כבר שבוע שלא ממש אפיתי משהו לבלוג, עוגת הגבינה לשבועות היתה הפוסט האחרון והמצב
בשומר חומות או איך שלא קוראים למבצע הזה, הכניס אותי למצב פיתה. לא התחשק לי כלום, המח היה מוטרד,
החדשות עבדו שעות נוספות (בחיים לא רואה חדשות), והרגשתי איך אני יחד עם שאר העם שלי, נובלת.
היום קמתי בבוקר, הכריזו על הפסקת אש, הלכתי לרקוד. זה בשניה אחת החזיר לי את חדוות החיים.
חזרתי הביתה והחלטתי לאפות עוגות שמרים וחלות לשבת, ונהיה פה טירוף של בצק ושל ריח וכלים בכל הבית.
אבל אני מתחילה את השבת הזו אופטימית עם עוגות שמרים שוקולד ושקדים כל כך טעימות!
בוודאות! זו עוגת השמרים הכי הכי טובה בבלוג:-)
שבלולי שמרים קרם שוקולד שקדים היסטרי /תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ
(לגרסת פרווה לגלול לסוף המתכון למטה)
(לגרסה עם חלבה אפשר לגלול למטה )
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
80 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
למלית השוקולד שקדים:
100 גר שוקולד מריר 56-60%
100 גר' חמאה
60 גר׳ (1/2 כוס) אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גר׳ קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
להברשה לפני אפייה:
ביצה
חצי כפית מים
לזיגוג:
1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר
תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים,מלח ואת החמאה המומסת
בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מכינים את מלית השוקולד
בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד מריר, מערבבים למחית חלקה.
בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר השקדים ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס
ומערבבים היטב.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר
לא נורא אם זה לא מדויק))
בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק את מלית השוקולד באופן אחיד
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים לשושנים, בעובי 2-3 ס״מ כל שושנה.
מניחים את שושני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהשושנים תפוחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים
אופים כ 30 דק׳ עד שהשושנים שחומות.
מכינים סירופ סוכר
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות
עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.
מגישים וטורפים.
**לפרווה המירו את החמאה שבבצק ב 1/3 כוס שמן קנולה או מחמאה/נטורינה באותה הכמות
את החלב במים או חלב שקדים/סויה, ובמלית אני ממליצה על נטורינה או מחמאה במקום החמאה ולא על שמן זה נוזלי מדי.
**לאחרונה התחלתי להכין את השבלולים בתוספת ממרח חלבה כמו בתמונה פה למטה, אחרי שמורחים את ממרח השוקולד
על הבצק, מניחים 5-6 כפות של ממרח חלבה ומורחים גם אותו על השוקולד ואז מגלגלים וממשיכים גרגיל. זה שדרוג מושלם.
163 Comments
החלום שלי הוא להיות שכנה שלך❤️
של הרבה אנשים
טעמתי אצל חברה, כמעט חיסלתי את התבנית, רק לא היה לי נעים.אני רצה להכין. מזכיר לי את השמרים של אמא שלי.
כל כך משמחת!
האם יעבוד עם מילוי של שוקולד השחר?
היי קרן מה אפשר לשים במקום השקדים
לוותר עליהם
וואוווו!!!!
יעבוד עם קמח כוסמין לבן/ 80%?
לבן כן
מושלםםםם
היי קרן,אם אני מכינה את הבצק מקמח חיטה מלאה . מה בדיוק הכמויות שצריך?
תודה על המענה
בעבודה עם קמחים מלאים יש להוסיך יותר נוזלים, קשה לי להגיד כמה בדיוק, אבל על לצי קילו קמח לפחות עוד רבע כוס ולדאוג שהבצק לא יהיה יבש אלא אלסטי ומעט דביק אחרת ייצאו לך אבנים במקום שושנים
הבצק מתאים לרוגלך ?
בוודאי
היי, אפשר לשים נוטלה במקום או שלא יהיה מספיק יציב?
