חגיםחנוכהטבעוני

סופגניות איטלקיות ״פנזרוטי״ עם ריבה (טבעוניות)

דצמבר 8, 2020 38 Comments

אין לי מושג מתי נתקלתי במתכון לפנזרוטי מלוח בכלל ברשת, אני זוכרת שמה שאהבתי זה שהבצק

היה לגמרי טבעוני, ובמסגרת הדלקת נרות שאני מתכננת לקיים בבית עם המשפחה וחברים וחלקם

טבעונים, החלטתי להפוך את הפנזרוטי לסופגניה מתוקה.

ואיך אני אוהבת את המטבח האיטלקי! אחד האהובים עליי, זה שהאיטלקים חובבי בצק כמוני

זה רק מוסיף לאהבה שלי אליהם. יש גם לא מעט מתכוני בצק שלהם מטוגנים, ומטוגנים זה ידוע

שזו אהבה של החיים, וכך אני והפנזרוטי התיידדנו ממש מהר.

ההכנה פשוטה, רידוד בצק, קורצים עיגולים ממלאים סוגרים ואפילו לא צריך להתפיח שוב.

מטגנים בשמן עמוק, עומדים מעל הסיר וצופים בפלא הזה הופך לסופגניה שחומה יפיפייה.

ואחכ עם אבקת סוכר אז בכלל, שלמות!

סופגניות איטלקיות ״פנזרוטי״ עם ריבה (והן אפילו טבעוניות)/40 קטנות

מצרכים למתכון:

550 גר׳ (4 כוסות )קמח פיצה או קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז חמימים

למילוי:

צנצנת ריבה שאוהבים

לטיגון:

סיר עם שמן עמוק

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל המצרכים יחד, עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש למשך 8-10 דק

אפשר להתחיל עם הנוזלים לאט לאט עד שלא צריך יותר ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מניחים להתפחה למשך שעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים את החלק הראשון לעלה גדול בעובי מ״מ.

בעזרת קורצן (אני התשמתי בקורצן של 8 ס״״מ) קורצים מהבצק עיגולים.

מניחים כפית מהריבה במרכז כל עיגול וסוגרים את העיגול לשניים, ומהדקים היטב.

מניחים את הפנזרוטי על מגש מרופד בנייר אפייה עד שמסיימים עם כולם.

בעזרת מזלג לוחצים את השוליים של כל פנזרוטי, זה יעזור להם לא להיפתח במהלך הטיגון.

מחממים שמן בסיר, ומביאים לרתיחה, אני תמיד בודקת אם השמן רותח ע״י מלח גס שאני

זורקת פנימה ובודקת שקיימות בועיות קטנות.

מניחים בסיר פנזרוטי, אפשר כמה בבת אחת, ומטגנים למשך 2 דקות מכל צד.

אם השמן שלכם יהיה חם מדי הפנזרוטי יהיו עשויים מבחוץ ולא מוכנים מבפנים, אז אם אתם על

אש גבוהה והכנסתם אותם פנימה, תורידו לאש בינונית שלא יישרפו .

מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת עם נייר אפייה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם!

**אפשר כמובן להמיר את הריבה לכל מלית שאוהבים מתוקה או אפילו מלוחה.

 

 

 

38 Comments

ליאור דצמבר 8, 2020 at 4:27 pm

כרגיל נראה סוף…
אני חייב להכין

Reply
רוית דצמבר 8, 2020 at 6:03 pm

הי קרן
נראה מושלם, האם אפשר לאפות אותן?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:45 pm

מניחה שכן אבל להתפיח שוב אחרי הצורה

Reply
שרית דצמבר 8, 2020 at 10:16 pm

יעבוד הבצק ללא מיקסר ?

Reply
ורד דצמבר 8, 2020 at 6:18 pm

היי קרן,

האם ניתן להכין את כולם כמה שעות מראש לשמור במקרר ולטגן לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:47 pm

לא בטוחה שיחזיקו מעמד במקרר ככ הרבה זמן אחרי הצורה באמת שלא ניסיתי, אני ממליצה אולי להקפיא ולהוציא קצת קודם להפשרה ולטגן

Reply
אולגה דצמבר 8, 2020 at 8:53 pm

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין לבן
ואת הסןכר בסוכר קוקוס או סילאן ? אם כן האם באותן כמויות?
אגב ניתן ללוש בידיים יצא אותו אפקט?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 10:51 pm

קמח כן, באותו היחס.
אפשר להמיר בשתי כפות סילאן את הסוכר , ואין בעיה ללוש ידנית

Reply
ג׳ינה דצמבר 9, 2020 at 12:37 am

אפשר אם קמח ללא גלוטין?

