לחמים ומאפים

מקלות  פרעצל פסטו ומוצרלה

ספטמבר 30, 2023 56 Comments

אחד המאפים הכי מהירים שאני מכירה אלו הפרעצלים שהבצק שלהם לא זקוק להתפחות.

נכון שפרעצל מבשלים במים ואז אופים והתהליך עצמו אולי נשמע מסובך, אבל מדובר על פעולות פשוטות ואני בטוחה שאחרי שתכינו

פעם אחת תבינו כמה התהליך פשוט ואפשר להכין עוד המון פעמים.

היום הכנתי םרעצלים במילוי פסטו ומוצרלה, שאפשר בקלות למלא בכל דבר אחר או לאפות ללא מילוי כלל.

אני עיצבתי ללחמניות ארוכות ואתם יכולים בקלות לעצב גם לצורת בייגלה כמו שבתמונות למעלה.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

מקלות  פרעצל פסטו ומוצרלה / כ 8 פרעצלים

לבצק:

3.5 כוסות _500 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה/ או רמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים 

1.5 כפות סוכר לבן 

כף שטוחה דק

300 מ״ל מים חמימים

2 שיני שום כתושות

למלית פסטו:

1/2 כוס ממרח פסטו ביתי :

צרור גדול של עלי ביליקום,

1/4 כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת פרמז׳ן מגורדת

למילוי:

150 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת 

לעיטור:

1/4 כוס שומשום

לבישול הפרעצלים: 

סיר גדול עם מים רותחים

3 כפיות סילאן

3 כפיות כפות אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

במיקסר לשים את כל חומרי הבצק יחד, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

מניחים את הבצק למנוחה בצד כ 10 דק'.

במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הפסטו למחית חלקה, אם היא לא חלקה מוסיפים עוד שמן זית עד שמתקבל ממרח עסיסי.

מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בסיר גדול מחממים מים עד לרתיחה, כשרותח מוסיפים סילאן ואבקת סודה לשתייה

מורידים את האש לבינונית גבוהה.

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים במשקל 110 גר' כל כדור

על משטח מעט מקומח מרדדים בעזרת מערוך כל חתיכת בצק לעלה מלבני דק ורחב

 כשהמלבן פונה בחלקו הרחב אליכם, ממלאים כ1-2 כפיות ממרח פסטו ומורחים על פני הבצק, שומרים על שוליים נקיים

מפזרים מוצרלה גבינה מגורדת מעל הפסטו ומגלגלים לגליל. צובטים את הקצוות.

מעבירים את הלחמניות  לסיר עם המים הרותחים, ומבשלים למשך 20 שניות  (הבצק תחילה שוקע 

ואז מתרומם מהתחתית וצף בנוזל כמו ניוקי) ,מוציאים בעזרת כף מסננת כי זו הדרך הטובה ביותר

להיפטר מעודפי המים. מניחים על התבנית ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה מסמנים שלושה חריצים יפים

בחלק העליון של כל לחמניה. אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שחומות למראה.  מגישים חם

56 Comments

אור ספטמבר 30, 2023 at 5:38 pm

קרן יקרה, האם אפשר להכין מקמח כוסמין מלא? יש הנחיות מיוחדות אם כן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 5:58 pm

אין בעיה להכין עם כוסמין מלא ולהוסיף מים לבצק במידת הצורך כדי שייצא אלסטי וגמיש

Reply
שהר sahar bachar אוקטובר 1, 2023 at 1:39 am

מה זה דק? רשמת כף שטוחה דק
לא הבנתי (:

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:34 am

מלח

Reply
Dalia אוקטובר 1, 2023 at 9:36 am

האן אפשר להמיר את הקמח חקמח כוסמין לבן? תודה

קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 1:44 pm

כן בטח

בתיה ארגמן ספטמבר 30, 2023 at 5:44 pm

לבישול – 3 כפיות או כפות אברת סודה לשתיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 5:58 pm

כפיות

Reply
גלית ספטמבר 30, 2023 at 8:53 pm

הי קרן. מתכון מדהים. האם אפשר להקפיא לאחר הבישול ולפני האפיה? האם יהיה איכותי כמו טרי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:34 am

לא חודבת שזה אפשרי

Reply
מאיה ספטמבר 30, 2023 at 7:48 pm

מה זה אומר כף שטוחה דק (אחרי הסוכר)

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:34 am

מלח

Reply
אפרת ספטמבר 30, 2023 at 11:45 pm

הי נתקלתי במתכון שנראה נפלא.
אך
מה הכוונה לדק?
האם כפית מלח דק?