אפשר נוטלה ולהוסיף לה שקדים טחוים וחמאה או כלום אבל היא מתייבשת בתנור יחסית למלית שוקולד אחרת
המה כדאי להחליף את החמאה?
מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה
היי קרן, ממש אוהבת את המתכונים שלך, במה אפשר להמיר את החמאה והחלב לגרסת פרווה?
מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה
כמה שמן?
מתכון פרווה במה אפשר להחליך את החמאה והחלב?
מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה
היי אהובה, נראה מושלם!
יש אופציה לפרווה?
תמיד! מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה
היי קרן. מתכונים מדהימים תמיד! רכשתי את הספר שלך ופשוט ניהנת ממנו מאד! יבורכו ידייך!!!!
תודה רבה רבה רחל
היי קרן, לעוגה פרווה מה אפשר במקום החלב?
מים או חלב סויה
הייי איזה עוגה מבולגנת ויפהה כמו שאני אוהבת וכמו שהתלתלים היפים שלך❤️❤️
תודה עדן
היי קרן,
במתכון באינסטגרם הראת שחילקת את הבצק לשניים ואז עשית שוב את המלית.
האם מה שכתוב במתכון זה מספיק לכל הבצק בפעם אחת?
המתכון מתאים לעוגה אחת אני הכפלתי באינסטוש
תודה רבה
אין עלייך ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
היי קרן,
לגרסת פרווה, אפשר להמיר את החמאה לחמאת קוקוס והשמן לשמן קוקוס?
כמו כן במקרה של תחליף אותה כמות?
אפשר, 80% מסך החמאה
היי קרן
אפשר להחליף את השוקולד בממרח נוטלה?
ואם כן איך לבצע את ההחלפה?
תודה על מתכונים מושלמים אין כמוך♥️
אין בעיה, מאמינה ש 100-125 גר׳ נוטלה
היי קרן,
המתכונים שלך מעולים, יש לי שאלה. כשהשושנים מוכנות שמתי לב שיצא הרבה לחם שתפח ובחלקו הרבה פחות שוקולד. עושה בדיוק את הכמויות הרשומות, מה כאן נעשה שגוי?
את לא מרדדת מספיק את הבצק ולכ שכבת הבצק שלא מרודדת מספיק דק מורגשת מאוד אחרי אפייה
היי מהממת יש הבדל בין שמרים יבשים לטריים בכמויות❓️❓️❓️
תודה ושבת שלום
יש הבדל גדול
כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר שמרים טריים
הי קרן,
צריך להקפיד לשים סירופ חם על עוגה קרה / להיפך? או שזה לא ככ משנה?
תודה ❤️
אסתי
סירופ לא מדנה קר או חם על עוגה חמה תמיד
היי קרן, העוגות בתפיחה… נראה מעולה בינתיים, תודה 🙂
מה אפשר להניח באמצע העוגה בצורת זר?
קערת זכוכית משומנת
אם נשאר לי יחסית הרבה מילוי אפשר להקפיא או להשאיר במקרר?
להקפיא אין בעיה
היי! חושבת שיכול להיות טוב להחליף את המלית בנוטלה?
בטח
היי,
אם מכינה מהיום למחר האם להשאיר במקרר לא אפוי או חצי אפוי?
לא אפוי
כמה חדק את עושה לי לאפות אוףףףף
חח קדימה
הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?
אפשר להשתמש במלית הזו לעוגיות מגולגלות?
נשמע לי שכן
הי אפשר כמויות להכפלת כמות בבקשה
הכי פשוט, להכפיל בשניים את כל המצרכים
היי קרן,
אפשרי להחליף למילוי חמאה וקינמון במקום? גם שמתי לב שיש כמה מתכונים עם 3/4 כוס חלב או מים אבל בחלק מופיע 180 מל ובחלק 200 מל. ללכת על 200?
להתחיל עם 180 ואם יש צורך להוסיף עוד
אפשר להחליף את המלית לכל מלית אחרת שאוהבים
מה אפשר במקום ביצים?
