img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

פרעצלס שום מושלמים

ינואר 1, 2019 | 77 תגובות

img

77 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2019 בשעה 09:07

היי קרן, נראה מעולה! אני רוצה להכין אותם עם קמח כוסמין, אפשרי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2019 at 9:27 am

תודה רבה ! בדיוק הוספתי הערות למטה במתכון להמרה לקמחים מלאים. אין בעיה להמיר, פחות אוהבת להמיר 100% אני תמיד ממליצה להמיר ב 50% אחרת ייצאו ממש כבדים ודחוסים.

השב
User Avatar
עינת
ינואר 2, 2019 at 8:26 pm

מעולה, תודה :)

השב
User Avatar
יעל
ינואר 17, 2019 at 11:25 am

האם יש שינוי בכמות המים אם עושים 50% כוסמין?

השב
User Avatar
Sissi
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2019 בשעה 09:25

היי קרן, כמו תמיד, וווואאאאאוווווו....... מצטרפת לשאלה של עינת מהתגובה הראשונה. תודה רבה, ושנה אזרחית טובה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2019 at 9:52 am

תודה סיסי הוספתי הערה במתכון בסוף הפוסט לגבי המרה לקמחים מלאים, וגם עניתי כבר לעינת בתגובה את יכולה לראות למעלה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2019 בשעה 10:43

אפייה בטורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2019 at 10:49 am

לעולם לא, וזה מצויין גם במתכון :-)

השב
User Avatar
סיגלית
יולי 8, 2022 at 6:40 pm

המראה יצא מושלם, אך אין קריספיות. מה הסיבה?

השב
User Avatar
Lior
starstarstarstarstar
ינואר 3, 2019 בשעה 13:42

נראה סוף הדרך חייב לנסות. האם ניתן להמיר את השמרים למחמצת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2019 at 1:55 pm

הי ליאור תודה אני מניחה שכן אבל אין לי מספיק נסיון עם מחמצת כך שלא יודעת איך להנחות אותך.

השב
User Avatar
Liir
ינואר 3, 2019 at 2:32 pm

תודה קרן

השב
User Avatar
ליעד
פברואר 29, 2020 at 9:32 am

היי קרן, המתכונים שלך מדהימים! תודה!! יש לי שלוש שאלות: 1. האם כדאי להקפיא שעה לפני ששמים את הבצק במים הרותחים כדי שלא יאבדו צורה? 2. את הגבינת פיקורינו אני פשוט שמה מגוררת בתוך הבצק? 3. מה יהיה האפקט של החלפה בקמח כוסמין מלא? תודה!!

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 29, 2020 at 9:41 am

תודה ליעד משמח תמיד לשמוע 1. לא חושבת שיש צורך ובכל אופן מעולם לא עשיתי את זה וכל תורה יוצאת אחלה 2.גבינת פקורינו ישירות לתוך הבצק זה נותן לו ארומה מהממת, תוסיפי אותו אחרי מחצית מכמות המים כי הוא יוסיף שומן לבצק ולא תזדקקי לכל כמות הנוזלים 3.טעם וצבע שונים, ואם לא תוסיפי מספיק נוזלים הוא גם יהיה דחוס יותר, ממליצה להמיר 50% כהתחלה בהצלחה

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2019 בשעה 09:19

הי, כמה זמן מנוחה? התפחה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 4, 2019 at 9:42 am

כפי שכתוב במתכון, הבצק צריך לנוח 10 דקות בקערה מכוסה במגבת לא יותר.

השב
User Avatar
לי
אפריל 30, 2021 at 4:46 pm

הי, עשיתי כבר כמה פעמים הטעם מהמם...בכמה מהפעמים הבצק ממש יצא לא נעים, יבש, כמו שרשמת והיה קשה מאוד לעבוד איתו, גם לא היה לו מרקם ומראה חלק כמו בתמונות אלא מחוספס ויבש... האם הסיבה היא רק זמן מעבר ל10 דקות התפחה? האם עדיף אולי לא להמתין בכלל אפילו לא את ה10 דקות ולעשות מיידית בתום הלישה? לא השארתי אותו חשוף לאויר...לאחר הלישה היה עם מגבת, ומיד שעשיתי כדורים היה עם מגבת עליו, לא חשוף לאויר...היה לי מאוד קשה לעבוד איתו ולעשות את הצורה וכן "לסגור" את הצורה כי הצופציקים מרוב שהם יבשים לא נדבקים... תודה רבה

