מתכונים כלליעוגיותפאי וטארט

חיתוכיות ריבה ופירורים

אוקטובר 10, 2018 0 comments

כבר שמעתם לא מעט על הריבות של חמתי, שאני זוכה לקבל מהן צנצנות על בסיס קבוע,

ומתייחסת אליהן כמו אל זהב טהור, אלו הריבות הטובות ביותר שטעמתי.

במיוחד ריבת המשמש, אני מטורפת עליה, ומדי כמה ימים אני עוברת ליד הארון של הריבות ובודקת

שעוד נשארו לי כמה צנצנות שחלילה לא יחסר.

בצק פריך וריבה זה שילוב מושלם, ואני חושבת שיש משהו ממש נוסטלגי עבור הרבה אנשים בחיתוכיות ריבה,

הן תמיד מזוהות אצלי עם דברים שסבתא היתה מכינה, לא משנה מאיזו עדה היתה הסבתא,

זה תמיד עושה ישר נעים של בית, כשיש עוגיות כאלו.

קל מאוד להכין אותן, מכינים בתבנית אחת גדולה וכשמתקרר חותכים לריבועים.

אני אוהבת לאכול אותן ישר מהמקרר אבל הן טעימות גם כשהן לא מהמקרר.

יש חשיבות גדולה לריבה, ואני ממליצה ללכת על ריבה איכותית גם אם היא לא מעשה בית,

תשתמשו בריבה קנויה איכותית, נניח כזו שהייתם שמחים למרוח על צנים עם חמאה ולטרוף.

אם יש משהו שמשמח אותי זה כשהילדודס בבית טועמים מה שהכנתי ואפילו אוהבים,

ולמרות שהבנות שלי היו סקפטיות למראה הריבועים, הן טעמו ואמרו שזה טעים בטרירוף.

אז מי מכין כוס תה?

חיתוכיות ריבה ופירורים/ תבנית מרובעת בקוטר 25*25 או תבנית מלבנית

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

200 גרם חמאה קרה

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

ביצה אחת גודל L

2 כוסות+3/4 כוס (385 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כפית מלח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מאוד חלב

למילוי:

ריבת משמש ביתית או כל ריבה ביתית/קנויה אחרת שאתם אוהבים

חופן גפרורי שקדים

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בתחתית ובדפנות בנייר אפייה

מחממים תנור ל 170 מעלות

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה ומלח,

חותכים את החמאה לקוביות בעודה קרה, ומוסיפים לקמח תוך ערבוב, עד ליצירת בצק פירורי

מוסיפים את הביצה ומערבבים, אם לא מתקבל בצק אחיד, מוסיפים כמה טיפות חלב, ומערבבים שוב,

אם הבצק התגבש לכדור ללא החלב אז מוותרים על שימוש בו .

מוציאים 1/4 מכמות הבצק ומניחים בצד (זה הבצק שישמש אותנו אחכ לפירורים)

את כמות הבצק הגדולה משטחים בעזרת הידיים בתחתית התבנית  ומעט בדפנות (בערך 1 ס״מ למעלה)

בעזרת פלטה או גב כף מורחים בנדיבות שכבה של ריבת שאתם אוהבים.

מפוררים את 1/4 כמות הבצק ששמרנו בצד לפירורים בעזרת הידיים ומפזרים מעל הריבה,

מפזרים מעל מעט גפרורי שקדים.

אופים 30-35 דק׳ עד שהבצק מקבל גוון שחום.

מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים.

שומרים במקרר בכלי אטום.

**כאמור, העוגיות נשמרות עד כשבוע במקרר

**את השקדים ניתן להמיר בכל אגוז אחר או לוותר

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment