אני כל כך אוהבת להיפגש (גם וירטואלית) באנשים עם המון נסיון ואהבה למקצוע שלהם
כאלו שמוכנים לחלוק את הידע שלהם והם עושים את זה באופן כל כך מפורט ורציני
כזה הוא עודד מהבלוג במיקסר, שמעלה מתכונים וטיפים
(תירשמו לתפוצת הטיפ השבועי שלו כדאי לכם! )
לא רק מעולם הקונדיטוריה והאפייה אבל בעיקר,
עם הסברים מאוד מפורטים וברורים שעושים חשק להכין.
עברתי על הבלוג שלו והחלטתי להתחיל במתכון לחלה מתוקה
הכנתי אותי עם כמה שינויים משלי (צימוקים? אצלי בחלה?),
את מחצית מהקמח המרתי בקמח כוסמין מלא
(שאם לא הייתי צריכה למשכן ילד בכל פעם שאני רוצה לאפות איתו
הייתי סביר להניח אופה רק איתו, איזה קמח מדהים!)
שיניתי את היחסים בין הדבש לסוכר, ויצאה חלה היסטרית
או כמו שאמרו עליה אצלינו בבית,
צרה צרורה.
זו החלה המתוקה הכי טובה שאכלנו!
שזכתה להיות כוכבת בסרטון סטופ מושן ראשון שצילמנו השבוע בבית,
אפשר לראות אותו בדף האינסטגרם של נשואה למאפייה כאן.
אחרי שהכנתי את החלה, הגבתי לעודד בפוסט שהיא מעולה
ושאשמח לפרסם אותה אצלי בבלוג,
והוא כתב לי בחזרה שהוא ישמח לעשות החלפות על פוסטים.
וככה יצא שעוגת הקלמנטינות ריקוטה שקדים שלי פורסמה השבוע אצלו בבלוג
עם כמה שינויים והערות שלו, איזה כייף!
ודרך אגב, אצל עודד בפוסט לחלה יש המון הסברים
שאני ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותה, זה שווה זמן קריאה.
וזו הגרסא שלי:
חלת כוסמין ודבש / לחלה אחת ענקית או 2 חלות גדולות
חומרים למתכון:
500 גרם קמח כוסמין מלא
500 גרם קמח לבן רגיל
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (180 גרם) דבש
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גרם) שמן
2/3 1 ( 400 מ״ל) כוסות מים פושרים
כף שטוחה( 8 גר') מלח
לזיגוג:
4 כפות דבש מהולות ב 2 כפות מים רותחים
מעט סוכר לבן גבישי
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח.
מוסיפים סוכר שמרים ומלח ומערבבים היטב.
מחברים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים את הדבש, שמן, ביצים ומים.
לשים כ 10 דקות,
יתקבל בצק רך ודביק אבל אל! תתפתו להוסיף לו קמח, זה מסתדר אחרי התפיחה
והוא יהיה נח ונעים לעבודה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד, מניחים מגבת מעל, ומתפיחים כשעה-שעה ורבע
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים (במידה ורוצים 2 חלות)
מחלקים כל חלק בצק לשלושה כדורים שווים,
או ארבעה אם אתם רוצים להכין חלה מארבע רצועות כמוני (אפשר ללמוד מהסרטון הזה)
יוצרים מכל עיגול צורת נחש.
קולעים לחלות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים באופן רופף במגבת להתפחה נוספת כ 30 דק'.
בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות
אופים את החלות כ 30 דק' עד שהן תפוחות וזהובות.
מוציאים מהתנור ומברישים מיד בעודן חמות בסירופ הדבש.
מפזרים סוכר גבישי ומצננים לפני ההגשה.
חמאה, ריבה, ותדאגו שיהיה איתכם מישהו נוסף בסביבה, אחרת תאכלו את כולה לבד.
בהצלחה!
הערות שלי:
-את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין רגיל או קמח לבן רגיל
-ניתן להמיר את הדבש במתכון בחצי כוס סוכר לבן
-אפשר להכין את החלות ללא זיגוג הדבש, אבל אז יש למרוח אותן לפני האפיה בביצה טרופה ואפשר לפזר שומשום מעל
-את החלות ניתן לשמור כשהן עטופות היטב יום יומיים בטמפרטורת החדר והן עדיים יישארו עסיסיות
(אני עוטופת אותן היטב בניילון נצמד)
183 Comments
היי, את מהממת! אני עוקת אחרייך גם באינסטוש 😉
שאלה, אפשר להוריד את הסוכר ולשים רק דבש?!
