את שושני השמרים האלו הכנתי אחרי שמאיר מעיתון אוכל הזמין אותי להתארח בגליון ראש השנה החגיגי.
נתבקשתי להכין דברים ברוח החג, ושושני השמרים האלו כבר היו בתכנית שלי לקראת ראש השנה.
שילוב מצויין בין שמרים לתפוחים, והיופי של השושנים האלו גורם לכל מי שראה אותן להתפעל מהן.
אפשר להכין אותן בתבנית עגולה או מרובעת גדולה או בתבניות אישיות כמו שאני הכנתי.
רעיון לא רע בכלל להגיש לכל אורח בסיום ארוחת החג שושנה אישית עם כוס תה בצד.
תודה למאיר בולקה על התמונות היפות ששלח לי והסכים שאשתף אותן כאן ובכלל על ההיכרות איתך.
שושני שמרים במלית תפוחים/ כמות של 16-20 שושנים
מתאים לתבנית שקעים, תבניות אישיות או תבנית עגולה גדולה מרופדת בניר אפיה
לבצק:
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
½ כוס+3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים ( או 25 גרם שמרים טריים)
ביצה
100 גרם חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס חלב פושר
למילוי:
5 תפוחים ( עדיף אדומים הם נראים כמו עלי כותרת יפים לאחר אפיה)
חתוכים לשניים נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות
4 כפות מיץ לימון
5 כפות סוכר
כוס סוכר חום בהיר מעורבב עם כפית גדושה קינמון
100 גרם חמאה מומסת
לזיגוג:
5 כפות דבש מהולות ב 3 כפות מים רותחים.
איך מכינים:
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר ומערבלים כדקה
מוסיפים לאט ותוך כדי לישה ביצה חמאה וכוס חלב פושר
לשים במיקסר במהירות נמוכה עוד כ 7 דקות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.
בינתיים מכינים את המלית:
מניחים בסיר בינוני את התפוחים עם מיץ הלימון והסוכר הלבן ומכסים במים
מביאים לרתיחה ולאחר כשתי דקות מסירים מהאש ומסננים
מעבירים את התפוחים למגבת נקיה להתייבש
בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל 100 גרם חמאה ומניחים בצד
לאחר שהבצק תפח,מחלקים אותו לשני חלקים שווים .
משמנים את תבניות אפיה (חמאה רכה או ספריי שמן)
מרדדים כל חלק למלבן, ובעזרת מברשת מורחים חמאה מומסת בנדיבות על פני כל המלבן
מפזרים מעל כחצי מתערובת הסוכר החום והקינמון
חותכים את הבצק לרצועות לאורכו (רוחב הרצועות כ- 3 ס"מ)
(אני משתמשת בגלגלת לפיצה כדי לחתוך לרצועות)
מניחים על כל רצועת בצק חצאי תפוחים חופפים אחד על השני לאורך
מגלגלים כל רצועה לשבלול
הופכים את השבלול כך שיעמוד
מעבירים את השבלולים לתבנית ומניחים להתפחה נוספת של כרבע שעה.
בינתיים מחממים תנור ל 170 מעלות.
מניחים את השושנים בתנור ואופים כ 25-30- דקות עד שהשושנים זהובות ותפוחות
מוציאים מהתנור ובעודן חמות מורחים בעזרת מברשת את זיגוג הדבש.
אפשר לפדר במעט אבקת סוכר.
לגירסת הפרווה ניתן להחליף בבצק את החלב במים ואת החמאה בשמן
ובמקום למרוח על מלבני הבצק חמאה מומסת ניתן להמיר בשמן .
תודה למאיר בולקה על הצילומים הנהדרים ולליאור מסטודיו 1220 על הכלים
31 Comments
היי קרן
איך אפשר להכין בתבנית גדולה? פשוט להניח את השושנים צמודות? זה לא יפגום במראה?
תודה
יערה
אין בעיה להניח בתבנית גדולה, הכנתי כמה וכמה פעמים, תשאירי מעט רווח ביניהם, ועדיין כיון שמדובר במאפי שמרים הם יצמדו אחד לשני אבל זה יהיה מקסים.
