אני קוראת לה עוגת וניל פרג משאריות כי כשנגמר פורים כולנו נתקעים עם עודף מלית פרג שהכנו
לאזני ההמן, מזדהים?
נכון שזה לא הכי ברור למה תמיד לא משנה איזו מלית נכין לאזני המן, תישאר ממנה ממש הרבה מלית.
זה גם קצת הגיוני כי לכל אחד יוצא תמיד כמות שונה של אזני המן אז לחלקנו המלית תספיק ולחלקנו היא
תהיה הרבה מדי. והכי כייף זה לנצל את המלית הזו ולהכין ממנה משהו וחלילה לא לזרוק. מי זורק שאריות?
לי יש במקרר ובארונות תמיד שאריות של דברים שאני מוצאת להם אחכ תעסוקה.
כמו כאן בעוגה למשל, לא רק מלית הפרג היא משאריות. גם את הציפוי לעוגה של האגוזים,
אני מכינה משאריות של אגוזים טחונים עם סוכר וקינמון שנשארים לי ממליות שאני מכינה לבקלאווה
או לעוגות שמרים בסדנאות.
אז למרות שאני חושבת שהייתי אמורה להעלות את הפוסט הזה יום אחרי פורים, עדיף מאוחר מאשר
לזרוק לפח, והכנתי עוגת וניל עם פרג ואגוזים, שהבסיס שלה איך לא מבוסס על המתכון המעולה
בבלוג לעוגת שיש קצפת ריבת חלב, שמשמש לי בסיס להמון עוגות.
שילבתי קמח דורום בטחינה דקה שנקרא רימצ׳ינטה מה שתמיד הופך עוגות בחושות למדהימות.
אתם יכולים לרכוש את הקמח הזה באתר של הטחנות ב 5% הנחה עם הקוד maafia5
או להמיר לקמח לבן רגיל.שימו לב שהעוגה נאפתה בתבנית
מהממת עגולה בקוטר 18 ס״מ ששווה בגודל שלה לתבנית אינגליש קייק עדיף לא חד פעמית
(חד פעמית בדרכ קטנה מאלו ממתכת וכמות הבלילה פה גדולה)
עוגת וניל מלית פרג וציוי אגוזים וקינמון /תבנית אינגליש קייק רב פעמית או תבנית עגולה בקוטר 18 ס״מ
מצרכים למתכון:
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
120 גר׳ (1/2 כוס+2 כפות) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
כף מחית/תמצית וניל
3/4 כוס (105 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות)
1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
מלית פרג:
100 גר׳ פרג טחון טרי
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
3 כפות (30 גר׳) סוכר חום
כף שקדים טחונים לאבקה (אפשר סולת במקום)
לציפוי:
100 גר׳ אגוזי מלך או כל אגוז אחר
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
אופן ההכנה:
על האש בסיר קטן מבשלים פרג, חלב, סוכר חום עד לרתיחה, החלב ייספג והתערובת תהפוך להיות סמיכה.
מסירים, מוסיפים פנימה שקדים טחונים ומצננים מעט.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר לבן, כשהקצפת יציבה מוסיפים פנימה ביצים
וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות. מוסיפים תמצית/ מחית וניל ומערבבים. מוסיפים קמחים, ואבקת אפייה
ומערבבים היטב.
מעבירים 1/2 מהתערובת לתבנית, ומעל התערובת מניחים את מלית הפרג.
סוגרים עם מחצית כמות המלית השניה מעל ומיישרים.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים סוכר חום וקנמון .
מפזרים מעל תערובת העוגה שבתבנית באופן אחיד כך שזה יכסה את כל הבלילה.
אופים כ 45 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים וטורפים
**לגרסת פרוה המירו שמנת להקצפה בשמנת צמחית ובמלית פרג אפשר להשתמש בחלב סויה
**אפשר לוותר על האגוזים מלמעלה אני שרופה על זה ככה.
**כפי שכתבתי קמח רימצ׳ינטה אפשר להמיר בקמח לבן רגיל
**סוכר אפשר להמיר לסוכר לבן
**אפשר במקום להכין מלית פרג להשתמש במלית פרג מוכנה.
**לא אוהבים פרג? הכפילו את כמות ציפוי האגוזים ופזרו אותו בין שכבות המלית במקום הפרג וגם למעלה
33 Comments
נראית מהממת
הכי מעריכה ניצול שאריות
(אולי בגלל שאני תמיד זורקת? חח)
הכי כייף ניצול שאריות ❤️
שלום קרן אםשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש?
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש אחת
אפשר להמיר שמנת במיץ תפוזים?
כן
זה נראה פשוט מושלם, מה אפשר חשים במקום פרג?
כתוב למטה בהערות
היי קרן
תודה על אתר ומתכונים נהדרין
בנוגע למתכון הנוכחי האם אפשר להמיר ביצים בחומר אחר?
יש מצב שאפשר להמיר ברסק תפוחים אבל לא ניסיתי
בכמה להכפיל כמויות בשביל תבנית 22?
המתכון נראה מעולה עושה חשק לרוץ להכין
אפשר כפול 1.5
כתוב במצרכים של המלית פרג, גם שקדים טחונים.. לא כתוב באופן הכנה מתי להכניס אותם..
הוספתי עכשיו תודה, אחרי שמסירים את הפרג מהאש.
העוגה יצאה מדהימה!!
איך אני שמחה !!
היא ממש יפייפיה! שאלה, אין שום שמן/חמאה במתכון?
השמנת להקצפה היא השומן במתכון
יצאה טעימה !!! כמעט נגמרה איך שיצאה מהתנור . תודה !!!!
תודה איילת
אחת הכי מדהימות בטעמן שאפיתי . תודה על המתכון המדוייק
העוגה מושלללללמת
לא השתמשתי בשאריות פרג מהמילוי של אזני המן, כי בעלי אכל אותן עם שאריות בריוש עוד באותו היום…
אבל לגמרי שווה להכין שאריות במיוחד!
היי קרן העוגה מאוד ירדה לי ויצאה כבדה את יודעת למה זה קרה?
היי, נראה מעולה!
לתבנית 24, בכמה להגדיל את המצרכים?
להכפיל
להכפיל בכמה לתבנית 24?
וואו וואו. אני מתה לפרג והעוגה הזאת ממש במקום. תודה
עוגה משובחת שילוב מנצח פרג ואגוזים, תודה רבה
תודה נעמי
שלום רב
האם אפשר להגיב באופן פרטי
הכנתי את העוגה אשמח לשתף בפרטי
הי קרן,
הקישור לעוגה המקורית – שיש קצפת ריבת חלב – לא עובד.
איך אפשר להגיע אליה?
תודה
היא עברה לגור בספר שלי
אחפש שם! תודה!