חג שמח!!! 🙂
הי דולית, תודה!
אני מכירה אותך מהאינסטוש:-)
אם את מורידה מהסוכר אני חושבת שתספיק לך 3/4 כוס דבש
בהצלחה!
היי , אפשר להשתמש בחצי קמח כוסמין מלא ובחצי קמח שיפון ? ולהמיר את הדבש והסוכר בסילאן ?
כן אין בעיה
תודה ! עוד שאלה , ניתן להוריד את כמות השמן לחצי?
אפשר, זה ייתן תוצאה קצת שונה אבל אפשרי
אפשרי הכל מקמח כוסמין 70 אחוז?
אפשר ולהוסיף קצת יותר נוזלים
היי קרן, האם ניתן להכין בצק החלה בלילה ולאפות בבוקר? לשמור בקירור
אפשרי בהחלט
אז האם אני צריכה לתת התפחה נוספת של 30 דק אחרי שקלעתי אותן במידה והן לילה שלם במקרר לפני?
לא, הן יתפחו במקרר
הי
מבקש מתכונים טבעוניים ללא גלוטן
זו לא ממש ההתמחות שלי טבעוני ללא גלוטן אבל יש כמה מתכונים בבלוג שאולי יתאימו. בהצלחה!
הי, אם שמים קג כוסמין ללא קמח לבן, מה עוד צריך לשנות?? תודההה
תלוי אם הכוסמין לבן או מלא.
בכוסמין לבן אין הרבה שינוי. בשימוש בכוסמין מלא הבצק יצטרך עוד נוזלים, קשה להגיד בדיוק כמה יכול להיות שעוד 1/4 כוס אבל ממליצה להתחיל לאט לאט ולהוסיף כף בכל פעם.
הי קרן, אפשר להוריד מכמות הסוכר והדבר כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה?
אפשר, וגם אפשר להכין חלה אחרת מקמח כוסמין מלא
הי קרן, הכנתי את החלה לפני כמה ימים. היא אכן מדהימה. אבל די הסתבכתי עם הבצק, גם אחרי התפיחה הוא היה דביק וכמעט בלתי ניתן ללישה. יש לך איזה טיפ לתת לי איך לשפר את זה. אני אשמח שזו תהיה חלת הבית שלנו גם אבל מאד קשה לעבוד איתו כך. תודה ושבת שלום
הי שרון שמחה לשמוע שאהבת, יש כמה פעולות שיכולות למנוע את זה:
אפשר להוריד מכמות הדבש, ולהמיר אותה בסוכר כך שייצא פחות דביק
את הנוזלים לבצק להוסיף לאט לאט ולא בבת אחת ייתכן והוא לא תמיד זקוק לכל הכמות,
אחרי תפיחה ראשונה אם עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ביד,כל פעם קצת עד שהבצק מסתדר
מקוה שעזרתי:-)
שלום יקירה
שאלה: האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן?
תודה!
בטח
היי קרן. אני רוצה לעשות עם חצי אחד לחמניות. כמה זמן זה יצטרך תפיחה ואפייה ? תודה
לחמניות לתפוח 20 דק ואפייה 15/20 תלוי בגודל שלהן
תודה רבה קרן. אנסה ואדווח. שבת שלום
האם אפשר להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא?
אפשר רק מקמח מלא אבל תצטרכי להוסיף עוד נוזלים ואי ממליצה להתפיח את ה בצק פעמיים לפני קליעה ואז להתפיח שוב
היי קרן! קודם כל האתר שלך מהמם!
שאלה לגבי קמח מלא בלבד, כמה זמן את ממליצה לבצע ההתפחה הנוספת לפני הקליעה?
תודה רבה:)
15-20 דק
אני פה רק כדי להגיד שזאת אכן חלה מושלמת, באמת הכי טעימה שאי פעם הכנתי. הבצק יצא מאוד דביק כמו שכתבת, אבל זה כנראה מה שנותן אחר כך את המרקם המדהים והרך. תודה
תודה ענבל כתבת מדוייק
היי קרן,
נראה מעניין מאוד.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
3 כפות שמרים זה 30 גרם?