Reply
רינה אוקטובר 1, 2023 at 12:01 am

למה את מתכוונת לדק? מדובר במלח שולחן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:34 am

מלח כן

Reply
נורית יולי 4, 2024 at 9:29 am

נראה מושלם.
כמה זמן אפשר לחכות בין שלב הבישול במים לבין האפייה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:30 pm

1/4 שעה

Reply
סיגל אוקטובר 1, 2023 at 8:24 am

הי קרן
חייבים לבשל את הבצק?

ואם כן – אשמח שתסבירי למה.

תודה על כל המתכונים היעילים שלך

Reply
יעל נוראליאן אוקטובר 1, 2023 at 1:37 pm

אפיה בטורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 1:45 pm

חום עליון תחתון

Reply
ליאור אוקטובר 1, 2023 at 5:47 pm

היי קרן,
כף שטוחה דק הכוונה למלח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:00 pm

כן

Reply
נורית אוקטובר 1, 2023 at 6:19 pm

אפשר עם קמח קוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 7:59 pm

כן

Reply
שובל אוקטובר 1, 2023 at 7:57 pm

היי קרן,
וואו! תודה על המתכון.
האם אפשר לטבול במים חמים ולא לבשל ברותחים? למי שלא מדליק אש בשבת ומתכנן להכין בשבת בבוקר
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 8:00 pm

מניחה שאפשר, זו לא אותה תוצאה בטח, אבל אז איך תאפי?
לא ככ הבנתי

Reply
סיון אוקטובר 1, 2023 at 9:26 pm

היי קרן, תודה על המתכון! אפשר ללוש ידנית? הלך המיקסר 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 10:41 pm

בטח שאפשר

Reply
galit אוקטובר 3, 2023 at 5:11 pm

ללא שמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:48 am

אם לא כתוב אז אין

Reply
רותי אוקטובר 3, 2023 at 6:42 pm

הי קרן,
כמה זמן לשים את הבצק?
האם צריך התפחה או רק 10 דקות מנוחה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:48 am

לישה של 10ֶדק
מנוחה של 10ֶדק

Reply
חווה אוקטובר 5, 2023 at 2:45 pm

ואם אין סודה לשתייה? אפשר סודה לאפיה? אפשר לוותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:05 am

אבקת סודה לשתיה זה כמו אבקת סודה לאפייה.

Reply
עדי אוקטובר 5, 2023 at 4:16 pm

היי קרן,
אני רואה שהמתכון הזה כמעט זהה למתכון שלך של הפרצל עם הצ'דאר. שם את מתפיחה ואז שוב מתפיחה, וכאן לא.
מה ההבדל באמת במרקם הסופי עם ובלי התפחות?

תודה!!

Reply
מיכל אוקטובר 20, 2023 at 11:09 am

אם אין סילאן, אפשר לשים משהו אחר או לוותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:35 pm

דבש

Reply
זוהר דצמבר 10, 2023 at 2:12 am

היי קרן
אחרי האפייה חלק עליון יצא שחום חלק תחתון יצא מושי מידי והתקבל ביס לא קריספי ותחושה שלא עשוי למרות שכן.
איפה לדעתך הבעיה? משהו בשלב המים?