אפשר לנסות להוסיף שמן קנולה לבצק הוא לא תמיד חייב ביצים. ואפשר עם רסק תפוחי עץ
אפשר רק שקדים? ואם כן צריך במקום השוקלד חמאה או משהו אחר מאחד?
ועוד שאלה:) לגבי קמח מניטובה,
אם רוצה לשלב אטתו עם כוסמין 70% היחד הוא חצי חצי?
תודה על מתכונים מהממים
נראה מעולה! האם ניתן להכין רק ממרח שקדים? אם כן, מה צריך במקום השוקולד? חמאה?
ועוד שאלה:)
אם משתמשת בקמח כוסמין 70 % ורוצה לשלב קמח מניטובה, מה היחס?
להוסיף לקרם ביצה וכף קורנפלור
מה אפשר במקום שוקולד?
רוצה רק ממרח שקדים:)
סליחה רואה שההודעה נשלחה מס פעמים
היי קרן במקום החמאה בבצק אפשר להוסיף שמן? אם כן כמה?
הי אפשר להמיר לשמן יש המרות בסוף הפוסט למטה
הכנתי היום, בצק מעולההההההה, יצא טעיםםםםםם תודה לך
שמחה לשמוע תודה
היי חייבת להבין עשיתי מקמח כוסמין מלא, הבצק ממש לא נראה טוב, זה קשור לסוג הקמח? בפעם קודמת יצא מעולה מקמח לבן
קמח מלא מתנהג שונה לחלוטין מלבן
בשימוש קמחים מלאים יש להוסיף נוזלים בכמות נדיבה וזמני התפחה ארוכים
יצא מושלם ויפהפה!
יש אפשרות להמיר לקינמון וחמאה?
ברוררררר
יש לך המלצה לכמויות אם ממירים לקינמון?
יש בבלוג שושני שמרים קינמון אפשר לקחת מתכון משם
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
בטח
היי, הבצק יצא לך ממש רך. מה הסיבה?
הוספת יותר מדי חלב, להוסיף קמח, ולהבא את הנוזלים לאט לאט לא תמיד הבצק חייב את כל כמות שכתובה במתכון
האם אפשר להשאיר לתפיחה במקרר ליותר זמן ורק למחרת להמשיך ?
תודה רבה
את הבצק אפשר במקרר ואת השבלולים אפשר כמה שעות לא יותר מדי
כמה זה נורא להשתמש בשוקולד מריר 70 אחוז
לא נורא בכלל אם את אוהבת שוקולד מריר
היי קרן:) אין לי שוקולד 60 אחוז, רק שוקולד רגיל… פרה מריר, צריך להוסיף משהו למילוי בעקבות זה?
זה בסדר גמור גם ככה
היי קרן, האם החלב צריך להיות חמים או קר מהמקרר?
מה שתחליטי
הטמפרטורה תשפיע על קצב התפתחות השמרים
תודה!
היי קרן 🙂 אפשר להתפיח במקרר למשך 24 שעות או שזה יותר מדי?
אפשר בטח
אפשר להמיר לשוקולד לבן? ואם כן מה במקום הקקאו?
לקחת מפה מתכון
https://kerenagam.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%A0%D7%90%D7%A9-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%91%D7%9F-%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A6/
היי קרן! קודם כל אני מאוהבת במתכונים שלך אני רוצה להכים את הבצק ולשים במקרר ורק מחר להכין (22 שעות בערך) האם זה בסדר? להקטין את כמות השמרים?
זה בסדר
תורידי קצת שמרים
היי קרן! נראה מדהים ונוזל לי ריר רק מהתמונה אני חדשה בעולם האפייה אז מתנצלת על השאלת מתחילים. עם מאוורר טורבו או בלי באפייה?
לא בטורבו
חום עליון תחתון
תודה רבה!
האם יש מצב שזה בצק שלא תופח הרבה?