תודה רבה
הי נירית
3 כפות שמרים =30 גר׳
ואין בעיה להמיר קמח לבן בקמח כוסמין
בהצלחה
שלום . אם אין לי מיקסר , אפשר ללוש הכל בצורה ידנית ? אם כן מהן סדר הפעולות ?
והאם אפשר להכין את החלות שיהיו 100% קמח כוסמין מלא ועדין יהיו רכות ואווריריות?
הי אביגיל
לישה ידנית בהחלט אפשרית רק לקחת בחשבון שהבצק הזה מעט שונה כיון שהוא מכיל כמות גדולה יחסית של דבש והוא מאוד דביק, מקוה שתסתדרי איתו ידנית, אולי כדאי להפחית מעט מכמות הדבש.
סדר הפעולות הוא אותו סדר, קמח ושמרים בקערה, לפתוח גומחה באמצע ולהכניס את שאר החומרים ולהתחיל ללוש, כשהמלח לקראת הסוף.
כדי להגיע לתוצאה טובה עם קמח מלא 100% תצטרכי יותר מים, ועוד זמני התפחה, ממש ממליצה להתפיח את הבצק פעמיים ואז לחלק לכדורים להתפיח אותם שוב לפחות 15 דקות ואז לקלוע חלה ולהתפיח שוב ..בהצלחה
ממש תודה!
היי קרן יש לי שאלה , מה הכוונה להתפיח פעמים לפני כדורים?
להתפיח לשעה וחצי להוריד נפח ושוב התפחה כזו? ולאחר מכן לכדרר להתפיח שוב ולקלוע ולהתפיח שוב?
כן
רק שההתפחה השניה כבר הרבה יותר קצרה כי השמרים כבר פעילים
היי קרן:)
יצליח עם לישה ידנית?
ברור:-)
אהלן, עשיתי ויצא טעים אבל קצת התייבש לי.
השתמשתי בכוסמין 80% , שמתי על 190 מעלות.
והבצק יצא ממש דביק אז הוספתי קצת קמח. אשמח לתובנה מה אני יכולה לעשות יותר טוב 🙂
אם החלה התייבשה סימן שלא היו בה מספיק מים או ששינת משהו בהרכב החומרים
הכנתי את החלה. יצאה מצויין! בצק נהדר!
וגם את העוגת שיש שוקולד תפוז שלך.
מתכונים נהדרים!
שבת שלום
אלופה תודה רבה ❤️
החלה פשוט מ ד ה י מ ה, כמו שהבטחת!!!!! רכה, מתוקה, טעימה כל כך, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!!!! תודה רבה!!!!!!!!!!
איזה כייף! תודה ליזה
היי הכנתי את המתכון כלחמניות
ויצא מדהים וטעים ואלופי וכל שאר מילות המסבירות
את העניין ….
טעים!!!
איזה כייף לשמוע,אני גם אוהבת מאוד את גרסת הלחמניות השמנמנות 🙂
תודה!
היי
הביצים שיש לי הן מידה של מדיום האם אפשר לשים 4 כאלה במקום 3 L?
תודה
אפשר להוסיף עוד ביצה אבל לא חייבת,
החלה תצא מצויין גם עם שלוש ביצים בינוניות .
הי להבריש את החלה בביצה.
לא מברישים בביצה, אלא בסירופ דבש מיד אחרי שיוצאת מהתנור, כפי שמצויין במתכון
היי,
הבצק יעבוד גם לקליעה עגולה לראש השנה?
תודה, ושנה טובה:(
ברור
שלום קרן,
שמרים יבשים ושמרים אינסטנט הם אותו דבר? אותה כמות?
אותו הדבר בדיוק
וואו! יצא מעולה! ממש לא רגיל, נמס בפה!
כייף לשמוע נירית תודה
היי אפשר להשתמש רק בקמח לבן ולא כוסמין?
בהחלט
אפשר להוריד את הביצים? או להמירם? אני אף פעם לא מכינה חלות עם ביצים….
פשוט להוריד, המרקם יהיה שונה אבל אם את רגילה לחלות בלי ביצים אז מצויין.
היי קרן.
אפשר להתפיח לילה במקרר ולהמשיך למחרת?
תודה סמדר
בטח!
היי, אפשר להתפיח לילה במקרר?
בוודאי
היי קרן! אני רוצה לעשות חצי כמות- כמה ביצים לשים? גודל L.. תודותתת❤️
שתיים ולהוריד בנוזלים כדי לאזן
היי, אפשר להחליף את הכוסמין הקמח שיפון?
