אין ספק שכמו שכולם רוצים להצליח לאפות עוגות גבינה, או שמרים, וגם עוגות טורט גבוהות. עוגה גבוהה זה סימן להצלחה,
לגאווה, ולזה שאנחנ וממש טובים באפייה. לא ככה?
זו הסיבה שאני ממש ממליצה לרכוש תבנית מתאימה, פעם היו אופים בסיר פלא, שזה אחלה,
אבל מאז הומצאה תבנית אנג׳ל, שיש לה רגליים, ואחרי אפייה פשוט הופכים אותה לעמוד על הרגליים שלה והעוגה מצטננת הכי טוב שיש ומשתחררת
בקלות, ואז אנחנו מגישים עוגת ספוג גבוהה ואוורירית, שלמה וגאה, ואנחנו הכי מרגישים בעננים. ויש לי אפילו קוד הנחה לתת לכם כי אתם פשוט חייבים את התבנית הזו!!! ובכללי לנעמן יש סייל על כל האתר ואני מעניקה לכם עוד 10% בנוסף על הסייל הקיים! הקוד- KEREN10
הגרסה הזו של העוגה, עם הקפה והתפוז, יוצאת מושלמת, אחת האהובות עליי. אין פעם שאכין אותה ולא אתלהב מהיופי שלה,
ואני הכי אוהבת, שהשבילים של השיש כל פעם משנים אותה קצת ונותנים לה אופי אחר.
טורט שיש תפוז קפה/ תבנית אנגל או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
קורט מלח
חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גר׳)
כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר קנוי זה אחלה)
3 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
למלית קקאו קפה:
2 כפות אבקת קקאו
שוט של אספרסו קצר או 2 כפיות אבקת נס קפה מהולות ב 2 כפות מים רותחים
2 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. אם אתם משתמשים כמוני בתבנית אנג׳ל אין צורך לשמן את התבנית.
בכל תבנית אחרת אני ממליצה לשמן.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וקצת מלח, למשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל ושוב מקציפים.
מוסיפים שמן קנולה ומיץ צפוזים במזיגה איטית וממשיכים להקציף.
מעבירים לקערה נפרדת, ובאותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף אותה) מקציפים חלמונים עם יתרת הסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה צהבהבה.
מאחדים בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
מוסיפים לבלילה קמח ואבקת אפייה, ובעזרת מטרפה מערבבים (המטרפה עוזרת במניעת גושים) לבלילה אחידה.
מעבירים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית. מוסיפים ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה קקאו, אבקת סוכר וקפה, ובעזרת מרית מערבבים לבלילה כהה.
מעבירים את הבלילה הכהה מעל הבהירה ובעזרת סכין בתנועות סיבוביות מערבבים לצורת שיש.
מכניסים לתנור לאפייה של 55-60 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים את העוגה, אם השתמשתם בתבנית אנג׳ל אתם מיד הופכים את התבנית (אל תעבירו סכין בשוליים) על משטח שהיא יכולה לעמוד עליו.
אם יש לכם תבנית אחרת רגילה פשוט תניחו את התבנית על רשת צינון ותעבירו סכין בדפנות לחילוץ קל יותר אחכ.
מצננים לחלוטין, ואז הופכים את התבנית בחזרה, מעבירים סכין בשוליים והופכים שנית. עכשיו מחלצים את העוגה ע״י שחרור החלק העליון.
מעבירים סכין בשוליים של החלק התחתון צמוד לתחתית העוגה, וגם באמצע איפה שנמצא העמוד המרכזי של העוגה.
הופכים על צלחת הגשה.
אם לא אפיתם בתבנית אנג׳ל אתם יכולים פשוט להפות את העוגה על צלחת הגשה ולחלץ.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**אפשר לוותר על הקפה בתערובת הקקאו
56 Comments
תודה רבה על כל המתכונים שאת משתפת הסבלנות לשבת ולצלם
ועל שימחת החיים שאת מעבירה ….
שבוע טוב לך ולמשפחתך המורחבת
אי שם על מרגלות ההרים
ארה״ב tennessee
(כן כן גם כאן צופים בך)♀️
איזה כייף לי באמריקה! תודה סיגל
איך עושים אם לא רוצים קפה?
מוותרים על הקפה ונשארים עם הקקאו וקצת מים חמים להמיס אותו
עוגה מושלמת!!!
תודההה
האם יש תחליף לאבקת הפודינג כך שאפשר לוותר עליה?
תודה!
אפשר פשוט לוותר עליה
יש מצב לשלב בזה קצפת? זה קשור?
או קרם כלשהו..?
תודה❤
קרם וניל מעל העוגה יהיה מושלם
אפשר לוותר על הקקאו?
אפשר בלי קקאו?
