אני לא יכולה לזכור מתי אכלתי את הפשטידה הזו בפעם הראשונה כי היא לגמרי משהו שגדלתי עליו,
אבל לקח זמן עד שקלטתי שבכל פעם שאני מכינה אותה, וחושבת שהיא טובה רק לילדים
כולם עפים עליה, כולל המבוגרים, ובכל פעם שאני מכינה אותה מבקשים ממני מתכון.
אתם כבר יודעים שאמא שלי בולגריה ומקרוני וגבינות זה חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו.
אני מבינה היום שאני מבשלת דברים שאמא שלי הרגילה אותנו אליהם, ואני מבשלת אותם לילדים שלי
זה בא לכל אחד מאיתנו באופן טבעי, ואני יודעת שגם הילדים שלי יבשלו לילדים שלהם את
מה שהם אכלו בבית, זו מסורת וזה מהמם.אני נוהגת להכין אותה שנים כי זה קל ומהיר
ואני חייבת לה התנצלות לפשטידה הזו כי לא חשבתי שהיא כזה להיט, כלומר לא הערכתי את האפקט
שלה על אנשים, עד שאחרי הרבה זמן שהכנתי הבנתי שיש לה קטע!
פשטידת פסטה של אמא/תבנית מלבנית או מרובעת או עגולה לא מתפרקת, תזרמו!
מצרכים למתכון:
1 חבילה פסטה שטוחה-חשוב מאוד
1 גביע גבינה לבנה 250 גר'
1 שמנת מתוקה רצוי 36-38%
1/2 גביע (125 גר') קוטג' (אפשר להמיר בטוב טעם או ריקוטה)
2 ביצים גודל L (אם יש מגיום גם אחלה)
קצת מלח
50 גר' גבינה בולגרית
25 גר' קשקבל או פרמז'ן מגורדת
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית פרט לחמאה, מעבירים פנימה את הפסטה ומערבבים
היטב
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מחצית מהכמות על תחתית התבנית,
מעבירים את הפסטה לתבנית, ומפזרים מעל את יתרת קוביות החמאה.
אופים כ 25-30 דקות עד שהמאפה שחום ואתם לא יכולים לעמוד יותר בריח:-)
**אפשר לשמור את הפסטה במקרר עשהיא עטופה היטב עד שלושה ימים.
71 Comments
אפשר במקום פסטה שטוחה איטריות ביצים עבות?
אפשר הכל
קרן אהובה יש תחליף גבינה שאפשר להחליף לא צהובה? אני מאוד רוצה להכין אותה למשפחה אך למישהי אסור כל גבינה שהיא צהובה..
כן פשוט להוסיף גבינה לבנה אחרת איזה שבא
הי קרן, אני מאוד נהנת המתכונים. רציתי להציע להוסיף לפשטידה תפור מבושל ומעוך. זה מקפיץ את הפשטידה. אני אישית גם מפזרת זעתר מלמעלה לפני האפייה וגם שמה את קוביות החמאה. תודה רבה.
תודה נטע
הי קרן,
את המלית שמכינים צריך לבשל לפני שמערבבים עם הפסטה, בסרטון זה חם..
הפסטה חמה
היי, מגרה ביותר.
האם ניתן להכין ולהקפיא?
לפני או אחרי אפיה…
בטח, אחרי
שלום קרן.
נראה מעולה מעולה
אשמח להבהרה – כתבת שחשוב פסטה שטוחה אבל בתגובה למישהי כתבת שאפשר גם אטריות. אז מה כן חשוב?
ויש לי הכל חוץ משמנת מתוקה. יש תחליף?
תודה!
ההמלצה שלי היא לפסטה שטוחה בעיניי זו הגרסה הכי טובה של הפשטידה
אבל אפשר עם כל זוג פסטה אחר אם אין כמובן
אני רק בגדר המלצה .
בלי שמנת מצוקה היא תצא פחות עשירה וחבל
כדאי לטעמי לקנות קודם ואז להכין
האם חבילה של 250 גרם פסטה או 500? רב הפסטות השטוחות נמכרות בחבילה של 250גרם
500
שלום! במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינה לא מלוחה?
