היום חזרנו מחופשה בצפון הארץ, וקרה לי מה שקורה לי תמיד. אני שואלת את עצמי למה אני לא נוסעת יותר.
הצפון שלנו פשוט מדהים. התארחתי כרגיל בחצר שולמית בראש פינה, מקום היסטרי היסטורי שנכנס לי
ללב כבר מזמן, ומשם יצאנו לטייל, בנחל ראש פינה, בבניאס, יצאנו לאכול ושהינו במקום עם הבריכה היפה שלו.
פחדתי מפקקים, פחדתי שכשנטייל יהיה עומס (והיה!) אבל בסופו של דבר כשהגנו לכל מקום, מצאנו
את הפינה שלנו והיה לנו כל כך כייף. כשחזרנו התבשרנו שיש בידוד לחוזרים מיוון ואנחנו נאלצים
לדחות את החופשה שתוכננה ל 10 ימים האחרונים של אוגוסט בצער רב. אבל מה שגרם לי לא ככ להצטער
זו העובדה, שאוכל לנסוע שוב לצפון היה שלנו להתארח איפה שרק אמצא ושבטוח יהיה כייף ומדהים לא פחות.
חזרנו ומיד הכנתי לכם מגוגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק כי זה ככ טעים וכי ככ התגעגעתי לאפות.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן- https://www.instagram.com/reel/CiPydwRIjyg/?igshid=MzNlZGYyMmY=
מגולגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק/3 רולדות
מצרכים למתכון:
לבצק :
1 כוס+3/4 (245 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר
2/3 כוס (65 גר׳) אבקת שקדים/קמח שקדים/שקדים טחונים דק
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביציה גודל L
למלית קרם שקדים :
100 גר חמאה רכה
1 כוס (100 גר׳) אבקת שקדים
3/4 כוס +כף (100 גר׳) אבקת סוכר
1 כף (10 גר׳) אבקת קורנפלור
1 ביצה גודל L
3 כפות מחית פיסטוק איכותית
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים ואפשר גם במיקסר עם וו גיטרה)
מערבבים קמח, אבקת שקדים מעט מלח ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת
פירורי בצק, מוסיפים ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
(במידה ויש צורך והבצק לא מתגבש לכדור יש להוסיף כמה טיפות של מים קרים, ואם במקרה
הבצק רך מדי אחרי הוספת הביצה אז להוסיף מעט קמח לייצוב לכדור)
משטחים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות לשעה (אפשר גם להכין את הבצק יום קודם)
מכינים קרם שקדים:
במעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו!) מעבדים חמאה רכה עם שקדים אבקת סוכר וקורנפלור
מוסיפים ביצה עד שהכל הופך למחית. מפסיקים את פעולת המיקסר מעביירם לקערה ומוסיפים
פנימה מחית פיסטוק. מכסים את הקערה ומכניסים לייצוב במקרר לשעה לפחות ואפשר יום קודם.
כשהבצק מוכן מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
ומרדדים בעזרת מערוך כל חלק בצק על משטח מקומח.
מעבירים שליש מכמות המלית למלבן הבצק ובעזרת כף או לפטה מדורגת מורחים אותו באופן
שווה. מגלגלים את המלבן לרולדה, ומניחים על התבנית, בעזרת סכין חדה חורצים ברולדה
חריצים בעומק ס״מ וברוחב 2-3 ס״מ, זה ייקל על חיתוך הרולדה אחרי התנור.
אופים את הרולדות בתנור למשך 20-25 דק׳ עד שהן מעט מזהיבות.
מוציאים ומצננים מעט. מקשטים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות.
שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.
**את מחית הפיסטוק אפשר להמיר בכל מחית אחרת שאוהבים כמו ממרח חלבה או טחינה, שוקולד או ממרח שקדים , או לוותר עליה.
**ברנדה ממליצה על גרסה ללא גלוטן: ״הכנתי עם קמח רב תכליתי כרגיל,
ללא גלוטן עם המרה של 1:1 לפי גרמים ויצא מעולה!״
**ניתן להוסיף מטבעות שוקולד לבן לאפייה וזה יוצא מושלם
89 Comments
קרן אהובה, כרגיל נראה מדהים!
