עוגות בחושותעוגות גבינהעוגות שוקולד

עוגת שיש שוקולד גבינה

מאי 29, 2023 53 Comments

צילום: נופר צור

ֿלמרות שגדלתי בבית בולגרי אבא שלי היה צבר ממוצא פולני, וכיוון שלא היתה לו משפחה הוא אימץ לעצמו את המשפחה של אמא שלי, הבולגרים.

לא הכרתי את אמא שלו הפולניה ואבא שלו לא היה בשלן או דברן גדול בכלל,  כך שלא הכרתי כמעט כלום מהמטבח הפולני,

חוץ מהגפילטע פיש שאמא שלי היתה מכינה בכל ארוחת חג בראש השנה ובפסח.

אולי זו הסיבה שאני מחוברת ולא בצחוק למלא בלוגים בשפה הפולנית והרומנית וכשאני רואה עוגות שלהם אני מתעלפת. יש להם מלא שילובים

והמון עוגות בחושות עם קרמים שנראות תמדי הכי ביתיות אבל הכי טעימות שיש. אז יש לי בפינטברט בשמורים מלא מתכונים מהם,

אבל אני לא מגיעה לכולם ולא מספיקה אבל מדי פעם כשיש משהו קליל יחסית אני ממהרת להכין אותו ולבדוק אם אכן המתכון טעים כמו שהוא נראה.

ככה היה עם עוגת בשוקולד גבינה הזו, שבמתכון שמצאתי בבלוג פולני היא נראית קצת שונה, אבל מדהים והחלטתי להכין אותה בבית בגרסה

מותאמת. היא יצאה שונה ממה שראיתי בבלוג אבל טעימה בטירוף, ואין על עוגות שיש. כל צבע שלהן וכל טעם תמיד מניב חיבורים הורסים

וטעמים נפלאים.

אני בטוחה שסבא שלי אם היה חי בשנים בהן התחלתי לאפות היה גאה בי ומזכיר לי עוגות שהוא מכיר מהבית, אבל מי חשב על זה בכלל?

האתר שממנו לקחתי את המתכון כאן

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת שיש שוקולד גבינה/תבנית מלבנית 25*30

(אפשר גם במרובעת או עגולה 24)

מצרכים למתכון:

לעוגת שוקולד:

2 ביצים גודל  L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות אבקת קקאו

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) חלב רגיל

לבלילת הגבינה:

500 גר׳ גבינת תבור או גבינת ריקוטה

3 ביצים גודל L

1 כף אבקת קורנפלור

1 כפית מחית/תמצית וניל

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

מתחילים עם בלילת השוקולד:

בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, למשך 2-3 דקות לתערובת מעט תפוחה, מוסיפים את השמן תוך כדי שטורפים היטב.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה ואת הקקאו ובעזרת מטרפה מערבבים (המטרפה עוזרת למניעת גושים)

מוסיפים את החלב ומערבים היטב לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית האפייה.

מכינים את מלית הגבינה:

בקערה מערבבים גבינת תבור/ריקוטה עם וניל וסוכר לבן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.מוסיפים קורנפלור ווניל ומערבים היטב.

מעבירים את בלילת הגבינה מעל בלילת השוקולד בתבנית, ובעזרת סכין מערבבים ליצירת מראה שיש.

אופים כ 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים

 

 

53 Comments

איילת מאי 29, 2023 at 4:19 pm

אפשר גם עם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:54 am

9% עדיף

Reply
פרננדה יוני 16, 2023 at 4:12 am

הי קרן,
תודה על המתכון
האם המעלות והזמנים מדוייקים? חיממתי במשך 50 דקות ואף יותר משעה על חום של 160 מעלות ועדיין העוגה היתה רטובה ונוזלית מבפנים
שוב תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:53 am

יכול להיות שהתנור שלך חלש משלי ולכן אצלך צריך להעלות מעלות או שהתמשת בגבינות יותר ״רטובות״ וקולח לעוגה יותר זמן להיאפות

Reply
שלומית מאי 29, 2023 at 5:02 pm

יש בעיה עם העלאת סרטון ההכנה.