הוא סופח יותר נוזלים ואז יהיה צורך בשינויים נוספים במתכון כל שלא ממליצה.
אפשר לנסות להמיר חלק מהכמות ולראות איך יוצא
אפשר הכל מקמח כוסמין?
אפשר להמיר בכוסמין לבן הכל, כוסמין מלא אולי יהיה זקוק ליותר נוזלים בבצק
מתכון מעולה, יצא מהמם!
תודה רבה! 🙂
תודה לך 🙂
קרן היקרה,
כל מתכון שלך מרגש וישר זורק אותי להכנות ולניסויים. רוצה להודות לך על המתכון המשגע הזה. הכנתי לראש השנה ויצא אגדי!!
תודה לך❤
שנה טובה
גלית
זה תמיד כל כל משמח, תודה גלית ושנה מתוקה ❤️
הייי קרן,תודה על מתכונים מדהימים!
2 שאלות-אם רוצים פחות בכמות אפשר לקצץ בחצי את הכמויות?
ושנית,כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה להוריד בדבש,בסוכר או בשניהם?
תודה ענקית
אפשר לחלק לחצי, לגבי המתיקות אמליץ פשוט להכין חלה אחרת מהבלוג כי זו ממש מתוקה וזה חלק ממנה
אבל את תתעקשי אז אין בעיה לקצץ בכמויות של הסוכר והדבש
אם רוצים להכין חלה אחת, כמה ביצים לשים? אחת או שתיים?
שתיים
קרן אהובה
כ"כ חיכיתי שתצא השבת לשתף אותך שזו החלה הטעימה ביותר שהכנתי ולא יהיה יומרני להגיד שגם הטעימה ביותר שאכלתי, ואכלתי כמה …
הכנתי גם כלחמניות והן יצאו כ"כ רכות ונימוחות שלא בא לי לקנות יותר…
השתמשתי בקמח לחם בנוסף לכוסמין מלא.
תודה גדולה על הנכונות לשתף
שתמיד תהיי בשמחה ושתהיה לך הזכות לעזור לנו ליצור בשמחה עבורנו ועבור האהובים שלנו
היי קרן
אפשר להכין חצי מהכמות? כמה ביצים לשים?
אני חוששת שהמיקסר שלי (קיצ'ן אייד) לא יעמוד בקילו…
תודה
יערה
קיצן אייד לא יעמוד בקילו נשמע לי מוזר מאוד:-)
זה מיקסר הכי טוב שיש.
במידה ובכל זאת תכיני חצי מהכמות, תשתמשי ב 2 ביצים
בסוף הכנתי קילו ואכן עמד בגבורה:)
תודה !
היי קרן
באיזה קמח כוסמין את ממליצה להשתמש?
הכי הכי אוהבת את הכוסמים של תבואות אבל לצערי הוא נורא יקר, אז אני ממעיטה להתשמש בו במשתמשת בכל פעם במה שאני מוצאת בסופר.
מתכון מושלם! הכנתי כבר כמה מפעמים מ100% כוסמין ודבש ויוצא מדהים!!! תודה
תודה נועם, שמחה ממש לשמוע.
הכנתי ויצא מדהים!
הבצק אכן מאוד דביק אבל הוספתי קמח וזה יסתדר.
איזה כייף לשמוע ריקי תודה
הי קרן
כתבת שאפשר ללוש ידנית – אשמח להסבר איך לשים ידנית כשהבצק דביק. ניסיתי והסתבכתי….
ושאלה נוספת – האם יש לך המלצה על מיקסר מוצלח?
תודה רבה (-:
טלי
הי טלי, ספיציפית הבצק הזה באמת קצת בעייתי בלישה ידנית, אפשר לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר, שיהיה יותר נח, או לשמן מעט את הידיים בתהליך הלישה.
יש המון מיקסרים מעולים היום במחיר ממש הוגן, של המון חברות, וגם המיקסרים שמוצעים למכירה באתרים כגון יד2, נהדרים וולרוב לא נעשה בהם כמעט שימוש.
אני באופן אישי עובדת עם kmix של קנווד.
בהצלחה
עוקבת אחרייך כבר זמן מה באינסטגרם, אבל זאת פעם ראשונה שאני מכינה את אחד המתכונים שלך ופעם ראשונה באופן כללי שאני אופה לחם ויצא פשוט מעולה!
