כבר שמעתם לא מעט על הריבות של חמותי, שאני זוכה לקבל מהן צנצנות על בסיס קבוע,
ומתייחסת אליהן כמו אל זהב טהור, אלו הריבות הטובות ביותר שטעמתי.
במיוחד ריבת המשמש, אני מטורפת עליה, ומדי כמה ימים אני עוברת ליד הארון של הריבות ובודקת
שעוד נשארו לי כמה צנצנות שחלילה לא יחסר.
בצק פריך וריבה זה שילוב מושלם, ואני חושבת שיש משהו ממש נוסטלגי עבור הרבה אנשים בחיתוכיות ריבה,
הן תמיד מזוהות אצלי עם דברים שסבתא היתה מכינה, לא משנה מאיזו עדה היתה הסבתא,
זה תמיד עושה ישר נעים של בית, כשיש עוגיות כאלו.
קל מאוד להכין אותן, מכינים בתבנית אחת גדולה וכשמתקרר חותכים לריבועים.
אני אוהבת לאכול אותן ישר מהמקרר אבל הן טעימות גם כשהן לא מהמקרר.
יש חשיבות גדולה לריבה, ואני ממליצה ללכת על ריבה איכותית גם אם היא לא מעשה בית,
תשתמשו בריבה קנויה איכותית, נניח כזו שהייתם שמחים למרוח על צנים עם חמאה ולטרוף.
אם יש משהו שמשמח אותי זה כשהילדודס בבית טועמים מה שהכנתי ואפילו אוהבים,
ולמרות שהבנות שלי היו סקפטיות למראה הריבועים, הן טעמו ואמרו שזה טעים בטרירוף.
אז מי מכין כוס תה?
חיתוכיות ריבה ופירורים/ תבנית מרובעת בקוטר 25*25 או תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך:
200 גרם חמאה קרה
כוס (200 גר') סוכר לבן
ביצה אחת גודל L
2 כוסות+3/4 כוס (385 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מחית/תמצית וניל
מעט מאוד חלב
למילוי:
ריבת משמש ביתית או כל ריבה ביתית/קנויה אחרת שאתם אוהבים
חופן גפרורי שקדים
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בתחתית ובדפנות בנייר אפייה
מחממים תנור ל 170 מעלות
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה ומלח,
חותכים את החמאה לקוביות בעודה קרה, ומוסיפים לקמח תוך ערבוב, עד ליצירת בצק פירורי
מוסיפים את הביצה ומערבבים, אם לא מתקבל בצק אחיד, מוסיפים כמה טיפות חלב, ומערבבים שוב,
אם הבצק התגבש לכדור ללא החלב אז מוותרים על שימוש בו .
מוציאים 1/4 מכמות הבצק ומניחים בצד (זה הבצק שישמש אותנו אחכ לפירורים)
את כמות הבצק הגדולה משטחים בעזרת הידיים בתחתית התבנית ומעט בדפנות (בערך 1 ס״מ למעלה)
בעזרת פלטה או גב כף מורחים בנדיבות שכבה של ריבת שאתם אוהבים.
מפוררים את 1/4 כמות הבצק ששמרנו בצד לפירורים בעזרת הידיים ומפזרים מעל הריבה,
מפזרים מעל מעט גפרורי שקדים.
אופים 30-35 דק' עד שהבצק מקבל גוון שחום.
מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים.
שומרים במקרר בכלי אטום.
**כאמור, העוגיות נשמרות עד כשבוע במקרר
**את השקדים ניתן להמיר בכל אגוז אחר או לוותר
33 Comments
יש אפשרות להמיר את החמאה לשמן קוקס ועם כן מה הכמות?
יש אפשרות להמיר לשמן קוקוס מוקשה, לא נוזלי.
120-130 גר.
האם אבקת שקדים זה לחילופין יכול להיות קמח שקדים?
כן
יקירה האם את אופה בטורבו או רגיל? תודה
תמיד בתכנית תנור רגילה
היי קרן
ראשית אני פשוט מאוהבת המתכונים שלך ממש!!! רציתי לשאול אני ממש מחפשת מתכון של העוגה הנ"ל כשרה לפסח מה אני יכולה להשים במקום קמח
תודה
זה בצק פריך, קצת טריקי… אפשר לנסות קמח כשר לפסח, אבל לא ניסיתי ואני לא יודעת להגדי בודאות שייצא טוב
חמותי ולא חמתי
חמתי = כעסי
חמותי = אמא של בעלי
תודה על ההערה
נוסטלגיה במיטבה. אנסה את המתכון שלך, הגיע הזמן לשנות…הנוסטלגית שלי היא תמיד מריבת תות ומעל מרנג והרבה אגוזי פקאן באמצע. שנה נפלאה! ופורה בעוד המון מתכונים מנצחים
שלך נשמעת מעולה! תשלחי לי פעם את המתכון חג שמייח יקרה
וואווו הכנתי את הכל מקמח כוסמין ותחליף סוכר סטיביה. יצא מצויין פלוס פלוס!!!!! תודה רבה!!!!!
שמחה ממש לשמוע ותודה על השיתוף!
היי היי, אשמח לדעת אם אפשר להמיר את החלב לחלב שקדים/שיבולת שועל והאם אפשרלהכין את הבצק גם ללא מיקסר (יש לי רק ידני :))
תודה רבה
חלב שקדים או כל חלב זה אחלה
ואיי בעיה להכין בידיים
האם אפשר במקום ריבה להכין עם תמרים?
בטח
מו-של-מות
יצא לי מהמם אבל הריבה לאחר קירור העוגה עדיין נוזלית מעט
מה עושים
מקרר
המרצים כוס קמח אחת לקנח מלא.
יצא מושלם
אפשר נטורינה לגרסה פרווה?
אפשר
היי,באיזה שלב מוסיפים את התמצית וניל?
אפשר להקפיא אולי?
מה כמות הריבה שצריך לכיסוי הבצק?
היי קרן המקסימה, האם ניתן להקפיא את החיתוכיות ריבה לאחר אפייה?
בטח
קרן שלום, אינני צופה בטלוויזיה וגיליתי את האתר שלך לפני זמן מה. את עושה דברים מהממים, אבל אני נחרדת בכל פעם מחדש מכמויות הסוכר במתכון. ממש אין צורך. אני תמיד מורידה את כמויות הסוכר בחצי ואפילו יותר ועדיין יוצא מתוק וטעים.
הפחתה של סוכר בעוגות ומאפים מניבה תוצאה של עוגות נמוכות דחוסות וקצת חיוורות
כנל לגבי עוגיות ובצק פריך
מי שמוריד זו זכותו אבל המתכונים ניתנים כאן במיטבם במקסימום שלהם.
קרן
אפשר במקום חלב מיץ לימון למשל? או מים?
תודה
כן מים אחלה