תודה!
איזה שבא לך, מה יש בבית ?
מה זה פסטה שווחה?
כמו פטוצ’יני
אפשר בבקשה את הגרסה המתוקה?
באמת שאת צודקת
אנסה למצוא במתכונים של סבתא שלי
יותר פשוט לשים האטריות בקערה ולהוסיף כל מה שרוצים קוטג ריקוטה אפשר שמנת רגילה, אם מתוקה סוכר וקינמון אם למלוחה פטה פרמזן בצל מטוגן או לא מטוגן פטרוזיליה מלח פלפל טועמים ואז מתחילים להוסיף הביצים אחת אחת . אפשר לטגן ולהפוך אפשר לאפות . לא להתייחס למאכל הזה כאל מתכון מסובך. הכל הולך . בתיאבון .
כמה מלח בערך לשים ןהאם כדאי גם מעט פלפל שחור?
1/2 כפית לפחות ואני לא ואהבת להוסיף לה פלפל, אפשר לטעום את תערובת הגבינות לפני שמכניסים פנימה ביצה ולדעת אם חסר מלח
גם אמא שלי היתה מכינה את הפשטידה המושלמת הזאת! באמת כולם אוהבים אותה.
אני מוסיפה גם טיפה אגוז מוסקט, ממליצה לנסות.
תודה על הטיפ
למה את קוראת פסטה שטוחה? פטוציני? פנה? קשה להבין מהתמונה במה השתמשת
תודה רבה
כן זו אותה פסטה שמשתמשים לפטוצ׳יני
פספסתי?מה כמות הפסטה הנחוצה?
חבילה אחת של פסטה פטוצ’יני
טעים, אבל האטריות לא מתחברות והמנה יוצאת מפורקת.. לא "פשטידה", יותר קרוב למנת פסטה
משהו התפספס לך כנראה בכמויות כי זה לא אמור לקרות
נראה מעולה, סוגר לי ארוחת ערב 🙂
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? אין להשיג בסופרים באזור שלי…
חבל לוותר עליה, הייתי ממליצה בשמנת מתוקה לבישול
היי קרן ,
אתר מקסים !!
העוגת מישמישים כבר נטרפה..
הכוונה ל500 גרם פסטה?
תודה,!
כן
הכנתי בסופ״ש וכולם התעלפו מזה, הייתי כן שמח להכין לשבועות ולהוסיף ממרח כלשהו או ירק , מה ניתן לדעתך שלא יהרוס את המאפה ?
בטח, יש מלא, מחר אסביר לך 🙂
היי קרן (:
במה ניתן להחליף את הגבינה לבנה? קרם פרש יכול לעבוד לדעתך?
לצערי לא, אולי ריקוטה
שמתי הכל לפי המתכון והיא מתפרקת בחיתוך
היי קרן
האם ניתן להקפיא?
תודה
כן אין בעיה לחמם טוב לפני הגשה
זה היה מתכון הדגל של אמא שלי שלא הייתה בולגריה אבל הייתה נשואה לבולגרי אף פעם לא ידעתי שזבה בא מהצד הבולגרי,בכל מקרה עד היום זה מתכון שמלווה את כל המשפחה כולל הנכדים וכמו שאמרת זה מתכון שכולם עפים עליו ודרך אגב אני מתה על הבלוג שלך.
תודה רבה רפאלה!!
הי, יש בעיה להכין בבוקר ולחמם בהגשה ?
אין שום בעיה
בהחלט יש לה קטע. טעימה ונהדרת כמוך וכמו כל המתכונים שלך ! אבל … כפי שכבר רשמו כאן משהו בכמויות לא נכון היא לגמרי מתפרקת ולא ניתן לחתוך ממנה אפילו כשהיא מתקררת. בנוסף, הטעמים עדינים מאוד. ממליצה לשים יותר פרמזן ובולגרית. אני הכפלתי את הכמות שלהם ועדיין הטעם ממש עדין. פחות מזה יכול לצאת לדעתי תפל
תודה טליה
לא יכולה להסכים איתך כי זה המתכון שאני אוכלת כבר שנים והעליתי אותו בגלל שהוא ככ טוב כמו שהוא
אבל את יודעת שבאוכל יש לכל אחד טעם שונה
ואם יותר מוצלח לך עם התוספות אז נהדר
היי קרן,
הכנתי את המתכון לחג שבועות! והיה כיף לקבל מחמאות על הפשטידה המיוחדת הזו.
