עוגיות

עוגיות תמרים קינמון ואגוזים

אפריל 29, 2023 37 Comments

אין סוף לאהבה שלי לעוגיות מגולגלות עם תמרים, ככ אוהבת את השילוב הזה של הבצק המגולגל ובו עוגיה.

אנחנ ובבית כל השבת, אני מתכוננת לעוד יום צילום מחר לספר שלי, מכינה מאפים שמחר ייצטלמו, אבל מזמם לא העליתי פוסט חדש לאתר,

וממילא כבר אחהצ ותיכף קפה אז שתהיה גם עוגיה טובה.הפעם אני אופה את העוגיות לא כרולדה אלא כל עוגיה בנפרד, וגם אין גלגול של הבצק אלא רק

סגירה שלו המשני הצדדים כמו מעטפה. הן יצאו מדהימות

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות תמרים קינמון ואגוזים/25-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

200 גר׳ קוביות חמאה קרה

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח דק

1/2 כוס פחות כף (50 גר׳) אבקת סוכר

1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה

3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ תפוזים

למילוי :

מיכל (450 גר׳) ממרח תמרים

1/2 כפית אבקת קינמון

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

לעיטור :

אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.

מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים ליצירת פירורים . מוסיפים שמן ומחצית מכמות מיץ התפוזים וממשיכים לעבד. אם הבצק לא מתאחד לכדור יש להוסיף

עוד מיץ תפוזים עד שהבצק אחיד חלק ונעים למגע.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ועוטפים כל חלק בצק בנייר אפייה או ניילון נצמד. מכניסים לצינון במקר למשך 30 דק׳.

בקערה מערבבים ממרח תמרים עם אבקת קינמון ואגוזי מלך.

מעבירים למקרר.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.מחממים תנור ל 170 מעלות .

על משטח מקומח בעזרת מערוך מרדדים כל חלק בצק למלבן.

מוציאים שליש מכמות מממרח התמרים ומניחים אותה לאורך במרכז המלבן.

סוגרים את הבצק כמו מעטפה, את כל הצד הימני מעל הממרח, ואז את הצד השמאלי מעל הצד הימני .

פורסים את הרולדה לפרוסות עבות יחסית ומניחים כל פרוסה על תבנית האפייה.

אופים כ 10-13 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

העוגיות נשמרות בכלי אטום עד ארבעה ימים

 

37 Comments

נאוה אפריל 30, 2023 at 9:25 am

נראה מעולה!
מה התפקיד של מיץ התפוזים פה? (חוץ מנוזלים, כמובן).
אפשר להחליף אותו במשהו אחר? (סתם כי זה משהו שאין לי בד"כ בבית )

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:14 pm

איכשהו בצק פריך יוצא יותר טוב עם מיץ תפוזים אבל אפשר להמיר בחלב או מים

Reply
שלומית מאי 2, 2023 at 4:05 pm

הכנתי את הבצק עם חלב, כי זה מה שהיה בבית. יצא מצויין. לא מפסיקה לזלול אותם, (שזה "חסרונן") בוקר צהריים וערב

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:24 am

אלופה תודה

Reply
אורנה נובמבר 13, 2023 at 3:45 pm

צריכה עוגיות פרווה,אפשר שמן במקום חמאה?

Reply
ש מאי 2, 2023 at 5:40 am

מכיוון שגם לי אין מיץ בבית ונורא התחשק לי על העוגיות,שמתי חלב רגיל במקום. יצא מצויין

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:15 pm

תודההה

Reply
טל מימוני אפריל 30, 2023 at 3:45 pm

אפשר מים במקום מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:13 pm

בהחלט

Reply
Neta Sagi אפריל 30, 2023 at 4:21 pm

אפשר קמח כוסמין או מלא ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:13 pm

עם כוסמים מלא יש להוסיף לבצק נוזל או שומן אחרת הבצק עלול להתפרק

Reply
אורנה נובמבר 12, 2023 at 12:49 pm

צריכה עוגיות פרווה,אפשר שמן במקום חמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:03 pm

ממליצה להמיר למחמאה ולא לשמן

Reply
דורית אפריל 30, 2023 at 4:22 pm

נראות מדהים, כמו שאר המתכונים שלך!!!! אין לי ממרח תמרים בארה״ב, אבל יש תמרים מרוסקים בוואקום. יעבוד פה?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:13 pm

בטח

Reply
אבלין אוגוסט 4, 2023 at 8:44 am

אני לא משתמשת בממרח תמרים במקום אני מגלענת תמרים ושמה במעבד מזון למספר דקות(2-3) עד שהופך לממרח בתוספת מעט מים.

Reply
מירב אפריל 30, 2023 at 9:03 pm

אפשר להמיר את החמאה לשמן?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2023 at 6:56 am

לא יעבוד

Reply
טל מאי 18, 2023 at 12:23 pm

ואווו נראה כרגיל אליפות עולם.
רוצה להכין אהל אצלי פחות אוהבים תמרים. האם ניתן להמיר את התמרים בשוקולד, ובמידה וכן איזה?
תודה רבה

Reply
אהובה מאי 3, 2023 at 10:13 am

מה אפשר לשים במקום חמאה שאינו ממוצרי חלב? לטובת הרגישים למוצרי חלב

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:38 pm

מחמאה או נטורינה.

Reply
קרן מאי 3, 2023 at 5:56 pm

אני מכינה המון מגולגלות תמרים כי אצלי בבית יש ביקוש ואני חייבת לומר שבחיים לא יצא לי בצק כל כך טעיםםם ונדיר . אמאל'ה.

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:08 pm

משמח ממש

Reply
כרמית פוקס מאי 4, 2023 at 9:39 am

נראה מעולה וכ"כ בא לי להכין אך אין לי ממרח תמרים. יעבוד גם עם ריבה במקום?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:03 pm

בטח

Reply
יול יולי 6, 2023 at 1:35 pm

נראה נהדר.
לטובת מי שאין לו מעבד מזון, יכולה לפרט איך עובדים עם הבצק בידיים?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:37 am

בקערה גדולה מפורררים עם הידיים בדיוק כמו השלבים במעבד מזון

Reply
אבלין אוגוסט 4, 2023 at 1:05 pm

קרן תודה לך על עוד מתכון מעלף. הבצק מושלם טעים ופריך. את מקסימה.
נתראה בקרוב בסדנא

Reply
נוי א. ינואר 18, 2024 at 10:56 pm

קרן את מקסימה ממש תודה על מתכון מעולה !
רציתי לשאול.. במידה ואין לי אבקת סוכר אפשרי להשתמש בסוכר לבן או חום ? ( האם יש הבדל )

תודה רבה !

Reply
נוי א. ינואר 18, 2024 at 10:57 pm

קרן את מקסימה ממש תודה על מתכון מעולה !
רציתי לשאול.. במידה ואין לי אבקת סוכר אפשרי להשתמש בסוכר לבן או חום ? ( האם יש הבדל )

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:56 am

כן אפשר סוכר לבן

Reply
אורטל פברואר 11, 2024 at 8:14 pm

היי קרן
לגרסת הפרווה האם ניתן להשתמש במרגרינה?
אין לי מחמאה..

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:53 pm

ברור

Reply
מיכל פברואר 13, 2024 at 12:10 pm

ואווווו יצא טעים בטרוף! בצק שאי אפשר להפסיק לאכול הכלתי מלא כאלה וכזה עוד לא טעמתי

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:58 pm

משמח לשמוע

Reply
סיון ספטמבר 30, 2024 at 9:09 am

האם ניתן במיקסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:49 pm

בטח

Reply

Leave a Comment