השנה, תהיה השנה הראשונה שבה אני מארחת את כל המשפחה שלי לחג השבועות.
עכשיו כשיש לנו בית יותר גדול ומרווח זה לגמרי אפשרי, ואמא שלי ביקשה שנארח את כל המשפחה.
אחנו נביא ונעזור עם הכל שלא צמטרכי להתאמץ, זה משפט שהרבה מאיתנו שומעים, כשהם מתבקשים
לארח, אבל כולנו יודעים שזה בולשיט ושמי שמארח עובד הכי קשה.
הרי, יש לארגן שולחנות וכסאות וכלים יפים ומפות, ופרחים, ולנקות את הבית ולסדר, ולדאוג ליין
ולשתיה, ולבשל כי מי מארח בלי להכין כלום, ולא כל מה שהזכרתי למעלה תמיד קיים בבית, וחייבים
לעשות קניות, וכמעט תמיד מגיעים עם הלשון בחוץ… ואז מארחים, כי בבית שלך אף אחד לא מארח במקומך,
וכמארח אתה גם מגיש, ומפנה ועושה כלים. נכון שכולם עוזרים אבל רק אתה יודע איפה כל דבר
ולאן כל כלי וכלי במטבח חוזר, כי בכל זאת, אלו שמגיעים להתארח, הם אורחים.
נשמע לכם מוכר? אני כמובן את כל זה מציינת לא לשלילה, אלא כעובדה שכולנו ניצבים בפניה לא מעט
בחגים כאלו ואחרים, אבל בסופו של דבר, אחרי כל העייפות, העבודה הקשה, ההכנות,
יש תחושבת סיפוק כזו שהבית היווה מקום מפגש משפחתי, שהצלחנו לסדר שולחן ככ יפה ומרשים,
שכולנו נפגשו צחקנו נהננו והכל קרה אצלינו בבית, כי בכל זאת, בית שלובש אוירת חג זה מדהים.
כבר הכנתי כמה וכמה מתכוני שבועות שעלו לבלוג, ולשמחתי הרבה ממשיכים לעלות מתכונים שישמשו
אותנו בערב החג שמתקיים אצילנו על הגג בשקיעה. מאפה שמרים וגבינת שמנת הוא אחד מהם.
האמת שלא הייתי חושבת להשתמש בגבינת שמנת במלית הגבינות אילולא פנו אליי מפילדלפיה,
והמלית יצאה ממש ממש טעימה, ובלי קשר יצא לי כבר להתשמש בה לעוד מספר מתכונים
ואני פשוט אוהבת את הגבינה הזו. היא עשירה וקרמית וטעימה ולמרות שחשבתי שהיא תהיה
כבדה, המלית כלל לא כבדה. אני אוהבת למלא בצקי שמרים ולגלגל אותם ואס לפרוס, לסדר יפה
בתבנית ולחכות ראות מה ייצא, בכל פעם שאני מכינה שושני שמרים הם יוצאים קצת אחרת וזה מדהים.
הקפידו לאפות את השושנים מספיק זמן, אפשר לרווח קצת בין הקפלים שלהם לבדוק שהבצק
נאפה מספיק.
שבלולי שמרים גבינת שמנת וזיתים/תבנית עגולה גדולה קוטר 26-28
לבצק:
4 ורבע כוסות(600 גר׳) קמח לחם לבן
כף ורבע שמרים יבשים
4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן
כפית מלח גדושה
1/4 כוס (50 גר׳)שמן זית
250-360— מ״ל מי ברז (כוס-כוס וחצי)
למלית:
2 מיכלים (300 גר) גבינת שמנת פילדלפיה
חבילה גבינת טוב טעם (250 גר׳)
200 גר׳ גבינת גאודה קצוצה או מגורדת
כוס זיתים פרוסים
כף שום כתוש
1/2 כפית מלח
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים יבשים סוכר ומלח, במהירות איטית מוסיפים
שמן זית וכוס מים, ממשיכים ללוש ולאט לאט מוסיפים עוד מים כמה שהבצק צריך כדי להגיע
לכדור גמיש וחלק.לשים למשך 10-12 דק׳
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי
בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית פרט ל 1/2 כוס גבינת גאודה ששומרים בצד.
שומרים את התערובת במקרר עד לשימוש.
