איך אני אוהבת עוגיות ריבה! מאז שאני קטנה אלו עוגיות חביבות עליי במיוחד, ואני לא מפונקת
בכלל ומסוגלת לקנות כאלו במאפייה משובחת או את הכי פשוטות במכולת, זה בהחלט סוג שאני
שרופה עליו ולא זוכרת אפילו ממתי כי הן תמיד היו בחיים שלי.יצא לי להכין כמה וכמה פעמים
גרסאות שונות למתכון, ואף פעם לא הייתי מרוצה ברמה של להעלות את המתכון לבלוג, והיום זה
קרה! הכנתי, ואחרי שטעמתי הבנתי שעשיתי טעות, כי אני הולכת לנשנש אותן בלי סוף.
בצק פריך וכל כך טעים, ושילוב של ריבות שאני כל כל אוהבת, זה הזמן לשלוח כנראה הודעה
לשכנים וחברים ביפו שאני מחלקת עוגיות :-). אני מילאתי חלק בריבת פטל וחלק בריבת משמש
ושתי הגרסאות יצאו שלמות.
את הבצק לא צריך לקרר המון זמן במקרר, ואם תרצו אפשר למלא אותן גם בממרח שוקולד
או בממרח לוטוס יאמי.
עוגיות סנדויץ פרח ריבה בשני טעמים/25-28 עוגיות
מצרכים למתכון:
לבצק:
300 גר׳ קמח לבן רגיל (2 כוסות+2 כפות)
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר׳ אבקת סוכר
50 גר (1/2 כוס) אבקת שקדים
כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1/4 כוס (60 מ״ל) מי קרח קרים או מים ממש קרים מהמקרר
למלוי:
1/4 כוס איזה ריבה שאוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
את הבצק אפשר להכין עם הידיים בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב פלדה, השיטה זהה, והבחירה שלכם.
אני הכנתי עם הידיים
בקערה מערבבים קמח, אבקת שקדים, ואבקת סוכר לתערובת אחידה, מוסיפים קוביות חמאה קרה,
ובעזרת הידיים מועכים את החמאה עם הקמח בין האצבעות עד שהחמאה והקמח הופכים לתערובת
פירורית. מוציאים מחצית מהתערובת לקערה נוספת (אני שקלתי את המסה, חילקתי לשניים
שווה בשווה בין 2 קערות). לקערה אחת מוסיפים קינמון, ולקערה השניה וניל וגרידת לימון.
לכל אחת מהקערות מוסיפים 2-3 כפות מי קרח, ובעזרת הידיים מעבדים לכדור.
עוטפים את הכדור הניילון נצמד או בנייר אפייה מקומח, ומכינים למנוחה של 1/4 שעה במקרר.
אם הבצק שלכם דביק מאוד הוסיפו לו קמח, ואם הוא יבש ופירורי הוסיפו לו מעט מים ותעבדו שוב.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.
בעזרת קורצן של 4-5 ס״מ, אפשר עגול חלק או בצורת פרח, קורצים עיגולים מהבצק.
במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים.
אופים את העוגיות כ 10-11 דק׳ עד שהן מעט משחימות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
מפרידים את העוגיות העגולות השלמות מהעוגיות עם החור, ואת כל העוגיות עם החורים מקשטים
באבקת סוכר.
מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגיוה שלמה, ומעל הריבה מניחים עוגיה עם חור.
**את העוגיות שומרים בכלי אטום אפשר במקרר כשחם או על השיש
**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכמות זהה של קמח לבן.
**אפשר לוותר על שני סוגים של בצק ולהכין מכל הכמות בצק בטעם אחד בלבד.
**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמים לבן
**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה במחמאה או נטורינה באותה הכמות, או בשמן קוקוס
כ 160 גר׳, ואז העוגיות טבעוניות לגמרי.
79 Comments
קורצן עוגיות 8 סמ ??