השב
User Avatar
אלה-לי
יולי 23, 2021 at 11:20 pm

היי קרן :) יש אפשרות להכין מהכדורים את ה פרעצל יום קודם, להקפיא ואז להמשיך את האפיה יום למחרת? או בכלל לתת לבצק לעמוד לילה במקרר ולהמשיך בבוקר? אני רוצה שהם ישארו טריים כמה שיותר אבל כן רוצה להכין מראש… תודה

השב
User Avatar
מיה מאיה
ספטמבר 3, 2024 at 9:28 am

תודה על ע ד מתכון מושלם ראיתי בסרטון שאת עושה חתך בצד לפני הכניסה לתנור למה זה משמש?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2024 at 12:49 pm

מייצר מן צורת פה חמודה כזו אבל ממש לא חובה

השב
User Avatar
Roni
נובמבר 13, 2024 at 1:57 am

האם הטעם של השום דומיננטי? האם פשוט אפשר לוותר עליו? רוצה להכין לבת שלי וחוששת שהטעם השומי לא יזרום לה…

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2024 at 3:59 pm

תורידי את השום

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2019 בשעה 10:58

מהמם. ואני מתה לנסות.... יודעת דאת מטיילת בהודו ובטח עובדת על טיים זון אחר לגמרי אבל בכל זאת שאלה חשובה ולא הכי דחופה (כי פורים זה עוד חודש וחצי) אבל, האם ישרוד אפיה ביום חמישי, שמירה במיכל אטום וחלוקה במשלוח מנות בשישי?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2019 at 11:48 am

הי נטע, אין בעיה להכין יום קודם, רק לעטוף ממש היטב שלא ייכנס אויר ושתישמר הטריות ברגע שהפרעצלס מתקררים. דש מהודו

השב
User Avatar
נטע
מרץ 8, 2019 at 11:18 am

תודה!!! ❤

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2019 בשעה 08:42

יצאו מהממים. תודה על המתכונים הנפלאים

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2019 at 9:01 am

תודה לך נטע

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
יולי 1, 2019 בשעה 11:47

שלום קרן! אוהבת את המתכונים ונהנית מהאתר הנעים! רציתי לשאול אם אפשר ללוש ידנית? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 1, 2019 at 11:52 am

תודה רבה לילך, שמחה מאוד לשמוע אין בעיה ללוש ידנית, רק להקפיד ללוש רצוף לפחות 10 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש. בהצלחה

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2019 בשעה 18:35

אפשר להמיר את הסילאן במייל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2019 at 8:10 pm

אפשר להמיר סילאן בדבש או סוכר, לא הבנתי מה זה מייל

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2020 בשעה 16:01

היי קרן היקרה ❤️ ראשית לומר לך תודה על ההשקעה והשיתוף של המתכונים המהממים כי כל דבר תמיד יוצא לי מושלם. שנית, רציתי לשאול אם אפשר להכין אותם עם קמח שמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2020 at 4:48 pm

ברור!

השב
User Avatar
עמית
אפריל 28, 2021 at 6:17 pm

היי קרן, לא מתפיחים בשום שלב של ההכנה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2021 at 11:58 am

לא עובדים לפי במתכון

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2020 בשעה 19:52

הי קרן אני בחיים לא אופה אבל בהמלצת חברה ניסיתי את המתכון ויצא ממש טעים!!! רציתי לדעת אם אפשר להקפיא חצי מהכמות (כשזה עדיין כדורים) ולהשתמש בעתיד? תודה רבה את אלופה❤

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2020 at 8:18 pm

אין בעיה לחלק לכדורים ולהקפיא

השב
User Avatar
לירן
starstarstarstarstar
מאי 28, 2020 בשעה 12:08

השתמשתי במתכון הזה בדיוק להגנת בייגל אמריקאי. הכל א תו דבר. מחלקים את הבצק לכדורים של 140 גרם מעבדים קצת כל כדור ועושים חור באמצע. יצא בייגל פצצה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 12:31 pm

תודה לירן

השב
User Avatar
איליי שלי
starstarstarstarstar
יולי 6, 2020 בשעה 22:50

היי קרן, אפשרי להוריד את השום מהמתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2020 at 10:19 am

בוודאי

השב
User Avatar
Millen
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2020 בשעה 18:12