Reply
מירי דניאל יוני 9, 2023 at 11:25 am

במקום חלב ,אפשר מיץ פרי,יוגורט ?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:10 pm

אפשר יוגורט

Reply
רמה מאי 29, 2023 at 5:47 pm

אפשר עם גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:54 am

כן

Reply
אוריה מאי 29, 2023 at 9:45 pm

ניתן להחליף לקמח תופח ולוותר על אבקת אפייה ועל סודה לשתייה?

Reply
ורד מאי 29, 2023 at 11:09 pm

איזה עוד גבינות יכולות להתאים?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:54 am

גבינת שמנת, לבנה 9%
טוב טעם ריקוטה וכו

Reply
Sharon מאי 30, 2023 at 3:39 pm

שתי שאלות :
אחת האם אפשר לעשות אם חלב אחר?
והאם אפשר להחליף גבינה למשל למסקרפונה?חח נתקעתי משבועות עם סטוקים

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:56 am

אפשר ואפשר

Reply
ענת מאי 31, 2023 at 1:22 pm

טורבו או למעלה למטה ?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:57 am

חום עליון תחתון תמיד

Reply
רחל יוני 2, 2023 at 3:58 pm

אני זרקתי כבר כמה עוגות שהכנתי מהמתכונים.. אולי כדאי לציין את זה המתכונים, פשוט חבל.

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:10 pm

אין קשר בין המתכונים לזה שזרקת עוגות לפח
אולי את משנה משהו במתכון
אולי מורידה בסוכר
אולי לא מדוייקת במצרכים
אולי התנור אינו תקין
נסי לבדוק מה את עודה שונה ולתקן

Reply
ורד מאי 31, 2023 at 4:15 pm

היי קרן,
ניתן להחליף את גבינה הריקוטה במסקרפונה?

Reply
רחל יוני 2, 2023 at 4:02 pm

אני מכינה את העוגות שלל ומאוד אוהבת, אבל כמה שאלות, כי כבר זרקתי כמה עוגות כי לא יצאו מוכנות כלל. האם את משתמשת במידות לפי המשקל או לפי כוסות/כפות/כפיות המדידה, כי נראה לי שהפער הוא משמעותי.
האפיה בחום תחתון עליו או טורבו?
והאם גבינת טבור זה טבורוג? לא מצאתי.

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:10 pm

הי רחל
המידות בכוסות ומשקל מאוד מדוייקות במתכונים כך שזה לא משנה איך תכיני התוצאה אותו הדבר אמורה להיות כך או כך
אני אופה בחום עליון תחתון
בכל המתכונים אחא מצויין אחרת אופים בחום עליון תחתון

Reply
אורטל יוני 1, 2023 at 11:31 am

אפשר גבינת כנען במקום?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:51 am

כן בטח

Reply
גלית יוני 2, 2023 at 7:49 pm

עוגה פשוטה וטעימה!!!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:08 pm

תודה גלית

Reply
דגנית יוני 9, 2023 at 4:19 pm

היי.. אם אין לי קמח קורנפלור? יש תחליף מומלץ? אפשר בלי?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:08 pm

קמח רגיל, פודינג וניל, קמח תפא

Reply
רויטל יוני 8, 2023 at 7:43 am

היי קרן, כבת לאמא רומניה, אשמח שתשתפי אותי באתרי בלוגריות רומניות…
תודה

Reply
נעמי פברואר 4, 2024 at 12:54 am

היי
המתכון נראה מעולה
אפשר להוסיף 100ג שוקולד מריר מומס לבלילת השוקולד?
האם אפשר להמיר חלק מהשמן בחמאה כדי שתצא עשירה יותר ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:44 pm

אפשר להמיר שמן בחמאה.
לגבי תוספת השוקולד לא ניסיתי לא יודעת להגיד איך ייצא

Reply
לידור אוגוסט 6, 2024 at 11:53 pm

היי קרן
במה ניתן להמיר את השמן?
חלב קוקוס יעבוד במקום??
מדי שבוע אני מכינה 2 מתכונים שלך
והכל מושלללם
תודה לך על המתכונים!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2024 at 8:01 am

קרם קוקוס

Reply
חוי יוני 10, 2023 at 3:28 pm

הי הכנתי יצא טעים מאוד וקצר מחמאות:-)
השתמשתי בגבינת ריקוטה 5% של משק יעקבס. הגבינה שקעה למטה אז לא נוצר מראה יפה של שיש כמו בסרטון ובתמונות שלך 🙁 מה יכולה להיות הסיבה? איך ניתן לשפר? תודה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 4:19 pm

