כשהילדים היו קצת יותר קטנים, חוץ מפתי בר, העוגיה היחידה שהם הסכימו לאכול הן עוגיות חמאה שמגיעות
בקופסת מתכת כחולה עגולה ישירות מדנמרק. אני חושבת שהחגיגה של קופסת העוגיות עם שתי שכבות
וניירות אפייה ביניהן פשוט עשתה להם את זה. לכל אחד היתה את הצורה והעוגיה הפייבוריטית שלו
שהוא מחסל לפני כל השאר, ואז לאט לאט את השאריות של מה שאחרים פחות אהבו.
היו לא מעט ריבים בבית על עוגיות שכולם אהבו במיוחד:-)
למזלי גיליתי במכולת ליד הבית שמוכרים מיני קופסאות כאלו, ובשלב מסויים קניתי כבר לכל ילד
קופסה אחת קטנה משלו, הם היו מחסלים אותן תוך יום וחצי, ולנו נשארו מלא קופסאות פח ריקות.
את הקופסאות תמיד שמרנו והשתמשנו בהן לחפצים קטנים ופיצ׳פקס, ומדי פעם, כשכבר
התאספו בבית יותר מדי קופסאות היינו משחררים כמה. לא לפח! לשכנים ולחברים.
הייתי מניחה בפנים נייר אפייה, וכמה עוגיות שאפיתי, ומחלקת מתנות. הקופסאות האלו הן
לגמרי לשמור.
השבוע קיבלתי לידי חמאת לורפק דנית, שעשתה לי מיד חשק להיכן עוגיות דניות,
כמו שהילדים אוהבים, ומעבר לבצק שיצא הורס, נזכרתי שיש לי בבית גם חותמות לעוגיות,
וגם קופסאות של העוגיות ששמרנו מפעם ואנחנו מאחסנים בהן סוללות ומפתחות מיותרים.
על החותמות: את החותמות רכשתי כאן .אם אין לכם חותמות יש לכם את אופן ההכנה למטה
אם או בלי, ואם יש לכם בבית כוס שיש לה תחתית מאויירת זה גם יכול להתאים.
החמאה הדנית לגמרי עשתה את ההבדל והעוגיות יצאו אולי הכי הכי טובות שהכנתי אי פעם.
אני בטוח אשתמשת בבצק שלהן לעוד קסמים.
אחרי שפרסמתי את התמונות למתכון התקשרה אליי רומי חברה שלי, שמעבירה סדנאות אוכל
איטלקיות, ונזפה בי, בצחוק כמובן, שהשימוש המקורי של החותמות הוא דווקא לפסטה. קוראים
לזה קורצטי, ואני מזמינה אתכם להיכנס לפוסט של רומי לקרוא עליהן קצת יותר כאן
עוגיות חמאה דניות עם שקדים/ כ 25-30 עוגיות
הפוסט בשיתוף לורפק
מצרכים למתכון:
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
200 גר׳ חמאה רכה LURPAK
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 חלמון מביצה L
1 כפית תמצית/מחית וניל
כפית גרידת תפוז
אם לא התשמשתם בחותמת שמעניקה צורה יפה לעוגית למעלה, ממליצה
להכין :
1/2 כוס שקדים פרוסים לעיטור.
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח
בקערה נפרדת טורפים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה, מוסיפים חלמון ביצה,
גרידת תפוז ווניל ומערבבים היטב.מאחדים עם תערובת היבשים ומתחילים לערבב, אני בשלב
מסויים עברתי לידיים, עד שהתקבל גוד בצק רך נעים אך יציב.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מעתבים כל חלק בצק לגליל, עובי הגליל ייקבע
את גודל העוגיות שלכם, אני ממליצה על קוטר 5 ס״מ.
מניחים את הגלילים בניילון נצמד, עוטפים אותם היטב ומכניסים למקפיא לייצוב למשך
שעה לפחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת סכין חדה פורסים את גליל העוגיות שלנו פרוסות בעובי 1-2 ס״מ.
מניחם את פרוסות העוגיות על תבנית התנור, שומרים על מרווחים ביניהן.
אם אתם משתמשים בחותמת עוגיות, או כוס עם תחתית יפה,
תוכלו להכין קערה קטנה עם קמח, לטבול את החותמת מעט בקמח, לנער מעט מעודפים
וללחוץ בעזרת החותמת את העוגיה, לשחרר את העוגיה מהחותמת ולהניח אותה על
התבנית כשחלקה המעוטר פונה כלפי מעלה.
