עוגות גבינהקינוחים

עוגת תותים וקרם מסקרפונה מהירת הכנה

פברואר 17, 2024 14 Comments

אני שרופה על טירמיסו ושרופה על עוגות ג׳לי תות, אז במקום עוגת ביסקויטים הכנתי עוגת טירמיסו תות

מהירת הכנה, ללא אפייה, כל כך טעימה שכמעט אכלתי את כולה ישירות מהתבנית!

בדרכ עוגות כאלו אני מכינה בתבנית פיירקס ופשו מוציאה מהם עפ כף גדולה, אבל הפעם החלטתי להכין בתבנית מתפרקת שאוכל

להגיש את העוגה למרכז השולחם במלוא תפארת התותים היפים שלה, וזה יצא מושלם!

התשמשתי בשקף מסביב לדפנות העוגה (אפשר גם נייר אפיה) וכשכל שכבות הבישקוטים שלה בצבצו מתחת לקרן בצדדים זה היה הכי יפה שיש.

ליקנ לתבנית של מגנוס פה, הגודל מושלם (בישקוטים נכנסים בול בגודל ואין צורך לפרק אותם) והיא מאוד קלה ונוחה לתפעול.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

עוגת תותים וקרם מסקרפונה מהירת הכנה/תבנית קפיצית 24 ס״מ בקוטר

מצרכים למתכון:

3 שרווילי עוגיות בישקוטי

750 מ״ל שמנת להקצפה

2 כוסות (480 מ״ל) חלב

1 אינסטנט פודינג וניל (חבילה)

2 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ גבינת מסקפרונה (או כל גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים אחרת)

חבילה של תותים טריים

1 חבילה ג׳לי תות

לטבול את הבישקוטים :

1 כוס (240 מ״ל) חלב

אופן ההכנה:

מכינים את הקרם:

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, חלב, פודינג וניל ואבקת סוכר לקרם יציב, מוסיפים גבינת מסקרפונה ושוב מקציפים

עד לקלבת קרם אחיד וחלק.

טובלים את הבישוטים בחלב, ומסדרים שכבה בתחתית התבנית, מעבירים מחצית מהקרם מעל, ומיישרים

שוב טובלים בישקוטים בחלב, מניחים על הקרם,ומעליהם את מחצית הקרם שנותר בקערה ומשיירים

פורסים תותים שלמים לפרוסות דקות ומניחים על הקרם למעלה בצפיפות.

מכינים את הג׳לי לפי המתכון על האריזה:

מוזגים מים על האבקה בקערה מערבבים היטב הכי טוב עם מטרפה ומיד מוזגים מעל התותים.

אל תחכו עם הג׳לי כי כשהוא מתקשה זה לא כייף וזה קורה ממש מהר.

מצננים 6-8 שעות לפני הגשה וטורפים

14 Comments

מאיה פברואר 18, 2024 at 6:12 pm

אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת?

Reply
מאיה פברואר 18, 2024 at 6:17 pm

אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת? הבישקוטים לא התפוררו?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:34 pm

אין בעיה להכין בעגולה מתפרקת

Reply
דנית קוטאי פברואר 23, 2024 at 7:58 am

נראה מדהים… 2 שאלות
האם להקציף עם 2 כוסות חלב ובנוסף כוס חלב לטביל. הביסקוטים?
האם להתחיל בתחתית התבנית עם ביסקוטים או עם התערובת המוקצפת?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:45 am

הי דנית
להקציף עם שתי כוסות ואחכ לטבול בעוד כוס
להתחיל עם בישקוטים

Reply
שרון פברואר 25, 2024 at 11:36 am

נראה מדהים.

Reply
yael פברואר 25, 2024 at 11:44 am

כששופכים את הג'לי הוא לא ממיס את העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:06 pm

לא

Reply
בני פברואר 25, 2024 at 5:09 pm

בסרטון נראה שמתחילים עם הקרם על התבנית ורק אז שכבה ראשונה של בישקוטים

Reply
גלית פברואר 26, 2024 at 3:59 pm

נכון, בסרטון רואים את הקרם מונח על התבנית ועליו שכבת בישקוטים ראשונה. האם זה המתכון?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:24 am

נכון, בטעות, וגם כתבתי שהתחלתי עם קרם כי היו לי תכניות אחרות לגבי זה:-)
אבל אני ממליצה כן להתחיל עם בישקוטים

Reply
מרים מרץ 4, 2024 at 4:45 pm

שאלה
רוצה להכין את העוגה רק קומה אחת, עם שמנת מתוקה אחת. מה היחס עם שאר המרכיבים: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וגבינת המסקרפונה?
מקווה שהשאלה מנוסחת בצורה ברורה.
תודה
מרים

Reply
מרים צור מרץ 5, 2024 at 9:38 am

אשמח לדעת מה היחס בין גבינת המסקרפונה, לשמנת המתוקה החלב והאינסטנט פודינג, אם אני רוצה להכין עוגה רק בשכבה אחת של קרם
תודה
מרים

Reply
אריאלה מרץ 21, 2024 at 12:44 pm

היי קרן
האינטואיציה שלי אמרה, תבנית 26..אבל החלטתי להקשיב להמלצתך וזו היתה טעות. תבנית 24 איננה מכילה את כל כמות הקרם וגם הג"לי נוזל, למרות שהנחתי נייר אפיה גבוה. בבקשה תקני אצלך כדי שאחרות לא תתאכזבנה.

Reply

Leave a Comment