אני לא יודעת למה היא שקעה למטה אין סיבה תכלס

Reply
מלי יוני 14, 2023 at 1:31 pm

אפשר להוריד מכמות הסוכר או להחליף בסוכר חום?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:41 am

להמיר לסוכר חום

Reply
ענת אוגוסט 20, 2023 at 4:11 pm

זרקתי לפח… יצאה עוגת חנק… החלק העליון של הגבינה טעים אבל השוקולדי פשוט לא עובר בגרון.. חבל, כנראה הפרופורציות של 2 כוסות קמח על כוס שמן אחת לא מתאים כלל.: המראה מרשים

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:29 pm

אני לא ככ מסכינה, העוגה ממש מדוייקת ויצאה לי כמה פעמים נהדר ולא רק לי, אולי השתבש לך משהו במתכון ולא אהבת, אכן באסה אבל לא תמיד המתכון בעייתי .

Reply
שרה יוני 16, 2023 at 5:14 pm

קרן שלום,
כתבת להוסיף שמן לביצים + סוכר (לעוגת השוקולד), אך לא מצויין כמה שמן צריך להוסיף.
את יכולה לומר לי בבקשה כמות ?
תודה !

Reply
שרה יוני 16, 2023 at 5:16 pm

לא שמתי לב שאכן כתוב… טעות שלי

Reply
נויה יוני 28, 2023 at 7:21 pm

לא מוצלחת בכלל
עשיתי השקעתי
וזרקתי .

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:43 pm

אולי לא אהבת אבל זה לא אומר שהיא לא מוצלחת , בטח לא ברמה של לזרוק עוגה.
עוגה מעולה שהכנתי כמה פעמים ועוד אנשים וקיבלתי עליה פידבקים מעולים.
אולי שינית משהו במתכון או שמשהו השתבש לך והיא לא יצאה כמו שאמורה

Reply
דפנה ינואר 4, 2024 at 8:43 am

האם ניתן להקפיא וכיצד?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:29 pm

לעטוף ולהקפיא

Reply
יוטבת יולי 1, 2023 at 9:55 pm

יצאה חמודה וגבוהה . בבלילת הגבינה נאלצתי להשתמש בגבינת שמנת עזים חצי מהכמות וגם חצי קמח כוסמין כי זה מה היה בבית. עם כל זאת בעלי עף על העוגה והיא ממש טעימה .

Reply
רעות יולי 2, 2023 at 10:44 am

חיפשתי עוגה מהירה עם טעמים של גבינה ושוקולד שאני מאוד אוהבת.
אני לא חסידה גדולה של עוגות בחושות, אבל זו יצאה נהדר וקצרה מחמאות מפעוט ועד זקן. בהחלט מתכון לשמור

Reply
קרן אגם יולי 5, 2023 at 8:09 am

תודהההה

Reply
רחלי ספטמבר 18, 2023 at 1:43 am

עוגה מעולה, עושה אותה שוב ושוב,
לפעמים הגבינה שוקעת לי, יודעת מה הסיבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:26 am

לפעמים הגבינה קצת כבדה למסה, העיקר שזה טעים

Reply
דנה ספטמבר 29, 2023 at 11:25 am

יש דרך להמיר כמויות לתבנית 42×30?
חג שמח

Reply
מיקה אוקטובר 28, 2023 at 7:01 pm

יצא ממש מוצלח תודה! עוגה קלה מהירה וטעימה!

Reply
יפית ינואר 4, 2024 at 10:57 pm

היי, חששתי להכין אותה (פעם ראשונה שאני מערבבת שוקולד וגבינה) אבל משו בתמונות קרץ לי. יצאה עוגה עסיסית ורכה, השילוב של הטעמים מעולה (הכנתי עם גבינה 9%) אם כי לא נראית מלמעלה בדיוק כמו בתמונה (הגבינה הלבנה נוזלית יותר ממסקרפונה, לכן הוספתי לה גם כף קמח תפוחי אדמה). בקיצור תודה על המתכון, אשתמש בו שוב

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:03 pm

תודה יפית

Reply

Leave a Comment