מרפדים תבנית עגולה גדולה בנייר אפייה מעט משומן.
כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מעט מקומח.מוציאים את האויר מהבצק ומרדדים אותו
לעלה גדול.
ממלאים מלית לכל רוחב הבצק בשליש התחתון שלו, ומגלגלים לרולדה.
פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2-3 ב״מ ומניחים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מעלה
לצורת שושנה. מכסים את התבנית בניילון נצמד רופף או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 30-40
דקות עד שהשושנים תפוחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות. מברישים את השושנים בביצה טרופה ומפזרים גבינת גאודה ששמרנו
בצד מלמעלה. אופים כ 30-40 דק׳ עד שהשושנים שחומות למראה.
מוציאים ומגישים מיד חם.
**ניתן להמיר קמח לחם לקמח לבן רגיל, קמח פיצה או לקמח כוסמין לבן. ניתן לשלב מחצית מכמות הקמח
להמיר לקמח מלא כגון קמח כוסמין או קמח חיטה מלא.
**אפשר להמיר את הזיתים בתערובת של עשבי תיבול קצוצים, בצל קצוץ שהקפצנו קודם בשמן זית,
ואפשר גם לחלוטין רק גבינות.
**ניתן להכים את השבלולים עד שלב התבנית לפני אפייה ולהקפיא כשהתבנית עטופה היטב, להפשיר ולאפות
22 Comments
היי קרן, נראה נהדר. אבל תמיד במאפי השבלולים הם נראים ממש שחומים ויפים מבחוץ והשבלולים שבפנים לא נאפים. יוצאים ממש עם בצק חי מלמטה. מה הכוונה "לרווח בין הקפלים"? לפני אפיה?תוך כדי אפיה? אשמח להבהרה..
הכוונה לקחת מזלג למשל ולהפריד קצת כדי לבדוק אם מוכן, זה כדי לוודא שמוכן כמו שמכניסים קיסם לעוגה רק כאן מדובר במנה אחרת אז הבדיקה שונה
תודה על ההסבר המדוייק נטע 🙂
היי קרן מאפה מדהים באמת, האם אפשר לעשות כמאפה מתוק עם למשל גבינות וצימוקים אז האם לשנות משהו בבצק??
זה לגמרי מתכון אחר ויש בבלוג רק לחפש שושני שמרים ריקוטה
היי קרן, מה אפשר לדעתך במקום טוב טעם? אין לי בבית וגם לא ריקוטה.. יש לי חמד (אבל היא מלוחה) וגבינה לבנה 5%, אבל זה בטח לא יתאים…
חמד מעולה
אם משתמשת בקמח קסם (מנופה עם שמרים)
להוסיף עוד קצת שמרים או לא להוסיף בכלל?
אין צורך בתוספת שמרים
היי לכולם
מתכונים מעולים ומעוררי השראה ,אני ממירה את הקמח כולו בקמח כוסמין מלא וזה מוצלח לדעתי
ממליצה לנסות
חג שמח ושקט
היי קרן, כאשר את אומרת שניתן להקפיא -הכנה עד שלב התבנית לפני אפייה, את מתכוונת לפני התפחה שנייה או אחרי התפחה שנייה
לפני התפחה שנייה
היוש עקב המצב, כנראה החג יבוטל, יש אפשרות להקפיא כרולדה לפני שחותכים לשושנים? שיתפוס פחות מקום?
אפשר להפשיר ולחתוך אחרי כן
היי קרן
האם אפשר להכין שושני פיצה מאותו בצק?
בטח
מתכון מוש!
הכנתי בשישי האחרון, החלפתי את הזיתים בפטרוזיליה, בזיליקום ופרוסות שום. טעים גם בחימום יום אחרי.
תודה!
תודה אלה
היי קרן,
אפשרי להכין ערב לפני אם אני צריכה את המאפה לבוקר למחרת?
האם להשאיר על השיש? (מכוסה היטב כמובן)?
תודה רבה
לאפות ערב לפני? אפשר אבל להכניס למקרר ולחמם לפני הגשה אחרת זה לא יעבוד
כן התכוונתי לאפות ערב לפני כדי לקצר זמנים 🙂
על כמה לחמם בבוקר? והאם לכסות?
תודה!
לחמם על 180