Reply
שרה אוקטובר 27, 2023 at 3:08 am

חשבתי אם לכתוב לך איזה קומנטאר כאן וראיתי שאת קוראת את התגובות ולפעמים או תמיד גם עונה, לא שאני מחכה לתגובה אלא שרק תיקראי ותתקני אולי זה יכנס בזכותך לכל האופים למיניהם לראש והם גם יתקנו. לפראצל שלך קוראים ברצל בגרמנית. איש לא קורא להם פראצל באף מקום בגרמניה. והם נאפים בכל גרמניה. הם אמנם באים בעיקרון מבאווריה אבל ניקראים גם שם ברצל וגם ניכתבים ברצל – BREZEL. זה כמו שבישראל מחליפים את הצ'יקורי באנדיב ואת האנדיב בצ'יקורי. שזו גם טעות או אומרים צימרים ולא צימר כי אין צימרים לא בגרמנית וגם לא ברבים בגרמנית. לכן תמיד טוב להסתכל במילון או אפילו בויקיפדיה ולקרוא איך קוראים לזה בדיוק, כי זה די מעליב אנשים שמשבשים את שמות המאכלים שלהם בכזו עקשנות. וחוץ מזה מאחלת לך בהצלחה. אסתכל קצת באתר שלך ואם אמצא משהו מעניין אז אולי אאפה, כי היפסקתי לאפות לפני הרבה שנים כשהילדים עזבו את הבית.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:41 am

שכחת את האמברקס הישראלי ברכב
נו … ככה אנחנו, עושים עליה לשמות של מאכלים מחול
ומתאימים להם את השם ומעברתים (מהמילה עברית) אותו.
זה דווקא חמוד ויפה ונכון בעיני.

Reply
דורית אוקטובר 30, 2023 at 5:20 pm

אפשר לוותר על הפסטו? מי שלא אוהב

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2023 at 1:07 pm

בוודאי, להוסיך מליחות לגבינה במקרה כזה

Reply
זוהר דצמבר 10, 2023 at 2:13 am

היי קרן
אחרי האפייה חלק עליון יצא שחום חלק תחתון יצא מושי מידי והתקבל ביס לא קריספי ותחושה שלא עשוי למרות שכן.
איפה לדעתך הבעיה? משהו בשלב המים?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2023 at 7:00 am

יש מצב שלא סיננת מספיק מהמים ו הצטברות על החלק התחתון הפכה אותו לפחות קריספי אפשר להבא להפוך

Reply
שרון נובמבר 3, 2023 at 2:59 pm

קרןןןןן את הכי הכי מתוקה בעולם!

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2023 at 7:54 am
Reply
רות נובמבר 16, 2023 at 12:51 pm

היי קרן, האם המידה היא לפי כוס חד"פ שתייה קרה או כוס מדידה רגילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:07 pm

כוס מידה אוניברסלית

Reply
לימור אסייג נובמבר 25, 2023 at 11:49 am

מ-ע-ו-ל-ה !!! תודה רבה לך, קרן, על מתכון מצוין. כל-כך נהננו. התענגנו ממש. איזה כיף.
הכנו עם חצי מהקמח – מלא, היינו ממש נדיבים במוצרלה (התקבלו לנו 10 יח' ולהערכתי השתמשנו בקרוב ל-400 ג' וממש אהבנו את היחס בצק-פסטו-גבינה). הגדלנו את כמות השמרים ומעט מאוד את כמות המים. מתכון לפנתאון. תודה רבה.

Reply
לימור אסייג נובמבר 25, 2023 at 11:50 am

אה, נזכרתי בעוד משהו – 15 ד' אפייה הספיקו אצלנו.

Reply
רות דצמבר 11, 2023 at 11:18 am

יצא מעולה!!!
עכשיו הסתכלתי גם על הסרטון ואת אומרת שם 20 דקות במים. כתוב 20 שניות!!
מה הנכון?

Reply
מזל אוגוסט 13, 2024 at 5:28 pm

שלום
במאקו פורסם מתכון שלך פרעצל פיצה
בבצק נרשם 300 מל מים קרים
באתר שלך במתכון פרצל פסטו נרשם מים חמימים
מה נכון?
עשיתי את המתכון ממאקו הבצק יצא דחוס קצת
אשמח להסבר

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:26 am

שני המתכונים סבבה לגמרי יצא דחוס אולי כי לא השתמשת במספיק מים והבצק היה קצת יבש, פרט לזה, פרעצל בבסיסו הוא מאפה די דחוס

Reply
אורטל ספטמבר 18, 2024 at 2:26 pm

היי.. אין שמן ?? חששתי שאולי נשמט מהמתכון בטעות

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:26 am

אין שמן בבצק

Reply
יסמין ספטמבר 27, 2024 at 7:47 pm

יצא פשוט וואו!
מדהים. תודה רבה על המתכונים המעולים שלך.

Reply

Leave a Comment