כמעט ולא תפח לי ושמתי שום מעל הנייר אפיה
אמור לתפוח
הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?
בטח
הי קרן, נראה מעולה, תודה 🙂
התחלתי להשתמש במיקסר שבו מכניסים קודם את הרטובים ואחכ את היבשים, והבצק נראה יותר כמו של בצק פריך ולא ממש תופח.
יש לך רעיון איפה יכולתי לפשל?
אני עובדת עם מיקסר של דאבו עובדת רק עם רטובים תחילה ואין לי שום בעיה איתו אז לדעתי אין קשר בין זה לבין התפחה
בצק פריך זה אומר שאן אולי שמרים בבצק בטעות
בסוף הוא תפח 🙂 ויצא מושלם! תודה!
שמחה לשמוע
היי קרן,
האם אפשר להפחית את כמות החמאה במלית?
אפשר והיא תצא פחות עסיסית אז על אחריותך בלבד
איך את מסדרצ את השושנים? יצא לי במק פצצה אבל הסתבכתי ! פשוט להניח אחד על השני?
להניח בתבנית אחד צמוד לשני
מתכון נפלא ,הוספתי גם כף משפר אפייה והרכות של הבצק כמו ענן!! המילוי מושלם,תודה
תודה שירי
נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
היי קרן
אפשר להתפיח את העוגה אחרי צורתה לילה במקרר?
אם כן, תוך כמה זמן אחרי הוצאתה מהמקרר להכניס לתנור?
כן אפשר במקררר ולאפות מיד
היי קרן, חייבת לציין שהמתכונים שלך פשוט נהדרים! אפשר להשתמש בקמח לחם במקום קמח לבן רגיל?
תודה חופית
בטח שאפשר
היי אפשר בבצק לשים חלב שיבולת שועל ? והאם צריך שיהיה חמים ?
אפשר כן, לא חייב חמים
נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
יצא מושלם!! תודה רבה!
נראה מושלם, אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
תמיד
כף שמרים יבשים שווה 25 גר טריים
תודה. יצא מעולה. עוגת השמרים הראשונה שלי! חוסלה
היי קרן,
אם אני מכינה היום את הבצק עדיף להשאיר אותו לתפיחה במקרר או להכין את הצורה היום ולהכניס למקרר?
וכאשר מוציאים את הבצק לאחר יום כמה זמן צריך לתת לו שוב תפיחה?
תודה!
לא ממליצה להתפיח עם הצורה במקרר רק את הבצק
הי קרן,
הבצק שלי עבר התפחה איטית במקרר.
האם אני יכולה לעצב אותו כעת (שעות הערב), להחזיר למקרר, ולאפות על הבוקר (סביבות ה 12 שעות במקרר) ?
תודה מראש
עדיך אחרי עיצוב צורה להקפיא ולא מקרר,זה יכול להיות יותר מדי זמן לבצק
יצא אלוהי! הבצק הכי טעים שהכנתי מאצלך והכנתי כבר את כל השירים. גם השבלולי פיצה יצאו מדהים. שאלה האם אפשר במקום מלית השוקולד לשים מלית קנמון מהבלוג מהרוגלך שמרים?
תודה ורדית, בטח שאפשר
היי יצא ממש מושלם! איך לשמור את העוגה? טמפ החדר?
כן
היי קרן,
אם אני חשה ידנית (בלי מיקסר) צריך לעשות שינוי כלשהו בבצק?
תודה 😉
ללוש ידנית עפי ההוראות
זה אותו דבר
אפשרי אחרי התפחה שניה להכניס למקפיא לכמה שעות?
היי(:
אם התפחתי את הבצק במקרר ללילה כמו שכתוב במתכון, אפשר בבוקר ישר להתחיל לעבוד איתו ישירות מהמקרר או לחכות שהוא יתפח גם קצת בטמפרטורת החדר?
