השבוע כשהכנתי את העוגה הזו, שדורשת בישול של הקפה השחור בשמנת מתוקה
נזכרתי בסבתא שלי שהיתה מכינה לנו משקה שנקרא ״קפנצה״
אני לא יודעת אם זה אנחנו שהמצאנו שם במשפחה למשקה הזה או שזה שם נפוץ למשקה אצל הבולגרים בכלל…
קפנצה זה בעצם חלב מורתח על האש, עם קפה שחור וסוכר (מתוק מתוק)
כמו נס על חלב רק בקפה שחור
אז ההכנות לראש השנה התחילו בנוסטלגיה
ומתכונים חדשים נולדים, התנור עובד שעות נוספות,
ויש התרגשות באויר, כזו שיש כל שנה בספטמבר
אופטימיות
שהכל הולך להיות הרבה יותר טוב, ולא שלא היה קודם , אבל עוד בבקשה!!!
החודש אני משתתפת בפרוייקט ראש השנה של קבוצת מבשלים ביחד
קבוצת בלוגרים הכי שווים שיש, והנה לינק לכל המתכונים של כל הבלוגרים שהכינו לכם
לכבוד ראש השנה תפריט שאני אישית כמעט התעלפתי מרעב כשראיתי אותו 🙂
(וכמובן שכל מה שמצאתי בבית לאכול היתה עוגת דבש וקפה שחור…)
את העוגה, חייבים להכין יום קודם, כדי שתעמוד קצת ותספוג את טעמי הקפה והדבש
זה נכון ככלל לעוגות דבש
היא תופסת טעם משגע ורכות ולחות נעימים בפה.
היא מעולה עם או בלי הציפוי, ואם בא לכם בלי אפשר פשוט לקשט אותה באבקת סוכר
עוגת דבש וקפה שחור עם ציפוי קרמל / כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
קופסא ( 250 גר') שמנת מתוקה 32%
1/3 כוס אבקת קפה שחור
3/4 כוס דבש
3 ביצים גודל L
150 גר' חמאה רכה
כוס ( 200 גר') סוכר חום בהיר
3 כוסות (420 גר') קמח לבן
כפית א.אפייה
כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון
כף אבקת קקאו
לזיגוג קרמל
1/2 קופסא חלב מרוכז ממותק
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
כף חמאה
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה עם אבקת קפה שחור, קקאו ודבש
( טיפ קטן – כשרוצים למדוד דבש בכוס, שמנו את הכוס לפני כן בספריי שמן,
אז הדבש יחליק החוצה ולא יידבק לכוס)
לאחר רתיחה מסירים מהאש, ומצננים מעט
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר חום
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה וקינמון
מוסיפים לתערובת במיקסר חצי מכמות תערובת הקמח ומערבבים מעט
מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים מעט ומוסיפים את יתרת הקמח
מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דק'
עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו
לפני הגשת העוגה מכינים את הציפוי:
בסיר קטן מחממים חלב מרוכז וסוכר חום
מביאים לרתיחה ומורידים את האש לבינונית
ממשיכים לבשל כחמש דק' נוספות ומדי פעם מערבבים
מסירים מהאש,מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומערבבים היטב
יוצקים על העוגה סמוך למועד ההגשה.
הערות שלי:
-העוגה מתוקה, לכן אם אתם מקשטים אותה בציפוי המתוק, הקפידו לצקת עליה ממש מעט מהציפוי
-הציפוי נספג בעוגה לכן כדאי למזוג אותו ממש ממש סמוך למועד ההגשה
-אפשר את הקפה השחור להמיר באבקת קפה נמס או באבקת אספרסו, במידה ואתם אוהבים
-על הקקאו ניתן לוותר ואז העוגה תצא בהירה יותר
-סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
64 Comments
נראית כל כך רכה, לחה ומושלמת!
יואווו איזה כייף תודה!
וואווו עוגה מושלמתתת
שאלה לי בבקשה? האם הציפוי הוא במרקם אטום? כלומר אם אשפוך על כל העוגה היא תראה אטומה ומבריקה?
הי אלין
הציפוי לאט לאט מחלחל פנימה ונספג לכן מצפים אותה ממש ממש קרוב להגשה, ורק להיזהר ולא לצפות יותר מדי כי אז היא תהיה מתוקה בטרוף
🙂
קרן, העוגה יפהפיה!
