הרצון לגרום לכולם להכין מאפים בבית נמצא כל הזמן ובוער בי בפנים, ואני כל הזמן חושבת איך אפשר להקל על אלו שבאמת באמת מפחדים
מבצק. אבל לא רק! איך אפשר לייצר מתכונים מהירים שבאמת אנשים יבינו שלהכין בבית לחם זה הכיייי קל בעולם?
בשביל זה המציאו את הבצק ללא לישה, ובשביל זה אתמול עלה לי רעיון נהדר, להפוך את הלחמניות האלו למשהו שבאמת חוץ מלקנות
כף גלידה קפיצית אני לא יודעת מה עוד צריך! למרות שאפשר גם בלי הכף הזו, אלא עם שתי כפות:-)
זה טריק משוגע לגמרי, שעבר לי בראש והבנתי שהוא גאוני, פורגיב מי על המחמאה לעצמי, אבל באמת, תארו לכם הכנה של בצק
שמרים בקערה עם כף וערבבות של 40 שניות, הפחה שלא דורשת מכם כלום, ואז יצירך לחמניות עם כף גלידה. נו באמת, יש את זה ביותר
קל מזה?
אני ככ התלהבתי שמיד העמדתי עוד קערה של אותו בצק אבל מקמח לבן בלבד וממש בקרוב אני אכניס את הלחמניות הלבנות לתנור ונראה איך ייצא.
בכל אופן, אני מצפה מכם להיות הכי קלילים וזורמים שיש ולסמוך עליי ולהכין!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחמניות טריק מבצק ללא לישה מקמח מלא ותוספות/20 לחמניות בערך
מצרכים למתכון:
3 כוסות (420 גר׳) קמח לחם
2 כוסות פחות 2 כפות (250 גר׳) קמח כוסמין 70% או כל קמח מלא אחר
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
2 כפות סילאן
כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות (480 מ״ל) מים חמימים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/2 כוס פרוסות זיתים מכל סוג
1/2 כוס חמוציות
מעט קמח לבן לקימוח הלחמניות לאחר התפחה
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, שמרים יבשים קווקאר סילאן ומלח, מוסיפים אגוזים, חמוציות וזיתים ואת המים
ומערבים היטב בעזרת כף עץ, התערובת אמורה להיות בסופו של דבר במרקם דביק ולא חלקה.
אם התערובת יבשה מוסיפים מים, בכל פעם קצת, עד שהתערובת מספיק דביקה.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.
כשהבצק תפח, משמנים קצת כף גלידה קפיצית, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
(אם אין לכם כף גלידה קפיצית תשמשו בשתי כפות רגילות)
מקמחים את התבנית בקמח לבן .
בעזרת כף הגלידה מוציאים מהבצק תלוליות ומניחים על התבנית עם רווח קטן בין הלחמניות
(אם יש לכם שתי כפות פשוט להוציא תלוליות עם אחת מהבצק ועם השניה להוריד לתוך התבנית.)
מקמחים את כל הלחמניות בעזרת מסננת בחלקן העליון מעט, ומתפיחים שוב למשך 20-30 דקות,
מחממים תנור לחום 200 מעלות וכשמכניסים את הלחמניות פנימה מכניסים גם קערה חסינת חום לתחתית התנור ומוזגים אליה מים רותחים
האדים יעזרו לקראסט של הלחמניות. אופים כ 20 דקות עד שהלחמניות שחומות למראה וגם חלקן התחתון השתשף והן קראסטיות למגע.
מגישים חם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להמיר קמחים מלאים לקמח לבן רגיל
**אפש רלוותר על הקווקאר הכניס במקום עוד 1/2 כוס קמח
**את הלחמניות אפשר להקפיא אחרי צינון קל ואז להפשיר וללחמם היטב שוב.
**אפשר לוותר על הזיתים ועל החמוציות ואפשר להוסיך תוספות אחרות כגון פרג, אגוזים, גרעינים וכו…
**אפשר להתםיח את הבצק לילה מראש במקרר
27 Comments
הי קרן, את מדהימה כרגיל!!
שאלה… במה אפשר להמיר את השיבולת שועל? ובאיזה כמות?
1/2 כוס קמח מכל סוג:-)
היי אלופה, מאוהבת בכל המתכונים שלך.
יש אפשרות להכין הכל מקמחים מלאים? כוסמין מלא / קמח מלא/ שיפון? שילוב שלהם? ללא קמח לבן בכלל.
תודה מהממת!
קמחים מלאים אפשר לגמרי, ולהוסיף יותר מים, לא ממליצה לגעת בשיפון בבצק הזה
היי קרן, אפשר להכין מהבצק הזה כיכר לחם?
אם כן כמה זמן בתנור? תודה
https://kerenagam.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9d-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a8-%d7%9e%d7%a7%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%96%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%9d/
היי קרן, עשיתי שתי תערובות עם זיתים ותערובת נייטרלית עם אגוזים. יצא מצויין וטעים מאוד. אצלנו קר מאוד (ארה״ב) אז עשיתי בצק נוסף שמחכה למחר במקרר והוספתי 3 כפות שמן זית . כמו תמיד את אלופה
אלופה תודה על השיתוף
אני עוקבת אחריך אני גרה בארצות הברית המתכונים שלך נראים מהממים כל מה שאת עושה נראה מהמם אני אנסה לעשות לחמניות אבל אני לא משתמשת בקמח רגיל תודה רבה
תודה
אפשר קמח כוסמין מלא?
כן כתוב גם למטה שאפשר כל קמח
היי קרן (:
המתכון נראה מושלם!
אפשר לדעתך לאפות בתבנית קאפקייקס כדי לשמור על צורה אחידה?
כן אפשר
היי קרן,
תודה על מתכונים מעולים.
אני אוהבת לחמים עם קצת "התנגדות", כלומר כאלה בסגנון מחמצת, אבל לא חמוצים…
עשיתי את המגוגלחם מקמחים מלאים שיצא נפלא, אבל הוא קצת רך לי מידי, בעיקר אחרי הקפאה.
תוכלי להמליץ לי על מתכון שלך שיענה על מה שאני מחפשת?
מלא תודה.
תנסי את הלחמים ללא לישה באתר יש שני מתכונים של לחם בסיר והם מעולים לדעתי בדיוק מה שאת מחפשת
הכנתי ויצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך
תודה גלית
הי, האם 3 כוסות קמח לחם הכוונה לקמח לבן או קמח מלא?
קמח לחם לבן
אפשר מקמח לבן רגיל ולא קמח לחם?
כן
פשוט פשוט והתוצאה ואווו
תודה רבה!
היי תודה רבה.
אפשר במקום מים לשים חלב?
היי קרן
רציתי לשאול איך הן נשמרות לכמה ימים? אם פחות מוצלחות (לקמפינג) האם יש לך מתכון אחר ללחם/ לחמניות (עדיף מקמחים מלאים) שנשמרות יותר טוב לאורך זמן.. תודה!
אלו לא לחמניות שיישמרו כמה ימים
בשביל זה יש לחמניות כמו לחמניות שמונה באתר
הבצק צריך להיות יותר עשיר קצת בשומן וביצים כדי להחזיק מעמד
וואו, עכשו יצאו מהתנור…. מ ד ה י מ ו ת
זו הפעם הראשונה שאני אופה לחמניות ללא לישה, ואין ספק שזו אהבה חדשה.
את המים בתחתית התנור החלפתי בקוביות קרח והתוצאה לא איכזבה.