לחמים ומאפיםשבועות

בייגלה חצ׳פורי ממכר

מאי 8, 2024 84 Comments

מצאתי שיטה מדהימה להכנת מעיין בייגלה חצ׳פורי שיצא טעים בטירוף, בהכנה ממש קלה, וסופר טעימה,

ובגלל שהוא יוצא מעין מאפה פתוח אפשר לשחק עם המילוי שלו ולהכין חלק עם גבינות ולחלק להוסיף ירקות וכו…חלק מהם יכולים להיות בכלל

בסגנון פיצה עם רוטב עגבניות או פסטו. סתם זורקת לכם רעיונות, וכמו שאני התמכרתי אליו ואני יודעת שמעתה הוא יהיה קבוע אצלי בסדנאות

אני בטוחה שכך גם אתם.

הבצק חלבי ואפשר בקלות להפוך אותו לפרווה כתוב לכם איך, הוא ללא ביצים כך לשבקלות גם יוכל להפוך לטבעוני עם מלית בהתאם.

אפשר למלא בבשר, למי שלא אוכל חלבי, ממש כמו המתכון של הבשר בלחמניות בשר באתר, וטבעונים יכולים פשוט למלא בתערובת של ירקות מוקפצים

או גבינות טבעוניות

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

בייגלה חצ׳פורי ממכר/6 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח פיצה/פוקאצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1 כפית מלח דק

30 גר׳ חמאה מומסת (3 כפות שמן לפרווה או טבעוני)

3 כפות שמן זית

1 כוס (240 מ״ל) חלב מעט חמים (מים לפרווה וטבעוני)

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

למילוי:

150 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת

150 גר׳ גבינה צהובה מכל סוג מגורדת

קערה רחבה עם  כוס מים ו 3 כפות סילאן

קערה רחבה  עם 1.5 כוסות שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק פרט למים

אם הבצק לא מתגבש ויבש מתחילים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית עד שהבצק אלסטי וגמיש.

סהכ לישה של 10-12 דקות

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי ואפשר גם לילה שלם במקרר.

כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשישה חלקים שווים, מכדררים אותם לכדורים ומניחים על תבנית מעט מקומחת,

ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 40 דק.

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מרדדים כל כדור בצק למעין רצועת אליפסה ארוכה.

מניחים במרכז הרצועה ממלית הגבינות, בנדיבות לכל האורך.

סוגרים באמצע וצובטים את שני הצדדים של הבצק עד שיש ממש תפר שסוגר את כל אורך המאפה.

מהדקים היטב שלא ייפתח.

טובלים במים עם סילאן ואז מיד בשומשום משני הצדדים ומניחים על תבנית אפייה כשהצד עם התפר כלפי מטה.

בעזרת סכין חותכים את המאפה לאורכו משאירים קצוות שלמים כלומר חותכים רק את המרכז שלו.

פותחים קצת בעזרת הידיים וכל הגבינה בפנים מתגלה

(אם חסר לכם גבינה זה הזמן להוסיף)

אופים בתנור כ 25-30 דק׳ עד שהמאפים זהובים למראה והגבינה מותכת

מגישים חם.

84 Comments

ננה מאי 8, 2024 at 3:53 pm

זה נראה מעולה! האם צריך להתפיח עם המלית לפני שמכניסים לתנור? תודה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:18 pm

אין צורך

Reply
ארנה מאי 10, 2024 at 4:43 pm

נראה נהדר תודה לאל לא חמאה לא חלב והכי חשוב ללא ביצים מאמצת את המתכון

Reply
ליליאנה קליינר מאי 8, 2024 at 4:33 pm

איך אפשר בלי חמאה בלי חלב

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

ים במקום חלב ושלוש כפות שמן במקום חמאה

Reply
מטריה מאי 11, 2024 at 11:29 pm

הכנתי, יצא פצצה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:25 pm

תודהההה

Reply
צביה מאי 8, 2024 at 4:34 pm

מה שמים במקום חמאה לטבעונים? את השמן זית? זה לא ברור מהמתכון. ואני מניחה שבמקום חלב אפשר לשים מים.

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

ים במקום חלב ושמן קנולה או זית 3 כפות במקום חמאה

Reply
לימור חייט מאי 8, 2024 at 4:38 pm

מדהיםםםם תודה קרן יקרה .❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

תודה לימור

Reply
לבנה מאי 9, 2024 at 7:55 am

נראה מדהים!!! תודה קרן יקרה

Reply
עטר מאי 10, 2024 at 7:43 pm

מושלם ברמה שאי אפשר לתאר!
לא היתה לי גבינה בולגרית, שמתי במקומה גבינת שמנת ושיחקתי עם הגבינות- פרמז'ן, מוצרלה, צהובה.
כדאי באמת להוסיף עוד גבינות אחרי החיתוך.
טעים טעים! תודה!