לך מעט קשה כי הוא מתקשה במקרר, אז רצוי לתת לו לעמוד שעה בחוץ
סבבה, תודה 🙂
הי. מאוד אוהבת את המתכונים שלך. הבצק מתאים גם לקרנץ שוקולד? תודה
הי, כן מתאים מאוד
היי קרן,לגרסא טבעונית, מה שמים במקום הביצה בבצק?
שמן קנולה ואפשר גם רסק תפוחים
היי קרן,נראית מעולה
האם אפשר להכין אותה בתבנית קפיצית 24?
אפשר אבל התבנית לא תכיל את כל כמות הבצק
הי קרן
משום מה אני זוכרת מתכון דומה אבל עם קינמון ושקדים, יש כזה או שדמיינתי? אשמח בכל מקרה לרעיון למילוי דומה של קינמון שקדים
יש לי מנוי באתר שלך.
מתכונים מדהימים אחד אחד,
הספקתי להכין כבר הכל נראה לי, ויותר מפעם אחת!
פעם כתבת ששמת לב שכל התמונות באתר בגווני החום – שתדעי שזזוהי אחת הסיבות לחזרה שלי לפה כל פעם.
ובאמת זה עוגת השמרים הכי טעימה באתר! מנסיון!
איזו מחמאה ! תודה רבה
היי קרן
הכנתי בצק שמרים שעבר התפחה רגילה ואחכ הושאר לילה במקרר, מוציאה ומתפיחה שיב? אן כן לכמה זמן? תודה
יש אפשרות להמיר את החלב בשמנת חמוצה?
כן בטח
שלום קרן. איזה בלוג מתוק. נראה לי שנחשפת אלייך בפעם הראשונה..
הכנתי בכפולות של 4. חוץ מהביצים ששמתי רק 3.
הבצק יצא לי ממש פירורי ולא התאחד. הוספתי עוד חלב ושמן בהדרגה. עכשיו מאוחד אבל ממש לא בצק לעוגה..
יש לך המלצה? יזיק אם אוסיף הרבה חלב?
הי שחר, תמיד כייף להכיר אנשים חדשים בבלוג, לא הבנתי מה הכוונה בכפולות של ארבע. בצק שמרים חייב להיות רך ונעים, ולכן אם כל המצרכים לא הספיקו, מוסיפים עוד נוזל, במררה הזה מים או חלב.
היי קרן, המתכונים נראים מעולה בתמונות רק חבל שאין הנחיות ברורות כמו: חלב – להוסיף חם או קר או בטמפרטורת החדר, חמאה מומסת לגמרי או לא … זה א׳ ב׳ מאוד מסתכל לא לקבל מתכון מדויק
לא הייתי מגזימה כם הנוסח של ״מתסכל״ אם יש שאלה ספיציפית תשאלי, לא נתקלתי עדיין במישהו שלא קיבל פה תשובה.
חמאה מימסת זה חמאה מומסת לא מכירה עוד אופציה
חלב אם לא כתוב שהוא חייב להיות בטמפרטורת חדר או חמים אז היא מהמקרר, שכן זהו מקומו הטבעי
היי קרן!
אם אני רוצה להשתמש במתכון ולהכין ממנו קראנץ ולא שושנים, זה אפשרי?
אם כן, באותה כמות ולכרוך ממנו קראנץ 1? או שיצא יותר מ1 לדעתך?
תודה,
ליאור
אפשר שניים בתבניות אינגליש
היי הבצק יצא מעולה אך המילוי זוועה יש לו טעם לוואי אין לזה הסבר הגיוני…
זוועה זה אומר שאחד המוצרים היה מאוד ישן ו מקולקל תבדקי איזה מהם, אולי לחמאה היה טעם לוואי או השוקולד? אולי השקדים היו מרים
היי קרן. אם יש לי ממרח שקדים איך אני משלבת במקום השקדים הטחונים ? להוריד מהחמאה?
אפשר קצת להוריד ממנה לא הרבה
היי קרן, עם איזה קמח הכי כדאי להשתמש?
חלה, לחם, פיצה או רגיל?
תודה!