האם יש אופציית המרה לפרווה או שבעוגיות כאלו יש עדיפות שלא?
אפשר שמן קוקוס אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגיה (8״% מסך החמאה)
אשמח למתכון לממרח פיסטוק 😉
אין לי מתכון לממרח אני מזמינה ממייסטר (יש לינק ורוד הנחה לאתר שלהם בלשונית המזווה בבלוג) אבל את בטוח יכולה למצוא מתכון בגוגל
האם ניתן להפוך ללא גלוטן? ממירים קמח באותה כמות?
מניחה שכן אך לא ניסיתי
אני הכנתי ללג..עם קמח מולינו כחול ויצא וואווווווו..פשוט שלמות
תודה על השיתוף
היי קרן.
הכנתי את המגולגלות פיסטוק אבל הן יצאו מכוערות כלומר הבצק נקרע והרולדות לא נשארו יפות.
מה הסיבה ?
האמת שהן טעימות מאד.
תודה
היי קרן אם אין לי קמח שקדים כמה קמח רגיל ניתן להוסיף?
אבל יש גם במלית שקדים אז עדיף מתכון אחר
דוקא מילוי תמרים לא רשמת, האם מסיבה מסויימת שאו שאלה מתאימות גם למילוי תמרים?
בטח שגם תמרים!
הי , תודה
המתכון נראה מעולה!
שאלה: האם כשאת כותבת אבקת שקדים את מתכוונת לשקדים טחונים? תודה.
שקדים טחונים לאבקה
הי קרן
את אופה 180 מעלות אבל מה את ממליצה : טורבו או רגיל?
כמובן לתנור רגיל ביתי של בוש ולא גדול כמו שיש לך.
חום עליון תחתון
שלום,
האם ניתן להקפיא את הרולדות לפני האפייה?
אם כן, האם יש להפשיר את הרולדות לפני האפייה?
תודה
כן אפשר להקפיא ואז להוציא ולאפות לא ממש חייב הפשרה
לא הצלחתי לגלגל, הבצק היה רך מידי ושומני. יצאו עוגיות מכוערות אך טעימות.
טעימות זה הכי חשוב
ואם שומני מדי תוסיפי קצת קמח
היי מה אפשר במקום אבקת שקדים?
יש גם בבצק וגם במלית ואין לזה תחליף
יש כמה וכמה מתכונים אחרים בבלוג למגולגלות בצק פריך
היי קרן! אחותי ואני הכנו פעם שנייה כבר ומתענגות על הטעם. מה שכן, פעמיים יצאו לנו רולדות מרוחות כאלה, משתטחות בתנור לצדדים ולא נשארות מגולגלות ועומדות לגובה. עשינו בול לפי המתכון, בלי מחית פיסטוק. יש לך אולי רעיון מה אולי גרם לזה? איך אפשר לתקן? תודההה נהנות מאוד גם מהספר!!
תודה רוני, מה הכוונה בלי מחית פיסטוק?
השערה שלי, שהבצק היה צריך עוד זמן מקרר או שיש יותר מדי מלית
היי חמאת פיסטוק ומחית זה אותו דבר?
אפשר את שניהם כן
היי קרן 🙂
הכנתי עם קמח רב תכליתי כרגיל, ללא גלוטן עם המרה של 1:1 לפי גרמים ויצא מעולה!! תודה!
תודה על הטיפ!
נראה מושלם. האם ניתן לטבען?
אפשר ללא ביצים?
נראה מהמם !!
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ? או רק חצי מהכמות ?
תודה !! 🙂
חצי מהכמות ולקחת בחשבון שאם הבצק קצת יבש להוסיף לו מים קרים
תודה !! ועל איזה מחית הכי היית ממליצה במקום פיסטוק ?
