מתכוני פרווהמתכונים כלליעוגות בחושות

טורט שיש תפוז קפה

אוגוסט 14, 2022 56 Comments

צילום: נופר צור

אין ספק שכמו שכולם רוצים להצליח לאפות עוגות גבינה, או שמרים, וגם עוגות טורט גבוהות. עוגה גבוהה זה סימן להצלחה,

לגאווה, ולזה שאנחנ וממש טובים באפייה. לא ככה?

זו הסיבה שאני ממש ממליצה לרכוש תבנית מתאימה, פעם היו אופים בסיר פלא, שזה אחלה,

אבל מאז הומצאה תבנית אנג׳ל, שיש לה רגליים, ואחרי אפייה פשוט הופכים אותה לעמוד על הרגליים שלה והעוגה מצטננת הכי טוב שיש ומשתחררת

בקלות, ואז אנחנו מגישים עוגת ספוג גבוהה ואוורירית, שלמה וגאה, ואנחנו הכי מרגישים בעננים. ויש לי אפילו קוד הנחה לתת לכם כי אתם פשוט חייבים את התבנית הזו!!! ובכללי לנעמן יש סייל על כל האתר ואני מעניקה לכם עוד 10% בנוסף על הסייל הקיים! הקוד- KEREN10 

הגרסה הזו של העוגה, עם הקפה והתפוז, יוצאת מושלמת, אחת האהובות עליי. אין פעם שאכין אותה ולא אתלהב מהיופי שלה,

ואני הכי אוהבת, שהשבילים של השיש כל פעם משנים אותה קצת ונותנים לה אופי אחר.

צילום: נופר צור

טורט שיש תפוז קפה/ תבנית אנגל או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל L מופרדות

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

קורט מלח

חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גר׳)

כפית תמצית/מחית וניל

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר קנוי זה אחלה)

3 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

למלית קקאו קפה:

2 כפות אבקת קקאו

שוט של אספרסו קצר או 2 כפיות אבקת נס קפה מהולות ב 2 כפות מים רותחים

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. אם אתם משתמשים כמוני בתבנית אנג׳ל אין צורך לשמן את התבנית.

בכל תבנית אחרת אני ממליצה לשמן.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וקצת מלח, למשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל ושוב מקציפים.

מוסיפים שמן קנולה ומיץ צפוזים במזיגה איטית וממשיכים להקציף.

מעבירים לקערה נפרדת, ובאותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף אותה) מקציפים חלמונים עם יתרת הסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה צהבהבה.

מאחדים בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.

מוסיפים לבלילה קמח ואבקת אפייה, ובעזרת מטרפה מערבבים (המטרפה עוזרת במניעת גושים) לבלילה אחידה.

מעבירים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית. מוסיפים ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה קקאו, אבקת סוכר וקפה, ובעזרת מרית מערבבים לבלילה כהה.

מעבירים את הבלילה הכהה מעל הבהירה ובעזרת סכין בתנועות סיבוביות מערבבים לצורת שיש.

מכניסים לתנור לאפייה של 55-60 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מוציאים את העוגה, אם השתמשתם בתבנית אנג׳ל אתם מיד הופכים את התבנית (אל תעבירו סכין בשוליים) על משטח שהיא יכולה לעמוד עליו.

אם יש לכם תבנית אחרת רגילה פשוט תניחו את התבנית על רשת צינון ותעבירו סכין בדפנות לחילוץ קל יותר אחכ.

מצננים לחלוטין, ואז הופכים את התבנית בחזרה, מעבירים סכין בשוליים והופכים שנית. עכשיו מחלצים את העוגה ע״י שחרור החלק העליון.

מעבירים סכין בשוליים של החלק התחתון צמוד לתחתית העוגה, וגם באמצע איפה שנמצא העמוד המרכזי של העוגה.

הופכים על צלחת הגשה.

