לך מעט קשה כי הוא מתקשה במקרר, אז רצוי לתת לו לעמוד שעה בחוץ

Reply
תהילה מאי 12, 2022 at 9:02 am

סבבה, תודה 🙂

Reply
נועה אוגוסט 8, 2022 at 11:27 am

הי. מאוד אוהבת את המתכונים שלך. הבצק מתאים גם לקרנץ שוקולד? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:32 pm

הי, כן מתאים מאוד

Reply
לימור ספטמבר 24, 2022 at 1:57 pm

היי קרן,לגרסא טבעונית, מה שמים במקום הביצה בבצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 3:06 pm

שמן קנולה ואפשר גם רסק תפוחים

Reply
בין עדינה אוקטובר 12, 2022 at 7:49 pm

היי קרן,נראית מעולה
האם אפשר להכין אותה בתבנית קפיצית 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:13 pm

אפשר אבל התבנית לא תכיל את כל כמות הבצק

Reply
נעמה נובמבר 5, 2022 at 11:23 pm

הי קרן
משום מה אני זוכרת מתכון דומה אבל עם קינמון ושקדים, יש כזה או שדמיינתי? אשמח בכל מקרה לרעיון למילוי דומה של קינמון שקדים

Reply
הדס נובמבר 16, 2022 at 7:07 pm

יש לי מנוי באתר שלך.
מתכונים מדהימים אחד אחד,
הספקתי להכין כבר הכל נראה לי, ויותר מפעם אחת!
פעם כתבת ששמת לב שכל התמונות באתר בגווני החום – שתדעי שזזוהי אחת הסיבות לחזרה שלי לפה כל פעם.
ובאמת זה עוגת השמרים הכי טעימה באתר! מנסיון!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:09 am

איזו מחמאה ! תודה רבה

Reply
מירב נובמבר 23, 2022 at 7:59 pm

היי קרן
הכנתי בצק שמרים שעבר התפחה רגילה ואחכ הושאר לילה במקרר, מוציאה ומתפיחה שיב? אן כן לכמה זמן? תודה

Reply
יובל נובמבר 24, 2022 at 1:18 pm

יש אפשרות להמיר את החלב בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:50 pm

כן בטח

Reply
שחר מרץ 6, 2023 at 8:03 am

שלום קרן. איזה בלוג מתוק. נראה לי שנחשפת אלייך בפעם הראשונה..

הכנתי בכפולות של 4. חוץ מהביצים ששמתי רק 3.

הבצק יצא לי ממש פירורי ולא התאחד. הוספתי עוד חלב ושמן בהדרגה. עכשיו מאוחד אבל ממש לא בצק לעוגה..

יש לך המלצה? יזיק אם אוסיף הרבה חלב?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:51 pm

הי שחר, תמיד כייף להכיר אנשים חדשים בבלוג, לא הבנתי מה הכוונה בכפולות של ארבע. בצק שמרים חייב להיות רך ונעים, ולכן אם כל המצרכים לא הספיקו, מוסיפים עוד נוזל, במררה הזה מים או חלב.

Reply
Chen אפריל 14, 2023 at 1:01 pm

היי קרן, המתכונים נראים מעולה בתמונות רק חבל שאין הנחיות ברורות כמו: חלב – להוסיף חם או קר או בטמפרטורת החדר, חמאה מומסת לגמרי או לא … זה א׳ ב׳ מאוד מסתכל לא לקבל מתכון מדויק

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 7:14 pm

לא הייתי מגזימה כם הנוסח של ״מתסכל״ אם יש שאלה ספיציפית תשאלי, לא נתקלתי עדיין במישהו שלא קיבל פה תשובה.
חמאה מימסת זה חמאה מומסת לא מכירה עוד אופציה
חלב אם לא כתוב שהוא חייב להיות בטמפרטורת חדר או חמים אז היא מהמקרר, שכן זהו מקומו הטבעי

Reply
ליאור מאי 30, 2023 at 9:31 am

היי קרן!
אם אני רוצה להשתמש במתכון ולהכין ממנו קראנץ ולא שושנים, זה אפשרי?
אם כן, באותה כמות ולכרוך ממנו קראנץ 1? או שיצא יותר מ1 לדעתך?
תודה,
ליאור

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:55 am

אפשר שניים בתבניות אינגליש

Reply
Noa אוגוסט 10, 2023 at 10:00 pm

היי הבצק יצא מעולה אך המילוי זוועה יש לו טעם לוואי אין לזה הסבר הגיוני…

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2023 at 2:04 pm

זוועה זה אומר שאחד המוצרים היה מאוד ישן ו מקולקל תבדקי איזה מהם, אולי לחמאה היה טעם לוואי או השוקולד? אולי השקדים היו מרים

Reply
מירב נובמבר 3, 2023 at 10:22 am

היי קרן. אם יש לי ממרח שקדים איך אני משלבת במקום השקדים הטחונים ? להוריד מהחמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2023 at 7:57 am

אפשר קצת להוריד ממנה לא הרבה

Reply
עופרה יוני 10, 2024 at 3:44 pm

היי קרן, עם איזה קמח הכי כדאי להשתמש?
חלה, לחם, פיצה או רגיל?
תודה!

Reply

Leave a Comment