Reply
קארין יוני 21, 2024 at 1:27 pm

האם אפשר להתפיח במקרר מיום שישי ובמוצאש להוציא מהמקרר ?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:00 am

כן מאין בעיה

Reply
אהובה מאי 12, 2024 at 12:09 pm

הכנתי, ויצא מדהים. הוספתי לחלק מהמלית מעט תרד. האם אפשא לדעתך להכין מקמח מלא ? או דיצא כבד מדי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:23 pm

אפשר להכין מקמח מלא 100% העיקר שהבצק יהיה מספיק אלסטי וגמיש עי תוספת נוזלים

Reply
מרב מאי 18, 2024 at 7:34 am

אפשר להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני אירוח?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2024 at 12:54 pm

בתנאי שתחממי היטב

Reply
גל כהן מאי 30, 2024 at 4:35 pm

מתכון מעולה, בצק נעים והמאפה טעים מאוד אבל כמות הגבינות ממש לא תאמה לי לכמות הבצק (הספיק רק לחצי מהכדורים)

Reply
עדנה נוה מאי 8, 2024 at 5:57 pm

היי קרן מתכונים הכי טובים שיש האם ניתן להכין ולהקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

בטח, תודה!

Reply
ריקי מאי 8, 2024 at 6:10 pm

תודה!
לא מתפיחים לפני האפייה שוב?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

לא

Reply
גלית מאי 9, 2024 at 3:56 pm

לגרסה הפרווה סה"כ 6 כפות שמן וכוס וחצי מים?

Reply
לבנה מאי 9, 2024 at 7:56 am

נראה מדהים!!! תודה קרן יקרה

Reply
אולה יוני 7, 2024 at 2:22 pm

וואו הכנתי אחרי שראיתי את הסטורי. הכנתי רק מחצי בצק חצ׳פורי ומהחצי השני לחמניות. כולם עפו על המאפים. הבצק מהמם ונוח לעבודה. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:25 pm

תודה אולה

Reply
אושרת מאי 8, 2024 at 7:01 pm

נראה מוש הבצק כבר תופח.. יעבוד גם עם גבינה לבנה 9% עם בולגרית וצהובה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:17 pm

בטח

Reply
ליאת מאי 11, 2024 at 1:50 pm

נראה מושלם ❤️
הסילאן במים-למה הוא נועד?
אפשר לוותר עליו?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:27 pm

אין בעיה לוותר, הוא מוסיף קצת צבע ומעט מאוד מתיקות

Reply
לילי מאי 8, 2024 at 7:43 pm

חייבים שמרים?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:16 pm

אי אפשר להכין בצק שמרים ללא שמרים

Reply
דנה מ מאי 8, 2024 at 8:48 pm

נראה מצויין!

Reply
ענבר מאי 8, 2024 at 9:31 pm

היי קרן תודה על המתכון.
האם ניתן להכין עם כוסמין?
תודה.

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:16 pm

בטח, רק להוסיך יותר מים אם הבצק צריך, שלא יהיה יבש אלא מעט דביק

Reply
טל מאי 9, 2024 at 4:58 pm

אפשר בלי שומשום ?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:30 pm

אפשר בלי אני ממלןיצה למרוח ביתה אחרת הם ייצאו נורא עירומים

Reply
shlomit מאי 9, 2024 at 12:03 am

מדהים! אפשר להכין את הבצק ולאפות רק יום אחרי? להכניס למקרר ללילה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:33 pm

בטח

Reply
לי מאי 9, 2024 at 9:05 am

אפשרי עם קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:33 pm

כם בטח רק להוסיף יותר מים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש

Reply
קארין מאי 9, 2024 at 12:18 pm

נראה מדהים!מתאים לטאבון?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:31 pm

בטח

Reply
השר מאי 10, 2024 at 2:02 pm

היי קרן יקרה, אם אין לי חמאה אפשר להמיר אותה בעוד במשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:28 pm

שמן

Reply
ג׳ני מאי 10, 2024 at 7:43 pm

האם אפשר יחד עם הבולגרית את תערובת 3 הגבינות המגוררות שמוכרים ומוצרלה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:28 pm