אהובתי גם את יפיפיה וגם עוגת התפוחים כלבבי:-)
וואוו, נראה לי שאנסה! שנה טובה מפריז 🙂
שנה טובה מותק
מושלמת כזו! שילוב טעמים נהדר והיא נראית טעימה בטירוף
תשמרי לי פרוסה בחדר 😉
חג שמחחחח
חג שמח מותק אחת, אוהבת.
הריח הזה של החלב המבושל עם הקפה לגמרי ריח של ילדות:)
אוהבת את הצילומים שלך:) ואמן שתהייה שנה נהדרת ומלאת דברים טובים ומרחיבי לב
תודה אהובה
התמונה של החיתוך הרגה אותי, כל כך אוהבת לראות מרקמים של עוגות, בטח כשהן נראות כל כך רכות כמו זאת. שיחקת אותה.
תודה רחלי, איזה כייף של מחמאה
אחת האהובות עלי קרש, והציפוי מלמעלה גאוני
בובי תודה !
קרן, העוגה ניראת חגיגית וטעימה ומבחינתי זו העוגה שאכין לחג. שאלה אחת לגבי המשקע של הקפה בשמנת, האם להכניס גם אותו לבלילה או לתת לו לשקוע ולהסיר אותו מהשמנת?
תודה וחג שמח
הי יעל
לערבב היטב לפני שמוסיפה לבלילה ולהוסיף הכל יחד
🙂 בהצלחה!
תודה יעל
מת על שילוב הטעמים הזה =] כמו קפה של בוקר רק שאפשר לפרוס אותו 😀 נראה מעולה!
בדיוק! עלית עליי, תודה מותק אחד
יפה וחגיגית בשמלה לבנה! נראית טעימה..
חג שמח ושנה טובה!
תודה אורלי שנה מתוקה:-)
העוגות שלך זה פשוט הצלחה בטוחה! איזה אלופה
תודה רבה!
איזה מהממת (את והעוגה) שילוב מעניין ביותר…….שווה ניסוי
גם את יהודית!!
תודה
כמה שזה מגרה! הצילום נפלא והעוגה בטח עוד יותר!
תודה שירה מהממת
איזה צילומים נפלאים. שנה טובה ומתוקה
בוקר טוב ותודה:-)
חוץ מזה שהעוגה נשמעת נהדרת, אני מת על התמונות של המזיגה של הרוטב! הורס
תודה גיל:-)
קרן אהובה לך והעוגה המושלמת בתבל חג נפלא!!!!
אהובתי תודה רבה!
כמה שאני אוהבת את הפוסטים שלך, ואת הצילומים היפייפיים שלך.
שנה טובה קרן יקירה, לך ולכל אהוביך 3>
תודה רבה 🙂
אני אוהבת אותך!
[חוצמזה העוגה נשמעת מסקרנת ביותר ואני ממש הולכת להכין אותה]
אני אותך יותר!
איזה כייף לי:-)
Wow wow עוגה משגעת וצילום מדהים חג שמח מוכשרת
תודה את בעצמך 🙂 שנה טובה מותק
כל התמונות מהממות, אבל התמונה הראשונה פשוט היסטרית.
ברוכה הבאה מור!
תודה תודה
פוסט נפלא! שנה מעולה
תודה! גם לך
העוגה והצילומים נראים מעולה. הפתיח שלך הזכיר לי שהיה לי מנהל שבכל הרמת כוסית לכבוד ראש השנה היה מברך:
שלא יהיה יותר גרוע, עם יותר טוב נצליח איכשהו להסתדר…אמן ואמן. שנה טובה!
לגמרי מסכימה איתו:-) תודה דורית ושנה מעולה!
היי! אצלנו בבית היו מכינים את הקפה בחלב במוצאי יום כיפור ובשבתות לפינוק. השם הוא כנראה המצאה של סבתא שלך. העוגה נראית מצוין.ובטח גם טעימה.שנה טובה
שנה טובה מירי, תודה:-)
היא בתנור… אחזור לדווח!
שנה טובה! מתכננת להכין את העוגה המסקרנת הזאת
שאלה:
1. האם אפשר להכין את הרוטב מראש, לקרר, ואז לחמם אותו בשנית ממש לפני ההגשה?