תודה על בלוג נהדר ותמונות משגעות 🙂
(מתה כבר להכין את העוגה הבחושה בבצק הפריך. את פשוט גאון!)
את מהממת עידן (איזה שם הורס!)המון תודה
שלום,
אפשר להכפיל כמויות על מנת להכין 2 קילו?
ברור
תוודאי רק שהמיקסר שלך יכול להכיל כמות כזו גדולה או שתכיני שתי נגלות
בהצלחה
קרן
גיליתי את האתר שלך ואת המתכון המדהים הזה בערב החג
יצאה חלה מושלמת מעל לכל הציפיות.
התחלנו שנה במתיקות. (:
תודה רבה!
תודה רבה רבקה וברוכה הבאה לבלוג.
שנה מהממת
תודה רבה קרן!!! חלה נהדרת, קצרה בשולחן החג שלנו מחמאות רבות!!!
פעם ראשונה שאני אופה חלה עם ביצים….
והשתמשתי רק עם קמח כוסמין ורק עם דבש.
עטוף בניילון נצמד, כהמלצתך,
יצא רך וטעים גם בצהרי חג שני…
שנה טובה ומתוקה!!!
איזה כייף שהחלה המהממת הזו כיכבה גם אצלכם:-)
שנה טובה אריאלה
אהלן, הכנתי לחמניות לפי המתכון אבל השתמשתי בקמח כוסמין בלבד. יצא טעים אבל לא תפח לי היטב ולכן הם לא יצאו אוריריות מספיק אלא יותר דחוסות.. מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצאו יותר טובות ואווריריות ובקיצור שהבצק יתפח יפה?
תודה:)
כשמשתמשים בקמח מלא בלבד, כדאי להגדיל את זמני ההתפחה, ולהוסיף נוזלים לבצק כדי שלא יתייבש.
להתפיח את הבצק, לחלק לכדורים ולהתפיח שוב 20 דק׳, ואז לעצב ללחמניות ושוב להתפיח 20 דק׳.
כך הוא ייצא אוורירי יותר.
הי 🙂
יש אפשרות להוריד קצת מכמות השמן….? או שזה ישפיע על המרקם?
הי הגר, אני חושבת שגם 2/3 כוסות במקום 3/4 יעבוד פה בסדר
תודה על התגובה המהירה!! אכין היום 🙂
החלה מדהימה!
אחרי הרבה ניסיונות של כל מיני מתכונים, סוף סוף הצלחתי לאפות חלה רכה, נימוחה ומפנקת… תודה רבה על מתכון מנצח:)
משמח אותי ממש ליאת תודה
הי תודה על המתכונים! נהנת מהם 🙂
אשמח לעזרה- הכנתי את החלה לפי הכמויות והמתכון הרשום, אך הבצק לא תפח לי , והחלה יצאה לי דחוסה ולא רכה. מה אפשר לעשות?
החלה יצאה דחוסה כיון שהבצק לא תפח, ייתכן והשמרים שהשתמשת בהחלט היו בתוקף? הקפדת על זמן לישה כפי שכתוב במתכון?
שלום
אני רוצה להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא. איזו כמות נוזלים (מים/שמן) לשים?
תודה מראש
הייתי מוסיפה לאט לאט עוד 50 מ״ל מים, ואם יש צורך אז עוד קצת
היי 🙂 אפשר לשים שמן זית? או חמאה? אם כן באיזו כמות?
אפשר להמיר, שמן זית לא מתאים פה לטעמי, וחמאה תניב תוצאה פחות אוורירית אבל גם טובה, בערך 150 גר חמאה
מדוע שמן זית לא מתאים?
והאם יש לך מתכון לחלת כוסמין דבש ושמן זית?
את יכולה עם שמן זית עדין כמו פיקואל או לצ׳ינו
הי. האם אפשר להשתמש בבצק הזה גם לעוגת שמרים על הדרך? חשבתי להכפיל כמויות ולשמור לעוגה אחת או שתיים
אין בעיה בכלל, זה בצק מהמם רק צריך לזכור שהוא מתוק, ולא להעמיס במילוי כדי שלא ייצא מתוק מדי.
היי אם אני רוצה להכין חצי מהכמות, תספיק ביצה אחת?
תודה
כן
בהחלט המתכון שלי לחג 🙂 רק כמה שאלות:
1. אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים בטריים, כמה לשים?
