אני יודעת שלפני פסח אנשים מתחילים לחסל בבית את החמץ, ואני מקוה מאוד ששום דבר לא נזרק לפח אלא מנוצל במקסימום.
לי יש תמיד במקפיא בצקים קפואים, וזו הזדמנות מעולה להשתמש בהם. אתמול העברתי למקרר בצק עלים בידיעה שהיום אכין ממנו משהו
זריז לאכול. בורקס תרד זה הכי בולגרי שיש, ומצאתי דרך ממש זריזה להכנת המאפה.
מניחים בצק על תבנית ועליו מכניסים את כל מרכיבי הבורקס ומערבבים . מכסים בעוד בצק ואופים.
אחלה שיטה, שנבדקה לאחר האפייה והתגלתה כמאוד יעילה וטעימה!
אם אתם לא אוהבים תרד תוכלו להמיר בכל מלית אחרת כמובן .
ממליצה לצפות בסרטון וידאו שהלינק שלו כאן כדי לראות את שלבי ההכנה בבירור
בורקס תרד ובולגרית הכל בתבנית/תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
חבילה בצק עלים מופשר (600 גר׳)
1 קוביה של גבינה בולגרית (250 גר׳)
חבילה עלי תרד טריים
150 גר׳ גבינת מוצרלה או קשקבל מגורדת (או כל צהובה רחקת)
3 ביצים
מלח, פלפל
להברשה:
ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
משמנים קצת תבנית אפיה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים באמצע (הכי טוב לגזור עם מספריים יחד עם הניילון מתחת.
מניחים חלק בצק אחד על תחתית התבנית
מפוררים מעל הבצק קוביה של בולגרית , ועליה קורעים את עלי התרד
מוסיפים מעל התרד 3 ביצים , מלח ופלפל ובעזרת מזלג מערבבים הכל בתבנית (בזהירות על הבצק)
מפזרים מעל הכל גבינה צהובה
מכסים את המאפה עם חלק הבצק השני
מברישים בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום
אופים כ 35-40 דקות עד שהבצק שחום למראה (אם יש צורך מוסיפים זמן אפייה)
מעבירים למגש, ופורסים למרובעים ומגישים
**את הבוצגרית אפשר להמיר בפטה
**אפשר להתמש בכל מלית אחרת ולא חייבים תרד, גם בצל וירקות אחרים זה אחלה
34 Comments
אפשר לערבב את הביצים ורק אז לשפוך אותן לתבנית?
בטח
אני הכנתי מבמק פילו . כל עלה מרחתי שמן זית . שמתי שלוש שכבות כלומר כל שכבה הם : 2 עלי פילו שכל אחד מהם מרחתי בשמן זית . .כל שכבה פיזרתי את התערובת ומעל שכבת התערובת שמתי שוב 2 עלי פילו מרוחים. כך שליש פעמים שמתי 3 שכבות התערובת. לגבי התערובת הכנתי מגבינות גבינות עזים של גד , הכמות גבינות הם 250 גרם גבינת עזים . הוספתי 2 ביצים ושמתי גבינות צהובות של גבי ות עזים מגוררת .כמות התרד 800 כרם. . לבסוף מרחתי הביצה את העלי פילו ופיזרתי שומשום. למה עברתי להכין מעלי פילו כי הם שומרי משקל. ומה שבסוף קיבלתי מחמאות שטים מאוד מיוחד פחות בצק.
התנור על איזו תכנית? טורבו? עליון תחתון?
חום עליון תחתון
שלום קרן
בדכ אני מרככת את התרד.
אפשר ללא. ריכוך אידוי?
כמו שכתוב, לגמרי כן
חייבים רק עלי תרד טריים או אפשר גם קפואים?
אפשר גם קפואים
איך ניתן להחליף את הבצק עלים? אחד המוצרים הכי פחות בריאים….
את יכולה להכין עם פילו להניח 5-6 דפים משומנים ועליהם אחד עוד 3-4 עלים
היי, חייבים גבינה שמנה? אפשרי גבינת לבנה או קוטג 5%, לבן שלי אסור גבינת עם אחוזי שומן גבוהים
אבל גבינה בולגרית או פטה יש מלא לקנות 5%, ואת הצהובה גם
אליפות יצא
תודה אתי
אפשר להחליף את התרד במנגולד? ואם כן, האם לפזר טרי (כמו התרד) או לחלוט?
אפשר להחליף את התרד במנגולד? ואם כן, האם לפזר טרי (כמו התרד) או לחלוט?
אפשר אין בעיה ולא צריך לחלוט למרות שזה לא מזיק
שאלה מוזרה קצת ..חח ..איזה בצק עלים יש ב 600 גרם ? ממה שאני מכירה כולם 1 ק"ג …
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן בטח
מתכונים נפלאים תודה
רוצה להכין את עוגת הלימון עם הקרם לימון שאלתי לאיזה גודל תבנית הכמות מתאימה?
לא יודעת על איזו עוגה מדובר אולי עדיף להגיב במתכון שלה באתר ?
שלום קרן אהובה! אין עליך!
רוצה לשאול על איזה בצק עלים את הכי ממליצה
רחל
יש בצק עלין מצונן של שימרית במקררים הוא מעולה
האם מידת החום היא טורבו או חום עליון תחתון
תמיד עליון תחתון אלא אם מצויין אחרת
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
בטח
אין על המתכונים שלך!
אפשר להכין, להקפיא ולאפות לפני ההגשה ?
בטח
כמה גר' יש בחבילת תרד?
תודה
כשכותבים להכין ולהקפיא מה הכוונה לאפות ואז להקפיא ,או ללא אפיה להקפיא ?
אני מקפיאה לפני אפייה ואז מעבירה ישר לתנור