אוכלחגיםפסחראש השנה

סלמון בחרדל וסילאן בתנור עם ירקות

ספטמבר 6, 2023 10 Comments

מי היה מאמין שיום אחד נתן ייכנס למטבח ויבשל מלא דברים שכולם רוצים לדעת איך הוא מכין אותם.

בכל פעם שהוא מכין משהו במטבח ואני מציצה עם המצלמה ומעלה לסטורי שלי, מבקשים את המתכון, ואת הסלמון

אני מעלה כבר מלא זמן.

ידעתי שזה ממש פשוט להכין, אבל הייתי צריכה רגע זמן לצלם לכם מתכון, ושאלתי את נתן איך מכינים את הרוטב

והוא אמר שזה אותו רוטב שהוא מכין לסלט 🙂

מה שאומר זה באמת הכי בסיסי פשוט והכי טעים שיש! הדג יוצא תמיד מאוד מאוד עסיסי, וקצת מתקתק.

אנחנו קונים נתח גדול למרות שאנחנו השניים היחידים בבית שאוכלים דג, כי אז נשאר לנו דג ליומיים שלושה וזה הכי

כייף לחמם לארוחת צהריים.

לנו יש חנות דגים טריים מתחת לבית ואנחנו קונים רק טרי, מנסיון שלי, ההבדל בין דגים טריים לקפואים מהסופר הוא עצום.

בפעמים שבהן קנינו מהסופר היה לי מממש קשה לגעת בדגים, ואני מניחה שיש מקומות שבהם מוכרים דג קפוא איכותי יותר,

אני מתקשרת בבוקר לחנות דגים ומזמינה ואחרי שעה מגיעה לקחת. זה מאוד נח ואם יש לכם אפשרות לרכוש רק טרי אני

ממש ממליצה לא לוותר! ההבדל משמעותי .

המנה הזו יכולה להיות מושלמת לערב חג, לימי שישי וסתם ככה לאמצע שבוע כשאתם רוצים שיהיה לכם דג ממש טעים עם ירקות לצהריים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

סלמון בחרדל וסילאן בתנור עם ירקות/8 מנות

מצרכים למתכון:

נתח סלמון טרי במשקל 1 קילו

2  כפות חרדל דיז׳ון גרגירים

4-5 כפות סילאן

1/3 כוס שמן זית

1 כפית מלח

כף מים

6-8 תפוחי אדמה בינוניים

5-6 גזרים צבעוניים או רגילים

(אפשר להמיר את הירקות לכל ירק שאוהבים או להוסיף בטטות, בצל, ירקות שורש אחרים וכו…)

אופן הכנה:

מתחילים עם בישול הירקות לריכוך:

בסיר עם מים מניחים תפוחי אדמה שטופים וגזרים שלמים אפשר בלי קליפה או עם  (אני לא קולפת)

מבשלים עד לריכוך קל, הירקות ימשיכו עוד להתבשל בתנור עם הדג אחכ.

מערבבים בקערה חרדל עם סילאן ושמן זית, מוסיפים מעט מלח ומערבבים.

מניחים את נתח הסלמון על תבנית כשהחלק עם העור כלפי מטה,  ובעזרת מברשת או עם הידיים מברישים את הדג בחצי מכמות הרוטב.

מוסיפים לרוטב מעט מים.

מחממים תנור ל 200 מעלות על תוכנית טורבו.

כשהירקות התרככו מעט, מסננים אותם, ופורסים את תפוחי האדמה לחצי לאורך או לרבעים ואת הגזרים גם.

מניחים את הירקות בתבנית סביב הדג, ובעזרת כף מוזגים מהעליהם את הרוטב שנותר בקערה.

מכניסים לאפייה בתנור למשך 30-35 דקות עד שהדג מוכן למראה וקיבל צבע שזוף מהרוטב, ושהירקות לגמרי רכים.

מוציאים ומגישים מיד.

 

**אני לפעמים מכינה את הדג יום קודם ושומרת עם הכלי שלו במקרר עטוף בנייר כסף, ולמחרת רק מחממת, זה חוסך לי עבודה ביום שבו אני מארחת.

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

נינה גמזולטובה ספטמבר 7, 2023 at 10:00 am

הי קרן יקרה ותודה לך על מתכון זה.אני לא אוהבת להוסיף סילאן, המתיקות מפריעה לי במאכלים…האם יש אופציה אחרת בבקשה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2023 at 1:58 pm

את יכולה לוותר עליו או במקומו קצת קטשופ או פפריקה

Reply
סמדר ספטמבר 10, 2023 at 7:17 pm

באופן קבוע יש לדגים מכל סוג שהם טעם של דג, אמיתי!!
בבית כל הזמן מעירים לי.
ממה זה נובע?.. קונה דגים טריים, בנוסף משרה בלימון

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:03 pm

נשמע לי הגיוני שלדג יהיה טעם של דג, אולי פשוט לא אוהבים אצלכם דגים

Reply
אוסי ספטמבר 14, 2023 at 7:02 am

את מכינה יום לפני עם התפןא והגזר?
איך את מחממת לפני הגשה.?
תודה וחג שמח !

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2023 at 7:21 am

מחממים בתנור לפני ההגשה

Reply
ניקול ספטמבר 18, 2023 at 10:09 pm

אפשרי במקום סילאן לשים דבש? (אם כן מה תהיה הכמות של הדבש)

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:22 am

אותה הכמות

Reply
אילנית אוגוסט 11, 2024 at 11:22 pm

היי
האם מכסים את הדג עם נייר כסף כשמכניסים לתנור

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:42 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply

Leave a Comment