מצטרפת לשאלה..אם אין מחית פיסטוק מה לשים המקום?
מחית אחרת חלבה שוקולד טחינה, או מה שאוהבים ואפשר לוותר על מחית
היי קרן נישמע מתכון מעולה .
יש לי הכל חוץ ממרח פיסטוק האם אפשר ממרח חלווה ?
בטח!
טחינה , חלבה, שוקולד, מה שאוהבים
האם אפשר מחמאה במקום חמאה?
אפשר
האם המלית הזו מתאימה לעוגת שמרים? (עם הביצה במלית)
תודה
בטח
מה הכוונה לשטח את הבצק? לגמרי? או שאחכ יהיה אפשרי לרדד אותו עוד?
דיסקית
לא לגמרי שטוח אבל מעין מלבן משוטח, זה עוזר אחכ ברידוד
אפשר להחליף את השקדים בפיסטוק (זה מה שיש לי בבית, וגם אין לי מחית)?
אפשר
ואוו זה נראה מדהים! אפשר לוותר על המחית פיסטוק? או להחליף במשהו אחר?
אפשר להמיר בחלבה טחינה שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים ואפשר לוותר ולהסתפק בקרם שקדים
יצא טעים בטירוף, אבל הרולדות השתטחו באפיה.. אבקת אפיה בבצק תעזור?
נראה מעולה
לחכות עד שהרולדה תתקרר לגמרי כדי לחתוך אותה עד הסוף? או לחתוך כשחמה ?
אני מצננת קצת ופורסת
האם אבקת שקדים זה שקדים טחונים? אבקת קורנפלור זה קורנפלור?
כן וכן
היי קרן,
אפשר להקפיא את הרולדה אחרי האפייה או שאם מקפיאים אז עדיף לפני אפייה?
אפשר להקפיא אחרי או לפני אפיייה (מעדיפה תמיד לפני)
הכנתי והבצק הספיק לי לרולדה אחת שממש נמסה ונמרחה על כל התבנית באפיה – מה עשיתי לא נכון?
אני לא יודעת מה השתבש…האם שינית משהו במצרכים ? אולי לא רידדת מספיק את הבצק והמילוי היה יותר מדי לאחת
הי קרן 🙂
אמנם היה לי נורא קשה למרוח את הממרח ולגלגל לרולדה כי הבצק היה רך מידי, אבל עדיין יצאו עוגיות טעימות בטירוף!!!!!
אפשר לשמור את העוגיות האפויות בהקפאה?
תודה מראש
בטח! מקפיא זה אחלה
היי קרן, את חושבת שמתאים להוסיף שוקולד לבן לרולדה?
אם כן- שוקולד ציפס או להמיס שוקולד לבן? תודה!
סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות!
אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?
הי קרן,
חייבת לציין שאת מהממת וכיף לראות אותך ולהכין את המתכונים שלך.
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח שקדים על מנת להפוך את המתכון לקטוגני ? תודה על תשובתך
הבצק לא יחזיק רק על שקדים 🙂
סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות!!
אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?
אפשר בקלות להקפיא לפני או אחרי אפייה
הי קרן, נראה נפלא! שאלה לעצלנים- האם אפשר למרוח שקדיה במקום להכין קרם שקדים בעצמי? תודה רבה על מתכונים מעולים (:
יצא לי להכין אותן בעבר פשוט קליל השלמות
רוצה להכין שוב אבל בגלל רגישות זמנית לא יכולה לאכול קורנפלור, האם ניתן להשמיט?
אפשר להמיר קורנפלור
הכנתי, הרולדה שהוכנה אירונה הפכה לקרקר (נהייתה שטוחה) אבל הראשונה שמרה על צורה.
אני חושבת שפעם הבאה אחלק את הבצק מראש ואוציא כל פעם את החלק שעליו אני עובדת- כשהבצק קר- הרולדה שמרה על הצורה.