2. לא מצאתי סוכר גבישי אז חשבתי אולי לקשט עם קצת שקדים מולבנים. מתי כדאי לשים אותם? (אני לא רוצה לוותר על הזיגוג דבש..) או אם יש הצעות אחרות
תודה וחג שמח
כך שמרים יבשים =10 גר
יחס ההמרה בין יבשים לטריים הוא 1:3
כלומר על כל כף שמרים יבשים תצטרכי 30 גר שמרים טריים
אין בעיה פזר שקדים מלמעלה לפני האפייה זה יהיה מושלם
ולזגג כרגיל כשיוצאת מהתנור
תודה רבה 🙂
האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים? ואיזה כמות של שמרים טריים לשים?
תודה
ריקי
אפשר ב 80 גר שמרים טריים
היי,
הכנתי בעבר את החלה והיא היתה מאוד טעימה. רוצה להכין שוב אבל מסתבר שאין עכשיו בחנויות קמח כוסמין. אפשר להחליף אותו בקמח מלא רגיל?
ואז כל השאר נשאר אותו דבר?
תודה 🙂
בטח
את הנוזלים להוסיף
לאט ייתכן והבצק לא ייצטרך את כל הכמות
תודה רבה על התגובה המהירה 🙂
רק איך אני אדע מתי זה מספיק נוזלים?
כשהבצק מתאחד לכדור
הי קרן,
במידה והתפחה ראשונה נעשית במקרר, האם צריך להוריד את כמות השמרים? שלא יהיה ריח חמוץ.
אם כן מה הכמות?
תודה
היי, שאלה לי- למה תמיד כשאני עושה חלה עם ביצים יש ריח קל/טעם קל של ביצה?
הכנתי את החלה המדהימה הזו היום. והריח והטעם של הביצה היו פחות מורגשים מחלות אחרות שעשיתי (אולי כי הדבש חיפה על זה) אך עדיין היה משהו קל קל. וזה מעצבן!
אשמח לתגובה. מתה על הבלוג שלך
תודה לי
האמת שאין לי ממש מושג איזה מתכונים אחרים את מכינה אז קשה לי לומר… בכל אופן אם את רגישה לריחות של ביצים נסי את החלות ללא ביצים שבבלוג יש כמה כאלו (חלה מקומחת, חלב מקמח פיצה, ואפשר להוריד ביצה בחלת בייגלה ירושלמי)
היי קרן,
עשיתי את החלות לכבוד שבת.. הכפלתי כמויות (כדי לעשות הפרשת חלה) והפחתתי את הדבש. (אצלינו נוהגים לאכול חלות שאינן מתוקות בקידוש) יצא מושלם..הבצק נח לעבודה..תופח מצוין..עכשיו אני רק לא בטוחה שאצליח להתאפק עד הערב …
היא אחת החלות! תודה אוראל
מה זאת אומרת חלה אחרת?
האם ההפחתה המתוקות לא תפגע במרקם החלה?
אם את מחפשת מתכון לחלה פחות מתוקה,יש בבלוג מגוון חלות לא מתוקות.
האם יש מתכון לחלת כוסמין אחרת בבלוג?לא ראיתי!
ושוב המון תודה!
יש כוסמין וזעתר https://kerenagam.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%aa-%d7%96%d7%a2%d7%aa%d7%a8-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa/
ויש עוד המון מתכונים
אבל את יכולה להמיר בכל מתכון חלה לקמח כוסמין. אני יכולה לעזור ברגע שתחליטי לאיזו
קרן
היי:) האם אפשר להחליף את הקמח הלבן במתכון לקמח פיצה ?
ברור! מאוהבת בקמח פיצה
היי קרן (;
אפשר להמיר הכל לקמח כוסמין לבן?
אם כן, מה השוני בכמות של המים?
משתמשת לפי המלצתך בכוסמין לבן של המאפיות הגדולות
תודה!!!
אפשר לכוסמין לבן ואז אולי הבצק לא יצטרך את כל כמות המים אז לאט לאט
היי קרן!
רציתי לדעת, אם אני רוצה שזו תהיה חלה רגילה ולא דווקא מתוקה, כמה סוכר/דבש לשים למתיקות רגילה?
תודה!
להכין חלה אחרת מהבלוג יש ככ הרבה מתכונים בבלוג לחלות לא מתוקות
והן גם אווריריות?