אם לא אפיתם בתבנית אנג׳ל אתם יכולים פשוט להפות את העוגה על צלחת הגשה ולחלץ.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**אפשר לוותר על הקפה בתערובת הקקאו

 

 

56 Comments

סיגל אוגוסט 14, 2022 at 7:56 pm

תודה רבה על כל המתכונים שאת משתפת הסבלנות לשבת ולצלם
ועל שימחת החיים שאת מעבירה ….
שבוע טוב לך ולמשפחתך המורחבת
אי שם על מרגלות ההרים
ארה״ב tennessee
(כן כן גם כאן צופים בך)‍♀️

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:50 pm

איזה כייף לי באמריקה! תודה סיגל

Reply
עדי לוי אוגוסט 14, 2022 at 8:16 pm

איך עושים אם לא רוצים קפה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:49 pm

מוותרים על הקפה ונשארים עם הקקאו וקצת מים חמים להמיס אותו

Reply
Efrat אוקטובר 6, 2022 at 1:37 pm

עוגה מושלמת!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 6:00 pm

תודההה

Reply
איילה אוגוסט 15, 2022 at 12:10 am

האם יש תחליף לאבקת הפודינג כך שאפשר לוותר עליה?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:50 pm

אפשר פשוט לוותר עליה

Reply
‫שני אוגוסט 16, 2022 at 11:30 pm

יש מצב לשלב בזה קצפת? זה קשור?
או קרם כלשהו..?
תודה❤

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2022 at 11:36 pm

קרם וניל מעל העוגה יהיה מושלם

Reply
קריסטינה אוגוסט 15, 2022 at 7:18 pm

אפשר לוותר על הקקאו?

Reply
קריסטינה אוגוסט 15, 2022 at 7:18 pm

אפשר בלי קקאו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:48 pm

הקקאו מייצב את הבלילה החומה, אפשר בלי אבל יש מצב שהצבע יהיה פחות מרוכז

Reply
יפתח אוגוסט 16, 2022 at 8:13 am

שיכנעת לגבי התבנית
רק שהאתר של נעמן בשיפוצים חח

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2022 at 2:39 pm

הוא חזר לפעול

Reply
דניאלה דצמבר 6, 2022 at 10:16 pm

היי קרן, קמח כרגיל יתאים כאן ? אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 7:00 am

לא ניסיתי לאפות עוגות טורט עם קמח כרגיל אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד, גם בקוגלהוף.

Reply
שובל סולודוכה אוקטובר 8, 2023 at 12:06 pm

אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק או רגילה עגולה בקוטר 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:00 am

יש פה מסנ ליותר מ אינגליש אחת וברור שאפשר בכמה

Reply
גבי שמחון -אופה מכל הלב אוגוסט 17, 2022 at 4:49 pm

היי אגם , באופן כללי ,לאחר אפיית העוגה ,מוציאים ישר מן התנור, או משאירים עד לצינון בתנור

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 8:53 pm

חלילה להשאיר בתנור, מוציאים מיד

Reply
נועה אוגוסט 17, 2022 at 11:14 pm

הי, תודה על מתכונים נהדרים. למי שלא אוהב תפוז, במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:06 pm

מים או חלב

Reply
לילך אוגוסט 18, 2022 at 11:57 am

הי קרן. מתכון משגע!
אם בא לי להכין באנגליש קייק גדולה, האם לחלק את הכמות לחצי כולל ביצים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:02 pm

כן

Reply
סטלה אוגוסט 19, 2022 at 4:23 pm

האם צריך לשמור את העוגה במקרר בימי הקייץ???

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2022 at 7:22 am

אין צורך במקרר

Reply
דרורה אוגוסט 18, 2022 at 5:37 pm

תודה קרן על כל המתכונים שלך, הם באמת תמית מצליחים לי! מי אי שם ביוסטון, טקסס!

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 7:07 pm

תודה דרורה יקרה

Reply
חנה אוגוסט 19, 2022 at 10:28 am

היי יש לי ביצים מדיום אז לשים 7 יחידות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:26 pm

הייתי משאירה שש

Reply
שני אוגוסט 27, 2022 at 6:56 am

קרן, העוגה נראית פצצה!
הקישור לתבנית לא מוביל אליה… תוכלי לבדוק?
לא מצאתי את תבנית האנג'ל בחיפוש חופשי באתר של נעמן.
תודה על שפע הרעיונות, מבקרת אצלך בקביעות

