ֿלמרות שגדלתי בבית בולגרי אבא שלי היה צבר ממוצא פולני, וכיוון שלא היתה לו משפחה הוא אימץ לעצמו את המשפחה של אמא שלי, הבולגרים.
לא הכרתי את אמא שלו הפולניה ואבא שלו לא היה בשלן או דברן גדול בכלל, כך שלא הכרתי כמעט כלום מהמטבח הפולני,
חוץ מהגפילטע פיש שאמא שלי היתה מכינה בכל ארוחת חג בראש השנה ובפסח.
אולי זו הסיבה שאני מחוברת ולא בצחוק למלא בלוגים בשפה הפולנית והרומנית וכשאני רואה עוגות שלהם אני מתעלפת. יש להם מלא שילובים
והמון עוגות בחושות עם קרמים שנראות תמדי הכי ביתיות אבל הכי טעימות שיש. אז יש לי בפינטברט בשמורים מלא מתכונים מהם,
אבל אני לא מגיעה לכולם ולא מספיקה אבל מדי פעם כשיש משהו קליל יחסית אני ממהרת להכין אותו ולבדוק אם אכן המתכון טעים כמו שהוא נראה.
ככה היה עם עוגת בשוקולד גבינה הזו, שבמתכון שמצאתי בבלוג פולני היא נראית קצת שונה, אבל מדהים והחלטתי להכין אותה בבית בגרסה
מותאמת. היא יצאה שונה ממה שראיתי בבלוג אבל טעימה בטירוף, ואין על עוגות שיש. כל צבע שלהן וכל טעם תמיד מניב חיבורים הורסים
וטעמים נפלאים.
אני בטוחה שסבא שלי אם היה חי בשנים בהן התחלתי לאפות היה גאה בי ומזכיר לי עוגות שהוא מכיר מהבית, אבל מי חשב על זה בכלל?
האתר שממנו לקחתי את המתכון כאן
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שיש שוקולד גבינה/תבנית מלבנית 25*30
(אפשר גם במרובעת או עגולה 24)
מצרכים למתכון:
לעוגת שוקולד:
2 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) חלב רגיל
לבלילת הגבינה:
500 גר׳ גבינת תבור או גבינת ריקוטה
3 ביצים גודל L
1 כף אבקת קורנפלור
1 כפית מחית/תמצית וניל
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
מתחילים עם בלילת השוקולד:
בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, למשך 2-3 דקות לתערובת מעט תפוחה, מוסיפים את השמן תוך כדי שטורפים היטב.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה ואת הקקאו ובעזרת מטרפה מערבבים (המטרפה עוזרת למניעת גושים)
מוסיפים את החלב ומערבים היטב לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית האפייה.
מכינים את מלית הגבינה:
בקערה מערבבים גבינת תבור/ריקוטה עם וניל וסוכר לבן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.מוסיפים קורנפלור ווניל ומערבים היטב.
מעבירים את בלילת הגבינה מעל בלילת השוקולד בתבנית, ובעזרת סכין מערבבים ליצירת מראה שיש.
אופים כ 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו .
מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים
53 Comments
אפשר גם עם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז?
9% עדיף
הי קרן,
תודה על המתכון
האם המעלות והזמנים מדוייקים? חיממתי במשך 50 דקות ואף יותר משעה על חום של 160 מעלות ועדיין העוגה היתה רטובה ונוזלית מבפנים
שוב תודה ושבת שלום
יכול להיות שהתנור שלך חלש משלי ולכן אצלך צריך להעלות מעלות או שהתמשת בגבינות יותר ״רטובות״ וקולח לעוגה יותר זמן להיאפות
יש בעיה עם העלאת סרטון ההכנה.
במקום חלב ,אפשר מיץ פרי,יוגורט ?
אפשר יוגורט
אפשר עם גבינת שמנת?
כן
ניתן להחליף לקמח תופח ולוותר על אבקת אפייה ועל סודה לשתייה?
איזה עוד גבינות יכולות להתאים?
גבינת שמנת, לבנה 9%
טוב טעם ריקוטה וכו
שתי שאלות :
אחת האם אפשר לעשות אם חלב אחר?
והאם אפשר להחליף גבינה למשל למסקרפונה?חח נתקעתי משבועות עם סטוקים
אפשר ואפשר
טורבו או למעלה למטה ?
חום עליון תחתון תמיד
אני זרקתי כבר כמה עוגות שהכנתי מהמתכונים.. אולי כדאי לציין את זה המתכונים, פשוט חבל.
אין קשר בין המתכונים לזה שזרקת עוגות לפח
אולי את משנה משהו במתכון
אולי מורידה בסוכר
אולי לא מדוייקת במצרכים
אולי התנור אינו תקין
נסי לבדוק מה את עודה שונה ולתקן
היי קרן,
ניתן להחליף את גבינה הריקוטה במסקרפונה?
אני מכינה את העוגות שלל ומאוד אוהבת, אבל כמה שאלות, כי כבר זרקתי כמה עוגות כי לא יצאו מוכנות כלל. האם את משתמשת במידות לפי המשקל או לפי כוסות/כפות/כפיות המדידה, כי נראה לי שהפער הוא משמעותי.
