תפוחי אדמה שאני מכינה שנים, וכל כך אוהבת להגיש תבנית גדולה שלהם למאכז השולחן.
אבל מה? לאחרונה הבן שלי שומר כשרות, ומנה של תםוחי אדמה עטופים בפרמזן לא יכולה להיות מוגשת עם מנה בשרית
לכן המנה הזו נדחקה קצת ומחכה לרגעים שבהם אנחנו אוכלים ארוחה חלבית.
כמו שכולם כמעט יודעים, גור אגם הבן שלי שרוף על שניצל תירס, והרבה פעמים הוא לא מוותר על השניצל בצהריים,
ולי רק נותר להכין לו תוספת ליד. אז אני מנצלת את ההזדמנות ומכינה את תפוחי האדמה, שהם באמת כל כך טעימים!
והם הכי מתאימים לצהריים זריז כשאין לנו הרבה זמן אבל אנחנו רוצים שהילדים (וגם אנחנו) יאכלו משהו טעים.
אנחנו אגב, פשוט מגישים את התפוחי אדמה עם סלט חסה ליד וזה סוגר לנו אחלה ארוחה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
תפוחי אדמה בשום ופרמז׳ן/ 5-6 מנות
מצרכים למתכון:
7-8 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 כפית מלח דק
1/3 כפית פלפל שחור טחון
4 שיני שום כתושות
כף פטרוזיליה/כוסברה מיובשת
60 גר׳ חמאה מומסת
3 כפות זמן זית
2 כוסות גבינת פרמז׳ן (או גרנה פדנו) מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם בעזרת נייר מגבת או מגבת
פורסים את תפוחי האדמה לשמיניות עם הקליפה
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, שום כתוש, חמאה מומסת, שמן זית וגבינת פרמז׳ן
מערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה עטופים היטב.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, עדיף שהחלק עם הקליפה יהיה כלפי מעלה, לא חובה
אופים בתנור כ 35-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים למראה והבית מלא ריח חזק וטוב של שום
5 Comments
אחלה. איזה מתוק הילד. בהצלחה!
זה נראה טעייייייייים
וכפיים לילד
חיבוק לילד!
האם יעבוד גם עם בטטה?
ברור