מתכונים כלליעוגיותפאי וטארט

חיתוכיות ריבה ופירורים

אוקטובר 10, 2018 29 Comments

כבר שמעתם לא מעט על הריבות של חמותי, שאני זוכה לקבל מהן צנצנות על בסיס קבוע,

ומתייחסת אליהן כמו אל זהב טהור, אלו הריבות הטובות ביותר שטעמתי.

במיוחד ריבת המשמש, אני מטורפת עליה, ומדי כמה ימים אני עוברת ליד הארון של הריבות ובודקת

שעוד נשארו לי כמה צנצנות שחלילה לא יחסר.

בצק פריך וריבה זה שילוב מושלם, ואני חושבת שיש משהו ממש נוסטלגי עבור הרבה אנשים בחיתוכיות ריבה,

הן תמיד מזוהות אצלי עם דברים שסבתא היתה מכינה, לא משנה מאיזו עדה היתה הסבתא,

זה תמיד עושה ישר נעים של בית, כשיש עוגיות כאלו.

קל מאוד להכין אותן, מכינים בתבנית אחת גדולה וכשמתקרר חותכים לריבועים.

אני אוהבת לאכול אותן ישר מהמקרר אבל הן טעימות גם כשהן לא מהמקרר.

יש חשיבות גדולה לריבה, ואני ממליצה ללכת על ריבה איכותית גם אם היא לא מעשה בית,

תשתמשו בריבה קנויה איכותית, נניח כזו שהייתם שמחים למרוח על צנים עם חמאה ולטרוף.

אם יש משהו שמשמח אותי זה כשהילדודס בבית טועמים מה שהכנתי ואפילו אוהבים,

ולמרות שהבנות שלי היו סקפטיות למראה הריבועים, הן טעמו ואמרו שזה טעים בטרירוף.

אז מי מכין כוס תה?

חיתוכיות ריבה ופירורים/ תבנית מרובעת בקוטר 25*25 או תבנית מלבנית

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

200 גרם חמאה קרה

כוס (200 גר') סוכר לבן

ביצה אחת גודל L

2 כוסות+3/4 כוס (385 גר') קמח לבן רגיל

1/2 כפית מלח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מאוד חלב

למילוי:

ריבת משמש ביתית או כל ריבה ביתית/קנויה אחרת שאתם אוהבים

חופן גפרורי שקדים

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בתחתית ובדפנות בנייר אפייה

מחממים תנור ל 170 מעלות

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה ומלח,

חותכים את החמאה לקוביות בעודה קרה, ומוסיפים לקמח תוך ערבוב, עד ליצירת בצק פירורי

מוסיפים את הביצה ומערבבים, אם לא מתקבל בצק אחיד, מוסיפים כמה טיפות חלב, ומערבבים שוב,

אם הבצק התגבש לכדור ללא החלב אז מוותרים על שימוש בו .

מוציאים 1/4 מכמות הבצק ומניחים בצד (זה הבצק שישמש אותנו אחכ לפירורים)

את כמות הבצק הגדולה משטחים בעזרת הידיים בתחתית התבנית  ומעט בדפנות (בערך 1 ס״מ למעלה)

בעזרת פלטה או גב כף מורחים בנדיבות שכבה של ריבת שאתם אוהבים.

מפוררים את 1/4 כמות הבצק ששמרנו בצד לפירורים בעזרת הידיים ומפזרים מעל הריבה,

מפזרים מעל מעט גפרורי שקדים.

אופים 30-35 דק' עד שהבצק מקבל גוון שחום.

מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים.

שומרים במקרר בכלי אטום.

**כאמור, העוגיות נשמרות עד כשבוע במקרר

**את השקדים ניתן להמיר בכל אגוז אחר או לוותר

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

לאה נובמבר 1, 2018 at 5:42 pm

יש אפשרות להמיר את החמאה לשמן קוקס ועם כן מה הכמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 9:24 pm

יש אפשרות להמיר לשמן קוקוס מוקשה, לא נוזלי.
120-130 גר.