אין בעיה

Reply
נטע מאי 11, 2024 at 7:51 pm

אפשר להוסיף ביצה כמו בחצפורי המקורי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:25 pm

בטח

Reply
אילת אוקטובר 4, 2024 at 3:09 pm

באיזה שלב מוסיפים את הביצה

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:56 pm

הי אילת
אין ביצים במתכון, את מתכוונת לביצה מעל הגבינות ? אם זו כוונתך אז אני ממליצה לאפות את החצאפורי כמו שהוא ובשלוש ארבע דקות האחרונות להוציא ולהניח ביצה במרכז החצ׳אפורי, ולהחזיר לתנור להמשך אפייה
רק לדאוג לייצר לביצה איזה שקע בתוף הבצק והגבינה לפני שמוסיפים אותה

Reply
בת מאי 16, 2024 at 5:52 pm

היוש קרן, חולה על הבצקים שלך. אפשר להקפיא עבור ארוחות בוקר?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2024 at 12:56 pm

אם מחממים היטב לפני הגשה

Reply
אריאל מאי 16, 2024 at 6:04 pm

הי קרן האלופה, האם זה טוב אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2024 at 12:56 pm

אם מחממים טוב אז כן

Reply
לירז מאי 18, 2024 at 11:08 am

היי
מתאים לאפיה בטאבון?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2024 at 12:54 pm

כן

Reply
ורד מאי 21, 2024 at 7:47 pm

כמה סילאן…? לא כתוב במתכון ואני באמצע ההכנה…

Reply
קרן אגם מאי 24, 2024 at 6:56 am

כתוב
״ קערה רחבה עם כוס מים ו 3 כפות סילאן״

Reply
מאיה עמר מאי 22, 2024 at 10:26 am

היי קרן אתמול הכנתי ויצא טעים מאוד… האם לדעתך ניתן להשתמש הבצק זה גם להכנת לחמניות?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2024 at 6:59 am

בטח

Reply
רעות מאי 22, 2024 at 10:41 pm

מתכון גאוני! יצא טעים ברמות!
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2024 at 6:53 am

תודה רעות

Reply
Tamar מאי 24, 2024 at 10:32 am

הי, תודה על המתכון, במידה ואין לי סילאן, אפשר להחליף בדבש?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:42 pm

בטח

Reply
אביגיל מאי 25, 2024 at 8:40 am

יצא ממש טוב! כולם התלהבו…תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:40 pm

שמחה חשמוע

Reply
אוראל יוני 5, 2024 at 6:07 pm

היי קרן, כל מתכון שלך יותר טוב מהקודם…
את מציעה להקפיא לפני אפייה או אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:30 pm

תמיד לפני :]-)

Reply
ביתיה יוני 2, 2024 at 11:35 am

היי, האם אפשרי לאפות בטאבון?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:36 pm

בטח

Reply
רונית יוני 2, 2024 at 10:49 pm

קרן, יצא מטורף.
2 שאלות-
אפשר קמח תמי ללא גלוטן?
התפחה של לילה במקרר ואז ישר לחלק לכדורים או צריך קודם להתפיח בטמפרטורת החדר?

Reply
אוראל אוחיון יוני 5, 2024 at 6:07 pm

היי קרן, כל מתכון שלך יותר טוב מהקודם…
את מציעה להקפיא לפני אפייה או אחרי אפייה?

Reply
צביה כחלני יוני 8, 2024 at 9:35 pm

היי קרן האם ניתן להכין יום לפני את הבצק עם הגבינות ולשים במקרר ולאפות יום למחרת ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:31 am

לא מומלץ

Reply
Yaara יוני 14, 2024 at 11:45 am

מתכון מושלם!
הבצק הכי נוח שיצא לי לעבוד איתו.
יצא מעולה!

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:55 am

תודההה

Reply
תהל אוגוסט 1, 2024 at 10:09 am

היי נראה מעולה ,את חושבת שיהיה אפשר לאפות את זה גם בטאבון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:21 am

בטח

Reply
אורלי אוקטובר 17, 2024 at 10:57 am

תודה על המתכונים המעולים שלך.
איך ניתן להפוך את החצפורי לגרסה ללא גלוטן ?

Reply
אפרת אוקטובר 23, 2024 at 9:23 pm

נראה משגע! אם רוצים להקפיא לפני האפיה – באיזה שלב מקפיאים? אחרי התפחה ראשונה? שניה? או אחרי שממלאים בגבינות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2024 at 7:53 am

אפשר להקפיא אחרי מילוי

Reply

Leave a Comment