לא גדול מדיי ?
צודקת תיקנתי
אין ביצים או חלמונים במתכון?
אם לא כתוב אז אין
לא יודעת אם בעסה או סבבה, שאין לי כרגע קמח לבן אלא רק קמח לחם ומלא כי אחרת כבר הייתי במטבח מכינה אותן. המתכונים שלך תמיד שולחים אותי למטבח. עוגת הבננות קצרה התלהבות, בגטים ללא לישה זה שוס ועוגיות הטחינה זה על בסיס שבועי. חצי לתנור וחצי למקפיא. תודה על מתכונים מרכיבים שיש בבית (היה, רק הכנתי גם לחם וגם עוגת תפוחים), שאפשר להכין בידיים ושלא צריך להיות מסטר שף כדי להכין אותם בהצלחה. וכידוע אני תמיד חותמת בשאלה:
מתאים עם חמאת בוטנים?
את מהממת אפרת
אני הכי שמחה להנגיש את האפייה לכולם
אין בעיה עם חמאת בוטנים אם אוהבים
כמה יחידות יוצאות בערך מכל הכמות ?
כתוב בכותרת
הכנתי אותן כבר פעמיים והן מעולות, תודה 🙂
יש גרסא גם ללא גלוטן?
לנסות קמח ללא גלוטן
וואי בדיוק כמוני!! הכי אני אוהבת עןגיות ריבה, אבל לא תמיד הן בול כמו שאני אוהבת. בשבוע שעבר הכנתי אותן, ונראה לי שאכין שוב!!
רוצה להמליץ על ממרח תמרים בטעם חלבה. (שבכלל יש לו טעם של מרציפן) של חברת גלילי׳ס, יכול להתאים גם לעוגיות.
תודה קרן על אהבת המטבח ובעיקר הבצק. כמוני:-)
אתי
תודה אתי על ההמלצה
אנסה
הי.. האפיה בטורבו טו בפסים
חום עליון תחתון לא בטורבו
האפיה בטורבו או בפסים?
חום עליון תחתון
היי האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? או במשהו פרווה?
נטורינה או מחמאה זה אחלה
היי
האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה באותה הכמות?
ובאיזה תוכנית אפיה התנור? עליון תחתון או טורבו?
תודה רבה ♡
ההמרה לגמרי אפשרית, חום עליון תחתון
אם אני רוצה לאפות 2 תבניות במקביל, הטורבו לא יעשה להן טוב?
אפשר אין בעיה
אפשר רק קמח שקדים במקום?
לא, הבצק לא יחזיק רק עם קמח שקדים
היי, לגבי הגרסה הטבעונית עם השמן קוקוס.
את חושבת שיותר יתאים הגרסה של הלימון או עם הקינמון?
אגב, המתכונים שלך מעולים! תמיד תמיד מצליח וגורף מחמאות
תודה דניאל
שתיהן מתאימות לגמרי
קמח שקדים הכוונה לשקדים טחונים דק ?
כן
ניתן להמיר את השקדים למשהו אחר? תודה אהובה.
בטח, קמח לבן
היי קרן
תודה למתכונים קלילים וטעימים
אפשר להכין את העוגיות מקמח כוסמין מלא?
אפשר 50% כוסמים מלא כן, ולהוסיף קצת יותר מים
לא צריך לאפות את העוגיות עם הריבה? שתי החלקים לא מחליקים אחד מהשני?
הריבה היא כמו דבק לשתי העוגיות
היי קרן, נראה מעולה. משום מה הייתי בטוחה שאופים את העוגיות יחד עם הריבה…
לא ממליצה לנסות חחח
עוקבת אחרי המתכונים שלך. את פשוט נפלאה. כייף לקרוא את ההקדמות שלך שמוסיפות את התיבול הזה כמו לשבת על כוס תה עם נענע לפני שמתחילים. האתר נעים לעין.