כ"כ פשטות ככה טעייםםם 🙂
הכנתי עם פסטה פפיון ויצא מעולה! הפשטידה יציבה והטעם נהדר!
תודה רבה!
תודה על הפידבק המעולה
היי קרן,
אין לי גבינה לבנה ובולגרית
אפשר במקומן גבינת שמנת ומוצרלה/צהובה מגורדת ?
אפשר הכל
תודה רבה, הכנתי ויצאה מושלמת
תודה טל
היי קרן אהובה! הנה הגרסה המתוקה. מתכון מושלםםם! את חייבת לנסות3>
חבילת אטריות רחבות
כף שמן
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
תוספות לבחירה: צימוקים וכפית קינמון
מבשלים אטריות וכשמוכן מערבבים עם כף שמן למניעת הדבקות. מקציפים ביצים עם סוכר.
מוסיפים שמנות, גבינות ווניל ומערבבים. אם אוהבים צימוקים וקינמון-זה הזמן להוסיף אותם.
משמנים תבנית בחמאה יוצקים את התערובת ואופים ב180 מעלות.
מקשטים באבקת סוכר מגישים חם. (לקיצור ההכנה, מותרים על הקצפת הביצים ומכינים בקערה
את יכולה למחוק את המתכון מהתגובות ולפרסם אותו באתר עם התמונות היפות שלך 🙂
תודה רבה!
היי קרנונה, את מדהימה כרגיל
במתכון רשום שמנת מתוקה אבל לא רשום כמות כאן בצרפת יש את כל הגדלים אז אשמח לדעת כמות בבקשה, מקווה שתצליחי לראות ולענות שאספיק למחר ♥️
תודה נופר
מיכל בארץ זה 250 מ״ל
מתי תפרסמי את הגרסה המתוקה? מחכיםםםם!!!
בילדותי סבתא היתה מכינה לנו את הפשטידה המתוקה הזאת עם דובדבנים טריים ליד
והמתכון לצערנן נעלם 🙁 כשתשתפי בגרסא המתוקה- אני (והמשפחה) מאד נשמח3>
אני אנסה להשיג את המתכון אצלנו במשפחה ואשמח לפרסם
היי, נראה טוב! גמרתי את החמאה כשהכנתי את העוגת לימון והבורקיטס , אפשר לוותר עליה?
היא תהיה קצת חסרה הייתי מחזקת בשמן זית
אפשר לשים 2 שמנת להקצפה במקום גבינה לבנה?
לא זה יהיה דליל מדי לטעמי
היי, יש לי פסטה מתירס כשרה לפסח, האם יעבוד לדעתך? ושאלה נוספת האם להרתיח את הפסטה קודם או לא? לא מכירה איך הפסטה הזו מתנהגת ולא רוצה שאם ארתיח תהפוך אחכ לעיסה
נראה לי ללכת לפי ההוראות כרגיל
היי קרן מתכון מהמם! האם ניתן להשאיר את הפשטידה לא מבושלת במקרר כמה ימים כדי לאפות אותה לפני הארוחה?
לא ממליצה להניח אותה כמה ימים ללא אפייה
אפשר מספר שעות במקרר
היי קרן,
האם את מבשלת את מצרכי הרוטב ואז שופכת על הפסטה (לפני תנור) או שאין צורך?
אם היה צורך לבשל זה היה מופיע במתכון, רק לערבב ולשפוך
היי, יש לי פסטה מתירס כשרה לפסח, האם יעבוד לדעתך? ושאלה נוספת האם להרתיח את הפסטה קודם או לא? לא מכירה איך הפסטה הזו מתנהגת ולא רוצה שאם ארתיח תהפוך אחכ לעיסה