מצאתי שיטה מדהימה להכנת מעיין בייגלה חצ׳פורי שיצא טעים בטירוף, בהכנה ממש קלה, וסופר טעימה,
ובגלל שהוא יוצא מעין מאפה פתוח אפשר לשחק עם המילוי שלו ולהכין חלק עם גבינות ולחלק להוסיף ירקות וכו…חלק מהם יכולים להיות בכלל
בסגנון פיצה עם רוטב עגבניות או פסטו. סתם זורקת לכם רעיונות, וכמו שאני התמכרתי אליו ואני יודעת שמעתה הוא יהיה קבוע אצלי בסדנאות
אני בטוחה שכך גם אתם.
הבצק חלבי ואפשר בקלות להפוך אותו לפרווה כתוב לכם איך, הוא ללא ביצים כך לשבקלות גם יוכל להפוך לטבעוני עם מלית בהתאם.
אפשר למלא בבשר, למי שלא אוכל חלבי, ממש כמו המתכון של הבשר בלחמניות בשר באתר, וטבעונים יכולים פשוט למלא בתערובת של ירקות מוקפצים
או גבינות טבעוניות
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
בייגלה חצ׳פורי ממכר/6 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח פיצה/פוקאצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1 כפית מלח דק
30 גר׳ חמאה מומסת (3 כפות שמן לפרווה או טבעוני)
3 כפות שמן זית
1 כוס (240 מ״ל) חלב מעט חמים (מים לפרווה וטבעוני)
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
150 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת
150 גר׳ גבינה צהובה מכל סוג מגורדת
קערה רחבה עם כוס מים ו 3 כפות סילאן
קערה רחבה עם 1.5 כוסות שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק פרט למים
אם הבצק לא מתגבש ויבש מתחילים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית עד שהבצק אלסטי וגמיש.
סהכ לישה של 10-12 דקות
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי ואפשר גם לילה שלם במקרר.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשישה חלקים שווים, מכדררים אותם לכדורים ומניחים על תבנית מעט מקומחת,
ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 40 דק.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מרדדים כל כדור בצק למעין רצועת אליפסה ארוכה.
מניחים במרכז הרצועה ממלית הגבינות, בנדיבות לכל האורך.
סוגרים באמצע וצובטים את שני הצדדים של הבצק עד שיש ממש תפר שסוגר את כל אורך המאפה.
מהדקים היטב שלא ייפתח.
טובלים במים עם סילאן ואז מיד בשומשום משני הצדדים ומניחים על תבנית אפייה כשהצד עם התפר כלפי מטה.
בעזרת סכין חותכים את המאפה לאורכו משאירים קצוות שלמים כלומר חותכים רק את המרכז שלו.
פותחים קצת בעזרת הידיים וכל הגבינה בפנים מתגלה
(אם חסר לכם גבינה זה הזמן להוסיף)
אופים בתנור כ 25-30 דק׳ עד שהמאפים זהובים למראה והגבינה מותכת
מגישים חם.
84 Comments
זה נראה מעולה! האם צריך להתפיח עם המלית לפני שמכניסים לתנור? תודה
אין צורך
נראה נהדר תודה לאל לא חמאה לא חלב והכי חשוב ללא ביצים מאמצת את המתכון
איך אפשר בלי חמאה בלי חלב
ים במקום חלב ושלוש כפות שמן במקום חמאה
הכנתי, יצא פצצה
תודהההה
מה שמים במקום חמאה לטבעונים? את השמן זית? זה לא ברור מהמתכון. ואני מניחה שבמקום חלב אפשר לשים מים.
ים במקום חלב ושמן קנולה או זית 3 כפות במקום חמאה
מדהיםםםם תודה קרן יקרה .❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
תודה לימור
נראה מדהים!!! תודה קרן יקרה
מושלם ברמה שאי אפשר לתאר!
לא היתה לי גבינה בולגרית, שמתי במקומה גבינת שמנת ושיחקתי עם הגבינות- פרמז'ן, מוצרלה, צהובה.
כדאי באמת להוסיף עוד גבינות אחרי החיתוך.
טעים טעים! תודה!
האם אפשר להתפיח במקרר מיום שישי ובמוצאש להוציא מהמקרר ?
כן מאין בעיה
הכנתי, ויצא מדהים. הוספתי לחלק מהמלית מעט תרד. האם אפשא לדעתך להכין מקמח מלא ? או דיצא כבד מדי?
אפשר להכין מקמח מלא 100% העיקר שהבצק יהיה מספיק אלסטי וגמיש עי תוספת נוזלים
אפשר להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני אירוח?
בתנאי שתחממי היטב
מתכון מעולה, בצק נעים והמאפה טעים מאוד אבל כמות הגבינות ממש לא תאמה לי לכמות הבצק (הספיק רק לחצי מהכדורים)
היי קרן מתכונים הכי טובים שיש האם ניתן להכין ולהקפיא?
