אין סוף לאהבה שלי לעוגיות מגולגלות עם תמרים, ככ אוהבת את השילוב הזה של הבצק המגולגל ובו עוגיה.
אנחנ ובבית כל השבת, אני מתכוננת לעוד יום צילום מחר לספר שלי, מכינה מאפים שמחר ייצטלמו, אבל מזמם לא העליתי פוסט חדש לאתר,
וממילא כבר אחהצ ותיכף קפה אז שתהיה גם עוגיה טובה.הפעם אני אופה את העוגיות לא כרולדה אלא כל עוגיה בנפרד, וגם אין גלגול של הבצק אלא רק
סגירה שלו המשני הצדדים כמו מעטפה. הן יצאו מדהימות
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות תמרים קינמון ואגוזים/25-30 עוגיות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל
200 גר׳ קוביות חמאה קרה
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח דק
1/2 כוס פחות כף (50 גר׳) אבקת סוכר
1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה
3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ תפוזים
למילוי :
מיכל (450 גר׳) ממרח תמרים
1/2 כפית אבקת קינמון
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
לעיטור :
אבקת סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים ליצירת פירורים . מוסיפים שמן ומחצית מכמות מיץ התפוזים וממשיכים לעבד. אם הבצק לא מתאחד לכדור יש להוסיף
עוד מיץ תפוזים עד שהבצק אחיד חלק ונעים למגע.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ועוטפים כל חלק בצק בנייר אפייה או ניילון נצמד. מכניסים לצינון במקר למשך 30 דק׳.
בקערה מערבבים ממרח תמרים עם אבקת קינמון ואגוזי מלך.
מעבירים למקרר.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.מחממים תנור ל 170 מעלות .
על משטח מקומח בעזרת מערוך מרדדים כל חלק בצק למלבן.
מוציאים שליש מכמות מממרח התמרים ומניחים אותה לאורך במרכז המלבן.
סוגרים את הבצק כמו מעטפה, את כל הצד הימני מעל הממרח, ואז את הצד השמאלי מעל הצד הימני .
פורסים את הרולדה לפרוסות עבות יחסית ומניחים כל פרוסה על תבנית האפייה.
אופים כ 10-13 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
העוגיות נשמרות בכלי אטום עד ארבעה ימים
37 Comments
נראה מעולה!
מה התפקיד של מיץ התפוזים פה? (חוץ מנוזלים, כמובן).
אפשר להחליף אותו במשהו אחר? (סתם כי זה משהו שאין לי בד"כ בבית )
איכשהו בצק פריך יוצא יותר טוב עם מיץ תפוזים אבל אפשר להמיר בחלב או מים
הכנתי את הבצק עם חלב, כי זה מה שהיה בבית. יצא מצויין. לא מפסיקה לזלול אותם, (שזה "חסרונן") בוקר צהריים וערב
אלופה תודה
צריכה עוגיות פרווה,אפשר שמן במקום חמאה?
מכיוון שגם לי אין מיץ בבית ונורא התחשק לי על העוגיות,שמתי חלב רגיל במקום. יצא מצויין
תודההה
אפשר מים במקום מיץ תפוזים?
בהחלט
אפשר קמח כוסמין או מלא ?
עם כוסמים מלא יש להוסיף לבצק נוזל או שומן אחרת הבצק עלול להתפרק
צריכה עוגיות פרווה,אפשר שמן במקום חמאה?
ממליצה להמיר למחמאה ולא לשמן
נראות מדהים, כמו שאר המתכונים שלך!!!! אין לי ממרח תמרים בארה״ב, אבל יש תמרים מרוסקים בוואקום. יעבוד פה?
בטח
אני לא משתמשת בממרח תמרים במקום אני מגלענת תמרים ושמה במעבד מזון למספר דקות(2-3) עד שהופך לממרח בתוספת מעט מים.
אפשר להמיר את החמאה לשמן?
לא יעבוד
ואווו נראה כרגיל אליפות עולם.
רוצה להכין אהל אצלי פחות אוהבים תמרים. האם ניתן להמיר את התמרים בשוקולד, ובמידה וכן איזה?
תודה רבה
מה אפשר לשים במקום חמאה שאינו ממוצרי חלב? לטובת הרגישים למוצרי חלב
מחמאה או נטורינה.
אני מכינה המון מגולגלות תמרים כי אצלי בבית יש ביקוש ואני חייבת לומר שבחיים לא יצא לי בצק כל כך טעיםםם ונדיר . אמאל'ה.
משמח ממש
נראה מעולה וכ"כ בא לי להכין אך אין לי ממרח תמרים. יעבוד גם עם ריבה במקום?
בטח
נראה נהדר.
לטובת מי שאין לו מעבד מזון, יכולה לפרט איך עובדים עם הבצק בידיים?
בקערה גדולה מפורררים עם הידיים בדיוק כמו השלבים במעבד מזון
קרן תודה לך על עוד מתכון מעלף. הבצק מושלם טעים ופריך. את מקסימה.
נתראה בקרוב בסדנא
קרן את מקסימה ממש תודה על מתכון מעולה !
רציתי לשאול.. במידה ואין לי אבקת סוכר אפשרי להשתמש בסוכר לבן או חום ? ( האם יש הבדל )
תודה רבה !
קרן את מקסימה ממש תודה על מתכון מעולה !
רציתי לשאול.. במידה ואין לי אבקת סוכר אפשרי להשתמש בסוכר לבן או חום ? ( האם יש הבדל )
כן אפשר סוכר לבן
היי קרן
לגרסת הפרווה האם ניתן להשתמש במרגרינה?
אין לי מחמאה..
ברור
ואווווו יצא טעים בטרוף! בצק שאי אפשר להפסיק לאכול הכלתי מלא כאלה וכזה עוד לא טעמתי
משמח לשמוע
האם ניתן במיקסר?
בטח