אין לי מושג מתי נתקלתי במתכון לפנזרוטי מלוח בכלל ברשת, אני זוכרת שמה שאהבתי זה שהבצק
היה לגמרי טבעוני, ובמסגרת הדלקת נרות שאני מתכננת לקיים בבית עם המשפחה וחברים וחלקם
טבעונים, החלטתי להפוך את הפנזרוטי לסופגניה מתוקה.
ואיך אני אוהבת את המטבח האיטלקי! אחד האהובים עליי, זה שהאיטלקים חובבי בצק כמוני
זה רק מוסיף לאהבה שלי אליהם. יש גם לא מעט מתכוני בצק שלהם מטוגנים, ומטוגנים זה ידוע
שזו אהבה של החיים, וכך אני והפנזרוטי התיידדנו ממש מהר.
ההכנה פשוטה, רידוד בצק, קורצים עיגולים ממלאים סוגרים ואפילו לא צריך להתפיח שוב.
מטגנים בשמן עמוק, עומדים מעל הסיר וצופים בפלא הזה הופך לסופגניה שחומה יפיפייה.
ואחכ עם אבקת סוכר אז בכלל, שלמות!
סופגניות איטלקיות ״פנזרוטי״ עם ריבה (והן אפילו טבעוניות)/40 קטנות
מצרכים למתכון:
550 גר׳ (4 כוסות )קמח פיצה או קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז חמימים
למילוי:
צנצנת ריבה שאוהבים
לטיגון:
סיר עם שמן עמוק
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל המצרכים יחד, עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש למשך 8-10 דק
אפשר להתחיל עם הנוזלים לאט לאט עד שלא צריך יותר ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מניחים להתפחה למשך שעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים את החלק הראשון לעלה גדול בעובי מ״מ.
בעזרת קורצן (אני התשמתי בקורצן של 8 ס״״מ) קורצים מהבצק עיגולים.
מניחים כפית מהריבה במרכז כל עיגול וסוגרים את העיגול לשניים, ומהדקים היטב.
מניחים את הפנזרוטי על מגש מרופד בנייר אפייה עד שמסיימים עם כולם.
בעזרת מזלג לוחצים את השוליים של כל פנזרוטי, זה יעזור להם לא להיפתח במהלך הטיגון.
מחממים שמן בסיר, ומביאים לרתיחה, אני תמיד בודקת אם השמן רותח ע״י מלח גס שאני
זורקת פנימה ובודקת שקיימות בועיות קטנות.
מניחים בסיר פנזרוטי, אפשר כמה בבת אחת, ומטגנים למשך 2 דקות מכל צד.
אם השמן שלכם יהיה חם מדי הפנזרוטי יהיו עשויים מבחוץ ולא מוכנים מבפנים, אז אם אתם על
אש גבוהה והכנסתם אותם פנימה, תורידו לאש בינונית שלא יישרפו .
מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת עם נייר אפייה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם!
**אפשר כמובן להמיר את הריבה לכל מלית שאוהבים מתוקה או אפילו מלוחה.
38 Comments
כרגיל נראה סוף…
אני חייב להכין
הי קרן
נראה מושלם, האם אפשר לאפות אותן?
מניחה שכן אבל להתפיח שוב אחרי הצורה
יעבוד הבצק ללא מיקסר ?
היי קרן,
האם ניתן להכין את כולם כמה שעות מראש לשמור במקרר ולטגן לפני ההגשה?
לא בטוחה שיחזיקו מעמד במקרר ככ הרבה זמן אחרי הצורה באמת שלא ניסיתי, אני ממליצה אולי להקפיא ולהוציא קצת קודם להפשרה ולטגן
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין לבן
ואת הסןכר בסוכר קוקוס או סילאן ? אם כן האם באותן כמויות?
אגב ניתן ללוש בידיים יצא אותו אפקט?
קמח כן, באותו היחס.
אפשר להמיר בשתי כפות סילאן את הסוכר , ואין בעיה ללוש ידנית
אפשר אם קמח ללא גלוטין?
אפשרי להמיר לקמח מלא?
יעבוד הבצק ללא מיקסר ?
לישה ידנית רצופה של 8 דק תספיק
מתכון מצויין תודה רהה
עדינו עם חתיכת שוקולד לילדודס
ניראה טוב אפשר להישתמש בקמח ללא גלוטין ?
ראשית, תודה על האתר ועל המתכונים הנפלאים.
שאלותיי:
1. לרדד לעובי של מ"מ 1?
2. לאחר עיצוב הסופגניות אין צורך בהתפחה נוספת לפני הטיגון?
שוב תודה רבה!
מ״מ יספיק
אין צורל בהתפחה שניה
ניראה טוב אפשר להישתמש בקמח ללא גלוטין ?לא קיבלתי תשובה ?
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן אין לי המלצה בנוגע ליחסים
הי עובי מ"מ?
מ״מ אחד
קרן יקרה
אשמח בבקשה לדעת כמה זה כף שמרים אם אני משתמשת בשמרים יבשים?
אני גם משתמשת בשמרים יבשים והמידות מתאימות בדיוק . כף=10 גר׳
אפשר חמאה במקום שמן? ואם כן מה הכמות?
אפשר 50 גר׳
נראה ממש טוב…האם בטעם הן כמו סופגניות רגילות?
יש המון סוגים של סופגניות אז לא יודעת למה התכוונת אבל לגמרי יש להן טעם של סופגניה
הי קרן (שמש) המהממת,
אני בדיוק מכינה את הבצק,
תוכלי לכתוב באיזה עובי לרדד אותו..
כתבת רק לעובי מ״מ. הכוונה למ״מ 1?
תודה וחג שמייח
מרדדים את הבצק דק, אולי חצי ס״מ
היי, אכן עובי הבצק המרודד הוא רק מילימטר אחד?
לא מדדתי בדיוק אבל זה לרוב העובי שצריך להגיע אליו אפשר עד 1/2 ס״מ
באיזה שמן מטגנים? אולי אפילו שם יצרן?
(המון זמן לא טיגנתי,
והריח של הטיגון מראש מרתיע…
אולי בשמן קוקוס?)
אני מטגנת בקנולה ואין לי חברה ספיציפית אבל לגמרי לא אפשרי לטגן בשמן קוקוס.
זה טעים
משהו משהו
אני הכנתי במילויים של ריבת דובדבנים, נוטלה וקרם מסקרפונה של גד והן יצאו מעולות!
תודה רבה על קרן על מתכונים מופלאים! חג שמח 🙂
האם חילוק הכמות לחצי של כל המתכון יפגע בתוצאה הסופית? בהתפחה?
40 נשמע המון!!
אין בעיה לחלק את המתכון לשניים
אפשרי להמיר לקמח מלא?
אפשר כן רק אולי קצת יותר נוזלים לבצק