העוגה הזו מסמלת בשביילי משהו חשוב! בתחילת דרכי כבלוגרית, עוד טרם מלאו לי 10,000 עוקבים באינסטוש, פנו אליי מאיזה אתר
של דוסים (סליחה על המילה, אבל זה אתר של דוסים) וביקשו שאכתוב להם מתכונים אחת לשבוע, ואני, שכל מה שרציתי
היה לדעת שאני גם יכולה להתפרנס אשכרה מהדבר הזה שנקרא פיתוח מתכונים וצילום, הפקתי להם מתכון אחת לשבוע במחיר מצחיק,
ועשיתי לו שלח לחמך על פני המים, והייתי מאוד גאה שלא משנה כמה, מישהו אשכרה משלם לי על זה.
ואני באמת מדברת איתכם על לא ככ הרבה זמן אבל מרחק שנות אור מאיפה שהרשת הדיגיטלית ואני, נמצאות היום.
מדי שבוע הייתי מצלמת מתכון ושולחת להם, הם היו מפרסמים, ואני אף פעם לא ידעתי מי בכלל צופה בו או מכין אותו.
וזה קצת הקיץ של אביה, אם אתם מבינים אותי או שאתם בכלל בגיל שלי:-)
זה באמת אתר שנכנסים אליו רק דתיים. היום שם המון מתכונים והמון יציאות מדהימות של מתכונים, וב 2019 הפסקתי עם זה,
וכל המתכונים נשארו שם. בגלל שהיו שם כמה מתכונים שהם באמת להיטים, כמו עוגת הלימון הזו שבאה לי בחלומות מאז בקטע טוב,
החלטתי שאני חייבת לשתף איתכם את העוגה, להעלות אותה לאתר.
אבל אם נחזור רגע לרגע הזה שכבר נזכרתי בו שבו היו לי מעט עוקבים יחסית, אני יכולה להגיד שזה סוג של גאווה בשבילי,
שפעם היא עלתה לרשת ולא היה לי מושג מי בכלל מכין אותה או מעריך אותה, והיום היא עולה לאתר ואני יודעת בוודאות,
שבודדה היא לא תישאר. שבת שלום אהובים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת לימון ושמנת חמוצה עם זיגוג לימוני/תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
אחד ושליש+כף כוסות (280 גר׳) סוכר לבן
20 גר׳ (2 כפות) סוכר וניל
(אפשר להמיר סוכר וניל בכפית תמצית/מחית וניל ולהוסיף עוד 20 גר׳ סוכר לבן רגיל לעוגה)
1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה
גרידת לימון מליים אחד ואם הם ממש קטנים אז שניים.
4 כפות מיץ ליים
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 מיכל(200 מ״ל) שמנת חמוצה 15% ומעלה
לזיגוג:
200 גר׳ אבקת סוכר
4 כפות מיץ לימון
כף יוגורט מכל סוג
גרידת ליים לעיטור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים ביצים סוכר וניל וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה (אפשר גם עם מיקסר יד)
מוסיפים את השמן, לאט בזרם חלש, וממשיכים להקציף
מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון,ושמנת חמוצה ומערבבים .
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, ובעזרת מטרפה מערבבים, המטרפה עוזרת במניעת גושים של קמח
עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה.
לציפוי:
בקערה מערבבים אבקת סוכר עם מית לימון ויוגרט, למרקם חלק וסמיך מאוד. אם חסר עוד קצת נוזל מוסיפים עוד מיץ לימון או יוגורט.
מצפים את העוגה ומפזרים גרידת לייים לקישוט.
שומרים את העוגה במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
**לגרסת פרווה ממירים שמנת חמוצה בקרם קוקוס בלבד. ובציפוי מוותרים על היוגורט.
**אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט או בשמנת מתוקה (מיכל)
**אני פיזרתי בתוך העוגה רבעים קטנים של תאנים וזה הוסיף המון למרקם שלה, לא חובה אב לגמרי אפשרי לפזר עוגות בפנים.
**העוגה תהיה טעימה גם בלי הציפוי ורק עם קישוט של אבקת סוכר.
**אפשר להמיר ליים בלימון רגיל
50 Comments
היי קרן
מה דעתך על חתיכות מנגו במקום התאנים? לא שלא היה מדהים עם תאנים….
תודה וסופש מקסים
אם רוצה לאפות באינגליש קייק? הכמויות זהות?
האם אפשר להשתמש בתרכיז לימון קפוא של פריגת?
מה ההבדל בין לימון ליים ללימון רגיל? האם ניתן להחליף לימון ליים בלימון רגיל במתכון הזה?
אין בעיה להמיר ליים בלימון
מיץ לימון קפוא הוא מתוק אבל אפשרי
בדיוק בהתלבטות איזה עוגה מכינה ובא לי פשוט… ואז זה
אלופה שאת. בול בזמן הנכון
היי קרנונה
אשמח לדעת שאת כותבת תבנית מלבנית שתצייני מידות זה יעזור מאוד אודה לתשובתך, שבת שלום.
אפשר חמאה במקום שמן ואם כן אז מה הכמות? תודה
אפשר חמאה 180-200 גר׳
אפשר לשים במקום שמנת חמוצה גבינה לבנה?
כן אפשר
וואו עוגה מושלמת! אי אפשר להפסיק לאכול
איך אני שמחה שאהבת
תודה
קרן יקרה אפשר במקום מנגו שזיפים בתוך הבלילה?