Reply
אלונה ספטמבר 23, 2022 at 6:15 pm

העוגה מעולה, זה החליף את עוגת הטחינה הנצחית שלי.
רציתי לשאול, אבל כבר ניסיתי, האם אפשר לאפות בטורבו?
הכמות כאן מספיקה לי לשלוש תבניות אינגליש קייק.
הוצאתי אותן אחרי 35 דקות
עוד לא טעמתי אז מקווה שזה תקין.
באופן כללי, מה נכון לגבי טורבו? תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:53 pm

הי
אני לא אופה בטורבו בתנור הביתי
ושלוש אינגליש נכנסות באותו מדף כך שאין צורך

Reply
מליח שני אוקטובר 2, 2022 at 3:21 pm

אם מכינים חצי מהכמות,מה זמן האפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:32 pm

תתחילי לבדוק אחרי 25 דק

Reply
ניצה כהן אוקטובר 17, 2022 at 11:30 am

גיליתי אותך עכשיו. תודה. את מהממת

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2022 at 11:36 am

תודה ניצה

Reply
רבקה נובמבר 21, 2022 at 10:38 am

מתכונים מוצלחים
ואת, את מפיחה שמחת חיים בלתי רגילה.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 12:54 pm

תודה רבקה מהממת

Reply
מיכל ינואר 11, 2023 at 9:47 pm

היי קרן
שמחה לקרוא ועוד יותר להכין מהמתכונים שלך.
שאלה…למה החלק הפנימי של העוגה יצא לי מושי כזה(כאילו לא מוכן( שאר העוגה יצאה מושלמת.העוגה נאפתה בסיר פלא רגיל.

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:46 am

יכולות להיות המון סיבות החל מחום תנור לא תקין, לתבנית קטנה מדי לבלילה, הפחתה של סוכר או שינוי מצרכים במתכון, ערבוב יתר של המצרכים וכו..

Reply
מלכה ינואר 14, 2023 at 8:21 pm

יצא טעים אבל קצת דחוס,נראה לי שזמן האפיה ארוך מידי.אפיתי 50 ד . יתכן?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2023 at 1:50 pm

זה לא הרבה לטורט, או שהורדת בסוכר או שאפית בתבנית מאוד גדולה

Reply
ben menasha יולי 28, 2023 at 2:10 pm

This cake was amazing and delicious. I followed the directions and the cake came out picture perfect.
It tastes terrific and is great with a cup of coffee. The oil and the instant pudding keep the cake moist. It is not too sweet. Just right! Love this cake! Thank you Keren for such a great recipe!

Reply
קרן אגם יולי 28, 2023 at 4:51 pm

תודה רבה!

Reply
שירה ספטמבר 1, 2023 at 12:25 pm

היי קרן, יש לי תבנית אנגל בדיוק כמו שלך וכל פעם שאני הופכת אותה אחרי האפיה העוגה נופלת ומתפרקת לי (ואני לא משמנת את התבנית), את יודעת אולי מה הבעיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2023 at 6:51 am

אם את לא משמנת אז אולי פשוט איכות התבנית לא טובה, מאיפה רכשת אותה

Reply
שירה ספטמבר 10, 2023 at 1:05 am

נעמן….

Reply
מיכל דצמבר 13, 2023 at 11:34 am

הי, אני רוצה להמיר את השמן בחמאה, אפשר? בכמה? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:11 am

לא ממליצה להמיר בחמאה זה יכביד על העודה וטורט זו עוגה שהיא אוורירית ולא כבדה

Reply
רוני פברואר 25, 2024 at 11:27 pm

טוב אמאלה, חיפשתי כזה מתכון מושלם שנים וזו האחת!!!!!!

Reply
חן מאי 1, 2024 at 10:48 pm

הי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים!
שאלה לי, יש לי תבנית אנג'ל איכותית, אפיתי בה עוגה בחושה והפכתי לאחר האפיה, חצי מהעוגה צנחה (בלי לשמן)
אני רוצה עכשיו לנסות את המתכון הזה וחוששת להפוך
מה החשיבות של הפיכת העוגה? מה זה נותן? אפשר לוותר על זה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:34 am

זה עוזר בחילוץ אבל מעבר לזה ברור שאפשר לוותר

Reply
קרן אוגוסט 30, 2024 at 8:22 am

יצא מוווווושלם, אוורירי,
הכנתי עם נס קפה והוספתי 2 כפות ליקר קפה

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2024 at 9:10 am

שמחה לשמוע שאהבת

Reply

Leave a Comment