היי מדהימה , תודה על מתכונים מצויינים. רציתי לשלוח תמונה, אך לא ניתן האם התחתית אמורה להיות רכה? הכנתי בדיוק כמו המתכון אך לדעתי מבפנים זה כמו לחמניה ופחות מרקם של פרעצל ... לא יודעת מה עשיתי לא בסדר יכול להיות שזה קשור לצורה ? כמו כן הכנתי אותם כעגולים שטוחים עם חור (קצת גדול יותר מעןגיית עבאדי ) האם זה משפיע על זמן האפייה? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2020 at 6:53 pm

לא ככ הבנתי מה עשית... התחתית אמורה להיות קריספית כמו החלק העליון אם זה לא קרה אולי משהו בחום התנור שלך לא מכוון

השב
User Avatar
לי שקד
אפריל 20, 2021 at 12:07 pm

הי.... ללא השום זה ממש מפחית מטעמם? כי עושה לילדים.... או שזה סבבה ? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2021 at 12:58 pm

לא חייבים שום, זה מאוד עדים אבל ממילא

השב
User Avatar
Ruth
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 11:11

היי קרן, תודה על המתכון, הנכדה שלי צליאקית, האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן? אם כן אולי את יודעת באיזה קמח לבחור

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2020 at 12:54 pm

אפשר בטוח, מולינו או תמי בטוח טובים

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 9, 2021 בשעה 13:58

שידרגת לנו את ארוחות בוקר שבת שאין לתאר!! :) התחלנו בבגטים המושלמים, והבוקר הצטרפו לרפרטואר הפרעצלים הנפלאים האלו. תודה על מתכונים מדויקים והוראות שמזהירות מפני כל התקלות האפשריות... תענוג של ממש ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2021 at 6:01 pm

הכי שמחה לשדרג

השב
User Avatar
נעמה
ינואר 10, 2021 at 8:47 am

ועוד שאלה בענייני שידרוגים :) אם מוסיפים גבינה מגוררת, כמה את ממליצה להוסיף לכמות הבצק שבמתכון?

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2021 בשעה 21:56

הכנתי עכשיו, זה טעים בקטע אחר! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2021 at 11:25 pm

לגמרי מסכימה:-)

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2021 בשעה 23:14

מושלם!! אפשרי להכין גם בלחמניות ארוכות? אם כן, אז אותו יחסים במתכון? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2021 at 3:11 pm

הכל אותו דבר

השב
User Avatar
שלומית בר תור
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2022 בשעה 09:40

האם אפשר לוותר על השום?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2022 at 5:06 pm

בוודאי

השב
User Avatar
דרי אוריה
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2023 בשעה 09:26

היי קרן!! יכול להיות שאין בו בכלל שמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 31, 2023 at 9:55 am

נכון

השב
User Avatar
עמיאל
starstarstarstarstar
אוקטובר 18, 2023 בשעה 12:54

היי קרן האם הכוונה בתנור לתכנית של חום עליון תחתון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2023 at 1:59 pm

כן

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2023 בשעה 09:56

שלום קרן, אם בתנור שלי נכנסת רק חצי מהכמות, באיזה שלב כדאי להשאיר את הפרצעלים הנותרים עד שייכנסו לתנור בנגל'ה השנייה? ככדורים? מעוצבים במקרר? מבושלים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2023 at 5:35 pm

כדורים במקרר או אפילו מעוצבים

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2023 בשעה 19:12

יצא מעולה. דרישת המשפחה - כל שבוע לשבת בבוקר. תודה רבה רבה. שאלה קטנה - התחתית נשרפת לי בגלל הנוזל של הסילאן. יש קסם אחר? אולי נייר סופג - שלא ידבק אליו הבצק‍♀️

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 11, 2023 at 7:33 pm

מוזר שהיא נשרפת בתנור? איך אפשר נייר סופג בתנור? לא הבנתי

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ינואר 1, 2024 בשעה 13:45

היי קרן נראה משגע! אפשר לחכות עם הפרצל כמה שעות אחרי הבישול עד האפייה? אם כן היכן לשמור? על השיש? מקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 1, 2024 at 3:14 pm

לא אפשרי

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
יולי 9, 2024 בשעה 08:40

קרן, מלכה, מתכון מושלם. תודה!

השב
User Avatar
יוטבת
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2024 בשעה 13:40

אמנם לא יצאו לי יפים כמו שלך קרן אבל הטעם והמרקם פשוט שלמות ! מושלם מושלם מושלם

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2024 at 8:08 am

שמחה לשמוע

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img