בטח שאפשר
כוס ושליש סוכר, על שתי כוסות קמח?
ירד לי החשק מהעוגה הזו.
גם לה ירד החשק ממך
בוכהההההה
אפשר לוותר על הגרידת לימון?
לא אוהבים אצלנו…
קרן
נדמה לי שבזיגוג 200 גר' אבקת סוכר – כמות מוגזמת. לא?
לא מוגזמת כדי שתהיה נוכחות של ציפוי, מוזמנת להוריד בכמות וזה יהיה פחות בולט
אם שמים קמח שקדים במקום קמח לבן כמה קמח צריך?
העוגה לא תחזיק רק על שקדים אפשר להמיר חלקית ביחס של 1:1
הי קרן, העוגה בתנור
שאלת תמה –
כשהוספתי את השמן זה נראה כאילו הרסתי את ההקצפה, האם זה אמור להיות כך? התערובת נעשית נוזלית יותר?
תודה
לא.. את אמורה במזיגה איטית להוסיף אותו תוך כדי הקצפה וזה לא אמור לפגום במרקם , האם העוגה יצאה טבה?
לא.. את אמורה להוסיף את השמן במזיגה איטית תוך כדי הקצפה וזה לא אמור לפגום במרקם, מקוה שהעוגה יתאה טובה, אני כמעט בטוחה שכן 🙂
קרן, אני אוהבת לקרוא אותך
אבל בתור חרדית נפגעתי 🙁
לא יודעת למה נפגעת
לא כתבתי שום דבר פוגע
זה היה קצת בוטה ה'דוסים", מודה שגם לי זה עשה קצת ברררר…אך מצד שני, אני בטוחה שזה לא היה בקטע של ליברמן, לפיד ושות'… בכל מקרה..נעלמת!! מה קורה מה2.9.22 לא העלית כלום?@!?
מחכה לרעיונות חדשים..
ברור שזה מגיע ממקום חיובי ודוסים זו לא קללה
לא היתה פה שום כוונה לא טובה חוץ מלספר את הסיפור של הטור שהיה לי באתר שמיועד לדתיים בלבד וזה הסיפור של העוגה
לא צריך לקחת כל אמירה לשלילה שלה, בטח לא מי שעוקב אחרי ויודע שאין בכוונתי לפגוע, לעורר פרובוקציות , או להביע דעה פוליטית כזו או אחרת.
האם יעבוד רק אם מטרפה ולא עם מיקסר? בתנאי שטח ונראית משגעת (:
בטח
עשיתי כמה שינויים ועדיין יצא מעולה, עוגה נהדרת!
שמתי חמאה במקום שמן, שמנת מתוקה 15 אחוז במקום שמנת חמוצה, והורדתי משמעותית את כמות אבקת הסוכר בזיגוג.
היי קרן , מה אני אגיד לך שאני דתיה ואוהבת את הצחוקים והשנינות שלך …לא מוותרת על מילה…לא הגעתי אלייך משום אתר דתי אבל הכי חשוב שהגעתי אלייך …הספר שלך כבר אצלי וקראתי את כולו ..אני ממליצה על המתכונים שלך בכל מקום וכבר קראתי לך בעבר 'קרן קסם' בפשטות שלך את מחוללת פלאים קרי "ניסים" אפילו שאת לא דתיה…תמשיכי כך…והמתכון הזה בטוח נהדר הולכת להכין…בייוש
תודה אורית איזה כייף לי שאת פה
היי קרן, גיליתי אותך באינסטוש לאחרונה ואני כבר מעריצה אותך. הספקתי לשמור מספר לא מבוטל של מתכונים ואני בטוחה שהיד עוד נטויה תודה על הפשטות שבמתכוניל שלך שמזכירים לי את בית סבתא המשיכי כך. תודה
תודה רבה דינה ברוכה הבאה
היי קודם כל אני רוצה להגיד שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך
השאלה שלי היא אם אני מכינה את העוגה יום קודם איפה עדיף לשמור את העוגה? (מקרר/בחוץ)
ומה בדיוק הגודל של התבנית המלבנית?
לשמור מחוץ למקרר
היי קרן תודה על מתכונים מדהימים! שאלה האם הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
כן
הי קרן, תודה על מתכונים נפלאים.
הזיגוג יצא לי במרקם סירופ במקום משחתי, יתכן ש4 כפות מיץ לימון היו יותר מידי?
האם עדין אפשר לצפות/לטפטף את הסירופ מעל?
תודה
תוסיפי אבקת סוכר כדי להחזיר למרקם משחה ולא סירופ
היי קרן, מה גודל התבנית המלבנית?
לא ממש מדדתי אותה אבל זה כמו תבנית חד פעמית מאלומניום המלבניות לא האינגליש
רציתי להכין עוגה אחרת ואז ראיתי את זו וממש בא לי, אבל הבצים כבר שבורות בקערה,ארבע במספר,המתכון מבקש שלוש. יש מה לעשות או לחפש מתכון אחר?
להוציא ביצה אחת או אם הן מעורבבות אז חלק מזה החוצה
היי קרן ! תודה רבה על המתכון ובכלל על התוכן המעולה שאת משתפת אתנו ! אם רוצים להכין את העוגה בגרסה כשל"פ, באיזה קמח ניתן להשתמש? תודה רבה!
כל קמח ללג שיש, או לערבב קמח שקדים עם קמח תפא או קורנפלור
עוגה מעולה!
בדיוק מה שרציתי, רכה, עסיסית וטעימההההההה
תודה וויני אהובה