כנל לגבי המלית 🙂
האם אפשר לוותר על הביצה במילוי?
הוא יהיה פחות יציב באפייה
הי קרן
תודה על כל המתכונים
ניתן להמיר במילוי את החמאה בשמן קוקוס? לא רוצה נטורינה
תודה
כן אפשר
שמי רונית. הכנתי את המחיר ואת הבצק אמש עם צאת שבת השארתי בלילה במקרר. בבוקר סידרתי 3 רולדות ועכשיו זה בתנור. זה הכול על טהרת השקדים. באחרונה הוספתי ממרח שוקולד .
הי,
לא חסר אבקת אפייה??
אם היתה חסרה הייתי כותבת אבקת אפייה במתכון
לא צריך
היי קרן, מה ניתן להוסיף לקרם ע"מ לקבל טעם שקדי/מרציפני כמו שיש בקוראסון שקדים בקונדיטוריות?
תמצית שקדים טובה
הי קרן,
לצערי הבצק יצא רך מדי.
הכמות קטנה. הספיקה לי ל-2 רולדות בלבד.
מאוכזבת מאוד.
יש הוראות מדוייקות שבמקרה והבצק את להוסיף מעט קמח
לגבי הגודל, קטונתי, אצלי יוצאות כל פעם שלוש
אולי הכנת רולדות גדולות יותר והספיק לשתיים
לא הבנתי למה להתאכזב
היי קרן
לצערי לא מתכון מוצלח
יש איזה תקלה בבצק
ממש לא דומה לשלך ואני רואה שעוד רשמו לפני (חבל שלא קראתי את התגובות קודם) הבצק לא נוח לעבודה , נקרע ודביק
העוגיות נמרחות ומשתטחות באפיה
מציעה שתבדקי שוב
אני מכינה הרבה מתכונים שלך בעיקר השמרים והבחושות שלך מעולות
אבל בבצק הפריך משהו לא עובד טוב
בצק פריך יכןל להיות טריקי ולצערי אני לא יכןלה להיות נוכחת ליד כל אחד שמכין, נשמע שחסר לך קמח, ככל שתעבדי יותר עם פריך כך תלמדי לעבוד איתו טוב יותר, המתכון נהדר, מכינה אותו קבוע ואני בהחלט עומדת מאחוריו
האם אפשר פיסטוק טחון במקום מחית פיסטוק?
תודה רבה
פיסטוק טחון זה אחרת לגמרי ולא יניב את אותה התוצאה, את יכולה להכין ממנו קרם בערבוב עם חמאה ואבקת סוכר,
תחפשי באתר קרם שקדים וזה אותו מתכון רק עם פיסטוקים, אז תוכלי להשתמש במחית פיסטוק שלך ולא קנויה
היי קרן נראה מהמם האם יש תחליף לקורנפלור?
אפשר לוותר עליו
היי! אז הכנתי את העוגיות המשגעות וקראתי את התגובות לפני כן.. הנה כמה נקודות:
1. הכנתי את הבצק מקמח רגיל וקמח כוסמין מלא. יצא שומני מדי, אז הוספתי קמח כוסמין מלא.
2. לא לחשוש להוסיף קמח אם הבצק מתפרק ושומני וגם לקמח מספיק כשפותחים את הבצק.
3. המילוי יצא מעולה, הוספתי וניל לשקדים, בלי הביצה (שכחתי להוסיף) וקרם פיסטוק (פשוט לא היה).
4. יצאו לי 3 רולדות, בכל אחת שמתי מילוי אחר עם קרם השקדים: שוקולד מריר, אוכמניות טריות וטחינה עם מעט סילאן.
5. אחרון ודי-השתמשתי בסוכר חום שטחנתי במכשיר. למי שלא אוהב.ת מתוק מדי, מציעה להפחית בסוכר.
בקיצור יצאו ממש טובות. בעלי עף על העוגיות ונחת לאכול עוד