אפשר קישור?
היי קרן. קודם כל, אני עוקבת אחרייך כבר הרבה זמן ורואה כל מה שאת מעלה. הכנתי כבר מלא מתכונים שלך וחייבת להגיד שאת גורמת לי להשמין כל פעם מחדש :). שאלה- הכנתי את החלות ממש קטנות, כל אחת 100 גרם. כמה זמן הן יצטרכו בתנור?
אני אוהבת לגאום לאנשים קצת להשמין, מודה:-)
כל חלה 100 גרם זה קצת כמו לחמניות, אני מניחה שזמן התנור שלהם הוא 15-20 דקות
כשאת אומרת קמח לבן רגיל את מתכוונת לקמח פשוט פשוט או שאת משקיעה בקמח לבן רב תכליתי? הבדל של תקציב- חח סקרנית לדעתך
קמח לבן רגיל שיש בכל סופר ומכולת
אני וביתי זוללות כמעט את כל מה שאת מכינה וברוך השם הכמויות שלך בלי עין רעה יוצאות גדולות.. אפשר פה פשוט לחלק לחצי ולאפות חלה אחת או להכין 2 ולהקפיא אחת ? או שנחלק לשכנים:)
אני תמיד מעדיפה לאפות שתיים ולחלק , זה משמח לבבות, ואין שום בעיה כמובן לחלק לשניים
היי קרן!
הכנתי בשבוע שעבר את החלה מקמח לבן רגיל. הבצק היה באמת דביק בהתחלה (נצמדתי להנחיה לא להוסיף קמח), אחר כך תפח מעולה אבל גם לאחר ההתפחה נשאר דביק וקשה מאוד לעבודה ולקליעה. עם זאת, החלה יצאה מדהימה ממש…
אז משהו השתבש אצלי? האם להבא יש כמות קמח מסוימת/פתרון אחר שמאפשר שמירה על התוצאה אבל מקל קצת על התהליך?
תודה רבה!
זה היתרון בהרבה דבש
אבל הבצק נשאר דביק
את יכולה להבא להוריד בכמות הדבש או להוסיף מעט קמח
הי קרן,
תודה רבה עבור המתכונים הנהדרים שלך, שהפכו לחלק קבוע מהבית.
על מנת שהבצק יהיה פחות דביק וקח יותר לעבודה, חשבתי להוריד מכמות הדבש. בכמה היית ממליצה לי להפחית, על מנת לשמור על היותה של החלה, חלה מתוקה? תודה רבה!
להוריד דבש ולהוסיף סוכר במקום, כמה כפות לפה ולשם
היי קרן,
קודם כל תודה על הבלוג הנפלא, הכתובת העיקרית שלי לכל מה שקשור באפייה!
הכנתי היום את החלה, הטעם והמרקם יצאו מדהים אבל כבר תוך כדי הקליעה וההתפחה של החלות הקלועות ולאחר מכן באפייה הבצק לא שמר על הגובה שלו והשתטח לצדדים כך שהצורה שלהן יצאה מעט מבאסת…
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה וחג שמח!
במתכון כתוב >3 כפות שטוחות שמרים יבשים=30גרם שמרים יבשים = 75-90גרם שמרים טריים נראה לי שיש טעות בכמות השמרים
כשממירים במתכון משמרים יבשים לטריים במשקל זה פי 3, כף שמרים יבשים = 10 גר לכן שלוש כפול שבמתכון הן 30 גר, ובהמרה לשמרים יבשים הם 75-90 גר
היי,
קודם כל רציתי לומר שהבלוג שלך מ-ו-ש-ל-ם!!
רציתי לשאול האם אפשר לקלוע את החלות ולהכניס למקרר לכל הלילה?
הבנתי שבעוגת שמרים זה אפשרי:)
תודה!
בגדול כן, מקוה שיחזיקו מעמד אני נוהגת להקפיא אחרי קליעה להפשיר ולאפות
היי! האם אפשר להכין את החלה מקמח כוסמין 80%? אני לא רוצה להשתמש בקמח לבן..
כמה יהיה זמן ההתפחה? והאם להוסיף נוזלים?
אפשר, והייתי מוסיפה עוד התפחה אחת בקערה לפני קליעה, כלור להתפיח, להוריד אויר, להתפיח שוב (ייקח 1/2 שעה ) ולעבוד עם הבצק.