Reply
גל אבני ינואר 16, 2021 at 6:52 pm

האם אבקת שקדים זה לחילופין יכול להיות קמח שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 8:40 pm

כן

Reply
לאה נובמבר 4, 2018 at 7:32 pm

יקירה האם את אופה בטורבו או רגיל? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2018 at 6:47 pm

תמיד בתכנית תנור רגילה

Reply
תהילה אטינגר מרץ 25, 2021 at 12:32 pm

היי קרן
ראשית אני פשוט מאוהבת המתכונים שלך ממש!!! רציתי לשאול אני ממש מחפשת מתכון של העוגה הנ"ל כשרה לפסח מה אני יכולה להשים במקום קמח
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:02 pm

זה בצק פריך, קצת טריקי… אפשר לנסות קמח כשר לפסח, אבל לא ניסיתי ואני לא יודעת להגדי בודאות שייצא טוב

Reply
ivrit דצמבר 9, 2018 at 11:46 am

חמותי ולא חמתי
חמתי = כעסי
חמותי = אמא של בעלי

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2018 at 2:53 pm

תודה על ההערה

Reply
רחלי בליצר ספטמבר 21, 2019 at 1:10 pm

נוסטלגיה במיטבה. אנסה את המתכון שלך, הגיע הזמן לשנות…הנוסטלגית שלי היא תמיד מריבת תות ומעל מרנג והרבה אגוזי פקאן באמצע. שנה נפלאה! ופורה בעוד המון מתכונים מנצחים

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 6:49 am

שלך נשמעת מעולה! תשלחי לי פעם את המתכון חג שמייח יקרה

Reply
מיטל מאי 12, 2020 at 12:10 pm

וואווו הכנתי את הכל מקמח כוסמין ותחליף סוכר סטיביה. יצא מצויין פלוס פלוס!!!!! תודה רבה!!!!!

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 12:24 pm

שמחה ממש לשמוע ותודה על השיתוף!

Reply
מאיה אוקטובר 4, 2020 at 12:24 pm

היי היי, אשמח לדעת אם אפשר להמיר את החלב לחלב שקדים/שיבולת שועל והאם אפשרלהכין את הבצק גם ללא מיקסר (יש לי רק ידני :))
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 12:28 pm

חלב שקדים או כל חלב זה אחלה
ואיי בעיה להכין בידיים

Reply
מירי אוקטובר 23, 2020 at 2:16 pm

מו-של-מות

Reply
ויוי יולי 17, 2021 at 11:31 am

יצא לי מהמם אבל הריבה לאחר קירור העוגה עדיין נוזלית מעט
מה עושים

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:28 pm

מקרר

Reply
רעות מלטר נובמבר 11, 2020 at 8:47 am

המרצים כוס קמח אחת לקנח מלא.
יצא מושלם

Reply
עינבר אפריל 27, 2021 at 7:08 pm

אפשר נטורינה לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2021 at 6:20 am

אפשר

Reply
יעל דצמבר 23, 2020 at 12:56 pm

היי,באיזה שלב מוסיפים את התמצית וניל?

Reply
שיר מאי 17, 2023 at 10:50 pm

אפשר להקפיא אולי?

Reply
אלה דצמבר 21, 2023 at 9:09 pm

מה כמות הריבה שצריך לכיסוי הבצק?

Reply
ריני מרץ 9, 2024 at 8:04 pm

היי קרן המקסימה, האם ניתן להקפיא את החיתוכיות ריבה לאחר אפייה?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:23 pm

בטח

Reply
גלי מרץ 12, 2024 at 4:03 pm

קרן שלום, אינני צופה בטלוויזיה וגיליתי את האתר שלך לפני זמן מה. את עושה דברים מהממים, אבל אני נחרדת בכל פעם מחדש מכמויות הסוכר במתכון. ממש אין צורך. אני תמיד מורידה את כמויות הסוכר בחצי ואפילו יותר ועדיין יוצא מתוק וטעים.

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:06 am

הפחתה של סוכר בעוגות ומאפים מניבה תוצאה של עוגות נמוכות דחוסות וקצת חיוורות
כנל לגבי עוגיות ובצק פריך
מי שמוריד זו זכותו אבל המתכונים ניתנים כאן במיטבם במקסימום שלהם.
קרן

Reply

Leave a Comment