טבעונילחמים ומאפיםמאפים ללא לישה

לחמניות טריק מבצק ללא לישה מקמח מלא ותוספות

פברואר 21, 2023 27 Comments

צילום: נופר צור

הרצון לגרום לכולם להכין מאפים בבית נמצא כל הזמן ובוער בי בפנים, ואני כל הזמן חושבת איך אפשר להקל על אלו שבאמת באמת מפחדים

מבצק. אבל לא רק! איך אפשר לייצר מתכונים מהירים שבאמת אנשים יבינו שלהכין בבית לחם זה הכיייי קל בעולם?

בשביל זה המציאו את הבצק ללא לישה, ובשביל זה אתמול עלה לי רעיון נהדר, להפוך את הלחמניות האלו למשהו שבאמת חוץ מלקנות

כף גלידה קפיצית אני לא יודעת מה עוד צריך! למרות שאפשר גם בלי הכף הזו, אלא עם שתי כפות:-)

זה טריק משוגע לגמרי, שעבר לי בראש והבנתי שהוא גאוני, פורגיב מי על המחמאה לעצמי, אבל באמת, תארו לכם הכנה של בצק

שמרים בקערה עם כף וערבבות של 40 שניות, הפחה שלא דורשת מכם כלום, ואז יצירך לחמניות עם כף גלידה. נו באמת, יש את זה ביותר

קל מזה?

אני ככ התלהבתי שמיד העמדתי עוד קערה של אותו בצק אבל מקמח לבן בלבד וממש בקרוב אני אכניס את הלחמניות הלבנות לתנור ונראה איך ייצא.

בכל אופן, אני מצפה מכם להיות הכי קלילים וזורמים שיש ולסמוך עליי ולהכין!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

לחמניות טריק מבצק ללא לישה מקמח מלא ותוספות/20 לחמניות בערך

מצרכים למתכון:

3 כוסות  (420 גר׳) קמח לחם

2 כוסות פחות 2 כפות (250 גר׳) קמח כוסמין 70% או כל קמח מלא אחר

2/3 כוס קוואקרשיבולת שועל להכנה מהירה

2 כפות סילאן

כף מלח

2 כפיות שמרים יבשים

2 כוסות (480 מ״ל) מים חמימים

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1/2 כוס פרוסות זיתים מכל סוג

1/2 כוס חמוציות  

מעט קמח לבן לקימוח הלחמניות לאחר התפחה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, שמרים יבשים קווקאר סילאן ומלח, מוסיפים אגוזים, חמוציות וזיתים ואת המים

ומערבים היטב בעזרת כף עץ,  התערובת אמורה  להיות בסופו של דבר במרקם דביק ולא חלקה.

אם התערובת יבשה מוסיפים מים, בכל פעם קצת, עד שהתערובת מספיק דביקה.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.

כשהבצק תפח, משמנים קצת כף גלידה קפיצית, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

(אם אין לכם כף גלידה קפיצית תשמשו בשתי כפות רגילות)

מקמחים את התבנית בקמח לבן .

בעזרת כף הגלידה מוציאים מהבצק תלוליות ומניחים על התבנית עם רווח קטן בין הלחמניות

(אם יש לכם שתי כפות פשוט להוציא תלוליות עם אחת מהבצק ועם השניה להוריד לתוך התבנית.)

מקמחים את כל הלחמניות בעזרת מסננת בחלקן העליון מעט, ומתפיחים שוב למשך 20-30 דקות,

מחממים תנור לחום 200 מעלות  וכשמכניסים את הלחמניות פנימה מכניסים גם קערה חסינת חום לתחתית התנור ומוזגים אליה מים רותחים

האדים יעזרו לקראסט של הלחמניות. אופים כ 20 דקות עד שהלחמניות שחומות למראה וגם חלקן התחתון השתשף והן קראסטיות למגע.

מגישים חם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להמיר קמחים מלאים לקמח לבן רגיל

**אפש רלוותר על הקווקאר הכניס במקום עוד 1/2 כוס קמח

**את הלחמניות אפשר להקפיא אחרי צינון קל ואז להפשיר וללחמם היטב שוב.

**אפשר לוותר על הזיתים ועל החמוציות ואפשר להוסיך תוספות אחרות כגון פרג, אגוזים, גרעינים וכו…

**אפשר להתםיח את הבצק לילה מראש במקרר

27 Comments

אורית שוסטר פברואר 21, 2023 at 3:19 pm

הי קרן, את מדהימה כרגיל!!
שאלה… במה אפשר להמיר את השיבולת שועל? ובאיזה כמות?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 7:37 pm

1/2 כוס קמח מכל סוג:-)

Reply
דיקלה גבע פברואר 21, 2023 at 5:11 pm

היי אלופה, מאוהבת בכל המתכונים שלך.
יש אפשרות להכין הכל מקמחים מלאים? כוסמין מלא / קמח מלא/ שיפון? שילוב שלהם? ללא קמח לבן בכלל.
תודה מהממת!