והבצק מן הסתם זקוק ליותר נוזלים ממליצה להתחיל מכף שתיים ולבדוק אם הוא יבש להוסיך לו עוד.
הולה מושלמת שכמותך
אםשר למרוח את הדבש לפני האפייה
כי אני לא אוהבת שזה רטוב?
דבש אחרי אפייה זה סירופ שלא מרטיב את החלה אלא נותן סיומת יפה ומבריקה לבצק ולא מורחים אותו לפני. אפשר לוותר עליו ולהבריש לפני אפייה בביצה וזהו
היי קרן,
החלה מאבדת מצורתה באפיה, לא מובחנות הצמות כמו בחלה הלבנה המדהימה שלך.. יש עצות?
אשמח
פחות נוזלים להבא בבצק, ונסי להוריד קצת מהדבש, זו חלה מאוד מאוד עסיסית זו הסיבה
היי קרן, המיקסר שלי נזכר להתעייף דווקא היום, ואין מצב לשישי בלי חלה..
האם מתאים להכין אותה בלישה ידנית? אם כן יש שינוי בהוראות ההכנה?
תודה
בטח שאפשר
היי נסיכה מהממת!
צריכה להכין חלה מקמח כוסמין לבן ללא קמחים נוספים. האם כמות המים נשארת אותו דבר?
יש מתכון אחר שמומלץ?
תודה לך!
הי קרן, ממליצה להתחיל עם 3/4 כמות מים ואחכ אם צריך להוסיף את היתרה לאט לאט
היי קרן
בדיוק סיימצי להכין את העיסה לפני כחצי שעה. בנתיים נראה שהיא לא הכי תופתחת, יש מה לעשות בעניין?
לשתי ביד ולא במיקסר וניסיתי לתת 10 דק של תשומת לב לעניין
זה לא במק שתופח המון
הי קרן, מה שלומך?
יש לי הרגשה שעבר שאלתי אותך…אבל לא מוצאת את זה ולא זוכרת
האם אפשר לוותר על הביצים במתכון?
תודה רבה
אפשר לוותר עליהן והחלה תצא פחות ״עוגתית״ אני ממליצה להמיר אותן בעוד שלוש ארבע כפות שמן קנולה
הי קרן,
הכנתי לגמרי לפי המתכון, לאחר ההתפחה, הבצק נשאר דביק ממש עד כדי כך שאי אפשר היה לעבוד איתו וליצור צמה. תוהה למה?.
הבצק מכיל המון דבש ולכן נשאר דביק וגם ציינתי זאת בפוסט
אפשר להבא להמיר חלק מהדבש לסוכר כדי למנוע את דביקות הבצק כן לעבוד עם קמח על הידיים
הי קרן, אפשר לוותר לגמרי על הדבש? ואז האם יש משהו שצריך לשנות במרכיבים? תודה
זו חלה מתוקה והמתיקות מגיעה מהדבש
אפשר להמיר בסוכר לבן 1/2 כוס
יצאה מעולה!!!! קיבלתי שבחים – תודה רבה לך
שמחה בשבילך
הכנתי היום מקמח כוסמין מלא – 100%.
ראשית יצא מעולה, נראה טוב וגם טעים, טעמתי חתיכה קטנה.
אבל 3 כפות שמרים במתכון הרגיש לי יותר מידי ולכן שמתי רק 2 כפות, אמרתי שמקסימום ניתן לו יותר זמן לתפוח.
ראשית שמתי 2 כוסות קמח+מים+סוכר+שמרים ערבבתי ונתתי לו לנוח חצי שעה. הוא תפח כמעט עד למעלה… אחרי חצי שעה הוספתי את כל שאר המרכיבים. מבחינת מים הוספתי סהדרגה ואני חושבת שהגעתי לשתיים ורבע כוסות, לא בטוח.
תוך שעה הבצק עלה מעל ומעבר, עשיתי צמות וחלק עם אגוזים, החלות יצאו מאוווווד אווריריות.
שורה תחתונה, למה צריך במתכון 3 כפות שמרים לקילו קמח?
קרן שלום,
אם משאירים את הבצק לילה במקרר, האם בבוקר מיד לקלוע ולהתפיח ככתוב ואז לאפות או לוותר על ההתפחה? תודה
אי אפשר לוותר על התפחה שניה
שלום קרן
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? א"כ לכמה זמן מתפחים אותו שוב?