Reply
אפרת דצמבר 17, 2020 at 11:23 am

אפשרי להמיר לקמח מלא?

Reply
שרית דצמבר 8, 2020 at 10:17 pm

יעבוד הבצק ללא מיקסר ?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 10:49 pm

לישה ידנית רצופה של 8 דק תספיק

Reply
גפן דצמבר 15, 2020 at 1:46 pm

מתכון מצויין תודה רהה
עדינו עם חתיכת שוקולד לילדודס

Reply
Gina דצמבר 9, 2020 at 4:51 am

ניראה טוב אפשר להישתמש בקמח ללא גלוטין ?

Reply
אלעזר דצמבר 9, 2020 at 9:04 pm

ראשית, תודה על האתר ועל המתכונים הנפלאים.
שאלותיי:
1. לרדד לעובי של מ"מ 1?
2. לאחר עיצוב הסופגניות אין צורך בהתפחה נוספת לפני הטיגון?
שוב תודה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:05 pm

מ״מ יספיק
אין צורל בהתפחה שניה

Reply
Gina דצמבר 9, 2020 at 4:52 am

ניראה טוב אפשר להישתמש בקמח ללא גלוטין ?לא קיבלתי תשובה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 6:05 am

אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן אין לי המלצה בנוגע ליחסים

Reply
שרון אריאלי הרוש דצמבר 9, 2020 at 1:53 pm

הי עובי מ"מ?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:02 pm

מ״מ אחד

Reply
ורד דצמבר 11, 2020 at 11:45 am

קרן יקרה
אשמח בבקשה לדעת כמה זה כף שמרים אם אני משתמשת בשמרים יבשים?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 5:19 pm

אני גם משתמשת בשמרים יבשים והמידות מתאימות בדיוק . כף=10 גר׳

Reply
אלינור דצמבר 9, 2020 at 2:37 pm

אפשר חמאה במקום שמן? ואם כן מה הכמות?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:02 pm

אפשר 50 גר׳

Reply
לימור דצמבר 10, 2020 at 9:05 am

נראה ממש טוב…האם בטעם הן כמו סופגניות רגילות?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:37 pm

יש המון סוגים של סופגניות אז לא יודעת למה התכוונת אבל לגמרי יש להן טעם של סופגניה

Reply
Sigal Oger דצמבר 10, 2020 at 4:31 pm

הי קרן (שמש) המהממת,
אני בדיוק מכינה את הבצק,
תוכלי לכתוב באיזה עובי לרדד אותו..
כתבת רק לעובי מ״מ. הכוונה למ״מ 1?
תודה וחג שמייח

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:11 pm

מרדדים את הבצק דק, אולי חצי ס״מ

Reply
איילת דצמבר 10, 2020 at 5:15 pm

היי, אכן עובי הבצק המרודד הוא רק מילימטר אחד?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:09 pm

לא מדדתי בדיוק אבל זה לרוב העובי שצריך להגיע אליו אפשר עד 1/2 ס״מ

Reply
איילת דצמבר 11, 2020 at 5:52 am

באיזה שמן מטגנים? אולי אפילו שם יצרן?
(המון זמן לא טיגנתי,
והריח של הטיגון מראש מרתיע…
אולי בשמן קוקוס?)

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 6:51 am

אני מטגנת בקנולה ואין לי חברה ספיציפית אבל לגמרי לא אפשרי לטגן בשמן קוקוס.

Reply
גלית דצמבר 13, 2020 at 9:51 pm

זה טעים
משהו משהו

Reply
אלינור דצמבר 14, 2020 at 8:53 am

אני הכנתי במילויים של ריבת דובדבנים, נוטלה וקרם מסקרפונה של גד והן יצאו מעולות!
תודה רבה על קרן על מתכונים מופלאים! חג שמח 🙂

Reply
רינה דצמבר 14, 2020 at 1:22 pm

האם חילוק הכמות לחצי של כל המתכון יפגע בתוצאה הסופית? בהתפחה?
40 נשמע המון!!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:57 pm

אין בעיה לחלק את המתכון לשניים

Reply
אפרת דצמבר 17, 2020 at 11:24 am

אפשרי להמיר לקמח מלא?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:54 pm

אפשר כן רק אולי קצת יותר נוזלים לבצק

Reply

Leave a Comment