בטח, תודה!
תודה!
לא מתפיחים לפני האפייה שוב?
לא
לגרסה הפרווה סה"כ 6 כפות שמן וכוס וחצי מים?
נראה מדהים!!! תודה קרן יקרה
וואו הכנתי אחרי שראיתי את הסטורי. הכנתי רק מחצי בצק חצ׳פורי ומהחצי השני לחמניות. כולם עפו על המאפים. הבצק מהמם ונוח לעבודה. תודה!
תודה אולה
נראה מוש הבצק כבר תופח.. יעבוד גם עם גבינה לבנה 9% עם בולגרית וצהובה?
בטח
נראה מושלם ❤️
הסילאן במים-למה הוא נועד?
אפשר לוותר עליו?
אין בעיה לוותר, הוא מוסיף קצת צבע ומעט מאוד מתיקות
חייבים שמרים?
אי אפשר להכין בצק שמרים ללא שמרים
נראה מצויין!
היי קרן תודה על המתכון.
האם ניתן להכין עם כוסמין?
תודה.
בטח, רק להוסיך יותר מים אם הבצק צריך, שלא יהיה יבש אלא מעט דביק
אפשר בלי שומשום ?
אפשר בלי אני ממלןיצה למרוח ביתה אחרת הם ייצאו נורא עירומים
מדהים! אפשר להכין את הבצק ולאפות רק יום אחרי? להכניס למקרר ללילה?
בטח
אפשרי עם קמח כוסמין מלא?
כם בטח רק להוסיף יותר מים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש
נראה מדהים!מתאים לטאבון?
בטח
היי קרן יקרה, אם אין לי חמאה אפשר להמיר אותה בעוד במשהו אחר?
שמן
האם אפשר יחד עם הבולגרית את תערובת 3 הגבינות המגוררות שמוכרים ומוצרלה
אין בעיה
אפשר להוסיף ביצה כמו בחצפורי המקורי?
בטח
באיזה שלב מוסיפים את הביצה
הי אילת
אין ביצים במתכון, את מתכוונת לביצה מעל הגבינות ? אם זו כוונתך אז אני ממליצה לאפות את החצאפורי כמו שהוא ובשלוש ארבע דקות האחרונות להוציא ולהניח ביצה במרכז החצ׳אפורי, ולהחזיר לתנור להמשך אפייה
רק לדאוג לייצר לביצה איזה שקע בתוף הבצק והגבינה לפני שמוסיפים אותה
היוש קרן, חולה על הבצקים שלך. אפשר להקפיא עבור ארוחות בוקר?
אם מחממים היטב לפני הגשה
הי קרן האלופה, האם זה טוב אחרי הקפאה?
אם מחממים טוב אז כן
היי
מתאים לאפיה בטאבון?
כן
כמה סילאן…? לא כתוב במתכון ואני באמצע ההכנה…
כתוב
״ קערה רחבה עם כוס מים ו 3 כפות סילאן״
היי קרן אתמול הכנתי ויצא טעים מאוד… האם לדעתך ניתן להשתמש הבצק זה גם להכנת לחמניות?
בטח
מתכון גאוני! יצא טעים ברמות!
תודה רבה
תודה רעות
הי, תודה על המתכון, במידה ואין לי סילאן, אפשר להחליף בדבש?
בטח
יצא ממש טוב! כולם התלהבו…תודה
שמחה חשמוע
היי קרן, כל מתכון שלך יותר טוב מהקודם…
את מציעה להקפיא לפני אפייה או אחרי אפייה?
תמיד לפני :]-)
היי, האם אפשרי לאפות בטאבון?
בטח
קרן, יצא מטורף.
2 שאלות-
אפשר קמח תמי ללא גלוטן?
התפחה של לילה במקרר ואז ישר לחלק לכדורים או צריך קודם להתפיח בטמפרטורת החדר?
היי קרן, כל מתכון שלך יותר טוב מהקודם…
את מציעה להקפיא לפני אפייה או אחרי אפייה?
היי קרן האם ניתן להכין יום לפני את הבצק עם הגבינות ולשים במקרר ולאפות יום למחרת ?
לא מומלץ
מתכון מושלם!
הבצק הכי נוח שיצא לי לעבוד איתו.
יצא מעולה!
תודההה
היי נראה מעולה ,את חושבת שיהיה אפשר לאפות את זה גם בטאבון?
בטח
תודה על המתכונים המעולים שלך.
איך ניתן להפוך את החצפורי לגרסה ללא גלוטן ?
נראה משגע! אם רוצים להקפיא לפני האפיה – באיזה שלב מקפיאים? אחרי התפחה ראשונה? שניה? או אחרי שממלאים בגבינות?
תודה 🙂
אפשר להקפיא אחרי מילוי