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 7:37 pm

קמחים מלאים אפשר לגמרי, ולהוסיף יותר מים, לא ממליצה לגעת בשיפון בבצק הזה

Reply
אנה שמוקלר פברואר 21, 2023 at 8:10 pm

היי קרן, אפשר להכין מהבצק הזה כיכר לחם?
אם כן כמה זמן בתנור? תודה

Reply
Rachel פברואר 21, 2023 at 9:34 pm

היי קרן, עשיתי שתי תערובות עם זיתים ותערובת נייטרלית עם אגוזים. יצא מצויין וטעים מאוד. אצלנו קר מאוד (ארה״ב) אז עשיתי בצק נוסף שמחכה למחר במקרר והוספתי 3 כפות שמן זית . כמו תמיד את אלופה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 11:28 pm

אלופה תודה על השיתוף

Reply
Aliza hassine פברואר 22, 2023 at 2:04 am

‏אני עוקבת אחריך אני גרה בארצות הברית המתכונים שלך נראים מהממים כל מה שאת עושה נראה מהמם אני אנסה לעשות לחמניות אבל אני לא משתמשת בקמח רגיל ‏תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 3:47 pm

תודה

Reply
ליהי פברואר 22, 2023 at 3:34 pm

אפשר קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 3:47 pm

כן כתוב גם למטה שאפשר כל קמח

Reply
Tehila פברואר 22, 2023 at 4:25 pm

היי קרן (:
המתכון נראה מושלם!
אפשר לדעתך לאפות בתבנית קאפקייקס כדי לשמור על צורה אחידה?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:45 pm

כן אפשר

Reply
יעל פברואר 22, 2023 at 6:36 pm

היי קרן,
תודה על מתכונים מעולים.
אני אוהבת לחמים עם קצת "התנגדות", כלומר כאלה בסגנון מחמצת, אבל לא חמוצים…
עשיתי את המגוגלחם מקמחים מלאים שיצא נפלא, אבל הוא קצת רך לי מידי, בעיקר אחרי הקפאה.
תוכלי להמליץ לי על מתכון שלך שיענה על מה שאני מחפשת?
מלא תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:44 pm

תנסי את הלחמים ללא לישה באתר יש שני מתכונים של לחם בסיר והם מעולים לדעתי בדיוק מה שאת מחפשת

Reply
גלית פברואר 25, 2023 at 10:34 am

הכנתי ויצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:32 am

תודה גלית

Reply
צילה מרץ 7, 2023 at 10:13 pm

הי, האם 3 כוסות קמח לחם הכוונה לקמח לבן או קמח מלא?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2023 at 5:17 pm

קמח לחם לבן

Reply
אוריה מרץ 10, 2023 at 2:05 pm

אפשר מקמח לבן רגיל ולא קמח לחם?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:51 pm

כן

Reply
אביבית ספטמבר 29, 2023 at 3:05 pm

פשוט פשוט והתוצאה ואווו
תודה רבה!

Reply
Tzippy מרץ 17, 2024 at 10:06 am

היי תודה רבה.
אפשר במקום מים לשים חלב?

Reply
מיכל מאי 1, 2024 at 3:42 pm

היי קרן
רציתי לשאול איך הן נשמרות לכמה ימים? אם פחות מוצלחות (לקמפינג) האם יש לך מתכון אחר ללחם/ לחמניות (עדיף מקמחים מלאים) שנשמרות יותר טוב לאורך זמן.. תודה!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:33 am

אלו לא לחמניות שיישמרו כמה ימים
בשביל זה יש לחמניות כמו לחמניות שמונה באתר
הבצק צריך להיות יותר עשיר קצת בשומן וביצים כדי להחזיק מעמד

Reply
ורד אייזנברג אוקטובר 22, 2024 at 1:39 pm

וואו, עכשו יצאו מהתנור…. מ ד ה י מ ו ת
זו הפעם הראשונה שאני אופה לחמניות ללא לישה, ואין ספק שזו אהבה חדשה.
את המים בתחתית התנור החלפתי בקוביות קרח והתוצאה לא איכזבה.

Reply

Leave a Comment