2. לאיזה מרקם החמאה והסוכר צריכים להגיע לפני הכנסת הביצים?
תודה רבה
הי בר
אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה
כשמתחילים עם חמאה וסוכר המרקם יהיה מרקם משחתי ואז אפשר יהיה להמשיך
בהצלחה!
כמובטח – הכנתי, נתתי לה לנוח יום, וחזרתי לדווח.
בשלוש מילים – יצא לא טוב.
לא המרקם ולא הטעם.
מבחינת מרקם, היא יצאה מאוד דחוסה. ממש עוגת חנק. אולי אפיית יתר, ואולי (מה שאני חושדת) שלא טוב להוסיף את הקפה כשהוא חם. זה דופק את המרקם הסופי.
מבחינת הטעם – לא אהבתי. יצא מוזר. יש איזה משהו שלא מתחבר, חמצמץ (?) לא יודעת להסביר. לא הרגישו דבש, ולעומת זאת הרגישו ממש את הגרגירים של הקפה, מה שלי אישית לא היה נעים בפה. השתמשתי בקפה שחור טורקי עלית.
בקיצור – נזרקה לפח בשלמותה… 🙁
מה את אומרת? למה התפשל?
קודם כל חבל לי לשמוע שהלכה לפח 🙁
אולי ערבוב יתר ו/או אפיית יתר
כי היא בהחלט לא אמורה לצאת דחוסה
האם ציננת את השמנת והקפה לפני הוספתם לעוגה? זה מצויין במתכון.
כמות הקפה באופן יחסי לעוגה מאוד קטנה אז אולי מבחינת הטעם ( שעליו אי אפשר להתווכח) פחות אהבת
בכל אופן שתהיה שנה טובה ותודה שחזרת לדווח
רק אומrת שהיא טעימה שאין דברים כאלו…חוסלה אצלינו בערב אחד.
תודה רבה על המתכון ושתהיה לך שנה מתוקה
תודה רוית שימחת אותי, שנה מעולה!
הי קרן,תודה על מתכונים נהדרים כל השנה ובמיוחד לראש השנה:-)
העוגה שלך קצרה מחמאות אצלנו, למרות שלא הכנו אותה לילה לפני.
חשבתי שתשמחי לשמוע ( ויתרנו על הציפוי)
שנה טובה
הי שלי, איזה כייף, תודה על העדכון ושנה טובה טובה:-)
קרן שנה טובה ומתוקה
המתכונים שלך מעולים, ולא מאכזבים, המון תודה
עינב איזה מילים מחממות לשנה החדשה תודה רבה-שנה טובה.
היוש! מה הכוונה למזוג ממש מעט מהציפוי? לא למזוג את כל הכנות שמצוינת?
הי קרן,
קודם כל העוגה נראית נפלא!
שאלה לפני שאני פונה להכין, למרות שלא חג, אבל לבקשת חברה שבקרוב לא תוכל לאכול מוצקים למשך חצי שנה לפחות (סרטן המעי) וחולמת דווקא על עוגת דבש מכל העוגות.
מה דעתך אם אני אהפוך את כמויות הדבש והסוכר החום, כלומר כוס שלמה דבש ו 3/4 כוס סוכר חום?
לדעתך הטעם של הדבש יהיה חזק מידי או שהקפה עדיין יאזן את הטעם? (אני אישית לא אוהדת של עוגות דבש באופן מיוחד, אבל יודעת שהיא תעדיף פחות סוכר חום אם יש אפשרות) וגם לגבי המרקם, כי ברור לי שיותר דבש יוסיף רטיבות לעוגה.
תודה מראש, ליאור.
קשה לי לדעת אם זה משהו שהעוגה תקבל באהבה, אם את רוצה עוגת דבש לחה עם טעם דבש משגע ממליצה ללכת על העוגה הזו שיש בה פחות טעימים כמו של קפה למשל
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%9C%D7%97%D7%94/
היי קרן, העוגה נראית מושלמת, אם אני רוצה להכין אותה למישהו שפחות מתחבר לחלב מרוכז, ויש לי מתכון לקרמל פקאן, את חושבת שזה יכול להתאים במקום מלמעלה? תודה רבה!