נראה נהדר, אימצתי לחג!
ותודה שהכרת לי את עיתון אוכל
היי קרן!
נהנת מאוד לקרוא את המתכונים ולשמור על הדרך….
שאלה: אם אני מעוניינת להכין לארוחת החג…הכי מוקדם שאפשר להכין את הקינוח שלא יפגום במראה התפוחים….לאחסן במקרר/ בחוץ? תודה!
תודה אילה, אם את מכינה באותו היום, לאחסן עטוף היטב אחרי צינון מוחלט מחוץ למקרר.
בגדול, בגלל התפוחים זה לא קינוח שאני ממליצה להכין כמה ימים מראש, הכי טעים באותו היום.
אני הכנתי והקפאתי – מעולה !
מעולה, תודה על העדכון
היי קרן, נראה מהמם!! את חושבת שיעבוד גם עם אפרסקים/שזיפים/נקטרינות??
תודה (:
בטח!! יצא משגע
היי קרן, נראה מקסים, תודה רבה! אשמח להכין בתבנית גדולה לראש השנה. איך אפשר להפוך לפרווה?
להמיר בבצק חמאה ב 1/3 או 1/2 כוס שמן או להשתמש בנטורינה/מרגרינה באותה הכמו, ואת החלב במים.
במילוי את החמאה המומסת אפשר להחליף בשמן קוקוס או שוב במרגרינה/נטורינה (יש על בסיס שמן קוקוס שהיא מעט בריאה יותר)
הי קרן
מה גובה התבניות האישיות בהן עשית שימוש?
אין לי מושג.. זה היה מזמן והתבניות כבר לא אצלי, זה לא ככ משנה, רואים בתמונה את הגודל ואפשר להכין במשבו שדומה או בתבנית אחת גדולה
היי קרן,
אני לא טועמת את העוגה כיוון שלא אוכלת גלוטן אך הריחות מדהימים,
רציתי לדעת- האם העוגה אמורה להישאר טיפה רטובה ולחה מבפנים?
הוצאתי אותה מהתנור ובתחתית היא מעט רטובה/ לחה..
תודה רבה
הי עינב
אני מניחה שזה יסתדר בזמן צינון העוגה
היי קרן,
אני לא טועמת את העוגה כיוון שלא אוכלת גלוטן אך הריחות מדהימים,
רציתי לדעת- האם כשהעוגה יוצאת מהתנור היא אמורה להישאר טיפה לחה ורטובה מבפנים?
כשהוצאתי אותה ראיתי שהתחתית מעט לחה
תודה רבה
היי קרן, זה נראה מגרההה
שאלה: אפשר ללוש את הבצק ביד ולא במיקסר?
הי ציפי
אין בעיה ללוש ידנית, צריך להקפיד על 10 דקות לישה
תודה רבה! מופתעת מהתגובה המהירה… אין מילים!
היי,
אשמח לדעת לגבי גרסת הפרווה, מהן כמויות השמן ששמים במקום החמאה?
1/3 כוס שמן תספיק
לא ציפיתי לכזו מהירות. תודה רבה 🙂
הי קרן, יכולה להסביר איך יוצרים את הצורה המשגעת בתבנית גדולה?
תודה
מה כוונה בתבנית גדולה? כעוגה גדולה ? צריך ממש להתאים כמויות אחרת
מתכון נהדר. אני מכינה ומקפיאה. ניתן לאפות בתבנית גדולה עם רווחים גדולים בין השבלולים
מתכון מעולה בצק רך פשוט תענוג ❤️
תודה רבה וחג שמייח
תודה עינת חג שמח
היי, יש אולי תחליף אפשרי לביצה? (בניסיון להמיר את המתכון לטבעוני :))
במקום ביצה אפשר להוסיף לבצק עוד שמן קנולה או רסק תפוחים כמה כפות מאחד מהם
מתי חותכים את התפוחים לרצועות? אחרי הבישול? כי כתוב לבשל חצאי תפוחים
אחרי בישול