אם אין לכם חותמות, הניחו את עיגולי הבצק הפרוסים על גבי התבנית, ופזרו מעליהם מעט
שקדים פרוסים (אפשר אפילו למעוך מעט את הקדים שיידבקו היטב לחלקה העליון של העוגיה.
מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דק׳ עד שהעוגיות מעט משחימות.
העוגיות יוצאות מהתנור כשהן עדיים מעט רכות ומתייצבות בצינון.
ניתן לקשט במעט אבקת סוכר.
**ניתן להמיר גרידת תפוז בגרידת לימון או לוותר
**ניתן להמיר קמח שקדים בכל אגוז טחון אחר או להמיר בעוד 1/3 כוס קמח לבן
42 Comments
היי האם אפשר יותר קמח שקדים ופחות קמח לבן? אם כן אז באיזה יחס. תודה
לא הייתי מוסיפה המון שקדים אולי עוד רבע כוס אחרת הן עלילות להתפורר
נכון לעוגיות קמח שקדים יש נטייה להתפורר. מניסיון.
כרגע הכנתי את העוגיות. טעימות מאוד אבל לדעתי מאודדד מתוקות ושמתי חצי כוס סוכר. בפעם הבאה אפחית בסוכר. ♥️♥️
הפחתה הכמות הסוכר תשפיע על מרקם העוגיות לא ממליצה
אני שמתי 60 גרם סוכר ויצא נהדר
היי, אפשר להשתמש בחמאה אחרת?
כל חמאה
אפשר לטבען?
אם לא שמים שקדים עקב אלרגיה מה לשים?
אגוז אחר טחון לאבקה או עוד קמח
קרן היקרה תודה על עוד מתכון מושלם! לא הייתה לי חותמת אז עשיתי צורה עם המזלג על העוגיות, שמתי קליפת לימון. בגלל חוסר בזמן שמתי את הבצק רק חצי שעה במקפיא ועדיין יצא מדהים..תודה!
אלופה תודה
ניתן לטבען אותן?
לא ניסיתי
נכון שמדובר בעוגיות חמאה, אבל מטעמי אלרגיה- במה ניתן להמיר את החמאה ובאיזה כמות?
תחליפים כמו מחמאה?
האם הבצק מתאים לרידוד וקריצה עם חותכנים? תודה
אפשר לנסות אחרי צינון
כמה זמן יחזיקו בצנצנת מפונפנת על השיש?
יחזיקו גם ארבעה ימים, אם תצליחו להתאפק
האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בכוסמין?
כוסמין לבן כן
איך אפשר להכין אותן ללא גלוטן?
קמח ללג
מאיפה קונים חותמות כאלו יפות ?
בהקדמה למתכון יש לינק לרכישה
היי קרן
אפשר להשתמש בחמאה רגילה ולא לורפק?
טעים
הילדים בלעו אותן
כמובן יצאו פחות יפות …
בבית הכל יפה וטעים
הכי טעימות by far מכל עוגיות החמאה שהכנתי! מתכון מדוייק!
איזה משמחת !
בגלגול הבצק לנקניק, הבצק כאילו לא התאחד טוב. נפערו בקיעים. מה הסיבה בבקשה?
קורה
להבא להוסיף שמן קנולה קצת לבצק
האם צריך לקרר את הבצק?
עוגיות מושלמות! מתכון מנצח. תודה קרן, נחשפתי אליך בקורונה וזה עזר לי מאוד חיכיתי כל יום לסרטונים שלך ועכשיו בימים הקשים ביותר שחווינו אני חוזרת אליך ולמתכונים שלך ושוב את מצילה אותי, אוהבת אורית
תודה אורית
הכנתי ויצא מעולה!
אין לי חותמת אז שמעתי לעצתך ופיזרתי שקדים פרוסים .. יצא מוששש
שמחה לשמוע
תודה על מתכון גאוני! אני מכינה אותו למשפחה וחברים. יש לי חברה אחת שיש לה רגש מיוחד אליהן וכשאני רוצה לשמח אוצה העוגיות שלך הן התשובה!
אני מכינה כמות כפולה של בצק ושומרת כמה גלילים במקפיא עבור אורחים שמגיעים בהתראה קצרה. זה יוצא פשוט מושלם.
שמחה לשמוע טליה תודה
קרן יקרה, האם ניתן להשתמש גם במעבד מזון לצורך הכנת עוגיות אלו? התקלקל לי המיקסר ואני לא יכולה לחיות בלעדיהן!
בטח, עם הסכין של המעבד מזון