האפיה בחום תחתון עליו או טורבו?
והאם גבינת טבור זה טבורוג? לא מצאתי.
הי רחל
המידות בכוסות ומשקל מאוד מדוייקות במתכונים כך שזה לא משנה איך תכיני התוצאה אותו הדבר אמורה להיות כך או כך
אני אופה בחום עליון תחתון
בכל המתכונים אחא מצויין אחרת אופים בחום עליון תחתון
אפשר גבינת כנען במקום?
כן בטח
עוגה פשוטה וטעימה!!!
תודה רבה!
תודה גלית
היי.. אם אין לי קמח קורנפלור? יש תחליף מומלץ? אפשר בלי?
קמח רגיל, פודינג וניל, קמח תפא
היי קרן, כבת לאמא רומניה, אשמח שתשתפי אותי באתרי בלוגריות רומניות…
תודה
היי
המתכון נראה מעולה
אפשר להוסיף 100ג שוקולד מריר מומס לבלילת השוקולד?
האם אפשר להמיר חלק מהשמן בחמאה כדי שתצא עשירה יותר ?
אפשר להמיר שמן בחמאה.
לגבי תוספת השוקולד לא ניסיתי לא יודעת להגיד איך ייצא
היי קרן
במה ניתן להמיר את השמן?
חלב קוקוס יעבוד במקום??
מדי שבוע אני מכינה 2 מתכונים שלך
והכל מושלללם
תודה לך על המתכונים!!
קרם קוקוס
הי הכנתי יצא טעים מאוד וקצר מחמאות:-)
השתמשתי בגבינת ריקוטה 5% של משק יעקבס. הגבינה שקעה למטה אז לא נוצר מראה יפה של שיש כמו בסרטון ובתמונות שלך 🙁 מה יכולה להיות הסיבה? איך ניתן לשפר? תודה
אני לא יודעת למה היא שקעה למטה אין סיבה תכלס
אפשר להוריד מכמות הסוכר או להחליף בסוכר חום?
להמיר לסוכר חום
זרקתי לפח… יצאה עוגת חנק… החלק העליון של הגבינה טעים אבל השוקולדי פשוט לא עובר בגרון.. חבל, כנראה הפרופורציות של 2 כוסות קמח על כוס שמן אחת לא מתאים כלל.: המראה מרשים
אני לא ככ מסכינה, העוגה ממש מדוייקת ויצאה לי כמה פעמים נהדר ולא רק לי, אולי השתבש לך משהו במתכון ולא אהבת, אכן באסה אבל לא תמיד המתכון בעייתי .
קרן שלום,
כתבת להוסיף שמן לביצים + סוכר (לעוגת השוקולד), אך לא מצויין כמה שמן צריך להוסיף.
את יכולה לומר לי בבקשה כמות ?
תודה !
לא שמתי לב שאכן כתוב… טעות שלי
לא מוצלחת בכלל
עשיתי השקעתי
וזרקתי .
אולי לא אהבת אבל זה לא אומר שהיא לא מוצלחת , בטח לא ברמה של לזרוק עוגה.
עוגה מעולה שהכנתי כמה פעמים ועוד אנשים וקיבלתי עליה פידבקים מעולים.
אולי שינית משהו במתכון או שמשהו השתבש לך והיא לא יצאה כמו שאמורה
האם ניתן להקפיא וכיצד?
לעטוף ולהקפיא
יצאה חמודה וגבוהה . בבלילת הגבינה נאלצתי להשתמש בגבינת שמנת עזים חצי מהכמות וגם חצי קמח כוסמין כי זה מה היה בבית. עם כל זאת בעלי עף על העוגה והיא ממש טעימה .
חיפשתי עוגה מהירה עם טעמים של גבינה ושוקולד שאני מאוד אוהבת.
אני לא חסידה גדולה של עוגות בחושות, אבל זו יצאה נהדר וקצרה מחמאות מפעוט ועד זקן. בהחלט מתכון לשמור
תודהההה
עוגה מעולה, עושה אותה שוב ושוב,
לפעמים הגבינה שוקעת לי, יודעת מה הסיבה?
לפעמים הגבינה קצת כבדה למסה, העיקר שזה טעים
יש דרך להמיר כמויות לתבנית 42×30?
חג שמח
יצא ממש מוצלח תודה! עוגה קלה מהירה וטעימה!
היי, חששתי להכין אותה (פעם ראשונה שאני מערבבת שוקולד וגבינה) אבל משו בתמונות קרץ לי. יצאה עוגה עסיסית ורכה, השילוב של הטעמים מעולה (הכנתי עם גבינה 9%) אם כי לא נראית מלמעלה בדיוק כמו בתמונה (הגבינה הלבנה נוזלית יותר ממסקרפונה, לכן הוספתי לה גם כף קמח תפוחי אדמה). בקיצור תודה על המתכון, אשתמש בו שוב
תודה יפית