ככחובבת קיצורי דרך אני, לא תמצאו אותי מכינה בבית בצק לקרואסונים, תמיד אחפש קיצורי דרך ולא לעבוד
על בצק שלושה ימים עם טון חמאה, לא כי אני לא אוהבת, נהפוך הוא, שרופה על קרואסונים. אבל כמו שאמא שלי לא אומרת
״קרואסונים קונים במאפיה״.
אז השבוע קיבלתי לידי בצק עלים מושלם שבמקרה הכינה חברתי אסטלה, אצלה בבית הספר, לא בצק שמשווקים,
אלא בצק שהוכן אצלה בבית הספר, וזכיתי לקבל הביתה, אבל למתכון הזה כל מה שאתם צריכים זה בצק עלים טוב
על בסיס חמאה. אני חשבתי להכין אוזני פיל, העוגיה האהובה עליי בעולם, אבל הצוות שלי החליט שמכינים קרואסונים
מזוייפים מבצק עלים וממלאים בקרם שקדים אז זרמתי, והאמת שזה ככ טעים, ויוצאת כמות מהממת שאפשר להקפיא ולחמם
בשעת צרה, אצלי זו השעה 17:00 בכל יום, ואז גם ב 23:00. כן כן, צרה צרורה.
בכל אופן, כל מה שאתם צריכים כדי להיות מארחים הכי טובים שיש, זה לרכוש בצק עלים טוב,
להכין קרם שקדים, ולהתקדם. אגב, אם תכפילו כמויות של קרם השקדים תוכלו לשמור אותו במקרר ולהכין איתו
גם עוגיות מגולגלות מבצק פריך, או טארט קרם שקדים ואגסים אמאלה.!
אז יאללה לעבודה.
קרואסון בצק עלים עם קרם שקדים/20 קרואסונים קטנים
מצרכים למתכון:
1 גליל בצק עלים 650 גר׳ (עדיף בצק על בסיס חמאה)
ביצה להברשה
חופן שקדים פרוסים
מילוי קרם שקדים:
1 כוס (100 גר׳) קמח שקדים
3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר
90 גר׳ חמאה רכה
כפית תמצית/מחית וניל
1 ביצה גודל L
כפית תמצית שקדים 0לא חובה מוסיף מלא)
כף קמח לבן רגיל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מפשירים לילה קודם בצק עלין במקרר.
בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית, ומניחים במקרר להתייצבות של שעה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנו רל 190 מעלות.
על משטח נח לעבודה פורסים את בצק העלים. חוצים אותו לאורכו לשניים, נוצרים שני מלבנים ארוכים. פורסים כל מלבן
למשולש.
מניחיפ כפית קרם שקדים בחלק הרחב של המשולש בקצה. מסמנים חריץ קטן במרכז החלק הרחב שפונה אליכם.
מגלגלים את המשולש לקרואסון, הכי טוב למתוח ולגלגל וכל פעם לפני גלגול למתוח קצת, כל הקרואסון ייצא לא עבה ועם הרבה
שכבות. כשמגיעים לסוף הגילגול,נותנים לחיצה עם האצבע ומועכים את השפיץ האחרון של המשולש ומסיימים גלגול. זה יעזור
לקרואסון לעמוד על התבנית יציב.
מניחים את הקרואסונים על תבנית האפייה במרווחים קטנים, ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שקדים פרוסים.
מכניסים לאפייה למשך 30-40 דק׳ עד שהקרואסונים משחימים למראה.
מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
**ניתן להכין מלית אחרת איזה שאוהבים כמו מלית פיסטוק, או שוקולד במקום קרם השקדים
29 Comments
וואו, נראה מדהים!
שאלה ואולי היא כללית להרבה מתכונים –
שמתי לב שבהרבה מתכונים שיש בהם קרם שקדים, הקרם מכיל ביצה ורציתי לדעת במה אפשר להחליף את הביצה לטובת ילדה שאלרגית?
איזה בצק עלים מומלץ להשתמש ?
על בסיס חמאה
מוכרים בסופרים
תוסיפי קמח במקום
היימ
אפשר רת הקרם בלי ביצה?
כן תוספי עוד קמח במקום
היי רציתי לדעת איך מצמידים את השקדים על הקרואסון שלא התפזרו
מברישים את הקרואסון בביצה לפני כן
באיזו טמפרטורה?
לא הבנתי מה השאלה
טמפרטורת אפיה ? 190
האם אפשרי לטבען את העוגה? מה אפשר לשים במקום ביצה?
בצק עלים על בסיס חמאה מטבעו לא טבעוני, אם משתמשים על בסיס מרגרינה אז אפשר לוותר על הביצה
האם קרם השקדים לא נשפך מהקרואסון תוך כדי האפייה? איך נמנעים מכך?
גם אם נשפך קצת זה הכי טעים
הי קרן רציתי לשאול אם ניתן לעשות מילוי עם שקדים טחונים ולא קמח שקדים תודה
זו אותה הגיברת עם שם אחר:-)
אפשר לשים רוזטה במקום תמצית שקדים או שזה שונה?
האם אפשר להכין ערב קודם , לשים במקרר או במקפיא ולאפות למחרת . אם שמים במקפיא – אופים הישר מהמקפיא אני משערת
כן אין בעיה
אפשר במלית כף קמח תופח, והאם מתאים גרידת לימון במלית?
כן וכן
הי נראה מעולה! רצה להכין…
כמו יתר המתכונים המשובחים והמדוייקים שלך, אשמח בכל זאת שתדייקי ותמליצי על בצק עלים חמאה שהוא טוב ואיכותי כפי שתיארת בפרומו. ישנם הבדלים מהותיים בינהם.
תודה
אני קונה בסופר בצק עלים של מעדנות, אם את רוצה ממש להשקיע יש קונדיטוריות שמוכרות בצקי עלים איכותייים כמו לחמים
הי נראה מעולה! רצה להכין…
שאלה נוספת לעצלנים- ישנו קרם שקדים מוכן שאת ממליצה במקום אם אין זמן?
תודה
לא מכירה חיה כזו
האם אפשר לשים במלית כף קמח תופח, האם מתאים גרידת לימון במלית, אין צורך לרדד את הבצק ולשם מה לסמן חריץ בקצה הבצק?תודה
יש לי בצק עלים ואשמח למתכון למילוי שוקולד ( לא מריר) שיהיה גם לילדים
הי, אפשר להקפיא לאחר האפייה?
בטח