הקקאו מייצב את הבלילה החומה, אפשר בלי אבל יש מצב שהצבע יהיה פחות מרוכז
שיכנעת לגבי התבנית
רק שהאתר של נעמן בשיפוצים חח
הוא חזר לפעול
היי קרן, קמח כרגיל יתאים כאן ? אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
לא ניסיתי לאפות עוגות טורט עם קמח כרגיל אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד, גם בקוגלהוף.
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק או רגילה עגולה בקוטר 24?
יש פה מסנ ליותר מ אינגליש אחת וברור שאפשר בכמה
היי אגם , באופן כללי ,לאחר אפיית העוגה ,מוציאים ישר מן התנור, או משאירים עד לצינון בתנור
חלילה להשאיר בתנור, מוציאים מיד
הי, תודה על מתכונים נהדרים. למי שלא אוהב תפוז, במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? תודה רבה
מים או חלב
הי קרן. מתכון משגע!
אם בא לי להכין באנגליש קייק גדולה, האם לחלק את הכמות לחצי כולל ביצים?
כן
האם צריך לשמור את העוגה במקרר בימי הקייץ???
אין צורך במקרר
תודה קרן על כל המתכונים שלך, הם באמת תמית מצליחים לי! מי אי שם ביוסטון, טקסס!
תודה דרורה יקרה
היי יש לי ביצים מדיום אז לשים 7 יחידות?
הייתי משאירה שש
קרן, העוגה נראית פצצה!
הקישור לתבנית לא מוביל אליה… תוכלי לבדוק?
לא מצאתי את תבנית האנג'ל בחיפוש חופשי באתר של נעמן.
תודה על שפע הרעיונות, מבקרת אצלך בקביעות
העוגה מעולה, זה החליף את עוגת הטחינה הנצחית שלי.
רציתי לשאול, אבל כבר ניסיתי, האם אפשר לאפות בטורבו?
הכמות כאן מספיקה לי לשלוש תבניות אינגליש קייק.
הוצאתי אותן אחרי 35 דקות
עוד לא טעמתי אז מקווה שזה תקין.
באופן כללי, מה נכון לגבי טורבו? תודה רבה
הי
אני לא אופה בטורבו בתנור הביתי
ושלוש אינגליש נכנסות באותו מדף כך שאין צורך
אם מכינים חצי מהכמות,מה זמן האפיה?
תתחילי לבדוק אחרי 25 דק
גיליתי אותך עכשיו. תודה. את מהממת
תודה ניצה
מתכונים מוצלחים
ואת, את מפיחה שמחת חיים בלתי רגילה.
תודה
תודה רבקה מהממת
היי קרן
שמחה לקרוא ועוד יותר להכין מהמתכונים שלך.
שאלה…למה החלק הפנימי של העוגה יצא לי מושי כזה(כאילו לא מוכן( שאר העוגה יצאה מושלמת.העוגה נאפתה בסיר פלא רגיל.
יכולות להיות המון סיבות החל מחום תנור לא תקין, לתבנית קטנה מדי לבלילה, הפחתה של סוכר או שינוי מצרכים במתכון, ערבוב יתר של המצרכים וכו..
יצא טעים אבל קצת דחוס,נראה לי שזמן האפיה ארוך מידי.אפיתי 50 ד . יתכן?
זה לא הרבה לטורט, או שהורדת בסוכר או שאפית בתבנית מאוד גדולה
This cake was amazing and delicious. I followed the directions and the cake came out picture perfect.
It tastes terrific and is great with a cup of coffee. The oil and the instant pudding keep the cake moist. It is not too sweet. Just right! Love this cake! Thank you Keren for such a great recipe!
תודה רבה!
היי קרן, יש לי תבנית אנגל בדיוק כמו שלך וכל פעם שאני הופכת אותה אחרי האפיה העוגה נופלת ומתפרקת לי (ואני לא משמנת את התבנית), את יודעת אולי מה הבעיה?
אם את לא משמנת אז אולי פשוט איכות התבנית לא טובה, מאיפה רכשת אותה
נעמן….
הי, אני רוצה להמיר את השמן בחמאה, אפשר? בכמה? תודה
לא ממליצה להמיר בחמאה זה יכביד על העודה וטורט זו עוגה שהיא אוורירית ולא כבדה
טוב אמאלה, חיפשתי כזה מתכון מושלם שנים וזו האחת!!!!!!
הי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים!
שאלה לי, יש לי תבנית אנג'ל איכותית, אפיתי בה עוגה בחושה והפכתי לאחר האפיה, חצי מהעוגה צנחה (בלי לשמן)
אני רוצה עכשיו לנסות את המתכון הזה וחוששת להפוך
מה החשיבות של הפיכת העוגה? מה זה נותן? אפשר לוותר על זה?
זה עוזר בחילוץ אבל מעבר לזה ברור שאפשר לוותר
יצא מוווווושלם, אוורירי,
הכנתי עם נס קפה והוספתי 2 כפות ליקר קפה
שמחה לשמוע שאהבת