תודה לך
ממש תודה על זה דינה
ניסיתי להכין טבעוני עם שמן קוקוס והבצק התפורר ממש. מה יכולה להיות הסיבה?
פחות נח עם שמן קוקוס נסי נטורינה.
באיזה קורצנים השתמשת?
אפשר לקבל קישור לרכישה?
bit.ly/DavmiFlowerStamp
יש הנחה על שמי kerenagam
היי הקישור לא נפתח
העוגיה האולטימטיבית בעיקר עם ריבה ביתית טובה, יש לי רובאב וג'ינג'ר סופנית בדיוק לזה.
הי עשיתי ריבת ליים האם אפשרי לעשות איתה את העוגיות ?
כל ריבה שאוהבים
קרן
אני מת על המתכונים שלך
את מהממת
שבת שלום
מחמאה גדולה תודה משה
שלום, המתכונים שלך נהדרים תודה !
יש מתכוני עוגיות פרווה ( ילד אלרגי לחלב ומוצריו)? לדוגמא במתכון של העוגיות המקסימות האלו, האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? תודהרבה
אני מניחה ששמן קוקוס יילך אבל לא ניסיתי
קרן יקרה,
את מהממת וכך גם המתכונים שלך.
העוגיות מתרככות אחרי יום, חושבת שבגלל הריבה. על איזו ריבה את ממליצה שישארו פריכות?
לא חושבת שיש קשר לרחבה אולי תנסי לאפות אותן עוד טיפה או לסגור אותן הרמטית
האם ילך עם לוטוס המקום ריבה?
עוגיות אליפות!!
תודה!
היי קרן, אני מכינה את הבצק בדיוק לפי אופן ההכנה אך כאשר אני קורצת את העוגיות ומכניסה לתנור הן מתנפחות ומתקשות. מדוע זה ככה?
היי קרן,
הכנתי את העוגיות כמה פעמים יצא סוף!!!!
הייתי רוצה לשאול אם אני יכולה גם לקחת את הבצק וחלק ממנו אמלא בשוקולד או ממרח אחר לפני האפיה וחלק אעשה כרגיל ואמלה אחרי האפיה בריבה?
אפשר לשחק עם הבצק, אבל שוקולד לפני אפייה בעוגיות פרח? לא יילך
האם ניתן להכין את הבצק במיקסר?
בטחף וו גיטרה
הכי טעימות שיש! הכנתי והמתכון משובח במיוחד
בביקור הבא באילת, כשלא יצא לאפות… כנסי לעוגה צ'אגה ותתפנקי בקופסא של הקסם הזה ועוד מטעמים אפויים שעליהם הם מפזרים את אבקת הקסמים שלהם
תודה!מחכה כבר לחזור לאילת
היי קרן 🙂
אם אני מכינה בצק בטעם אחד להכפיל את הכמות של הגרידת לימון והתמצית וניל?
לא צריך להכפיל אפשר להוסיף חצי כמות
היי קרן, אני מכינה את הבצק בדיוק לפי אופן ההכנה אך כאשר אני קורצת את העוגיות ומכניסה לתנור הן מתנפחות ומתקשות. מדוע זה ככה?
האם את מורידה בסוכר ?
האם אפשר להקפיא?
בטח
היי זה ללא אבקת אפייה?
ללא
היי קרן, רציתי לשאול האם אפשר להוסיף שוקולד לבצק ואם כן כמה מומלץ ?
בלי חלמונים?
אם לא כתוב אז אין
תודה!
היי קרן מהממת. אפשר להקפיא את הבצק לאחר שקורצים נגיד? או את כל הבצק.. תודה!!
אפשר בבצק שלם ואפשר כעיגולים קרוצים
כמה זמן זה נשמר?
הי קרן
אם אין אבקת שקדים מה אפשר לשים?
אפשר להוריד מהמתכון או שחייב משהו במקום?
עוד טיפה קמח לבן במקום